استانداردهای جهانی آب آشامیدنی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

استانداردهای جهانی آب آشامیدنی

از مهم ترین استانداردهای جهانی آب آشامیدنی می توان به  استاندارد epa آب آشامیدنی و استاندارد های آب آشامیدنی اتحادیه اروپا و سازمان بهداشت جهانی و استانداردهای آب آشامیدنی کشور استرالیا اشاره کرد که بعنوان منابع استاندارد داخلی ایران نیز برای آب آشامیدنی نیز مورد استفاده قرار می گیرند. برای کشور هایکه فاقد استاندارد آب شرب می باشند، سازمان بهداشت جهانی استاندارد هایی را در این زمنیه تدوین کرده است.مثلا در کشور چین استاندارد های آب آشامیدنی در سال ۲۰۰۲ توسط سازمان حفاظت محیط زیست چین تدوین گردیده است.

به طور کلی برای نمونه آب  آشامیدنی پارامتر هایی که بمنظور تعیین کیفیت آب مورد نظر است تقریبا در تمامی کشور های یکسان می باشد اما بحث و مجادله نظر بیشتر مربوط به مقادیر پارامتر های مختلف در کشور های مختلف می باشد. به طور مثل طبق استاندارد شماره ۱۰۵۳ سازمان ملی استاندارد ایران حداکثر مقدار مجاز آرسنیک در آب آشامیدنی باید ۱۰ ppb باشد ولی حداکثر مقدار مجاز آرسنیک در آب آِشامیدنی کشور چین 50 ppb می باشد. این درحالی است که استاندارد epa آب آشامیدنی و استاندارد آب آِشامیدنی اتحادیه اروپا مقدار حداکثر 10 ppb را برای آب  آشامیدنی را نظر گرفته اند.

مقایسه استانداردهای جهانی آب آشامیدنی

در جدول زیر مقایسه ای بین تعدادی از پارامتر های استاندارد های جهانی آب آشامیدنی شامل استاندارد epa آب آشامیدنی، استاندارد های آب سازمان بهداشت جهانی ، استاندارد های آب اتحادیه اروپا و استاندارد شماره ۱۰۵۳  ایران بیان می گردد. البته قابل ذکر است که روش های انجام آزمایش های آب در تمامی این استاندارد ها باید یکسان بوده و بر اساس استاندارد متد standard methods for the examination of water and wastewater می باشد که وابسته به سازمان بهداشت جهانی می باشد. به طور کلی برای تعیین کیفیت آب آشامیدنی ، باید کاتیون ها و آنیون های موجود در ترکیبات آب آنالیز شده که این پارامتر ها شامل : نیترات، نیتریت آمونیاک، سدیم،پتاسیم، کلسیم، منیزیوم، سختی کل، کلراید، فلوراید، سولفات، فسفات، آهن، کروم، مس، منگنز، سرب، روی، آرسنیک، جیوه و ترکیبات هیدروکربن های آب مورد آنالیز قرار بگیرند.

 

مقایسه استاندارد های جهانی

آب آشامیدنی

(ابعاد بر حساب میلیگرم بر لیتر)

استاندارد شماره ۱۰۵۳ ایران استاندارد epa آب آشامیدنی استاندارد های آب سازمان بهداشت جهانی  استاندارد آب اتحادیه اروپا
۱ آرسنيک Arsenic 0.01 0.01 0.01 0.01
۲ کروم Chromium 0.05 0.01 0.05 0.05
۳ کادميم Cadmium 0.003 0.005 0.003 0.005
۴ نیترات Nitrate 50 50 50 50
۵ سدیم Sodium 250 200 200 250
۶ فلوراید fluoride 1.5 4 1.5 1.5
۷ سختی کل Total Hardness 200 75 100 200
۸ کلسیم Calcium 300 200 200 300
۹ سلنیوم Selenium 0.04 0.05 0.01 0.04
جیوه Mercury 0.006 0.002 0.001 0.006

مقالات پیشنهادی

تعیین سختی آب

سختی آب : در ابتدا سختی آب توسط اندازه گيري كه در مورد ظرفيت آب در ترسيب صابون انجام شد شناخته شد به عبارتي سختي آب همان ظرفيت آب در ترسيب صابون است. صابون بوسيله فلزهاي دو ظرفيتي به بالا به ويژه توسط Ca2+  Mg2+, رسوب مي کند اما بايد توجه داشت كه فلزهاي چند ظرفيتي […]

نگهداری آب استخر شنا

نگهداری آب استخر شنا : نگهداری آب استخر شنا ، شامل تعیین دما ،رطوبت ، سرعت جریان هوا و … می باشد.تمامی این آزمایش ها در  آزمایشگاه آب آبرام ، انجام می شود. دما مناسب نگهداری آب استخر شنا : درجه حرارت هواي استخرهاي سرپوشيده بايد يك تا دو درجه بالاتر از دماي آب باشد اما نبايد […]

منابع آب های دارویی

منابع آب های دارویی ملاحظات آب منبع آب منبع، آبی است که وارد تأسیسات می شود. منبع این آب می تواند آب های سطحی طبیعی مانند رودخانه های یا آب انبارها، چاه های عمیق، آب دریا، یا ترکیبی از این موارد باشد که احتمالاً شامل چندین محل از هر نوع آب منبع می شود. بنابراین […]

مواد فعال سطحی و دترجنت ها

مواد فعال سطحی و دترجنت ها مواد فعال سطحی و دترجنت ها به موادی اطلاق می شود که دارای خاصیت تقلیل کشش سطحی با سطحی که در تماس با  است ، می باشد. کم شدن کشش سطحی به صورت ایجاد کف ، تقویت خاصیت پخش شوندگی مایعات بر روی سطح جامدات ، معلق شدن جامدات […]

روش اندازه گیری آلومینیوم

روش اندازه گیری آلومینیوم اندازه گیری آلومینیوم با دو روش به صورت زیر در آزمایشگاه انجام می شود: نورسنجی 1: در این روش اندازه گیری از معرف مورین استفاده می شود. این جسم یا آلومینیوم ایجاد کمپلکس زیتونی رنگ می نماید که شدت رنگ آن بستگی به میزان آلومینیوم دارد. کمترین مقدار اندازه گیری در […]

نیترات آب آشامیدنی

نیترات آب آشامیدنی : با رشد جوامع انساني ميزان آلودگي هاي با منشأ انساني از جمله نیترات آب آشامیدنی نيز افزايش يافته است. يكي از فعاليتهاي انساني كه باعث آلودگي آبهاي زيرزميني شده، كشاورزي ميباشد. فعاليتهاي كشاورزي يكي از منابع آلاينده هاي غيرنقطه اي (Non point) آبهاي سطحي و زيرزميني است، در واقع منبع آلودگي آنها يك […]

ایمنی در کلرزنی

ایمنی در کلرزنی ایمنی در کلرزنی مخازن آب و خروجی تصفیه خانه های پساب یکی از اصولی است که همواره باید مد نظر باشد، چرا که گاز کلر سمی بوده و در صورت رعایت نکردن نکات ایمنی ممکن است عواقب خطرناکی را به همراه داشته باشد. برای ایمنی در کلرزنی باید همواره خطوط انتقال کلر و […]

آزمایش سولفیت

روش اندازه‌گیری سولفیت در آب

روش اندازه‌گیری سولفیت در آب اندازه‌گیری سولفیت در آب به روش‌های مختلفی انجام می‌شود که ما در اینجا دو روش تیتراسیون با محلول ید را توضیح می‌دهیم. این آزمایش در آزمایشگاه آب شرکت دانش بنیان آبرام انجام می‌شود. در آزمایشگاه آب شرکت دانش بنیان آبرام کلیه آزمایش‌های میکروبی، شیمیایی، فیزیکی، فلزات سنگین مربوط به نمونه‌های […]

آزمایش سختی آب

آزمایش سختی آب آزمایش سختی آب اینکه که در آن صابون کف نمی کند و اگر گرم شود روی سطوح در تماس با آب، جِرم گذاری می کند و از طعم مطبوعی نیز برخوردار نیست. سختی یکی از پارامترهای مهم کیفیت آب است که بر کاربری آب در مصارف شهری و صنعتی تأثیر می گذارد. کاتیون […]

آزمایش نیترات آب

آزمایش نیترات آب

آزمایش نیترات آب نیترات متداول ترین گونه نیتروژن اُکسید شده در منابع آب است که عمدتاً از طریق فرایند نیترات زایی و نیز آب شویی خاک مناطق کشاورزی مصرف کننده کود نیتراته، وارد آب می شود. غلظت نیترات در آب های سطحی تمیز به ندرت به بیش از  mg NO3 – N/L 0/1 می رسد، […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید