استاندارد کدورت آب

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

استاندارد کدورت آب

مقدار استاندارد کدورت آب آشامیدنی بر اساس استاندارد شماره ۱۰۵۳ سازمان ملی استاندارد مقدار ۵ بر حسب NTU می باشد. استاندارد کدورت آب خروجی تصفیه خانه های فاضلاب برای منبع پذیره آب های سطحی و چاه کشاورزی مقدار ۵۰  بر حسب NTU  می باشد. شفافیت آب در تولید محصولاتی که برای مصرف انسان استفاده می شود بسیار مهم است. تولید کنندگان نوشیدنی، کارخانه های تولید مواد غذایی و آب آشامیدنی و گیاهان تصفیه شده از یک منبع آب سطحی معمولا به جداسازی ذرات مایع (کدورت آب) نیاز دارند. فرآیندهای مانند رسوب گذاری و فیلتراسیون برای افزایش وضوح و مطمئن بودن تولید – محصول قابل قبول است. شفایت بده  آب طبیعی یک مشخصه مهم برای بیان وضعیت بهره وری آن است.

استاندارد کدورت آب شامیدنی حداکثر ۵ ntu  است.

کدورت در آب ناشی از مواد معلق و کلوئيدی مانند رس، نمک، ريزه ، ذرات آلی و معدنی و پلانکتون ها و دیگر ارگانیزم های میکروسکوپی است. کدورت بیانگر خواص نوری است که سبب می شود که نور به پراکندگی و جذب شود و نه بدون تغییر در جهت یا سطح شار از نمونه منتقل شود.

همبستگی که بین کدورت و  وزن و یا تعداد ذرات معلق وجود دارد پیچیده است. زیرا اندازه، شکل و شاخص شکست انبوه ذرات بر خواص نور پراکنده تاثیر گذار است.  هنگامی که کدورت در غلظت قابل توجهی وجود دارد، ذرات تشکیل دهنده نور جذب می شوند. یا برخی مواد مانند کربن فعال باعث دخالت منفی در کدورت می شود. در غلظت های پایین ، این ذرات تمایل دارند تا تاثیر مثبتی داشته باشند، زیرا آنها به کدورت کمک می کنند.حضور مواد حل شده و رنگی که نور را جذب می کنند ممکن است منجر به دخالت در کدورت شود.

برخی ابزارهای تجاری ممکن است بمنظور  اصلاح ظرفیت رنگ را داشته باشند و باعث خنثی شدن تداخل اثر رنگی نمونه های آب شود.

از لحاظ تاریخی، روش استاندارد کدورت آب مبتنی بر است شمع جکسون توربدیمتر بوده است. با این حال، کمترین مقدار آنالیر که می تواند به طور مستقیم اندازه گیری شود در این دستگاه، 25 واحد (JTU) است. به این دلیل که آب تصفیه شده توسط
فرآیند جداسازی ذرات مایع معمولی معمولا در محدوده اندازه گیری 0 تا 1 واحد قرار دارد. روش های غیر مستقیم دیگری برای تخمین کدورت ایجاد شده است. نیروهای الکترومغناطیسی الکترونیکی (نفلومتریک ) از سایر ابزار های مورد نظر برای اندازه گیری کدورت می باشد.

استاندارد اندازه گیری کدورت آب

 

مقالات پیشنهادی

آزمایشات آب معدنی

آزمایشات آب معدنی : آزمایشات آب معدنی شامل دو دسته آزمایش میکروبی و شیمی فیزیک آب است که در آزمایشگاه دانش بنیان شرکت آبرام انجام می شود. آزمایشات آب معدنی جهت بررسی کیفیت آب و مقایسه آن با استاندارد انجام می گیرد. آزمایش های میکروبی شامل تعیین پارامتر های کل کلیفرم ، کلیفرم مدفوعی ، […]

آزمایشگاه های آنالیز آب

آزمایشگاه های آنالیز آب هدف از ایجاد آزمایشگاه های آنالیز آب بررسی کیفیت انواع نمونه های آب و فاضلاب می باشد. این آزمایشگاه ها برای انجام آزمایشات مربوط به کیفیت آب باید دارای نیروهای متخصص و مجرب باشند. به علاوه داشتن تجهیرات و دستگاه های مربوط به آزمایشات از ضروریات می باشد. داشتن یکسری از […]

حد مجاز پارامترهای موجود در آب

حد مجاز پارامترهای موجود در آب : حد مجاز پارامترهای موجود در آب توسط استاندارد های شماره ۱۰۵۳ و ۱۰۱۱ مریوطه تعیین گردیده است. که استاندارد ۱۰۵۳ مربوط به پارامتر های شیمیایی آب و  استاندارد ۱۰۱۱ مربوط به پارامتر های میکروبی آب می باشد. کميت و کيفيت آب، يکي از پايه هاي اصلي توسعه پايدار […]

باکتریهای آلوده کننده آب

باکتریهای آلوده کننده آب

باکتریهای آلوده کننده آب چنانکه می دانیم باکتریهای آلوده کننده آب برای اولین بار توسط آنتونی ون لون هدک Antoni Van Leeuwenhoek دیده شدند. کشفیات لون هوک غریب بنظر می رسید زیرا علم شیمی برای اثبات رابطه بین میکروبها و تغییراتی که فراهم می کند به اندازه کافی گسترش نیافته بود. پاستور پدر علم میکروبیولوژی […]

نیتروژن کل در آب

نیتروژن کل از نظر شیمی تجزیه، نیتروژن کل، جمع نیتروژن آلی، نیتروژن نیترات، نیتروژن نیتریت و کل نیتروژن آمونیاکی است و نیتروژن مولکولی را شامل نمی شود. غلظت نیتروژن کل در فاضلاب های خام بهداشتی از 20 تا 7 mg N/K متغیر است که حدود 40 درصد آن را نیتروژن آلی و 60 درصد را […]

کشت میکروارگانیسم های آب

کشت میکروارگانیسم های آب

اصول کلی این روش ها شامل تلقیح حجم معینی از نمونۀ آب به محیط های کشت جامد یا مایع است. فرض بر این است که پس از گرمخانه گذاری ، هر میکروارگانیسم تکثیر می یابد و ایجاد کلنی قابل مشاهده روی محیط کشت جامد و یا تغ ییرات ظاهری در محیط کشت مایع می کند. […]

تغییرات کیفی آب مخازن

تغییرات کیفی آب مخازن سد وضعيت تغییرات کیفی آب مخازن که به صورت افقي و عمودي بر كيفيت آب تاثیر گذاشته و به ميزان و نحوه اختلاط عمودي و افقي آب مخزن و بهره برداري آن دارد كه خود به عواملي از جمله باد، شكل مخزن ، تعداد و نحوه ورودي ها و كيفيت آب آنها […]

کیفیت آب کشاورزی

کیفیت آب کشاورزی : کیفیت آب کشاورزی بسیار در رشد گیاه و درخت تاثیر گذار است. به همین دلیل باید با انجام آزمون های تجزیه شیمیایی ، نمونه آب آنالیز شده و نتیجه آزمایشات با مقادیر استاندارد مقایسه و از استاندارد بودن کیفیت آب اطمینان حاصل شود. آب ، مهمترین منابع آب شرب شهرها، روستاها […]

لخته سازی با آلوم

لخته سازی با آلوم

لخته سازی با آلوم: لخته سازی با آلوم با فیلترهای ثقلی سریع (تند) و شنی تحت فشار باید سطوحی پوشیده از لایه ژلاتین هیدروکسید آلومینیوم داشته باشند تا هر گونه خاک و شن و ذرات کلوئیدی موجود در آب را به جای ماندن در داخل ذرات شن از بستر شنی خارج کنند . علاوه بر خارج کردن مواد […]

بهترین دستگاه تصفیه آب

بهترین دستگاه تصفیه آب در بررسی میدانی دستگاه تصفیه آب ،سطح آلودگي ميکروبي کليفرم گرماپاي درنقاط مصرف شبکه توزيع و هم در خروجي آب شيرين کن هاي خانگي مورد مطالعه صفر بود. در مطالعه اي مشابه که توسط . Philip Fو همکاران در بررسي کارايي آب شيرين کن هاي خانگي مقدار کل کليفرم ها و […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید