آنالیز آب سد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

آنالیز آب سد

مهمترين مشخصه آب در آنالیز آب سد در مخازن پديده لايه بندي عمودي آب مي باشد كه باعث ايجاد كيفيت متفاوت آب در عمق هاي مختلف مي گردد. اين پديده در هر ايستگاه پايش در هر مرحله از نمونه برداري و اندازه گيري بايد به وسيله اندازه گيري نيمرخ عمودي دما از يك متر زير سطح آب تا يك متر بالاتر از بستر مخزن (حداقل در فواصل يك متري) در ايستگاه بررسي گردد.

آنالیز-آب-سد

اگر تفاوت قابل توجهي (بيش از سه درجه سانتيگراد) ميان دماي سطح و عمق وجود داشته باشد، به احتمال زياد در آن ايستگاه عمقي از آب وجود دارد كه درجه حرارت در ارتفاع كوچكي به مقدار قابل توجهي تغيير مي كند. در اين حالت مخزن لايه بندي شده  تلقي گرديده و كيفيت آب در لايه ها متفاوت خواهد بود. در اين حالت در هر ايستگاه سطحي، بيش از يك نقطه پايش در عمق ضروري مي باشد.

فیلم آموزشی روش نمونه برداری آب از اعماق آب دریاچه سد


براي مخازن با عمق 10متر يا بيشتر، در مرحله نخست بايد عمق ترموكلاين به وسيله اندازه گيري هاي دما در اعماق مختلف
(با فواصل يك متر) مشخص گردد سپس نمونه هاي كيفي آب با توجه به عمق و شدت ترموكلاين برداشت شود. به عنوان راهنماي كلي، حداقل نقاط پايش در عمق مخزن در هر ايستگاه سطحي كه در آن لايه بندي وجود دارد بايد به ترتيب زير باشد.

  • يك متر زير سطح آب
  • درست بالاتر ازحد بالايي لايه ترموكلاين
  • درست پائينتر از حد پاييني لايه ترموكلاين
  • در عمق ميانگين حد بالايي و پاييني لايه ترموكلاين
  • يك متر بالاتر از رسوبات بستر (يا نزديكتر به بستر درصورتيكه بتوان بدون برهم زدن رسوبات كف نمونه را برداشت يا
    اندازه گيري را انجام داد)

از آنجاييكه در آنالیز آب سد عمق لايه ترموكلاين در بسياري موارد ظرف مدت چند ساعت يا چند روز ممكن است تغيير كند، بنابراين ثابت در نظر گرفتن اين عمق و تعيين اعماق پايش براساس لايهبندي اندازهگيري شده در مراحل قبلي پايش غير اصولي است و تعيين نيمرخ دما و سپس براساس آن انتخاب نقاط عمقي نمونهبرداري و پايش كيفي در هر سري عمليات پايش در هر يك از ايستگاه هاي سطحي بايد انجام گيرد.
در مخازن با اعماق كمتر از 10متر(از آنجاييكه كمتر احتمال لايه بندي وجود دارد)بايد در مرحله بررسي مقدماتي،لايه بنديحرارتي مخزن بررسي گردد و در صورت تشخيص عدم وجود لايه بندي، نقاط پايش در عمق مخزن در هر ايستگاه سطحي عبارت خواهند بود از:

يك نقطه در عمق يك متر زير سطح آب و يك نقطه در يك متر بالاتر از رسوبات بستر. در صورت وجود لايه بندي، مطابق مخازن عميق تر از 10متر عمل مي شود.

مقالات پیشنهادی

اندازه گیری cod با اسپکتروفتومتر

اندازه گیری cod با اسپکتروفتومتر  : برای اندازه گیری cod با اسپکتروفتومتر که یکی از روش های اندازه گیری میزان اکسیژن مورد نیاز شیمیایی می باشد ، به مواد و تجهیزات و و پروسه های زیر نیاز دارد :  ۵ میلی لیتر از نمونه مورد نظر را که بر حسب اینکه نمونه فاضلاب یا پساب چه صنایعی […]

گاز متان فاضلاب

گاز متان فاضلاب گاز متان فاضلاب (CH4) یک گاز قابل احتراق ، بی رنگ و بی بو است که معمولا در چاه های فاضلاب یا در بعضی از سطوح آب های زیر زمین یافت می شود. فرار این گاز ها از سطح سیالاتی مانند آب و فاضلاب باعث انتقال این گاز به سطح اتمسفر می شود […]

آزمایشگاه خاک کشاورزی

آزمایشگاه خاک کشاورزی در آزمایشگاه خاک کشاورزی بمنظور تعیین مواد محلول و کیفیت خاک کشاورزی، آزمون های فیزیکی ، شیمیایی و فلزات سنگین بر روی نمونه های خاک انجام می شود. کیفیت خاک عامل مهمی در رشد و نمو گیاه است. پارامتر های متغیر و متفاوتی بر روی کیفیت خاک تاثیر دارد که این پارامتر […]

محیط کشت باکتری

محیط کشت باکتری محیط کشت باکتری ، دارای موادی هستند که برای رشد و تکثیر میروارگانیزم های موجود در آب و فاضلاب لازم است که این محیط ها به دسته های زیر تقسیم می شوند. محیط کشت های طبیعی :از منابع حیوانی یا گیاهی تهیه می شوند، مثل محیط کشت دارای سیب زمینی ، محیط […]

آزمایش آب چاه

آزمایش آب چاه آزمایش آب چاه برای بررسی کیفیت آب از نظر فیزیکی – شیمیایی و میکروبی انجام می شود. چرا که آب چاهی که برای آشامیدن و یا هر کاربری دیگر در نظر گرفته می شود باید از کیفیت مطلوبی برخوردار باشد. اگرچه ممکن است آب چاه زلال و شفاف باشد، اما ممکن است […]

منابع آب های دارویی

منابع آب های دارویی ملاحظات آب منبع آب منبع، آبی است که وارد تأسیسات می شود. منبع این آب می تواند آب های سطحی طبیعی مانند رودخانه های یا آب انبارها، چاه های عمیق، آب دریا، یا ترکیبی از این موارد باشد که احتمالاً شامل چندین محل از هر نوع آب منبع می شود. بنابراین […]

سختی آب چقدر باید باشد

سختی آب چقدر باید باشد در پاسخ به این سوال که سختی آب چقدر باید باشد ابتدا باید بدانیم منظور از سختی آب چیست؟ و استاندارد آن در آب آشامیدنی چقدر باید باشد؟ سختی آب عبارتست از غلظت یون های کلسیم و منیزیم و چون نسبت به مقدار کمتري املاح روي ، آهن ، آلومینیوم ، منگنز […]

روش اندازه‌گیری گاز کربنیک در آب

روش اندازه‌گیری گاز کربنیک در آب

روش اندازه‌گیری گاز کربنیک در آب گاز کربنیک علاوه بر انحلال در آب با عوامل موجود در آب به صورت ترکیب نیز در می‌آید در صورت وجود کلسیم در آب‌های طبیعی که pH آنها نزدیک به 8 می‌باشد تعادلی بین کلسیم کربنات و کلسیم بی‌کربنات موجود در آب در اثر وجود گاز کربنیک آزاد به […]

آدرس آزمایشگاه آب در تهران

آدرس آزمایشگاه آب در تهران آدرس آزمایشگاه آب در تهران ، حکیمیه بلوار بهار دانشگاه شهید بهشتی پردیس شهید عباسپور مرکز رشد واحد 324 می باشد. شرکت آب راهبر محاسب مجهز به آزمیشگاه میکروبی و شیمیایی آب و پساب مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی می باشد. آزمایش های قابل انجام در […]

گوگرد در آب های آشامیدنی

گوگرد در آب های آشامیدنی گوگرد (S) در آب های آشامیدنی یک عنصر نافلز چند ظرفیتی، جزء گروه 16 جدول تناوبی، با عدد اتمی 16 و جرم مولی g/mol 32.065 است. گوگرد در طبیعت در: ذخایر گوگرد عنصری، کانی های سولفاتی و سولفیدی، موجودات زنده و مواد آلی و نیز در جوّ و آب وجود […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید