آزمایش اندازه گیری چگالی آب

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

آزمایش اندازه گیری چگالی آب

آزمایش اندازه گیری چگالی آب با استفاده از چگالی متر دقیق ارتعاشی (لرزشی) جریان قابل اندازه گیری است که این قابلیت را دارد که چگالی نمونه های آب طبیعی را اندازه گیری کند. آزمایش اندازه گیری چگالی آب با گذراندن نمونه آب از یک تیوب ارتعاشی (لرزشی)  که دریک محیط با دمای ثابت قرار دارد، قابلیت انجام دارد. چگالی محلول (ρ) متناسب است با مربع زمان ارتعاش (τ). پس طبق فرمول شماره ۱ زیر چگالی برابر است با :

آزمایش-اندازه-گیری-چگالی-آب

که در فرمول بالا A و B مربوط به داده های کالیبراسیون بوده و که B با اندازه گیری چگالی آب دریا با چگالی متر کالیبره می شود. که مقدار اختلاف بین چگالی نمونه و چگالی آب خالص در بر اساس فرمول ۲ می باشد. که  τ و  τ 0 (به ترتیب)برابر است با دوره زمانی نمونه و آب. سیستم با دو نمونه که چگالی آنها مشخص شده است کالیبره می شود. چرا که دستور العمل استفاده از دستگاه برند های متفاوت ، مختلف می باشد.

دستگاه اندازه گیری چگالی آب

 

شوری نمونه می تواند عددی از ۱ اتمسفر فشار دریا باشد.این اختلاف نسبی  (ρ -ρ0)  نسبت به شوری عملی (S)  تابعی از دما است.

محاسبات آزمایش اندازه گیری چگالی آب

اجرا کردن ساده تکرار با تنظیم کردن S تا زمانی که مقدار ρ − ρ0 در دمای مشخص اندازه گیری شود. اگر اندازه گیری ها در دمای ۲۵ درجه سانتیگراد انجام شود. شوری می تواند از معادله زیر بدست بیاید.

اندازه گیری شوری در آب دمای ۲۵ درجه سانتیگراد

که در اینجا  τ = 0.0012 .

شوری های تقریبی همچنین می تواند با استفاده از چگالی یا جاذبه نسبی قابل اندازه گیری است.این اندازه گیری های شوری با هیدرومتر در دمای مشخص قابل اندازه گیری است.  این آزمون بر اساس شماره روش 2520c استاندارد متد برای آنالیز آب و فاضلاب می باشد.

 

مقالات پیشنهادی

اکسیژن محلول در آب

اکسیژن محلول در آب

اکسیژن محلول در آب اکسیژن محلول در آب به طور طبیعی وجود دارد که منجر به گوارا و خوش طعم شدن آن می شود به همین دلیل میزان آن در آب های سطحی دارای اهمیت است. تمام موجودات زنده برای انجام متابولیسم و تهیه انرژی جهت رشد و تولید مثل نیاز به اکسیژن به اشکال […]

تعیین سختی آب

سختی آب : در ابتدا سختی آب توسط اندازه گيري كه در مورد ظرفيت آب در ترسيب صابون انجام شد شناخته شد به عبارتي سختي آب همان ظرفيت آب در ترسيب صابون است. صابون بوسيله فلزهاي دو ظرفيتي به بالا به ويژه توسط Ca2+  Mg2+, رسوب مي کند اما بايد توجه داشت كه فلزهاي چند ظرفيتي […]

ایجاد تعادل شیمیایی در آب

ایجاد تعادل شیمیایی در آب ایجاد تعادل شیمیایی در آب آشامیدنی توزیع شده در شبکه آب شهری که پس از خروج از تصفیه خانه های آب مورد استفاده قرار می گیرد با اهمیت است. آب خالص هرچند که دارای ناخالصی است، قابلیت هدایت الکتریکی خیلی کمی دارد که به دلیل وجود یون های مثبت و […]

ترکیبات آلی فرار voc

ترکیبات آلی فرار voc ترکیبات آلی فرار voc ، یکی از آلاینده های مهم آب و  هوا می باشند که علاوه بر اثرات نامطلوب فیزیولوژیکی بر بدن انسان همچون سرطان، جهش ژنتیکی، تحریک چشم، مخاط بینی و گلو، سرگیجه و سردرد و حتی از دست دادن حافظه کوتاه مدت، در حضور اکسیدهای نیتروژن و پرتو فرابنفش […]

مواد جارتست

مواد جارتست جارتست یک آنالیز جهت تعیین دوز بهینه مواد منعقد کننده جهت فرآیند انعقاد و لخته سازی می باشد. فرآیند انعقاد و لخته سازی یکی از فرآیند های تصفیه فاضلاب می باشد که جهت کاهش کدوت و مواد معلق در فاضلاب انجام می گردد. از این رو انتخاب و به دست آوردن مقادیر بهینه از […]

بهداشت آب استخرها

بهداشت آب استخرها : به منظور تامین بهداشت آب استخرها ، بدون شک گندزدایی مهمترین مرحله در بهداشت آب استخرها شنا اسـت. رایـج تـرین مـاده مـورد اسـتفاده بـراي گندزدایی، کلر (به شکل گازي یا هیپوکلریت سدیم و کلسیم) می باشد. به مجموعه اي از ابنيه، لوازم، تجهيزات و امكانات اطلاق مي شود كه با هدف: […]

دستگاه جذب اتمی و روش های طیف بینی

دستگاه جذب اتمی و روش های طیف بینی

دستگاه جذب اتمی و روش های طیف بینی روشهای طیف بینی تجزیه بر تولید و یا بر همکنش تابش الکترومغناطیس با ماده استوارند .دستگاه جذب اتمی با از بین روشهای طیف بینی تجزیه به روشهای جذبی ، بر تضعیف یک دسته پرتو از تابش الکترومغناطیسی در نتیجه برهم کنش آن با آنالیت و جذب قسمتی […]

پاتوژن ها در آب

پاتوژن ­ها در آب: پاتوژن­ ها (میکروب­ های بیماری ­زا) پس از ورود به بدن میزبان، با تهاجم و تکثیر در بافت­ های بدن، ممکن است به بیماری میزبان منجر شوند. از نظر بهداشتی، حضور پاتوژن­ ها در آب آشامیدنی موجب نگرانی انسان است. هر بیماری که پاتوژن عاملِ آن، از طریق آب آلوده وارد […]

فسفر خاک

فسفر خاک فسفر که نقش عمده ای در انتقال انرژی بازی می کند بین 0.1 الی 0.4 درصد از ماده خشک گیاهی را تشکیل می دهد. بنابراین فسفر در فرآیند فتوسنتز و تمامی فرآیندهای شیمیایی – فیزیولوژیکی در گیاه مهم می باشد. عنصر فسفر جزء غیر قابل تفکیک و اصلی برای تقسیم سلولی و گسترش […]

تاثیر فاضلاب بر محصولات کشاورزی

تاثیر فاضلاب بر محصولات کشاورزی تاثیر فاضلاب بر محصولات کشاورزی باعث ایجاد بیماری هایی از جمله شایع ترین این بیماري اسهال و بیماري کرم شلاقی می باشد،که در کشورهاي نظیر پاکستان که در آن به طور وسیعی از فاضلاب خام استفاده می کنند، به وفور دیده می شود. فاضلاب خام داراي مقدار متنوعی از عوامل بیماري […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید