استانداردهای آب آشامیدنی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

استانداردهای آب آشامیدنی :

استانداردهای آب آشامیدنی ، شامل دو دسته استاندارد میکروبی و فیزیکی ، شیمیایی آب می شوند. که استاندارد شماره ۱۰۱۱ سازمان ملی استاندارد مربوط به شرایط میکروبی آب از جمله وجود کلی فرم های آلاینده آب می باشد. و استاندارد شماره ۱۰۵۳ سازمان ملی استاندارد مربوط به شرایط شیمیایی و فیزیکی آب می باشد. لذا در اینجا به بررسی این دو دسته استاندارد می پردازیم :

استانداردهای آب آشامیدنی ( استاندارد ۱۰۵۳ ) :

استاندارد شماره ۱۰۵۳ به شرایط فیزیکی و شیمیایی آب از جمله پارامتر های TDS ، PH ، نیترات ، سختی آب ، سولفات و سایر کاتیون های و آنیون های مهم موجود در آب که در جدول زیر میزان استاندارد وجود هر کدام بر حسب غلظت بیان می گردد:

ویژگیهاي فیزیکی آب آشامیدنی باید با مشخصات داده شده در جدول زیر مطابقت داشته باشد.

استانداردهای آب آشامیدنی

آب آشامیدنی باید بدون هرگونه مواد خارجی قابل رویت با چشم غیرمسلح باشد، مانند: شن و روغن

حداکثر مقادیر مجاز مواد شیمیایی معدنی سمی در جدول زیر تعیین گردیده است

استانداردهای آب آشامیدنی

حداکثر مقدار مجاز و مطلوب مواد شیمیایی معدنی غیرسمی موجـود درآب آشـامیدنی در جـدول تعیـین  گردیده است :

استانداردهای آب آشامیدنی

استانداردهای آب آشامیدنی (استاندارد ۱۰۱۱) :

طبق استاندارد شماره ۱۰۱۱ ، کلیفرم ،گروهی از باکتری های هوازی و بی هوازی اختیاری،گرم منفی، بدون اسپور (هاگ) و تخمیر کننـدۀ لاکتوز هستند. این باکتری ها ساکن روده بزرگ انسان و حیوانات می باشند. که قادر به تخمیر قند لاکتوز، تولیـد اسـید وگـاز در دمای 44تا 45درجۀ سلسیوس نیز می باشند. کلیفرم های گرماپای شامل گونـه هـای اشریـشیاکلی،کلبسیلا، آنتروباکتر و سیتروباکتر است.

باکتری های نشانگر آلودگی آب منظور باکتریهایی هستند که وجود آنها در آب نشان دهندۀ ناکافی بودن فرآینـد تـصفیه و همچنـین آلودگی آب با مدفوع انسان و حیوان است. مانند کلیفرمهـای گرماپـای، آنتروکـوک هـای مـدفوعی، کلستریدیومهای احیا کنندۀ سولفیت و باکتریوفاژها.

به طور کلی آب آشامیدنی باید عاری از میکروارگانیـسمهـای بیمـاریزا ماننـد آنتروویـروسهـای انسانی، تک یاختگان بیماریزا ،٢کرم ها و ارگانیسمهای آزادزی باشد.
ویژگیهای میکروبیولوژی آب آشامیدنی باید اینگونه باشد که مقدار اشرشیا کلی یا کلی فرم گرما پای باید در ۱۰۰ میلی لیتر از نمونه صفر باشد.

 

 

مقالات پیشنهادی

ترکیبات شیمیایی آب

ترکیبات شیمیایی آب ترکیبات شیمیایی آب شامل یون های سولفات، کلراید، نیترات، نیتریت، آمونیاک،فسفات و… و فلزات سنگینی همچون آهن، کروم، مس، منگنر، روی و … می باشد.  آب در طبيعت بصورت خالص يافـت نمـيگـردد. بلكـه همواره مقاديري املاح، مـواد معلـق و گازهـاي محلـول را همراه خود دارد و اين موجب ميشـود كـه آب در منـاطق […]

آزمایشات آب آشامیدنی

آزمایشات آب آشامیدنی : آزمایشات آب آشامیدنی به سه دسته آزمایشات فیزیکی آب آشامیدنی، آزمایشات شیمیایی آب، آزمایشات میکروبی آب که آزمایشات آب میکروبی به شرح زیر می باشد : وضعیت کلی آب مورد آزمایش جهت تعیین تعداد کلی میکروارگانیسم ها در یک میلی لیتر نمونه آب موردآزمایش، براساس روش استاندارد پلیت کانت (Standard Plate Count)به […]

روش کار جارتست

جارتست

جارتست جارتست یکی از آزمایش  های هم آب و فاضلاب است. اگر چه اخیرا پیشرفت هایی در شناخت مکانیزم فرایند انعقاد حاصل شده اما هنوز از آن به عنوان یک دانش دقیق و جامع نام برده نمی شود.از این رو انتخاب و به دست آوردن مقادیر بهینه از منعقد کننده ها به جای آن که […]

کشت میکروارگانیسم های آب

کشت میکروارگانیسم های آب

اصول کلی این روش ها شامل تلقیح حجم معینی از نمونۀ آب به محیط های کشت جامد یا مایع است. فرض بر این است که پس از گرمخانه گذاری ، هر میکروارگانیسم تکثیر می یابد و ایجاد کلنی قابل مشاهده روی محیط کشت جامد و یا تغ ییرات ظاهری در محیط کشت مایع می کند. […]

نحوه کار با دستگاه gc mass

نحوه کار با دستگاه gc mass بمنظور نحوه کار با دستگاه gc mass ، ابتدا باید تمامی اجزا و بخش های مختلف دستگاه را بشناسیم پس به این منظور توصیه می گردد ابتدا مطلب کروماتوگرافی gc-mass ، آشکارساز کروماتوگرافی گازی ، پیکربندی ستون های کروماتوگرافی گازی  مطالعه گردد. در این مطلب به تشریح منابع یونش كروماتوگرافي گازي- طيف سنج […]

فسفر خاک

فسفر خاک فسفر که نقش عمده ای در انتقال انرژی بازی می کند بین 0.1 الی 0.4 درصد از ماده خشک گیاهی را تشکیل می دهد. بنابراین فسفر در فرآیند فتوسنتز و تمامی فرآیندهای شیمیایی – فیزیولوژیکی در گیاه مهم می باشد. عنصر فسفر جزء غیر قابل تفکیک و اصلی برای تقسیم سلولی و گسترش […]

مکانیک سیالات و آب

مکانیک سیالات و آب مکانیک سیالات به بررسی رفتار مکانیکی در سیالات و آب می پردازد. مکانیک سیالات و آب تعمیم مکانیک نیوتنی اجسام به محیط های پیوسته سیالاتی است. موضوع دینامیک و مکانیک سیالات و آب در مهندسی و بخصوص مهندسی مکانیک و آب یکی از مباحث مهم و پر کاربرد است و کلاسهای متفاوتی در سطوح […]

اندازه گیری BOD 5

اندازه گیری BOD 5 اندازه گیری BOD 5 يک نمونه وابسته به مقدار ماده آلی موجود در آن می باشد، که به طور قابل ملاحظه ای متغير است . سيستم اندازه گيری BOD اکسی دايرکت آکواليتيک ، برای حجم های مختلف نمونه و محدوده های اندازه گيری متناظر كه در جدول زير ليست شده کاليبره […]

تعیین کلونی و ثبت نتايج

تعیین کلونی و ثبت نتايج: بلافاصله پس از پايان مدت گرماگذاري در انکوباتور ، تعیین کلونی را انجام دهيد. چنانچه اين كار امكان پذير نباشد، مي توانيد پليت ها را حداكثر تا 24 ساعت در دماي 10 درجه در يخچال نگه داري كنيد . با كمك يك كلني شمار مدرج با بزرگ نمايي مناسب كه […]

روش کار جارتست

روش کار جارتست آزمایش جار معروف به “جار تست” یک تکنیک شبیه‌سازی فرآیند انعقاد  لخته‌سازی در ابعاد نیمه صنعتی است. در این شیوه، استفاده از روش انعقاد برای حذف ذرات معلق در انواع مختلفی از پساب‌ها، امکان‌سنجی می‌شود. به این مفهوم که امکان کاربرد روش انعقاد برای هر نوع خاص از پساب مورد ارزیابی قرار […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید