اندازه گیری فلز جیوه

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه

اندازه گیری فلز جیوه :

برای اندازه گیری فلز جیوه ، با استفاده از دستگاه اسپکتروفتومتر برند هک مدل DR5000 از روش تغلیظ جیوه با بخار سرد استفاده می شود که دقت اندازه گیری آن در محدود 0.1 تا 2.5 PPM می باشد.  این روش قابل اندازه گیري براي آب ، فاضلاب و آب دریا می باشد. 
همه مراحل آزمایش در زیر هود با استفاده از عینک ایمنی و دستکش انجام شود . آزمایش درزیر هود بدلیل تولید گازهاي سمی انجام شود.

روش کار اندازه گیری فلز جیوه :

فاز یک: هضم نمونه :

  • یک لیتر نمونه را به ارلن مایر 2لیتري منتقل کنید . یک مگنت 50میلی متري درون ارلن انداخته و روي شیکر گذاشته ، سپس مواد زیر را به ترتیب به آن افزوده و مخلوط کنید .
  • 50 میلی لیتر اسید سولفوریک غلیظ به نمونه بیافزائید .
  • 25 میلی لیتر اسید نیتریک غلیظ به نمونه بیافزائید .
  • 4گرم پرسولفات پتاسیم به نمونه بیافزائید اجازه دهید تا حل شود .
  • سپس مجددا، یک 5گرم دیگر پرسولفات پتاسیم را به نمونه بیافزائید. 5تا 7.5 گرم پرمنگنات پتاسیم به نمونه بیافزائید . اجازه دهید تا حل شود سپس مجددا، یک 10گرم پرمنگنات پتاسیم به نمونه بیافزائید.
  • یک شیشه ساعت روي دهانه ارلن قرار دهید و نمونه را تا دماي 90درجه سانتی گراد بعد از حل شدن معرفها گرم کنید اما نمونه نجوشد .
    براي استاندارد اندازه گیری فلز جیوه یا شاهد درآب مقطر ، مرحله گرم کردن ضروري نیست.
  • هم زدن را ادامه دهید و نمونه را در دماي 90درجه سانتی گراد براي 2ساعت گرما دهید . بعد از اتمام هضم ، رنگ محلول بنفش تیره می شود .برخی نمونه ها ، مانند آب دریا ، فاضلابهاي صنعتی یا سایرنمونه هاي داراي مواد ارگانیک بالا یا کلراید بالا ، به پرمنگنات اضافی نیاز دارند .
    اگردر ظروف نمونه رسوب منگنز دي اکساید قهوه اي / تیره ایجاد بشود ، دیدن رنگ بنفش تیره ایجاد شده مشکل می باشد .
    مقداري پرمنگنات پتاسیم بیافزائید اگر محلول بنفش تیره نیست .
  • محلول هضم شده را در دماي آزمایشگاه سرد کنید .
    یک رسو ب قهوه اي تیره منگنز دي اکساید در هنگام سرد شدن ممکن است باقی بماند .اگر نمونه هضم شده رنگ بنفش نداشته باشد ،هضم درست انجام نشده است . پس مقداري پرمنگنات پتاسیم بیافزائید ونمونه را بر روي شیکر قراردهید تا هضم ادامه یابد وتا رنگ بنفش پایداري ایجاد شود .
  • همانطور که نمونه روي شیکر است ، شیکررا خاموش نموده واجازه دهید تا نمونه سرد شود. 10با استفاده از قاشقک اندازه گیري 0.5گرمی ، مقدار 0.5گرم هیدروکسیل آمین هیدروکلراید به نمونه بیافزائید تا رنگ بنفش تیره ناپدید شود . 30ثانیه صبر کنید تا رنگ بنفش تیره ناپدید شد . با افزودن هیدروکسیل آمین هیدروکلراید تمام منگنز دي اکساید در محیط حل می شود .
  • یک میله هم زن بردارید و داخل نمونه قرار دهید.
  • نمونه هضم شده براي پروسه با جداسازي بخار سرد و تغلیظ آماده است

سپس فاز دوم و سوم اندازه گیری فلز جیوه شروع می شود که در مطالب بعد به شرح و بسط آن می پردازیم.

 

مقالات پیشنهادی

pH آب دیگ بخار

pH آب دیگ بخار آزمایش pH آب دیگ بخار یکی از پارامترهای مهم آب دیگ بخار است. زیرا pH عامل خورندگی و رسوبگذاری است. pH=7 دارای خاصیت حنثی است اگر  pH کمتر از 7 باشد خاصیت اسیدی داشته و خورنده است. اگر میزان پی اچ آب بویلر بیشتر از 7 باشد بازی یا قلیایی محسوب […]

یون سولفات و روش‌های اندازه‌گیری آن

روش اندازه‌گیری سولفات در آب

روش اندازه‌گیری سولفات در آب از روش‌های اندازه گیری سولفات در آب ما دو روش اندازه‌گیری نورسنجی و روش تیتراسیون را در اینجا توضیح می‌دهیم. سولفات یکی از تست‌های شیمیایی آب می‌باشد که در شرکت دانش بنیان آب راهبر محاسب (آبرام) آزمایش می‌شود. علاوه بر این تست، تست‌های دیگر شیمیایی، میکروبی، فلزات سنگین و غیره […]

رادیونوکلیدها در آب آشامیدنی

رادیونوکلیدها در آب آشامیدنی نوکلیدهای (nuclide, nuclear species) یک عنصر شیمیایی، گونه های مختلف هستۀ اتم آن عنصر هستند که هر کدام از آنها دارای ترکیب خاصی از تعداد پروتون ها (proton) و نوترون ها (nrutron) هستند. در واقع نوکلید شبیه به ایزوتوپ است، با این تفاوت که ایزوتوپ روی خواص شیمیایی، ولی نوکلید روی […]

روش اندازه گیری سیلیس

روش اندازه گیری سیلیس روش اندازه گیری سیلیس با روش مولبیدات سیلیس به شماره روش  4500SiO2.C  بر اساس کتاب استاندارد متد می باشد که در این روش آمونیوم مولیبدات در پی اچ برابر با 1.2 با سیلس و  فسفات موجود واکنش داده و تولید هترپلی اسید می کند. اگزالیک اسید به منظور حذف مولبیدات فسفر […]

میزان استاندارد کلر در آب آشامیدنی

میزان استاندارد کلر در آب آشامیدنی میزان استاندارد کلر در آب آشامیدنی آلوده نشده کمتر از 10 mg/l است. طبق استاندارد 1053  غلظت کلرید در آب های شیرین کمتر از 200 میلیگرم بر لیتر می باشد. حضور کلر در آب عموما به صورت یون -Cl  می باشد. کلرید ها از طریق نهشت جوی ، گرد […]

نیترات آب

 نیترات آب

 نیترات چیست؟ نیترات آب یک آنیون معدنی است که از اکسیداسیون معدنی نیتروژن بوجود می آید و نقش مهمی در چرخه ی نیتروژن و بویژه در سنتز پروتئین در گیاهان دارد. منشا اصلی نیترات آب: نیترات در اغلب آبهای آشامیدنی وجود دارد و علت آن فعالیت های بشری مانند استفاده بیش از حد از کودها […]

باکتری های بیماری زا آب

باکتری های بیماری زا آب باکتری های بیماری زا آب به آن دسته از باکتری های بیماری زا گفته می شود که که در هرمرحله ای در چرخه حیات ممکن است وجود داشته باشند و ایجاد بیماری برای انسان بنمایند. هدف اصلی از تصفیه آب و فاضلاب این است که تعداد قابل ملاحظه ای از باکتری های […]

اندازه گیری اکسیژن محلول در آب به روش یدومتری

اندازه گیری اکسیژن محلول در آب به روش یدومتری اندازه گیری اکسیژن محلول در آب به روش یدومتری دقیق ترین و واضح ترین روش برای تعیین مقدار اکسیژن محلول (dissolved oxygen) در آب می باشد. این روش بر اساس افزودن محلول منگنز دی والانت می باشد که سپس یاعث قلیاییت قوی آب شده و در یک بطری […]

آزمون خاک کشاورزی

آزمون خاک کشاورزی آزمون خاک کشاورزی شامل بررسی کیفی خاک از لحاظ مواد محلول تشکیل دهنده و مواد مغذی موجود در خاک بمنظور آنالیز خاک کشاورزی و تقویت خاک برای رشد گیاه. تفسیر نتایج آزمون خاک کشاورزی بسته به نوع کاربری مورد بهره برداری برای خاک منطقه مورد مطالعه متفاوت است. ظرفیت تبادل کاتوینی ( Cation exchange […]

سیستم بازچرخش آب

سیستم بازچرخش آب سیستم بازچرخش آب جهت کنترل کیفیت آب استخر بخصوص استخرهای با جریان آب بازچرخشی، تصفیه آب دارای اهمیت است . این تصفیه عمدتاً شامل صاف نمودن (فیلتراسیون) همراه با و بدون تصفیه شیمیائی است . هدف عمده از تصفیه آب استخر ن گهداری آب در یک شرایط مطلوب و سالم برای استفاده شناگران می باشد. این […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید