آزمایشگاه آب کرج

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه

آزمایشگاه آب کرج

تمامی آزمایش های آب و خاک و فاضلاب در شعبه آزمایشگاه آب کرج شرکت آبرام (آب راهبر محاسب) قابل انجام است که این آزمایش ها به دو بخش کلی آزمایش های میکروبی و شیمیایی تقسیم بندی می شود. آزمایش های شیمیایی شامل تعیین کردن کاتیون و آنیون های مانندپارامترهای نیترات ، سولفات ، فسفات ، سدیم ، شوری ،

نیتریت ،آمونیاک ، سختی کل ، کلسیم، منیریم، کربنات ، بی کربنات ، قلیائیت کل ، سولفید ، کلراید ،چربی و روغن، فلوراید، BOD ، COD ، TSS و …  که بر اساس روش های استاندارد اندازه گیری می شوند.

 

آزمایشگاه آب کرج

آزمایش های میکروبی آب

آزمایش های میکروبی آب ، شامل توتال کلیفرم ، کلیفرم گوارشی ، باکتری های هتروتروف ، باکتری های استافیلوکوکوس و … می باشد. در بخش میکروبی آزمایشگاه آب کرج شرکت آبرام به منظور اندازه گیری دقیق و سریع ، وسایل و تجهیزات زیر موجود می باشد :

لوله کشت

در آزمایشگاه برای رشد میکروب ها در محیط های کشت از لوله استفاده می شود. محیط کشت یک ماده مغذی حاوی مواد لازم برای رشد میکروب ها است. لوله آزمایش می تواند دارای محیط های کشت مایع (برات) ، نیمه جامد (مدیوم) و یا جامد (آگار)باشد. از محیط های جامد برای کشت به دو صورت استفاده می شود: ایستاده و مورب. در لوله های کشتی که در آزمایشگاه آب کرج بعد از ریختن محیط های کشت با پنبه بسته می شود. بعضی از لوله ها درپیچ دار هستند تا از آلودگی خارج مصون بمانند.

آزمایشگاه-آب-کرج

پتری دیش یا پیت

ظرف های کوچکی از جنس شیشه یا پلاستیک هستند که از دو قسمت بشقاب مانند کوچک و بزرک تشکیل شده اند. قسمت بزرگتر حکم در را دارد و روی قسمت کوچکتر قرار می گیرد.این ظرف ها به منظور کشت میکروب ها به کار می روند و تفاوتی که با لوله های کشت دارند سطح بزرگتر آنها است که برای ایزولاسیون و خالص کردن باکتری ها از آنها استفاده می شود. درون پتری دیش ها معمولا بین 20-15ml محیط کشت می ریزند و بعد از کشت دادن آنها را به طور وارونه در انکوباتو قرار می دهند.

پی پت

لوله هایی از جنس شیشه هستند که برای انتقال مقدار معین یک مایع به یک محیط دیگر به کار می روند در میکروبیولوژی در  بیشتر موارد از پی پت های استریل (عاری از میکروب ) استفاده می شود. پی پت ها دارای حجم های متفاوتی هستند که بر حسب نیاز از آنها استفاده می شود. یک سمت پی پت استریل که نوک آن باریک است وارد مایع استریل شده و سمت دیگر با دهان مکیده می شود. پی پت با حجم 1ml  دارای درجه بندی های 0.1ml  – 0.01 بوده و هنگامی که مقدار 1ml  یا کمتر لازم باشد از آن استفاده می شود پی پت 10ml  نیز برای مقادیر بیشتر به کار می رود و دارای تقسیمات 1ml – 0.1 می باشد.

فیلدوپلاتین یا لوپ

فیلدوپلاتین دارای یک میله فلزی و یک سیم نازک از جنس گرم ،نیکل یا پلاتین است که برای انتقال یک میکرووارگانیسم از محیطی به محیطی دیگر مورد استفاده قرار می گیرد. هنگام برداشت باکتری مورد نظر باید انتهای سیم آن را که صاف یا خمیده است با قرار دادن روی شعله آبی رنگ تا حد سرخی نگه داشت تا استریل شود دمای شعله c400 و زمان نگه داشتن سیم روی آن حداکثر 20 ثانیه است زیرا با افزایش زمان سیم به مرور خراب خواهد شد.

انکوباتور

انکوباتور دستگاهی است که درجه حرارات های مناسب رشد میکروارگانیسم ها را افزایش می آورد.بیشتر میکروارگانیسم ها در دمای حدود 37 – 35 درجه قادر به رشد هستند . البته در مواردی که به دماهای بالاتر از 47 درجه احتیاج است می توان از وسیله دیگری به نام بن ماری استفاده کرد که حرارت مورد نظر را همراه با رطوبت تامین می کند.

استریلیزاسیون

مهمترین مورد در آزمایشگاه میکروبیولوژی آزمایشگاه آب کرج شرکت آبرام رعایت کردن شرایط استریل است که به چند روش امکان پذیر است . حرارت مواد شیمیایی صافی ها  و پرتوها.

 

مقالات پیشنهادی

كليفرم

رنگ آميزي باکتری

رنگ آميزي باکتری: برای رنگ آميزي باکتری باید محلولی که ترکیب آن به شرح زیر آمده است را به وسيله كاغذ صافي ،صاف كرده و در يك شيشه يا بطري درب دار رنگ آميزي بريزيد. محلول لوگل ، اصلاح شده براي رنگ آميزي گرم  را در يك هاون پودر كنيد. آب مقطر را كم كم اضافه […]

بهداشت آب استخرها

بهداشت آب استخرها : به منظور تامین بهداشت آب استخرها ، بدون شک گندزدایی مهمترین مرحله در بهداشت آب استخرها شنا اسـت. رایـج تـرین مـاده مـورد اسـتفاده بـراي گندزدایی، کلر (به شکل گازي یا هیپوکلریت سدیم و کلسیم) می باشد. به مجموعه اي از ابنيه، لوازم، تجهيزات و امكانات اطلاق مي شود كه با هدف: […]

روش هضم اسیدی

روش هضم اسیدی : روش هضم اسیدی بستگی به اسیدی دارد که مورد استفاده قرار می گیرد. اسید نیتریک بیشتر نمونه ها را هضم می کند. نیترات یکی از ماتریکسهاي قابل قبول براي روش فلیم ، اتمیک ابزوربشن الکتروترمال و براي ICP-MS است . روش هضم اسیدی برخی نمونه ها ، افزودن پرکلریک ، هیدروکلریک ، هیدروفلوریک […]

اندازه گیری ph آب 

اندازه گیری ph آب اندازه گیری ph آب یکی از متداول ترین و مهم ترین آزمایش های انجام شده در آزمایشگاه های شیمی آب و فاضلاب می باشد که کاربرد گسترده ای دارد. از لحاظ عملی ، در هر فازی از آب و تصفیه فاضلاب که وجود دارد، کاربرد دارد. خنثی سازی با اسید و […]

آزمایش خاک کشاورزی

آزمایشگاه خاک کشاورزی در تهران

آزمایشگاه خاک کشاورزی در تهران آزمایشگاه خاک کشاورزی در تهران کلیه پارامترهای مربوط به خاک کشاورزی را آزمایش می کند. آزمایش خاک کشاورزی یک قسمت اساسی در مدیریت زراعت در زمینه تولید محصولات کشاورزی محسوب می شود.   یک کشاورز بدون آزمایش خاک نمی تواند برنامه کود دهی مرتب و منظمی داشته باشد. در این […]

سختی گیر

سختی گیر

سختی گیر: متداولترین روش براي حذف سختی آب، استفاده سختیگیرهاي رزینی(water softner) میباشد . دستگاههاي سختی گیر مورد استفاده در تصفیه آب ، بیشتر به صورت استوانه فلزي هستند, به طوري که در داخل آن، ذرات رزین را قرار میدهند و داخل سطوح آن با اپوکسی پوشش داده شده  است تا از خوردگی آن جلوگیري و باعث […]

آب و رسوب دیگ بخار

آب و رسوب دیگ بخار : آب و رسوب دیگ بخار همواره موجب کاهش عمر دیگ بخار می گردد لذا باید همواره تست ها و آزمایش های مربوط به دیگ بخار را در آزمایشگاه آب شرکت آبرام انجام داد. هر آبی را نباید به سیستم دیگ بخار وارد کرد به این دلیل که باعث خوردگی […]

تست آب بویلر

تست آب بویلر جلوگیری از خوردگی دیگ بخار و بویلر و دستگاه­های جانبی آن یکی از دلایل پر اهمیت کنترل آب دیگ بخار و تست آب بویلر است. دلیل اصلی خوردگی دیگ­های بخار و بویلر ها به عوامل زیر بستگی دارد. مقدار نامناسب اکسیژن pH نامناسب. وجود یون های نامناسب وجود گازهای محلول میزان بالای […]

روش اندازه گیری آرسنیک

روش اندازه گیری آرسنیک روی نورسنجی به وسیله دی اتیل دی تیوکاربامات نقره: این روش جهت اندازه گیری یون های آرسنیک در غلظت های بین، مناسب می باشد.     مزاحمت ها و نحوه حذف آنها: مواد اکسید کننده که مانع تبدیل یون های آرسنیک به ارسین هستند باید قبل از اندازه گیری احیاء گردند. […]

آرسنیک در آب شرب

آرسنیک در آب شرب : ارتباط وجود آرسنیک در آب شرب با سرطان پوست در انسان از سال 1898شناخته شده است. مطالعاتی که در دهه 1960و 1970انجام شدند. وابستگی این اثر را به میزان حضور آرسنیک نشان دادند و حتی یکی از تحقیقاتی که  EPA آرسنیک را به عنوان یکی از عناصر غذایی ضروری پیشنهاد داده است. […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید