آزمایشگاه آب

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه

آزمایشگاه آب

در آزمایشگاه آب شرکت آبرام تمامی آنالیزهای مربوط به آب شامل میکروبی، شیمیایی، فیزیکی، فلزات سنگین و بیولوژیکی آزمایش می شود. این آزمایشها برای انواع آب شامل آشامیدنی، آب معدنی، استخر، چاه، بتن، صنعتی، کشاورزی و … اجرا می گردد.

در آزمایشگاه آب، آنالیز کیفیت آب اجرا می گردد.

در آزمایشگاه آب قبل از انجام هرگونه آزمایشی، لازم است ابتدا نکات ایمنی و ضوابط مربوط به حضور در آزمایشگاه را مطالعه کرد. سپس با وسایل و دستگاه های موجود و روش انجام آنالیز آب و کاربرد هر یک از آنها آشنا شد.  بدین ترتیب اولا با یادگیری و اجرای کامل نکات ایمنی سلامت کارکنان در محیط آزمایشگاه حفظ می شود. هم اینکه با نحوه کار دستگاه ها و روش انجام آنالیزها و کاربرد هر کدام از آنها آشنا می شوند.

حد مجاز پارامتر های کیفی آب

حد مجاز پارامترهای موجود در آب

در یک آزمایشگاه آب برای اندازه گیری پارامترهای مختلف آب از دستگاه ها و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. بخشی از این دستگاه ها و تجهیزات برای آنالیز شیمیایی ، فیزیکی، میکروبی و فلزات سنگین آب استفاده می شود. علاوه بر دستگاه ها و تجهیزات یک سری شیشه آلات و دستگاه های جانبی نیز در آزمایشگاه آب مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه ها و تجهیزات در آزمایشگاه آب عموماً به شرح زیر می باشد:

دستگاه ها و تجهیزات آزمایشگاه های آب عموما به شرح زیر است:

اسپکتروفتومتر:

دستگاه اسپکتروفتومتر، جهت اندازه گیری آلاینده های موجود در آب، پساب و خاک می باشد. اندازه گیری آلاینده های همچون کاتیون ها و آنیون ها و سایر پارامتر های آنالیز آب.  مانند: سولفات، فسفات، نیترات، کدورت،BOD,COD,TDS,TSSو دما، رنگ، شوری، پتاسیم،سدیم، سولفات، سولفید، نیتریت،کلراید ، کلسیم، منیزیوم، سختی کل، چربی و روغن و فلوراید و…

اسپکتروفتومتر جذب نور را بوسیله یک ماده مایع، در طول موج های گوناگون  اندازه گیری می کند. بدین وسیله اجزای یک ماده مجهول را در آزمایشگاه آب می توان مشحص کرد.

بن ماری در آزمایشگاه آب:

بن ماری یکی دیگر ازوسایل آزمایشگاه آب است. که کاربرد گسترده ای در آزمایشگاه های مختلف همچون مراکز تحقیقاتی، کلینیکی  و آموزشی دارد. از بن ماری به منظوری گرم گردن معرف ها و ذوب کردن نمونه ها نیز استفاده می شود. محدودیت دمایی بن ماری اگرچه به طور طبیعی و بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد از دمای اتاق تا 200 درجه سانتیگراد است و لازم یه ذکر است که بن ماری های قادر به تولید دمای 100 درجه سانتی گراد هستند.

انکوباتور:

ایجاد دمای مناسب در مواد آزمایشگاه آب چهت کشت میکروبی جهت اندازه گیری تست های کل کلی فرم و کل فرم میکروبی است.

آزمایشگاه.آب
آزمایشگاه.آب

ترازو:

ترازو با دقت یک ده هزارم گرما برای اندازه گیری های دقیق کاربرد دارد.

ترازو با دقت 0.001گرم برای اندازه گیری تا حدود 600 گرم

ph متر:

یک سلول سا پیل الکتروشیمیایی سات که پیل ها از 2 الکترود تشکیل شده اند. و در پی هاش متر دو الکترود عبارتند از یک الکترود مرجع کامل و یک الکترود شیشه ای.

BODمتر در آزمایشگاه آب:

اندازه گیری BOD  در نمونه های آب و پساب،BOD نرخ مصرف اکسیژن در داخل آب توسط میکروارگانیزم ها است که اگر BOD کم باشد، آب فاقد ارگانیسم و پاک است.BOD ، مقدار اکسیژن لازم برای ثبات بیولوژیکی است و اندازه تاسیسات تصفیه بیولوژیکی در میزان هوادهی فاضلاب در حوضچه های هوادهی با معیار BOD محاسبه می شود.

جذب اتمی در آزمایشگاه آب:

دستگاه جذب اتمی برای اندازه گیری فلزات سنگین در نمونه های آب و فاضلاب و نمونه های خاک هضم شده است و پارامتر هایی که توسط آن اندازه گیری می شود شامل آلومینیوم، نقره، مس، کروم، کادمیوم، آهن، منگنز،نیکل و … است.

آزمایشگاه.آب
آزمایشگاه.آب

فلیم فتومتر:

برای تعیین کمی و کیفی چندین نوع کاتیون، به ویژه فلزاتی که به آسانی تحریک می شوند و یا دمای شعله نسبتا کم به سطوح انرژِی بالا  می روند مانند سدیم، پتاسیم،کلسیم، باریم، سزیم،روبیدیوم و مس مناسب است.

مقالات پیشنهادی

سختی آب در مرغداری ها

سختی آب در مرغداری ها کنترل سختی آب در مرغداری ها برای رسیدن به بازدهی مطلوب و جلوگیری از خسارت بسیار مهم است. سختی آب در مرغداری ها موجب رسوب گذاری در سیستم آبرسانی مرغداری ها شده و موجب افت فشار آب می شود. سختی آب علاوه بر ایجاد رسوب در تجهیزات آبرسانی مرغداری ها، […]

اندازه گیری دترجنت در آب و پساب

اندازه گیری دترجنت در آب و پساب اندازه گیری دترجنت در آب و پساب به روش رنگ سنجی با یک مرحله استخراج و اندازه گیری با دستگاه اسپکتروفتومتر قابل اندازه گیری است. سورفکتانت ها عمدتا با تخلیه پساب های خانگی، صنعتی و دیگر فرایندهای شستشو به آب ها و پساب ها ورود پیدا می کنند. […]

آزمایش جارتست

آزمایش جارتست: آزمایش جارتست آزمایشی است که برای نشان دادن تأثیر مواد شیمیایی، در تصفیه خانه ها طراحی شده است. آزمایش جارتست در آزمایشگاه آب شرکت آب راهبر محاسب انجام می شود. این آزمایش یک روش عمومی برای ارزیابی انعقاد، لخته سازی و ته نشینی در تصفیه خانه است. آزمایش جارتست در واقع یک مدل […]

ضدعفوني آب آشاميدني با ميدان الكتريكي

ضدعفوني آب آشاميدني با ميدان الكتريكي : در ضدعفوني آب آشاميدني با ميدان الكتريكي ، به جاي استفاده از تركيبات شيميايي كه باعث توليد محصولات جانبي ميشوند، از ولتاژ بالا استفاده ميشود. مزيتهاي اين روش شامل انهدام كامل ميكروبها، عدم توليد محصولات جانبي مضر براي سلامتي انسان، بازده بسيار بالا و هزينه كم در مقايسه […]

چرخه ازت

چرخه ازت در چرخه ازت ، فرآیند های اکسیداسیون و احیا دخالت مستقیم دارند و مقدار اکسیژن محلول در آب ، تعیین می کند که چرخه، به سمت کدام فرآیند میل می کند. ازت از عناصر بسیار مهم تشکیل دهنده پروتئین هایی است که برای میکروارگانیزم ها مورد نیاز است. نظر به اینکه ازت در منابع […]

نحوه برداشت نمونه از رودخانه‌ها و جریان‌های سطحی

نحوه برداشت نمونه از رودخانه‌ها و جریان‌های سطحی نمونه برداشت شده از رودخانه یا جریان باید نمایندۀ مناسبی از نقطه و آنالیز مورد نظر باشد. چنانچه فرایند اختلاط در آبراه یا جریان به خوبی صورت گرفته باشد، برداشت یک نمونه می‌تواند نمایندۀ مناسبی از آن مقطع از جریان باشد. فرایند اختلاط در یک جریان با […]

روش اندازه گیری سورفکتانت

روش اندازه گیری سورفکتانت روش اندازه گیری سورفکتانت بر اساس مرجع استاندارد متد برای آزمایش های آب و فاضلاب ویرایش شماره بیست و دوم با شماره روش 5540 قابل انجام می باشد. سورفکتانت ها از طریق پساب شسشتو کارخانه های صنعتی و پساب ناشی از شستشو همراه با مواد شونیده وارد شبکه فاضلاب می گردد.سورفکتانت ها […]

باکتری های بیماری زا آب

باکتری های بیماری زا آب باکتری های بیماری زا آب به آن دسته از باکتری های بیماری زا گفته می شود که که در هرمرحله ای در چرخه حیات ممکن است وجود داشته باشند و ایجاد بیماری برای انسان بنمایند. هدف اصلی از تصفیه آب و فاضلاب این است که تعداد قابل ملاحظه ای از باکتری های […]

آزمایش آب صنایع غذایی

آزمایش آب صنایع غذایی آزمایش آب صنایع غذایی نقش مهم در کیفیت مواد غذایی تولید شده و همین کارکرد دستگاه های فرآیند تولید دارد. چرا که اختلال در کیفیت آب باعث اختلال در کار تولید و یا تولید محصولات نامرغوب و غیر بهداشتی می شود. آب در صنایع غذایی به صورت های مختلف مثلا شستشوی […]

اندازه گیری فلز سرب

اندازه گیری فلز سرب : اندازه گیری فلز سرب به روش دی تیرون انجام می شود که  نمونه اسیدي شده داراي مقادیرمیکروگرم سرب با محلول آمونیکال سیترات _ سیانید مخلوط می شود و در حضور معرف دي تیزون درمحیط کلروفرمی بشکل محلول سرب قرمزگیلاسی رنگ دي تیزون استخراج می شود. این محلول رنگی به روش […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید