استانداردهای طراحی آزمایشگاه آب

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

استانداردهای طراحی آزمایشگاه آب

هدف از رعایت استانداردهای طراحی آزمایشگاه آب ، فراهم کردن یک محیط بی خطر است تا کارکنان آزمایشگاه ، در آن محیط به انجام فعالیت بپردارند. دومین هدف در نظر گرفتن استانداردهای طراحی آزمایشگاه آب برای استفاده در فعالبت های آموزشی و پژوهشی است. در کل باید تجهیزات و پارامتر های آزمایشگاه با دقت در نظر گرفته شود. الزامات زیر باید همواره رعایت شود.

استانداردهای-طراحی-آزمایشگاه-آب

استانداردهای طراحی آزمایشگاه آب

  1. طراح باید دارای گواهینامه طراحی باشد یا دارای تجریه قوی در این زمینه باشد.
  2. بهتر است لوله های آب و گاز در وسط آزمایشگاه قرار بگیرد،در این صورت شیر های مربوطه مشکلی برای کارکنان ایجاد نخواهد کرد.  فضای میز آزمایشگاه نباید مزاحمتی برای عبور و مرور در آزمایشگاه ایجاد کند.
  3.  نصب یک نقشه یا طرح در آزمایشگاه ضروری است که شامل : نقشه فیزیکی اتاق ، راهرو و مسیر های ورودی و خروجی، اابعاد اتاق ها، محل نصب تجهیزات ایمنی و آتش نشانی ، محل تهویه ، سیستم گرمایشی و سرمایشی .
  4. برای آزمایشگاه میکروبی ، سینک در خروجی آزمایشگاه باشد.
  5. اتاق ها و محل کار آزمایشگاه باید حداقل 3 متر از کف فاصله داشته و فضای مفید برای هر نفر 12 متر باشد.
  6. دیوار اتاق ها باید قابل شسشتو از ورود کف جلوگیری نماید.
  7. آزمایشگاه باید مجهز به سیستم اعلام حریق باشد.
  8. جنس سکو ها باید سرامیک ضد اسید باشد. و کمترین خش را وارد سازد.
  9. در آزمایشگاه باید رو به بیرون باز شود و بدون منفذ باشد و در هنگام کار کارکنان قفل نباشد.
  10. آزمایشگاه ترجیحا باید در طبقه همکف باشد تا از لرزش های احتمالی جلوگیری کند.
  11. در طراحی سکوبندی آزمایشگاه آب ، دستگاه های آنالیز باید نزدیک به محل استقرار ایمن سیلندر های گاز لحاظ شود.
  12. موضوع ایجاد تهویه ، هود آزمایشگاهی ،آب رسانی، انبار مواد، نگه داری نمونه های آب و … ایجاب می کند که ساختمان آزمایشگاه یک طبقه باشد و همه موارد در دسترس باشد.
  13. در آزمایشگاه میکروبی نباید از وسایل چوبی استفاده کرد چون جذب آلودگی دارند.

 

استانداردهای طراحی آزمایشگاه آب

مقالات پیشنهادی

سختی مجاز آب دیگ بخار

سختی مجاز آب دیگ بخار سختی مجاز آب دیگ بخار و آب تغذیه تا فشار 30 بار در حالت نرمال باید در حد صفر باشد. اگر سختی آب دیگ بخار از حد مجاز آن بیشتر باشد موجب رسوب گذاری در دیگ بخار می شود. رسوب گذاری باعث ایجاد لایه آهکی بر روی جداره دیگ و […]

نيتروژن آب و فاضلاب

نيتروژن آب و فاضلاب: نيتروژن آب و فاضلاب عموما به شکل نیتروژن آلی یا نیتروژن آمونیاکی یا نیتروژن نیتراتی یا نیتروژن نیتریتی یا نیتروژن آمونیاکی می باشد. این نیتروژن از روش های مختلفی وارد آب های زیر زمینی یا فاضلاب ها می گردد. نیتروژن عموما از طریق کود های کشاورزی یا فاضلاب وارد منابع آب […]

عوامل بیماری های منتقله از آب

عوامل بیماری های منتقله از آب سه گروه از عوامل بیماری های منتقله از آب شامل باکترى ها، ویروس ها و تکیاخته ها مىباشد که در جدول زیر خواص و مشخصات آنها نشان داده شده است.  باکتري ها باكترى ها ارگانيسم هاى تك سلولى هستند كه به طور متداول اندازه آنها در محدوده ١٠ تا […]

تصفیه آب چاه

تصفیه آب چاه امروزه تصفیه آب چاه اهمیت خود را بیشتر از قبل نشان داده است و رشد روزافزون جمعيت و به تبع آن افزايش تقاضا در بخش آب كشور موجب شد كه نيازهاي آبي جامعه ما كه قـبلا از طريق چشمه ها، رودخانه ها و قنوات تامين ميگرديد. به سمت حفر چاه سوق داده شـود. تصفیه […]

اندوتوکسین چیست

اندوتوکسین چیست اندوتوکسین‌ها از اوايل دهه 1900ميلادي به خاطر اثرات گرمازايي خود (تب القايي) شناخته شده‌اند. به طور كلي، اندوتوكسين‌ها بخش‌هايي از ديواره سلولي باكتري‌هاي گرم منفي هستند. اهميت آنها به علت تاثير بر سيستم ايمني مي‌باشد. اندوتوكسينها اغلب به خاطر ساختار خود كه شامل يك بخش ليپيدي (چربي، بخش تحريك كننده سيستم ايمني، داراي كمترين […]

استاندارد آب صنعتی

استاندارد آب صنعتی با توجه به مطالعات انجام شده، شاخص هاي در نظر گرفته شده براي استاندارد آب صنعتی شامل: شاخصهاي ميكروبي، جلبـك، ،pH ، اكسيژن محلول و آهن، منگنز، COD، سختی کل، قلیائیت کل، سیسلس و شاخصهاي توصيفي مثل بو، مزه، جامدات و مواد شناور، روغن و گياهان مزاحم ميباشند. در مورد وضعيت جلبكها در […]

پارامترهای کیفی آب

پارامترهای کیفی آب

پارامترهای کیفی آب محدوده استاندارد  پارامترهای کیفی آب به عنوان يکي از عوامل بهبود و رشد اقتصادي جوامع به شمار ميآيد، لذا مديريت بهينه منابع آب به ويژه آب شيرين، به عنوان يکي از مهمترين برنامه هاي کشورها محسوب ميشود. کيفيت آبهاي سطحي در مناطق مختلف بدليل تنوع سازندها و ساختارهاي زمينشناسي و عوامل هيدروژئولوژيکي تغيرات […]

کلر آب آشامیدنی

کلر آب آشامیدنی

کلر آب آشامیدنی ترکيبات کلر کلر آب آشامیدنی از  نظير هيپوکلریت کلسيم ( )Ca(OCl)2بصورت پودر خشک و سفيد رنگ بوده و بيشترین کاربرد را در شرایط اضطراري دارد. این ترکيب بصورت گرانول، پودر و یا قرص معمولاً دردسترس بوده و داراي درجه خلوص 65درصد مي باشند. هيپوکلریت سدیم، آب ژاول (،)NaOCl یكي دیگر از ترکيبات کلر […]

کیفیت خاک

کیفیت خاک کشاورزی اهميت شاخصهاي کیفیت خاک کشاورزی شامل کیفیت شیمیایی و فیزیکی خاک می شود که بستگي به حساسيت گياهان مورد كشت دارد. اين شاخص ها شامل تخلخل خـاك ، نفوذپذيري هوا و آب در خاك، درجه رطوبت و يا درصد آب و دانه بندي خاك، pH ، شوري  ، هدایت الکتریکی ECe و قلياييـت و ظرفيـت تبـادل […]

تفاوت باکتری های گروه کلیفرم

تفاوت باکتری های گروه کلیفرم تفاوت باکتری های گروه کلیفرم به منظور تعیین ماهیت و شناسایی منشا آلودگی میکروبی آب دارای اهمیت است. حضور یا عدم حضور باکتری اشرشیاکلی  (Ecoli) تعیین کننده تفاوت در باکتری های گروه کلیفرم می باشد. تعیین و تشخیص باکتری های گروه اشرشیا کلی بر اساس استاندارد به شماره روش 9221F و […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید