استاندارد کدورت آب

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

استاندارد کدورت آب

مقدار استاندارد کدورت آب آشامیدنی بر اساس استاندارد شماره ۱۰۵۳ سازمان ملی استاندارد مقدار ۵ بر حسب NTU می باشد. استاندارد کدورت آب خروجی تصفیه خانه های فاضلاب برای منبع پذیره آب های سطحی و چاه کشاورزی مقدار ۵۰  بر حسب NTU  می باشد. شفافیت آب در تولید محصولاتی که برای مصرف انسان استفاده می شود بسیار مهم است. تولید کنندگان نوشیدنی، کارخانه های تولید مواد غذایی و آب آشامیدنی و گیاهان تصفیه شده از یک منبع آب سطحی معمولا به جداسازی ذرات مایع (کدورت آب) نیاز دارند. فرآیندهای مانند رسوب گذاری و فیلتراسیون برای افزایش وضوح و مطمئن بودن تولید – محصول قابل قبول است. شفایت بده  آب طبیعی یک مشخصه مهم برای بیان وضعیت بهره وری آن است.

استاندارد کدورت آب شامیدنی حداکثر ۵ ntu  است.

کدورت در آب ناشی از مواد معلق و کلوئيدی مانند رس، نمک، ريزه ، ذرات آلی و معدنی و پلانکتون ها و دیگر ارگانیزم های میکروسکوپی است. کدورت بیانگر خواص نوری است که سبب می شود که نور به پراکندگی و جذب شود و نه بدون تغییر در جهت یا سطح شار از نمونه منتقل شود.

همبستگی که بین کدورت و  وزن و یا تعداد ذرات معلق وجود دارد پیچیده است. زیرا اندازه، شکل و شاخص شکست انبوه ذرات بر خواص نور پراکنده تاثیر گذار است.  هنگامی که کدورت در غلظت قابل توجهی وجود دارد، ذرات تشکیل دهنده نور جذب می شوند. یا برخی مواد مانند کربن فعال باعث دخالت منفی در کدورت می شود. در غلظت های پایین ، این ذرات تمایل دارند تا تاثیر مثبتی داشته باشند، زیرا آنها به کدورت کمک می کنند.حضور مواد حل شده و رنگی که نور را جذب می کنند ممکن است منجر به دخالت در کدورت شود.

برخی ابزارهای تجاری ممکن است بمنظور  اصلاح ظرفیت رنگ را داشته باشند و باعث خنثی شدن تداخل اثر رنگی نمونه های آب شود.

از لحاظ تاریخی، روش استاندارد کدورت آب مبتنی بر است شمع جکسون توربدیمتر بوده است. با این حال، کمترین مقدار آنالیر که می تواند به طور مستقیم اندازه گیری شود در این دستگاه، 25 واحد (JTU) است. به این دلیل که آب تصفیه شده توسط
فرآیند جداسازی ذرات مایع معمولی معمولا در محدوده اندازه گیری 0 تا 1 واحد قرار دارد. روش های غیر مستقیم دیگری برای تخمین کدورت ایجاد شده است. نیروهای الکترومغناطیسی الکترونیکی (نفلومتریک ) از سایر ابزار های مورد نظر برای اندازه گیری کدورت می باشد.

استاندارد اندازه گیری کدورت آب

 

مقالات پیشنهادی

تهيه محلول از مواد جامد

تهيه محلول از مواد جامد برای اینکه بخواهيم تهيه محلول از مواد جامد كنيم بايد در ابتدا اطلاعات شيميايي مربوط به ماده حل شونده نظير نام يا فرمول شيميايي ، جرم مولكولي ، درصد خلوص و … را از روي برچسبي كه بر ظرف نگه داري آن زده شده است بدست آورده و سپس با […]

فلزات سنگین آب آشامیدنی

فلزات سنگین آب آشامیدنی : مطابق تعريف سازمان جهاني بهداشت در رابطه با فلزات سنگین آب آشامیدنی، تضمين سلامت كيفي آب درنقطه مصرفمنطبق با استانداردها و ضابطه هاي ملي يكي از تعهدات و وظايف شركت هاي آب و فاضلاب به عنوان متولي قانوني توزيع آب شهري وروستايي است. با افزايش توجه به كيفيت آب آشاميدني […]

اکسیژن محلول در آب

اکسیژن محلول در آب

اکسیژن محلول در آب اکسیژن محلول در آب به طور طبیعی وجود دارد که منجر به گوارا و خوش طعم شدن آن می شود به همین دلیل میزان آن در آب های سطحی دارای اهمیت است. تمام موجودات زنده برای انجام متابولیسم و تهیه انرژی جهت رشد و تولید مثل نیاز به اکسیژن به اشکال […]

آزمایشگاه معتمد محیط زیست کردستان

آزمایشگاه معتمد محیط زیست کردستان آزمایشگاه معتمد محیط زیست کردستان یکی از واحد های شرکت آب راهبر محاسب می باشد. دفتر مرکزی شرکت آب راهبر محاسب واقع در تهران می باشد. نمایندگی این شرکت در استان کرمانشاه ، امور مربوط به خوداظهاری واحد های صنعتی و پایش آب های سطحی، رودخانه های ، دریاچه سدها […]

آزمایش PH

آزمایش PH آزمایش pH یکی از مهم ترین و رایج ترین آزمون های شیمیایی می باشد. آزمایش pH نشانگر میزان اسیدی بودن یا اسیدی نبودن نمونه  می باشد. pH در اندازه گیری قلیائیت، کربن دی اکسید و دیگر تعادلات اسیدی و بازی مؤثر می باشد. در دمای مشخص شدت اسیدی یا بازی بودن نمونه با […]

هضم نمونه فلزات سنگین

هضم نمونه فلزات سنگین به منظور کاهش مزاحمت ناشی از مواد آلی موجود در نمونه های آب باید آماده سازی و هضم نمونه فلزات سنگین با اسید نیتریک – اسید سولفوریک یا اسید نیتریک- هیدروکلریک اسید و یا سایر اسید ها انجام شود.(قبل از ادامه مطالعه این مطلب آماده سازی نمونه برای فلزات سنگین مطالعه […]

علت سبز شدن آب استخر

علت سبز شدن آب استخر علت سبز شدن آب استخر ،ته نشينی زیاد و رشد و تجمع گياهان آبي چون جلبک ها و راههای جلوگیری از سبز شدن اب استخر نیز تشریح می گردد .گرچه سبز شدن آب استخر بي زیان و نا زیبا بوده ولي باعث بد منظره شدن و توليد بوي نامطبوع در آب مي […]

اندازه گیری ازت آلی

اندازه گیری ازت آلی اندازه گیری ازت آلی که با روش کجلدال انجام می شود بمنظور شاخصی برای آلودگی آب ها به کار می رود چرا که مواد تقریبی پروتئینی موجود در آب را می توان با اندازه گیری ازت آلبومینوئیدی یا ازت آلی تعیین کرد. ترکیبات ازته مانند آمینو اسید ها ، پلی پیتید […]

کیفیت آب کشاورزی

کیفیت آب کشاورزی : کیفیت آب کشاورزی بسیار در رشد گیاه و درخت تاثیر گذار است. به همین دلیل باید با انجام آزمون های تجزیه شیمیایی ، نمونه آب آنالیز شده و نتیجه آزمایشات با مقادیر استاندارد مقایسه و از استاندارد بودن کیفیت آب اطمینان حاصل شود. آب ، مهمترین منابع آب شرب شهرها، روستاها […]

كليفرم

روش تخمير چند لوله اي براي باكتري هاي گروه كليفرم

تخمير چند لوله اي براي باكتري هاي گروه كليفرم گروه كليفرم شامل گونه هايي از باكتري هاي متعلق به خانواده آنتروباكتريا سه ها هستند. تعريف قديمي از اين گروه بر اساس باكتري شناسي علمي نبوده.بلكه مبتني بر روش تخمير لاكتوز مي باشد. بنابراين در رابطه با روش تخمير، اين گروه تحت عنوان باكتري هاي هوازي […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید