آزمایشگاه آب

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه

آزمایشگاه آب

در آزمایشگاه آب شرکت آبرام تمامی آنالیزهای مربوط به آب شامل میکروبی، شیمیایی، فیزیکی، فلزات سنگین و بیولوژیکی آزمایش می شود. این آزمایشها برای انواع آب شامل آشامیدنی، آب معدنی، استخر، چاه، بتن، صنعتی، کشاورزی و … اجرا می گردد.

در آزمایشگاه آب، آنالیز کیفیت آب اجرا می گردد.

در آزمایشگاه آب قبل از انجام هرگونه آزمایشی، لازم است ابتدا نکات ایمنی و ضوابط مربوط به حضور در آزمایشگاه را مطالعه کرد. سپس با وسایل و دستگاه های موجود و روش انجام آنالیز آب و کاربرد هر یک از آنها آشنا شد.  بدین ترتیب اولا با یادگیری و اجرای کامل نکات ایمنی سلامت کارکنان در محیط آزمایشگاه حفظ می شود. هم اینکه با نحوه کار دستگاه ها و روش انجام آنالیزها و کاربرد هر کدام از آنها آشنا می شوند.

حد مجاز پارامتر های کیفی آب

حد مجاز پارامترهای موجود در آب

در یک آزمایشگاه آب برای اندازه گیری پارامترهای مختلف آب از دستگاه ها و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. بخشی از این دستگاه ها و تجهیزات برای آنالیز شیمیایی ، فیزیکی، میکروبی و فلزات سنگین آب استفاده می شود. علاوه بر دستگاه ها و تجهیزات یک سری شیشه آلات و دستگاه های جانبی نیز در آزمایشگاه آب مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه ها و تجهیزات در آزمایشگاه آب عموماً به شرح زیر می باشد:

دستگاه ها و تجهیزات آزمایشگاه های آب عموما به شرح زیر است:

اسپکتروفتومتر:

دستگاه اسپکتروفتومتر، جهت اندازه گیری آلاینده های موجود در آب، پساب و خاک می باشد. اندازه گیری آلاینده های همچون کاتیون ها و آنیون ها و سایر پارامتر های آنالیز آب.  مانند: سولفات، فسفات، نیترات، کدورت،BOD,COD,TDS,TSSو دما، رنگ، شوری، پتاسیم،سدیم، سولفات، سولفید، نیتریت،کلراید ، کلسیم، منیزیوم، سختی کل، چربی و روغن و فلوراید و…

اسپکتروفتومتر جذب نور را بوسیله یک ماده مایع، در طول موج های گوناگون  اندازه گیری می کند. بدین وسیله اجزای یک ماده مجهول را در آزمایشگاه آب می توان مشحص کرد.

بن ماری در آزمایشگاه آب:

بن ماری یکی دیگر ازوسایل آزمایشگاه آب است. که کاربرد گسترده ای در آزمایشگاه های مختلف همچون مراکز تحقیقاتی، کلینیکی  و آموزشی دارد. از بن ماری به منظوری گرم گردن معرف ها و ذوب کردن نمونه ها نیز استفاده می شود. محدودیت دمایی بن ماری اگرچه به طور طبیعی و بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد از دمای اتاق تا 200 درجه سانتیگراد است و لازم یه ذکر است که بن ماری های قادر به تولید دمای 100 درجه سانتی گراد هستند.

انکوباتور:

ایجاد دمای مناسب در مواد آزمایشگاه آب چهت کشت میکروبی جهت اندازه گیری تست های کل کلی فرم و کل فرم میکروبی است.

آزمایشگاه.آب
آزمایشگاه.آب

ترازو:

ترازو با دقت یک ده هزارم گرما برای اندازه گیری های دقیق کاربرد دارد.

ترازو با دقت 0.001گرم برای اندازه گیری تا حدود 600 گرم

ph متر:

یک سلول سا پیل الکتروشیمیایی سات که پیل ها از 2 الکترود تشکیل شده اند. و در پی هاش متر دو الکترود عبارتند از یک الکترود مرجع کامل و یک الکترود شیشه ای.

BODمتر در آزمایشگاه آب:

اندازه گیری BOD  در نمونه های آب و پساب،BOD نرخ مصرف اکسیژن در داخل آب توسط میکروارگانیزم ها است که اگر BOD کم باشد، آب فاقد ارگانیسم و پاک است.BOD ، مقدار اکسیژن لازم برای ثبات بیولوژیکی است و اندازه تاسیسات تصفیه بیولوژیکی در میزان هوادهی فاضلاب در حوضچه های هوادهی با معیار BOD محاسبه می شود.

جذب اتمی در آزمایشگاه آب:

دستگاه جذب اتمی برای اندازه گیری فلزات سنگین در نمونه های آب و فاضلاب و نمونه های خاک هضم شده است و پارامتر هایی که توسط آن اندازه گیری می شود شامل آلومینیوم، نقره، مس، کروم، کادمیوم، آهن، منگنز،نیکل و … است.

آزمایشگاه.آب
آزمایشگاه.آب

فلیم فتومتر:

برای تعیین کمی و کیفی چندین نوع کاتیون، به ویژه فلزاتی که به آسانی تحریک می شوند و یا دمای شعله نسبتا کم به سطوح انرژِی بالا  می روند مانند سدیم، پتاسیم،کلسیم، باریم، سزیم،روبیدیوم و مس مناسب است.

مقالات پیشنهادی

کیفیت آب آشامیدنی

کیفیت آب آشامیدنی : هر بدنه آب شيرين داراي کیفیت آب آشامیدنی خاصي است که از ويژگيهاي فيزيكي- شيميايي است كه عمدتا ناشي ازشرايط آب و هوايي، وضعيت ژئومورفولوژيكي و ژئوشيميايي حوضه آبريز و لايه هاي آبدار زيرين آن است. بيش از 90درصد آبهاي سطحي كه به طور كامل از تاثير فعاليتهاي بشري مصون مانده اند، […]

آلودگی آبهای زیرزمینی

آلودگی آبهای زیرزمینی تعدادی از آلاینده های شیمیایی عامل اصلی آلودگی آبهای زیرزمینی می باشند که در نتیجه تماس بلندمدت از طریق آب آشامیدنی باعث اثرات سوء بر سلامت انسان میشوند. با این حال، این تنها بخش بسیار کوچكی از مواد شیمیایی هستند که ممكن است از منابع مختلف به آب آشامیدنی برسند. مواد مورد توجه […]

طرز تهیه محیط های کشت میکروبی

طرز تهیه محیط های کشت میکروبی طرز تهیه محیط های کشت میکروبی ، معرف های که در آزمایشگاه میکروب شناسی آب و فاضلاب مورد استفاده قرار می گیرد، متفاوت است. در ایتجا به تشریح ساخت محیط کشت لاکتوز ، سوربیتول ،آزمون های تخمیر سلولی ، تست ایندول و تست متیل رد می پردازیم. بر اساس […]

مواد جارتست

مواد جارتست جارتست یک آنالیز جهت تعیین دوز بهینه مواد منعقد کننده جهت فرآیند انعقاد و لخته سازی می باشد. فرآیند انعقاد و لخته سازی یکی از فرآیند های تصفیه فاضلاب می باشد که جهت کاهش کدوت و مواد معلق در فاضلاب انجام می گردد. از این رو انتخاب و به دست آوردن مقادیر بهینه از […]

تصفیه اضطراري آب آشامیدني

تصفیه اضطراري آب آشامیدني  آب آشامیدني  بطور معمول در حين شرایط اضطراري و بعد از آن تصفيه مي شوند تا آب مصرفي، سالم و از نظر مصرف کنندگان قابل قبول باشد. انجام عمليات تصفيه در محل مصرف نسبت به سيستم هاي مرکزي سریعتر و ارزانتر است. اما ممكن است مدیریت آن دشوارتر باشد. در شرایط […]

آزمایشگاه آنالیز آب

آزمایشگاه آنالیز آب آزمایشگاه آنالیز آب به منظور تعیین کیفیت آب از لحاظ میکروبی، فیزیکی- شیمیایی و فلزات سنگین ایجاد می شود. آنالیز آب با اهداف مختلفی از جمله حفظ سلامتی جامعه، حفاظت از محیط زیست، کشاورزی و … انجام پذیر است. در آزمایشگاه برای رسیدن به این اهداف آزمایش های مختلفی روی نمونه های […]

میزان آب مصرفی در مرغداری

میزان آب مصرفی در مرغداری میزان آب مصرفی در مرغداری یک مسئله مهم و حیاتی در بازدهی آنهاست که متاسفانه کمتر به توجه می شود. آب از جمله مواد غذایی بسیار مهم مورد نیاز بدن طیور است که به مقدار زیادی مورد نیاز است. به دلیل تشکیل شدن بیش از 60 درصد بدن طیور از […]

حذف فلزات سنگین آب با الكتروشيمي

حذف فلزات سنگین آب با الكتروشيمي : براب حذف فلزات سنگین آب با الكتروشيمي تكنيك هاي الكتروشيميايي متنوعي براي تجزيه مواد آلي و سمي و غير قابل تجزيه بيولوژيكي براي تصفيه آب و فاضلاب پيشنهاد و ابداع شده است؛ اما فقط تعداد كمي از روش هاي متداول در ارتبـاط بـا الكتروليـز آلاينده ها بر روي الكترودها […]

آزمایش PH

آزمایش PH آزمایش pH یکی از مهم ترین و رایج ترین آزمون های شیمیایی می باشد. آزمایش pH نشانگر میزان اسیدی بودن یا اسیدی نبودن نمونه  می باشد. pH در اندازه گیری قلیائیت، کربن دی اکسید و دیگر تعادلات اسیدی و بازی مؤثر می باشد. در دمای مشخص شدت اسیدی یا بازی بودن نمونه با […]

تیتراسیون اسید قوی با باز قوی

تیتراسیون اسید قوی با باز قوی در تیتراسیون اسید قوی با باز قوی که منحنی تیتراسیون اسید و باز قوی آن به شکل زیر می باشد ، نمك حاصل هيدروليز نخواهد شد و  pH خاتمه عمل 7 خواهد بود. براي مثال، مي توان واكنش بين  HCl  و  NaOH را در نظر گرفت. روابط به کار رفته […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید