آزمایش آمونیاک آب

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه

آزمایش آمونیاک آب:

آزمایش آمونیاک آب، آمونياک در آبهای سطحی در غلظتي کمتر يا مساوی1/ 0 ميلی گرم در ليتر برحسب ازت ممكن است يافت شود ، و غلظتهای بالاتر از آن نشان دهنده آلوده شدن آب به وسيله فاضلاب شهری يا پساب صنعتی است.

نمونه برداری برای آزمایش آمونیاک آب:

نتايج قابل قبول بر روی نمونه های تازه حاصل می شود . اگر نمونه ها در عرض  24 ساعت از جمع آوری آزمایش آمونیاک آب شوند نمونه ها را در يخچال در ۴ درجه سانتیگراد قرار دهيد . برای نگهداری طولانی مدت تا ٢٨ روز نمونه رادر فريزر در دمای ٢٠ – درجه بدون اسيدی کردن ويا با اسيدی کردن نمونه تا پی هاش کمتر از 2 در يخچال نگهداری نماييد. اگر نمونه را با اسيد، اسيدی نموديد قبل از آماده سازی نمونه با NaOH  یا KOH  آنرا خنثی کنيد.

اگرچه اسيدي کردن براي بعضي نمونه ها مناسب است ولي در نمونه هاي صاف نشده وقتي که آمونيم وجود دارد تداخلاتي را ايجاد مينمايد.

يكي از فاکتورهاي مهم درانتخاب روش براي اندازه گيري آمونياك غلظت وحضور دخالت کننده ها مي باشد .بطور کلي تعيين مقدار مستقيم غلظت هاي پايين آمونياك براي آب آشاميدني ، آبهاي زير زميني وآبهاي سطحي تميز مي باشد و از طرف ديگر در جايي آه تداخل کننده ها وجود دارند براي اندازه گيري نياز به تقطير دارد.

انتخاب روش آزمایش آمونیاک آب:

روشهاي متعددي براي اندازه گيري آمونياك وجود دارد که در اينجا روش فنات ارائه میگردد. در اين روش رنگ آبي شديد به وسيله واکنش بين آمونياك وهيپو کلريت وفنل که به وسيله کاتاليزور سديم نيتروپروسايد ايجاد مي شود با روش رنگ سنجي قابل اندازه گيري است.

فیلم روش آزمایش آمونیاک آب

تجهيزات مورد نياز آزمایش آمونیاک در آب:

اسپكتروفتومتر ، ترازوي حساس الكتريكي ، وسايل تيتراسيون ، وسايل شيشه اي مورد نياز آزمایش آمونیاک آب

معرفها:

1.محلول فنل : 11.1 ميلي ليتر فنل مايع 89 %≤ را با اتيل الكل ٩۵ درصد مخلوط مي کنيم تا حجم نهايي ١٠٠ ميلي ليتر شود.هفتگي تهيه شود

توجه: وقتي فنل جا به جا مي شود از دستكش ، ماسک وعينك محافظ چشم استفاده کنيد همچنين براي به حد اقل رساندن مخاطرات ناشي از اين ترکيب فرار بايد از تهويه خوب استفاده نماييم.

2.سديم نيتروپروسايد w/v %5:

5درصد گرم سديم نيتروپروسايد را در ١٠٠ ميلي ليتر آب عاري از يون حل کرده و در بطريهاي قهوه اي براي مدت يكماه نگهداري مي کنيم .

3.سيترات قليايي: ٢٠٠ گرم سيترات تري سديم  و ١٠ گرم هيدروکسيد سديم را در آب مقطر حل وتا  يك ليتر رقيق مي کنیم.

4.سديم هيپوکلريت:محلول تجارتي ۵%اين محلول به آرامي تجزيه مي شود اگر مهر وموم در بطري شكسته شود ، اين محلول به آرامي تجزيه مي شود . هر دو ماه يكبار اين محلول بايد جايگزين شود.

5.محلول اکسيد کننده: 100 ميلي ليتر محلول سيترات قليايي را با ٢۵ ميلي ليتر هيپو کلريت مخلوط نماييد ،اين مخلوط روزانه تهيه شود.

6.محلول استوك آمونياك ( محلول ١٠٠٠ پي پي ام ):3/189 گرم کلرور آمونيم بدون آب را خشك شده در ١٠٠ درجه سانتيكراد در آب حل آرده وتا ١٠٠٠ ميلي ليتر رقيق مي کنيم.

1mil=1milN=1/22mgNH3

7.محلول استاندارد کار: براي تهيه محلول هاي استاندارد امونيم از محلول استوك يك استانداردکار با غلظت ١٠ پي پي ام تهيه نماييد .( ١٠ ميلي ليتر از محلول استوك را به حجم يك ليتر ميرسانيم)

روش : در يك ارلن ۵٠ ميلي ليتري ٢۵ ميلي ليتر نمونه اضافه کنيد ، سپس ١ ميلي ليتر محلول فنل ، ٢ ميلي ليتر محلول اآسيد آننده افزوده وبعد از هر افزودن / ١ ميلي ليتر سديم نيتروپروسايد ، و ۵ مخلوط نموده در نمونه ها را با در پوش پلاستيكي يا نوار پارا فيلم بپوشانيد ودر حرارت اتاق ( ٢٢ تا
٢٧ درجه سانتيگراد ) در روشنايي ملايم به مدت يك ساعت برا ي توسعه رنگ قرار دهيد .رنگ براي مدت ٢۴ ساعت پايدار است . ميزان جذب را در ۶۴٠ نانومتر اندازه گيري مي کنيم.

يك بلانك وحد اقل دواستاندارد از محلول استاندارد آار در رنج غلظت نمونه ها تهيه کنيد. استاندارد ها را مانند نمونه ها آماده نماييد وبا قرائت جذب ، منحني کاليبراسيون را رسم نماييد.

محاسبات : يك منحني استاندارد با توجه به ميزان جذب خوانده شده استانداردهاي محلول آمونيم تهيه وبا توجه به ميزان جذب نمونه ها از روي منحني استاندارد غلظت آمونياك در نمونه را مشخص و محاسبه کنيد.

 

مقالات پیشنهادی

آب استخر پرورش ماهی

آب استخر پرورش ماهی تعیین میزان سمیت آب استخر پرورش ماهی برگرفته از استاندارد 8996 سازمان ملی استاندارد می باشد که این استاندارد شامل تعییـن غلظت ماده، تحت شرایط معین که برای 50درصد ازکل جمعیت موردآزمایش ازماهی گورخری(مخطط) که بـه مـدت، 48،24 وبرای آب جاری 72و 9 6ساعت، درمعرض آن ماده و آب باکیفیت ثابت بوده […]

اندازه گیری اکسیژن محلول در آب به روش یدومتری

اندازه گیری اکسیژن محلول در آب به روش یدومتری اندازه گیری اکسیژن محلول در آب به روش یدومتری دقیق ترین و واضح ترین روش برای تعیین مقدار اکسیژن محلول (dissolved oxygen) در آب می باشد. این روش بر اساس افزودن محلول منگنز دی والانت می باشد که سپس یاعث قلیاییت قوی آب شده و در یک بطری […]

استانداردهای آب آشامیدنی

استانداردهای آب آشامیدنی : استانداردهای آب آشامیدنی ، شامل دو دسته استاندارد میکروبی و فیزیکی ، شیمیایی آب می شوند. که استاندارد شماره ۱۰۱۱ سازمان ملی استاندارد مربوط به شرایط میکروبی آب از جمله وجود کلی فرم های آلاینده آب می باشد. و استاندارد شماره ۱۰۵۳ سازمان ملی استاندارد مربوط به شرایط شیمیایی و فیزیکی […]

حجم اسید برای آماده سازی نمونه

حجم اسید برای آماده سازی نمونه حجم اسید برای آماده سازی نمونه آب و خاک متفاوت است چرا که پارامتر های متفاوتی مانند نوع آنالیت و فلزی مورد اندازه گیری در آن تاثیر دارد. نمونه های که دارای غلطت نقره بیشتر از ۱۰۰۰ (ppb) باید رقیق شوند تا برای اندازه گیری با شعله دستگاه جذب […]

باکتری های تصفیه فاضلاب

باکتری های تصفیه فاضلاب باکتری های تصفیه فاضلاب ، شامل جمعيت مخلوطي از ميكروارگانيسم ها بـا تنـوع گـسترده است و فقط باکتری ها عمل تصفیه را انجام نمی دهند بلکه باكتري ها ، پروتوزوئر ها ، قارچ ها ، روتيفرها و احتمالاً جلبك ها نیز درگیـرتصفیه هستند.اساس طراحي فرآيندهاي تصفيه بيولوژيكي يا انتخاب نوع فرآيند بيولـوژيكي […]

چه موقع باید آب استخر را تعطیل کرد

چه موقع باید استخر را تعطیل کرد  زمانی که استخر به مواد مدفوعی و یا استفراغ آلوده می شود. زمانی که آب استخر بسیار کدر و حالت ابری دارد و کف استخر از کناره ها قابل رویت نباشد. عدم تعادل شیمیائی آب. اگر ویژگی شیمیائی آب استخر غیرمتعادل گردد به نحوی که نتوان با تغییرات وتنظیمات جزئی […]

روش اندازه گیری بنزن

روش اندازه گیری بنزن : روش اندازه گیری بنزن می تواند به روش استخراج با purge and trap و آنالیز دستگاهی با کروماتوگرافی گازی (FID) انجام شود.  بنزن مايعي است بيرنگ با ظاهري شفاف ، خوشبو (آرماتيك) و فرار كه با شعله زرد رنگ همراه با دوده مي سوزد، متعلق به خانواده هيدروكربن هاست و هر […]

محاسبه قلیائیت

محاسبه قلیائیت به طور کلی برای محاسبه قلیائیت می دانیم که اگر فرض كنيم pH نمونه آبی حدود 11 باشد با افزايش شناساگر فنل‎ فتالئين رنگ آن ارغواني خواهد شد. در تيتراسيون با اسيد، رنگ محيط در pH = 8 بي‌رنگ خواهد گرديد. اين مقدار اسيد مصرفي كه با P Phenolphthalein نشان داده مي‎شود در […]

مسیرهای انتقال پاتوژن ها و انگل های مرتبط با آب

مسیرهای انتقال پاتوژن ها و انگل های مرتبط با آب انتقال، شامل جابجایی عامل عفونی از یک مخزن به یک میزبان، مهمترین عامل در زنجیره عفونت می باشد. پاتوژن ها می توانند از طریق مسیرهای متعددی از مخزن به میزبان مستعد منتقل شوند. مسیرهای انتقال پاتوژن های مرتبط با آب در شکل 1 خلاصه شده […]

استاندارد آب

استاندارد میکروبی آب آشامیدنی

استاندارد میکروبی آب آشامیدنی: اهمیت استاندارد آب آشامیدنی : مطالعات در مورد استاندارد آب آشامیدنی بسیاری نشان داده است که مصرف آب آلوده می تواند سلامت انسان را به خطر اندازد.  به دلیل اینکه آزمایش عوامل کیفی آب های آشامیدنی از نظر عملی و اقتصادی مشکل است، انجـام دادن آزمون ها باید براساس ویژگی های […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 9
  • در انتظار بررسی: 5
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید