آهن و منگنز در آب

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

آهن و منگنز در آب

آهن و منگنز در آب های طبیعی معمولا ناشی از نمک های آهن و منگنز موجود در خاک و سنگ در تماس با آب است که در شرایط بی هوازی و در صورت وجود گاز کرنبیک(CO2) محلول در آب به نمک های محلول فرو و مانگانو تبدیل می شوند. هنگامی که آب در معرض هوا قرار گرفته و مقداری از اکسیزن موجود در هوا در آن حل گردد، نمک های محلول آهن و منگنز اکسید شده و دوباره به فرم غیر محلول باز می گردد. آهن و منگنز ممکن است به تنهایی در آب وجود داشته باشند.

آهن و منگنز در آب شهر باعث تغییر  رنگ آب می شود

وجود آهن و منگنز در غلظت های بالاتر از حد مجاز باعث بروز مشکلاتی مانند لکه شدن لباس های شسته شده ، ایجاد رسوب در لوله های و شیر آلات و سطوح دیگری که در تماس با آب هستند و نیز رنگین شدن آب می گردد. همچنین وجود آهن در آب باعث رشد باکتری های آهن در جدار داخلی لوله های شده و موجب کاهش سطح مقطع و در نتیجه ظرفیت آن می گردد.  علاوه بر آن باکتری های آهن در آب باعث ایجاد طعم و بوی نامطبوع در آب که با استاندارد آب آشامیدنی مغایر است ، می شود.

برای جلوگیری از بروز این مشکلات ، آهن و منگنز در آب را باید از آب جدا کرده و یا اینکه با اضافه کردن مواد منعقد کننده به آب مانند پلی فسفات ها ، سیلیکات سدیم ، یون های  آهن و منگنز در آب را منزوی کرده و اثرات ناشی از آن را خنثی می کنند.

در اضافه کردن پلی فسفات ها به آب برای خنثی کردن و منزوی کردن  آهن و منگنز در آب ، مولکول های پلی فسفات پیرامون یون های یون های آهن و منگنز را احاطه کرده و از تشکیل رسوب املاح غیر محلول آهن و منگنز و اثرات ناشی از آن جلوگیری می شود. زمانی که غلظت آهن و منگنز بیشتر از ۱ میلی گرم بر لیتر باشد ، نباید از تزریق پلی فسفات ها به آب رای منزوی کردن آهن و منگنز استفاده کرد. کل فسفات مصرفی نباید از ۱۰ میلیگرم بر لیتر بر حسب po4 تجاوز نماید. در صورت استفاده از این روش باید کلر باقی ماند در سیستم در حد رضایت بخشی حفظ شود تا رشد باکتری ها باعث شکسته شدن کمپلکس آهن نشود.

ساختار پلی فسفات ها

 

برای ازبین بردن آهن و منگنز در آب می توان از اضافه کردن سیلیکات سدیم نیز استفاده کرد. استفاده از سیلیکات سدیم  برای کنترل آهن و منگنز برای آب های زیر زمینی، قبل از اینکه آب در معرض هوا قرار گیرد، مناسب می باشد.

مقالات پیشنهادی

مواد جامد آب

مواد جامد آب مواد جامد آب به مواد باقی مانده پس از تبخیر آب، و خشک کردن باقی مانده در فِر (آون) در یک دمای خاص، گفته می شود. بنابراین، تمام مواد موجود در آب (به جز گازهای محلول و مواد فرّار) در غلظت مواد جامد آب سهیم هستند. باران پس از رسیدن به سطح […]

مواد آلی در آب

 مواد آلی در آب منظور از مواد آلی در آب ، به گروه وسیعی از ترکیبات شیمیایی گفته می شود که حاوی کربن باشند. به استثنای ترکیبات معدنی کربن دار مانند مونوکسید کربن ، کربن دی اکسید ،کربنات ، بی کربنات و سیانید.  مواد آلی آب ها از مواد آلی طبیعی (natural organic matter) ،مانند […]

نحوه تشخیص آب معدنی

نحوه تشخیص آب معدنی نحوه تشخیص آب معدنی از آب های معمولی بایستی توسط آنالیز های میکروبی ، شیمیایی و فلزات سنگین شامل پارامتر های جدول زیر مشخص گردد. آب های معدنی به دلیل مواد و املاح معدنی مفیدی که دارند برای سلامتی انسان مفید هستند. آب های معدنی طبیعی معمولا از چشمه ها و […]

اندوتوکسین چیست

اندوتوکسین چیست اندوتوکسین‌ها از اوايل دهه 1900ميلادي به خاطر اثرات گرمازايي خود (تب القايي) شناخته شده‌اند. به طور كلي، اندوتوكسين‌ها بخش‌هايي از ديواره سلولي باكتري‌هاي گرم منفي هستند. اهميت آنها به علت تاثير بر سيستم ايمني مي‌باشد. اندوتوكسينها اغلب به خاطر ساختار خود كه شامل يك بخش ليپيدي (چربي، بخش تحريك كننده سيستم ايمني، داراي كمترين […]

عوارض کروم آب آشامیدنی

عوارض کروم آب آشامیدنی عوارض کروم آب آشامیدنی بر سلامت انسان و حیوان بسیار زیاد باعث بروز سرطان و تجمع فلزات سنگین در اعضا و بافت های بدن می شود. در شبکه توزیع آب حدود  %29 آلودکی کروم در نا بسامانی کیفیت آب تاثیر دارد. به نظر می رسد یکی ازمنابع اصلی افزایش فلزات سنگین ازجمله […]

شفافیت آب

شفافیت آب شفافیت آب یا كدورت آب، توانايي آب در عبور مستقيم نور است. طيف وسيعي از ذرات، با اندازه ها و ماهيت هاي فيزيكی، شيميايي و بيولوژيك گوناگون، با جذب و يا پراكنده ساختن نور تابيده شده، مانع عبور مستقيم آن از آب می شود.در نتيجـه كـدورت یا شفافیت آب را سبب مي شوند. […]

آزمایش سولفیت

روش اندازه‌گیری سولفیت در آب

روش اندازه‌گیری سولفیت در آب اندازه‌گیری سولفیت در آب به روش‌های مختلفی انجام می‌شود که ما در اینجا دو روش تیتراسیون با محلول ید را توضیح می‌دهیم. این آزمایش در آزمایشگاه آب شرکت دانش بنیان آبرام انجام می‌شود. در آزمایشگاه آب شرکت دانش بنیان آبرام کلیه آزمایش‌های میکروبی، شیمیایی، فیزیکی، فلزات سنگین مربوط به نمونه‌های […]

کیفیت آب دیگ بخار

کیفیت آب دیگ بخار کیفیت آب دیگ بخار به دلیل آسیب پذیری بالای دیگ بخار تاثیر مستقیم در راهبری آن دارد. اگر کیفیت آب دیگ بخار مناسب نباشد موجب خورندگی و رسوب گذاری در آن شده و خسارت های جبران ناپذیری را به بار می آورد. آب ورودی دیگ بخار باید طوری باشد که به […]

طعم و بوي آب استخر

طعم و بوي آب استخر : از آنجا که احساس طعم و بوي آب استخر  غالباً به یكدیگر مربوط هستند غالباً موادي که در داخل آب ایجاد بو ميکنند، تقریباً هميشه ایجاد طعم نيز مينمایند و نيز (عكس این مطلب) مواد معدني زیادي وجود دارند که ایجاد طعم ميکنند ولي به هيچ وجه توليد بو […]

گاز متان فاضلاب

گاز متان فاضلاب گاز متان فاضلاب (CH4) یک گاز قابل احتراق ، بی رنگ و بی بو است که معمولا در چاه های فاضلاب یا در بعضی از سطوح آب های زیر زمین یافت می شود. فرار این گاز ها از سطح سیالاتی مانند آب و فاضلاب باعث انتقال این گاز به سطح اتمسفر می شود […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید