اندازه گیری ph آب 

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

اندازه گیری ph آب

اندازه گیری ph آب یکی از متداول ترین و مهم ترین آزمایش های انجام شده در آزمایشگاه های شیمی آب و فاضلاب می باشد که کاربرد گسترده ای دارد. از لحاظ عملی ، در هر فازی از آب و تصفیه فاضلاب که وجود دارد، کاربرد دارد. خنثی سازی با اسید و باز ، سختی گیری آب ، ترسیب ، لخته سازی ، گندزدایی ،کنترل خوردگی جاهایی هستند که به کنترل پی اچ نیاز است. پی اچ در تعیین قلیائیت و اندازه گیری کربن دی اکسید  و بسیاری از معادلات اسید و باز تاثیر گذار است.

در دمای محیط ، غلظت اسیدیته و قلیائیت محلول ، شاخصی از پی اچ یا فعالیت یون هیدروژن است. اسیدیته و قلیائیت  ظرفیت خنثی سازی اسید و باز آب می باشد که معمولا بر حسب میلیگرم بر لیتر کربنات کلسیم بر لیتر بیان می گردد. ظرفیت بافر، مقدار قوی بودن اسیدیته یا باز را بیان می کند و معمولا بر حسب مول بر لیتر بیان می گردد. پی اچ(PH) طبق تعریف سورن سون به صورت  [+log[H تعریف می شود. شاخص شدت اسیدیته است. آب خالص به آرامی یونیزه می شود و در تعادل با محصلات یونی به صورت زیر تعریف می شود.اندازه گیری ph آب به روش فیلم زیر انجام می شود.

  • [H+] = فعالیت یون های هیدروژن (مول بر لیتر)
  • [OH–]= فعالیت یون های هیدروکسیل (مول بر لیتر)
  • Kw = محصولات یونی آب

به دلیل معادلات آنیونی در تمام مراحل ، بهتر است محلول را رقیق کرد. واجب است استفاده کنیم از کلمه فعالیت یون ها و نه غلظت مولی. استفاده از کلمه PH ، با این فرض است که فعالیت یون هیدروژن aH+ در نظر گرفته شده باشد. معادله تقریبی در نظر گرفته شده برای مولاریته. [H+] در محلول های رقیق شده دیده می شود. شاخص لگاریتمی در دسترس است برای بیان رنج وسیعی از فعالیت های آنیونی ، معادله زیر در فرم لگاریتمی و اصلاح شده بیانگر این فعالیت است.

اندازه گیری ph آب

معادله بالا بیان می کند که هرچه مقدار PH  افزایش می یابد ، POH کاهش می یابد و برعکس. زیرا که pKw یک ثابتی است در  دمای داده شده. در دمای ۲۵ درجه سانتیگراد ، پی اچ ۷ می باشد که خنثی است. فعالیت یون های هیدروزن و هیدروکسیل معادل هستند. و برابر بودن غلظت ها در فعالیت حدودی ۷ است.

روش کالیبراسیون دستگاه PH متر

مقالات پیشنهادی

نیترات سازی در آزمایش BOD

نیترات سازی در آزمایش BOD فرآیند نیترات سازی در آزمایش BOD اکسیژن خواهی بیولوژیکی 5 روزه توسط باکتری های نیتریفایر (نیترات ساز) رخ می دهد. اگر در این آزمایش باکتری های نیترات ساز به تعداد کافی وجود داشته باشد ،نیترات سازی در آزمایش BOD رخ می دهد. آن بخش از BOD اکسیژن خواهی بیولوژیکی 5 […]

شوری آب کشاورزی

شوری آب کشاورزی : شوری آب کشاورزی كه در واقع نمايانگر املاح محلول در آن ميباشد از عوامل مهم تأثير گذار بر كيفيت آب مـيباشـد بطوريكه اگر مقدار آن از حد مشخصي بالاتر باشد آن آب از نظر استفاده شرب و يا كشاورزي نامناسب خواهـد بود. مقدار شوري آبها با جريان كمي آن آب مرتبط […]

آزمایش جانشيني نيترات نقره

آزمایش جانشيني نيترات نقره هدف از آزمایش جانشيني نيترات نقره ،  بررسي مكانيسم مربوط به جانشيني يون هاي فلزي است که با توجه به نقش الكترون در فرآيند اكسايش – كاهش و نقش اساسي آن در مكانيسم اكثر واكنش هاي شيميايي ، بجاست كه مساله رقابت بـراي دريافت يا از دست دادن الكترون را از […]

استاندارد پساب خروجی فاضلاب برای کشاورزی

استاندارد پساب خروجی فاضلاب برای کشاورزی استاندارد پساب خروجی فاضلاب برای کشاورزی ، بر اساس استانداردهای تدوین شده توسط سازمان حفاظت محیط زیست ایران به شرح زیر می باشد. البته پارامتر های که برای خروجی سیستم تصفیه فاضلاب واحد صنعتی از سوی سامان حفاظت محیط زیست در نظر گرفته می شود بستگی نوع فعالیت واحد […]

میزان استاندارد کلر در آب آشامیدنی

میزان استاندارد کلر در آب آشامیدنی میزان استاندارد کلر در آب آشامیدنی آلوده نشده کمتر از 10 mg/l است. طبق استاندارد 1053  غلظت کلرید در آب های شیرین کمتر از 200 میلیگرم بر لیتر می باشد. حضور کلر در آب عموما به صورت یون -Cl  می باشد. کلرید ها از طریق نهشت جوی ، گرد […]

شنا در دریاچه

شنا در دریاچه تفاوت اساسي استخرهاي شنا با شنا در دریاچه و سایر اماکن آبي در حدود و اندازه آن و منبع آب از سویي و کيفيت آب مصرفي آن از سوي دیگر است. علاوه بر آن موقعيت مكاني و استقرار آن نيز داراي محدودیت هایي است و لذا همجواري با کارخانه ها و موسسات صنعتي یا […]

آزمایش آب پارک های آبی

آزمایش آب پارک های آبی : با توجه به مطالعات انجام شده، شاخصهاي در نظر گرفته شده با توجه آزمایش آب پارک های آبی : شاخصهاي ميكروبي، جلبـك، ،pH ، اكسيژن محلول و شاخصهاي توصيفي مثل بو، مزه، جامدات و مواد شناور، روغن و گياهان مزاحم ميباشند. در مورد وضعيت جلبكها در آبهاي كشور آماري در […]

روش اندازه گیری بنزن

روش اندازه گیری بنزن : روش اندازه گیری بنزن می تواند به روش استخراج با purge and trap و آنالیز دستگاهی با کروماتوگرافی گازی (FID) انجام شود.  بنزن مايعي است بيرنگ با ظاهري شفاف ، خوشبو (آرماتيك) و فرار كه با شعله زرد رنگ همراه با دوده مي سوزد، متعلق به خانواده هيدروكربن هاست و هر […]

اندازه گیری سختی کلسیم

اندازه گیری سختی کلسیم : بمنظور اندازه گیری سختی کلسیم در تيتراسيونهاي كمپلكسومتري آمينو اسيدهاي پلي كاربوكسيليك بهتـرين دارو در آنـاليز بـوده و دقيـق تـرين و ارزانترين آنها E.D.T.Aميباشد. جهت تشكيل چنين كمپلكسي pHمحـيط بايـد قليـايي باشـد كـه بـا افـزودن بـافر آمونياكي اين امر تحقق مييابد. در چنين محيط قليايي با استفاده از انديكاتور فلز قليايي […]

کیفیت آب

کیفیت آب کیفیت آب ،بسياري از مواد شيميایي در آب تنها پس از یک دوره حضور بلند مدت و تماس با مصرف کننده گان نگران کننده مي باشد. از این رو براي کاهش ریسک شيوع بيماري هاي منتقله از آب و بيماري هاي ناشي از عدم شستشوي کافي در شرایط اضطراري، حتي در صورتي که […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 7
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 4

یونس معظمی گفت:

سلام
ممنون بابت مطالب مفیدتون

developer گفت:

خواهش میکنم

باران ارغوانی گفت:

این فیلمای اموزشیتون خیلی مفیده ممنونم واقعا

developer گفت:

خواهش میکنم امیدوارم مفید بوده باشه براتون

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید