ترکیبات آلی نیتروژن دار

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 4 دقیقه

ترکیبات آلی نیتروژن دار

از نظر شیمی تجزیه، نیتروژن آلی به نیتروژن مقید در مواد آلی با حالت اکسایش 3- گفته می شود؛ به طوری که بتوان آن را با روش کِلدال اندازه گیری کرد. در روش کِلدال، نیتروژن تمام ترکیبات آلی نیتروژن دار اندازه گیری نمی شود؛ بلکه نیتروژن مواد آلی طبیعی همچون پروتئین ها، پپتیدها، نوکلوئیک اسیدها و اوره و نیز نیتروژن بسیاری از ترکیبات آلی سنتزی اندازه گیری می شود و این روش نمی تواند نیتروژن ترکیبات آلی همچون آزید، ترکیبات آزو، نیتریل، ترکیبات نیترو، ترکیبات نیتروزو و هیدرازین را اندازه گیری کند. در روش کِلدال، نیتروژن آمونیاکی که دارای حالت اکسایش 3- است نیز همراه با نیتروژن آلی اندازه گیری می شود؛ به طوری که کل نیتروژن کِلدال (TKN)، مجموع نیتروژن آلی و کل نیتروژن آمونیاکی است.

در روش کلدال، نمونه آب به کمک اسید و حرارت، هضم شده تا نیتروزن آلی آن به آمونیوم تبدیل شود. سپس نیتروژن آمونیاکی تولیدشده اندازه گیری می شود. در صورتی که فقط اندازه گیری نیتروژن آلی آب (بدون نیتروژن آمونیاکی) موردِ نظر باشد، باید قبل از هضم، نمونه را جوشانده تا تمام آمونیاک آن از محلول خارج شود. در ضمن، از تفریق مقادیر کل نیتروزن کِلدال و کل نیتروژن آمونیاکی نیز می توان نیتروزن آلی را برآورد کرد.

از روش های اکسایش نورشیمیایی نیز می توان به جای روش کلدال برای اندازه گیری نیتروژن آلی استفاده کرد. در این روش ها، نیتروژن آلی و نیتروژن آمونیاکی به نیترات اکسیده و سپس مقدار آن اندازه گیری می شود. البته قبل از اکسایش نورشیمیایی، باید مقادیر نیترات و نیتریت  زمینه موجود در نمونه را اندازه گیری کرد. اگر نمونه، قبل از آزمایش کِلدال یا نورشیمیایی از صافی عبور کند، آنگاه نیتروژن آلی محلول (به جای کل نیتروژن آلی) تعیین مقدار می شود.

غلظت های نیتروژن آلی آب های طبیعی از چند میکروگرم بر لیتر در آب بعضی از دریاچه های تمیز بیش از20 mg N/Lدر فاضلاب خام متغیر است. در استانداردهای آب آشامیدنی، معمولاً حد مجازی برای نیتروژن آلی تعیین نشده است، ولی بعضی از آنها (مثل استاندارد EU) حد مجازی برای کل نیتروژن کلدال مشخص کرده اند. در استاندارد EU، حداکثر مجاز نیتروژن کلدال mg N/L 1 مقرر شده است.

ترکیبات آلی نیتروژن دار به فرم های متفاوتی مانند آزاید ، آزین ، آزو ، هیدازون ،نیترات ، نیتریت ، نیترایل ، نیترو ، نیتروسو، اکسیمو، سمی – کربوزون در آب یافت می شود. نیتروژن  آلی برابر است با جمع نیتروژن آلی و نیتروژن آمونیاکی. عامل اصلی که در انتخاب یک روش ماکرو یا نیمه میکرو کجلدال تأثیر می گذارد ، تعیین نیتروژن آلی و غلظت آن است. روش ماکرو کجلدال برای نمونه های قابل استفاده است که در نمونه ها که حاوی غلظت کم یا زیاد نیتروژن آلی هستند، اما نسبتا حجم نمونه بزرگ برای غلظت های پایین مورد نیاز است.

برخی از ترکیبات آلی نیتروژن دار

در روش نیمه میکرو کجلدال ، که برای نمونه های حاوی غلظت بالای نیتروژن آلی است. حجم نمونه باید شامل مواد آلی به علاوه  نیتروژن آمونیاکی در محدوده 0.2 تا 2 میلی گرم باشد.  روش هضم نمونه (D)، یک روش میکرو با یک مرحله تجزیه و تحلیل خودکار قادر اندازه گیری نیتروژن آلی به میزان 0.1 میلی گرم در لیتر است هنگامی که نمونه های شاهد با دقت کنترل شوند.

همیشه قابل اطمینان ترین نتایج در نمونه های تازه بدست می آید. اگر یک آنالیز فوری نباشد، می توان نمونه هایی برای هضم کجلدال را با اسیدی که میزان پی اچ آن  1.5 تا 2.0 است با غلظت  اسید سولفوریک و در دمای 4 درجه سانتیگراد نگه داری کرد.

 

مزاحمت در اندازه گیری ترکیبات آلی نیتروژن دار

در طول هضم نمونه برای هضم کجلدال، اگر مقدار نیترات نمونه بیشتر از  10 میلی گرم در لیتر باشد ، می تواند بخشی از  آمونیاکی که از نیتروژن آلی قابل هضم تولید می شود را اکسید کند که درنتیجه باعث تولید N2O و ایجاد تداخل منفی در نتیاج می شود. هنگامی که مواد آلی کافی در حالت اکسیداسیون کم وجود دارد، نیترات را می توان به آمونیاک کاهش داد و منجر به مزاحمت مثبت شد.

شرایط که تحت تداخل های قابل توجهی رخ می دهد به خوبی تعریف نشده است و هیچ راه اثبات شده ای وجود ندارد تا مزاحمت را در ارتباط با روش های کجلدال که در اینجا شرح داده شد را از بین ببرد.

محتوای اسید و نمک که از واکنش هضم کجلدال تولید می شود  برای تولید دمای هضم در حدود 380 درجه سانتی گراد است. اگر نمونه دارای مقادیر بسیار بزرگی نمک یا مواد جامد معدنی باشد که در طول هضم ایجاد شده است، درجه حرارت بالا می تواند تا 400 درجه سانتیگراد افزایش یابد، که در آن نقطه از دست دادن نیتروژن خورشیدی آغاز می شود. برای جلوگیری بیش از حد دمای هضم، باید مقادیری H2SO4 اضافه کرد تا حفظ تعادل اسید و نمک انجام بگیرد. همه نمکها باعث افزایشدما افزایش به یک اندازه نمی شوند. اما اضافه کردن 1 میلی لیتر بر گرم H2SO4 نمک در نمونه  باعث نتایج معقولی می شود.

اضافه کردن اسید و ایجاد واکنش هضم در هر دو نمونه و شاهد اضافه شود. اسید بیش از حد ، دمای هضم را در زیر 380 درجه سانتیگراد پایین می آورد و موجب هضم و بازیابی ناتمام می شود. در صورت لزوم، قبل از نهایی شدن فرآیند مقدار سدیم هیدروکسید سدیم تیوسولفات را به نمونه اضافه کنید.

 

مقالات پیشنهادی

سنجش سدیم کربنات

سنجش سدیم کربنات : سنجش سدیم کربنات به روش تیتراسیون می باشد. سدیم کربنات از ترکیب یک اسید ضعیف H2CO3و یک قلیاي قـوي NaOHبـه دست می آید. محلول هاي آن خاصیت قلیائی ضعیف دارد، به طوریکه می تـوان آنرا توسط اسـید در مجاورت یک شناساگر مناسب تیتر نمود.  محلول تیتر کننده هیدروکلریک اسید می باشد که […]

نیترات در آب

آزمایش نیترات در آب

آزمایش نیترات در آب: آزمایش نیترات در آب که برای یافتن نیترات که یک یون چند اتمی است که فرمول مولکولی آن NO3– است و جرم مولکولی آن ۶۲٫۰۰۴۹ گرم بر مول است. ازت و تركيبات آن بـه روش هـاي گونـاگوني وارد منابع آبـي شـده و موجـب آلـودگي آن هـا مـيشـود.  آلودگي منابع آبهاي زيرزميني […]

آزمایشگاه آب میکروب شناسی

آزمایشگاه آب میکروب شناسی آزمایش های میکروبی آب شامل توتال کلیفرم ، کلیفرم گوارشی ، باکتری های هتروتروف در آزمایشگاه آب میکروب شناسی شرکت آبرام قابل انجام است. این آزمایش ها برای نمونه های آب معدنی، آب آشامیدنی، آب شرب ، آب چاه یا خروجی تصفیه خانه های آب و فاضلاب که باید این تست […]

روش اندازه گیری بنزن

روش اندازه گیری بنزن : روش اندازه گیری بنزن می تواند به روش استخراج با purge and trap و آنالیز دستگاهی با کروماتوگرافی گازی (FID) انجام شود.  بنزن مايعي است بيرنگ با ظاهري شفاف ، خوشبو (آرماتيك) و فرار كه با شعله زرد رنگ همراه با دوده مي سوزد، متعلق به خانواده هيدروكربن هاست و هر […]

شاخص کیفیت آب

شاخص کیفیت آب شاخص کیفیت آب ، ادیسی براي توسعه مقايسه سیستم های كيفيت آب در بخش هاي مختلف يك منطقه ، ایالت یا کشور بوده و معمولا داراي 100 درجه كيفيت آب است.به طور عمده بر مبناي محاسبات آمایر براي محاسبه ارزش واحدي شاخص های کیفی آب بمنظور بيان وضعیت کلی کیفیت آب از […]

منیزیم خاک

منیزیم خاک منیزیم خاک یکی از نیازهای ضروری برای رشد و نمو گیاهان محسوب می شود.  منیزیم جزء مرکزی کلروفیل، رنگ دانه سبز برگ ها که انرژی خورشیدی را جذب می کند، می باشد. بنابراین 15 الی 20 درصد کل منیزیم گیاه در بخش های سبز آن وجود دارد. منیزیم همچنین در فعالیت های آنزیمی […]

چک لیست استخر

چک لیست استخر : چک لیست استخر به منظور بهره برداري از استخر می باشد که براي اولين بار تنها پس از صدور مجوز قـانوني توسـط مرجـع صـادر كننـده مجـوز امكان پذير بوده و براي هر زمان ديگركه قرار است مورد استفاده شناگران قرار گيرد بايد مـوارد ذيـل تحـت نظارت مديريت استخر مورد تاييد و بازرسي […]

روش اندازه گیری آلومینیوم

روش اندازه گیری آلومینیوم اندازه گیری آلومینیوم با دو روش به صورت زیر در آزمایشگاه انجام می شود: نورسنجی 1: در این روش اندازه گیری از معرف مورین استفاده می شود. این جسم یا آلومینیوم ایجاد کمپلکس زیتونی رنگ می نماید که شدت رنگ آن بستگی به میزان آلومینیوم دارد. کمترین مقدار اندازه گیری در […]

تصفيه آب آشاميدني

تصفيه آب آشاميدني

تصفيه آب آشاميدني : تداوم در رشد تصاعدي جمعيت سبب افزايش تقاضا تصفيه آب آشاميدني براي منابع محـدود آب آشـاميدني كـره ي زمـين گرديـده است. بنابراين حفاظت از تمامي منابع آب به يكي از حياتي ترين مسئله هاي زيست محيطـي در قـرن 21تبـديل شـده است. با ادامه توسعه ي صنعت و مهاجرت به شهرها به علت افزايش […]

آزمایش های تانک ته نشینی

آزمایش های تانک ته نشینی آزمایش های تانک ته نشینی برای بررسی عملكرد حوض هاي ته نشيني نيز از طريق ميزان حذف كل مواد جامد معلق (TSS) و نيز با ميزان حذف BOD5 سنجيده مي شود و به عواملي مانند بار هيدروليكي يا بار سطحي،زمان ماند،خواص فاضلاب،خواص ذرات، دما، وجود جريان ميانبر، بار سرريز، بار مواد جامد و وجود […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید