استاندارد آب آشامیدنی ایران
استاندارد آب آشامیدنی ایران :
از نظر استاندارد آب آشامیدنی ایران ،آب آشامیدنی آبی است، که ویژگیهای فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیکی و رادیواکتیو آن در حدی باشد که، مصرف آن جهـت آشامیدن، عارضه سوئی در کوتاه مدت یا دراز مدت، برای سلامت انسان، ایجاد نکند. و فاقد لیست مواد زیر باشد :
مواد شیمیایی معدنی :
ترکیباتی هستند که معمولاً عنصر کربن در ساختار آنها وجود ندارد. این ترکیبـات معمـولاً از طریـق منـابع طبیعی و یا از طریق فعالیتهای انسانی در آب وارد میشوند و به دو دسته مـواد شـیمیایی معـدنی سـمّی و غیرسمّی، تقسیم میشوند.
مواد شیمیایی معدنی سمّی :
طبق استاندارد آب آشامیدنی ایران، آن دسته از مواد شیمیایی معدنی است، که پتانسیل سمّی کردن آب و ایجاد عارضه سوء، در کوتاه مـدت یـا دراز مدت در سلامت انسان را دارند.
مواد شیمیایی معدنی غیرسمّی :
مواد شیمیایی معدنی است، که معمولاً به صورت طبیعی یافت میشوند و وجود برخی از آنها در حد مطلوب برای بدن انسان ضروری است
مواد شیمیایی آلی :
به مجموعه مواد غیرمعدنی اطلاق میشوند، که در ساختار مولکولی خود دارای عنصر کربن میباشند و شامل هیدروکربنهای آلیفاتیک، هیدروکربنهای آروماتیک و سایر مواد هستند.
گندزداها :
گندزداها عبارتند از، عوامل فیزیکی و مواد شیمیایی که برای تـصفیه آب آشـامیدنی و بـه منظـور زدودن یـا غیرفعال کردن تمامی عوامل میکروبی بیماریزا، بهکار میروند.
محصولات جانبی گندزدایی :
طبق استاندارد آب آشامیدنی ایران محصولات جانبی گندزدایی شامل موادی هستند که در نتیجـه واکـنش مـاده گنـدزدا بـا پـیشسـازها تولیـدپ میشوند.
مواد رادیواکتیو:
موادی است متشکل از هستههای ناپایدار، که به طور خود به خود دچار تغییراتی شده که نتیجه آن تـشکیل ترکیبات هستهای ناپایدارتر میباشد.
- لازم به ذکر است که، بعضی از هستههای ناپایدار به طور طبیعی وجود داشته و بعضی دیگـر بـه صـورت مـصنوعی بوده و از انواع فرآیندهای تلاشی که در هسته های رادیواکتیو طبیعی و مصنوعی ایجاد میشود، میتوان به گسیل آلفـا، گـسیل بتا، گسیل پوزیترون و تابش گاما، اشاره نمود .
آفتکش :
هر ماده ای یا مخلوطی از مواد که به منظور پیشگیری، انهدام یا کنترل هر آفتی شامل ناقلین عوامل بیماریزا به انسان و حیوانات، گونههای نا خواسته از گیاهـان یـا حیوانـاتی کـه سـبب خـسارت در طـول دوره تولیـد، فرآوری، انبارداری، حمل و نقل و بازار رسانی مـواد غـذایی، محـصولات کـشاورزی، چـوب و علوفـه اسـتفاده میگردد.
ویژگیهای فیزیکی آب آشامیدنی
طبق استاندارد آب آشامیدنی ایران ویژگی های فیزیکی آب آشامیدنی باید با مشخصات داده شده در جدول زیر مطابقت داشته باشد