اندازه گیری do آب

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

اندازه گیری do آب

اندازه گیری do آب  در نمونه های آب و پساب بستگی به شرایط و وضعیت فیزیکی و شیمیایی و میکروبی محیط آبی دارد. اندازه گیری do آب یک آزمایش تعیین کننده و بسیار مهم برای تعیین و بررسی آلودگی آب،  فاضلاب و کنترل فرایند تصفیه است.

do آب به دو صورت در نمونه های آب و پساب وجود دارد :

  • انحلال اکسیژن هوا در محیط آبی که می تواند بر اثر تماس هوا با آب در مرز مشترک این دو صورت گیرد و این امر متاثر از عوامل جوی و محیطی مثل وزش باد و به تلاطم در آمدن آب ، فشار جو و درجه حرارت آب یا فاضلاب است.
  • حاصل فرآیند فتوسنتز به وسیله گیاهان آبزی و فیتوپلانکتون ها در طول روز است.
فرآیند فتوسنتز به وسیله گیاهان

نظر به اینکه میکروارگانیزم های هوازی در محیط آۤبی برای ادامه حیات نیازمند مواد غذایی و مصرف اکسیزن محلول هستند، فعالیت و تکثیر آنها کاهش اکسیزن محلول را در پی دارد. بدین ترتیب روشن است که تخلیه فاضلاب های شهری و صنعتی به منایع آب به خاطر آنکه مقادیر قابل ملاحظه ای از مواد مغذی برای میکروارگانیسم هاست سبب کاهش اکسیزن محلول می شود و در صورتی که این روند تا از میان رفتن کامل اکسیزن محلول ادامه می یابد.

اندازه گیری do آب

بهترین وسیله برای اندازه گیری do آب Do Meter  از برند شرکت Hach  می باشد که دارای یک پراب بوده که درون ظرف نمونه قرار گرفته و بعد از گذشت زمان مشخصی پره های پراب شروع به چرخش کرده و  میزان do آب را بر حسب ppm به ما می دهد. به طور کلی میزان do در نمونه آب آشامیدنی باید 5 ppm باشد تا برای شرب مناسب باشد.

اندازه گیری do آب

میزان غلظت do در نمونه ها فاضلاب متفاوت بوده بر حسب مکان نمونه برداری. با تنظیم میزان do در فاضلاب که می تواند به طور طبیعی و مصنوعی صورت گیرد فعالیت باکتری های موجود در فاضلاب تحت کنترل قرار می گیرد. که این موضوع در طراحی سیستم تصفیه فاضلاب دارای اهمیت است. مقدار do برای ادامه حیات فعالیت باکتری های هوازی و تجزیه مواد آلی فاضلاب نیاز است تحت عنوان اكسيژن مورد نياز بيوشيميايي (BOD) بررسی می شود. کمبود اكسيژن یا کاهش جدی در آن در حدی که نیازمندی های میکروارگانسیم های هوازی را تامین نکند، زندگی این باکتری های دچار وقفه می شود. و سبب نابودی آنها می شود. در چنین محیطی ایجاد کدورت و گرایش و رنگ فاضلاب به تیرگی و متصاعد شدن بوی نامطبوع گاز هیدروژن سولفوره نشانه شروع فعالیت باکتری های بی هوازی است.

 

مقالات پیشنهادی

مصاحبه آقای محمد محمودزاده در رادیو تهران

مصاحبه آقای محمد محمودزاده در رادیو تهران روز یک شنبه 21 فروردین جناب آقای محمد محمودزاده مدیر عامل شرکت آبرام در برنامه علم بهتر است در رادیو  تهران حضور داشتند. موضوعاتی مانند آلودگی آب و هوا و ریزگرد ها مورد بررسی قرار گرفت. جهت دریافت فایل ضوتی این برنامه بر روی لینک های زیر کلیک […]

EC مناسب کشاورزی

EC مناسب کشاورزی میزان EC مناسب کشاورزی به این دلیل مهم است که تأثیر مستقیم روی حاصل خیزی خاک دارد. هدایت الکتریکی هر محلول در واقع اندازه گیری توانایی آن محلول در انتقال جریان الکتریکی می باشد. این امر به غلظت، تحرک و ظرفیت الکتریکی یون های موجود در محلول و نیز به دمای محلول […]

استانداردهای آب آشامیدنی

استانداردهای آب آشامیدنی : استانداردهای آب آشامیدنی ، شامل دو دسته استاندارد میکروبی و فیزیکی ، شیمیایی آب می شوند. که استاندارد شماره ۱۰۱۱ سازمان ملی استاندارد مربوط به شرایط میکروبی آب از جمله وجود کلی فرم های آلاینده آب می باشد. و استاندارد شماره ۱۰۵۳ سازمان ملی استاندارد مربوط به شرایط شیمیایی و فیزیکی […]

غلظت توده بیولوژیکی

غلظت توده بیولوژیکی بدليل اينكه توده بیولوژیکی اغلب ماده آلي است،افزايش غلظت توده بیولوژیکی بوسيله جامدات معلـق فـرارVSS يـا CODذره اي (كل CODمنهاي CODمحلول) اندازه گيري مي شود. ميـزان پـروتئين، DNAو ATPو تركيب سلولي مرتبط با انتقال انرژي پارامترهاي ديگري هستند كه براي تعيـين رشـد جـرم سلولي مورد استفاده قرار مي گيرد. در بين اين پارامترهاي اندازه گيري رشد […]

اندازه گیری سموم کشاورزی

اندازه گیری سموم کشاورزی اندازه گیری سموم کشاورزی مانند سموم ارگانیک کلره و سموم ارگانیک فسفره که ممکن است در محصولات کشاورزی یافت می شود باید به صورت مداوم بر اساس استاندارد های سازمان محیط زیست اجرا گردد. در مطلب  اندازه گیری سموم ارگانیک کلره به تشریح اندازه گیری سموم فسفره که مهمتری  اندازه گیری […]

تیتراسیون رسوبی

تیتراسیون رسوبی تیتراسیون رسوبی یکی از روشهاي حجمی است که بر مبناي تشـکیل نمکهـاي کـم محلـول است، این روش به طور معمول جهت تجزیه نقره و همچنین اندازه گیري یون هاي کلرید، برمیـد ، یدید و تیوسیانات مورد استفاده قرار می گیرند. اکثر کاربردهاي این روش بر مبناي استفاده از محلول استاندارد نیترات نقره قرار دارند. از […]

آزمایش آب چاله آسانسور

آزمایش آب چاله آسانسور آزمایش آب چاله آسانسور به دلیل پی بردن به منبع آب نشت شده به آسانسور انجام می شود. پیدا شدن آب در چاله آسانسور موجب نگرانی صاحبان ساختمان می شود. چرا در نگاه اول نشت آب در چاله نشان می دهد که عملیات آب بندی در ساختمان به درستی انجام نشده […]

تفاوت بورت و پیپت

تفاوت بورت و پیپت برای تشریح تفاوت بورت و پیپت به بررسی ویژگی های و کاربرد ها و شکل هریک از این دو تجهیز پر کاربرد در آزمایشگاه شیمی آب و فاضلاب می پردازیم.پیپت بر دو نوع است: حباب دار و مدرج. پی پت حباب دار استوانه اي است که دو انتهاي آن به شکل […]

آزمایش چربی و روغن- oil and grease

آزمایش تعیین غلظت چربی و روغن : وجود بالا غلظت چربی و روغن در فاضلاب ورودی،نشانه تخلیه غیرمجاز فاضلاب های صنعتی حاوی این مواد ، یا تخلیه روغن موتور و مواد نفتی به شبکه فاضلاب شهری است. وجود بیش از حد مجاز این مواد در فاضلاب ورودی،مشکلات زیر را به وجود خواهد آورد:  اختلال در کار […]

اندازه گیری یون سولفات

اندازه گیری یون سولفات : اندازه گیری یون سولفات به روش کدورت سنجی و روش هدایت الکتریکی اندازه گرفته می شود.در اين روش اندازه گيري يون سولفات بر اساس كدورت سنجي و توسط دسـتگاه اسـپكتروفوتومتر انجـام مـيشـود. اسيد كلريدريك غليظ به منظور افزايش انحلال سولفات به نمونه ها اضافه ميشود. سولفات موجود در عصاره با […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید