استانداردهای طراحی آزمایشگاه شیمی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

استانداردهای طراحی آزمایشگاه شیمی

همانطور که در مطلب قبلی ، استانداردهای طراحی آزمایشگاه شیمی آب تشریح گردید، نکات کلی مربوط به این مسئله بیان گردید که در اینجا و در ادامه به تکمیل مطالب قبلی خواهیم پرداخت.

استانداردهای طراحی آزمایشگاه شیمی
  • دستگاه های ترازو باید باید بر روی میز توزین جداگانه و استاندارد قرار بگیرند.
  • هر آزمایشگاه باید حتی المقدور دارای 3 نوع شیر گاز باشد ، شیر قطع اضطراری گاز طبیعی ،شیر قطع و وصل مرکزی شیر های گاز مصرفی روی سکو ها.
  • مصالح ساختمانی باید از موادر غیر قابل اشتعال و نسوز انتخاب شده همچنین میز کار ، کف پوش ها ، و سایر عوامل در مقابل اسید و قلیا مقاوم باشند.
  • تهویه هوا آزمایشگاه دارای اهمیت است و هوا باید مرتب در جریان باشد. برای آزمایشگاه شیمی باید از هود شیمی و برای آزمایشگاه میکروبی از هود لمینار استفاده کرد.
  • هود یا دودکش تهویه برای تخلیه مواد سمی ، واکنش های قابل انفجار در مکان مناسب تعبیه شود و سرعت هوا در قسمت ورودی هود، زمانی که در های آزمایشگاه و پنجره ها باز است، حداقل 25 سانتیمتر بر ثانیه تنظیم شود.
  • میزان رطوبت آزمایشگاه باید بین 25 تا 75 درصد باشد.
  • تامین دمای مناسب برای آزمایشگاه بسیار با اهمیت است. و باید سیستم های گرمایش و سرمایش مناسب تعبیه شود. مقدار دمای آزمایشکاه باید بین 21 تا 25 درجه سانتیگراد باشد.

ایمنی استانداردهای طراحی آزمایشگاه شیمی

  1. در آزمایشگاه هرگز به تنهایی کار نشود و همیشه به صورت گروهی کار کنید.
  2. در محیط آزمایشگاه برای صرف غذا استفاده نشود.
  3. روی کلیه ظروف باید برچسب های مربوط به آن مواد چسبانده شود.
  4. حفاظت از چشم ها در تمامی زمان ها در آزمایشگاه واجب و ضروری است.
  5. به طور کلی خاموش کننده های که در آزمایشگاه استفاده می شود عبارتند از خاموش کننده های آبی ، پودر خشک شیمیایی ، دی اکسید کربن می باشد.
  6. از انباشت مواد مازاد در آزمایشگاه خودداری شود.
  7. حلال های آتشگیر را در محفظه هایی ، که به وسیله nfpa تایید شده و با یخچال های ضد حریق نگهداری شود.
  8. ورود به آزمایشگاه باید محدود باشد.
  9. باید از ماسک ، عینک و محافظ های آزمایشگاهی استفاده شود.

 

 

مقالات پیشنهادی

روش اندازه‌گیری سولفور (سولفید) آب

روش اندازه‌گیری سولفور (سولفید) آب یکی از روش‌های اندازه‌گیری سولفور (سولفید) آب روش تیتراسیون می‌باشد که ما در اینجا روش تیتراسیون « بعد از رسوب دادن به صورت کادمیوم سولفید » را توضیح می‌دهیم. در شرکت دانش بنیان آب راهبر محاسب (آبرام) علاوه بر تست سولفور (سولفید)، بقیه پارامترهای مربوط به آب (شیمیایی، فیزیکی، میکروبی، […]

آزمایش آب کارواش

آزمایش آب کارواش : آب مورد مصرف در کارواش های متفاوت از آب آشامیدنی می باشد. لذا آزمایش آب کارواش ضروری می باشد که بهینه کیفیت آب برای استفاده در کارواش ها را بدست آورد.  یكي از مهمترین و حساس ترین مباحثي که باید در طراحي و آزمایشات تاسيسات سیستم آب کارواش ها در نظر […]

آزمایشگاه معتمد محیط زیست تهران

آزمایشگاه معتمد محیط زیست تهران شرکت آب راهبر محاسب آزمایشگاه معتمد محیط زیست تهران می باشد که برای شرکت های مشمول طرح خود اظهاری محیط زیست خدمات زیست محیطی ارائه می دهد.با استناد به ماده 3و5 آئین نامه جلوگیري از آلودگی آب (دانلود) سازمان حفاظت محیط زیست ، تخلیه فاضلاب ها به محیط شامل چاه […]

روش اندازه گیری بو آب

روش اندازه گیری بو آب روش اندازه گیری بو آب به این صورت می باشد که ابتدا حجم دقیقی از آب بی بو را در ظروف ریخته می شود و سپس نمونه را داخل آب پیپـت کـرده (بـا چرخانـدن ظرف نمونه). با افزودن 200 میلی لیتر، 50 میلی لیتر، 12 میلی لیتر ، 2.8 میلی لیتر از […]

استاندارد آب آشامیدنی سالم

استاندارد آب آشامیدنی سالم  : توسعه شهرنشيني در گرو تدوین استاندارد آب آشامیدنی سالم  است چراکه پيشرفت صنايع و كشاورزي به وجود استاندارد آب آشامیدنی سالم  و بهداشتي بستگي دارد. به دليل محدود بودن منابع و ذخاير آب در اغلب نقاط كشور و رشد سريع جمعيت از يك سو و گسترش صنايع و كشاورزي از […]

توتال کلی فرم

توتال کلی فرم توتال کلی فرم یکی از پارامتر های ميكروبي آب آشاميدني است. در واقع گروهی از باکتریهای خانواده انتروباکتریاسه که هوازی یا بی هوازی اختیاری بوده. قادرند در 37-32درجه سانتی گراد به مدت 44ساعت لاکتوز را تخمیر و تولید اسید و گاز نمایند. جنس های اشرشیا – سیتروباکتر- انتروباکتر – کلبسیلا از این دسته […]

روش آزمایش های آب

روش آزمایش های آب : بیشتر روش آزمایش های آب  مربوطه را میتوان به روشهای مختلف انجام داد که نتایج حاصل از آن، الزاماً یکسان نیست. دانلود استاندارد های روش آزمایش های آب لازمه راهبری مؤثر تصفیه خانه فاضلاب، و کنترل کیفی عملکرد واحدهای مختلف تصفیه، دسترسی سریع به نتایج آزمایش روی نمونه هایی است که […]

شناسایی یون سولفید

شناسایی یون سولفید شناسایی یون سولفید با توجه به ساختار سولفید که در آب های زیرزمینی مخصوصا در فصل بهار بیشتر یافت می شود. به طور معمول یون سولفید در فاضلاب هایی وجود دارد که ترکیبات عمده فاضلاب مواد آلی می باشند.بعضی وقت ها در فاضلاب های صنعتی می توان به شناسایی یون سولفید دست […]

حجم اسید برای آماده سازی نمونه

حجم اسید برای آماده سازی نمونه حجم اسید برای آماده سازی نمونه آب و خاک متفاوت است چرا که پارامتر های متفاوتی مانند نوع آنالیت و فلزی مورد اندازه گیری در آن تاثیر دارد. نمونه های که دارای غلطت نقره بیشتر از ۱۰۰۰ (ppb) باید رقیق شوند تا برای اندازه گیری با شعله دستگاه جذب […]

نيتروژن كل كجلدال

نيتروژن كل كجلدال : نيتروژن كل كجلدال عبارت از اندازه گيري نيتروژن آلي و نيتـروژن آمونيـاكي در نمونه آب، خاک یا فاضلاب اسـت. رشـد بيولـوژيكي ميكروارگانيسم ها به نيتروژن آمونياكي نياز دارد كه به وسيله ميكروارگانيسم ها با تركيب سلول مبدل مي شـود. نيتـروژن آلي شامل مواد طبيعي مثل پروتئينها و پپتيدها، اسيدهاي نوكلوئيك و […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید