تهیه محلول بافر

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

تهیه محلول بافر

به طور کلی برای تهیه محلول بافر ، ابتدا توصیحات مختصری در مورد محلول بافر ارائه میدهیم و سپس نحوه انتخاب و تهیه محلول بافر را شرح میدهیم. بافر محلولی است که در برابر افزایش اسید یا باز مقاومت نموده و مانع تغییرات شدید pH می­شود محلول تامپون است که شامل دو دسته کلی زیر می­شود.

  • تامپون اسید قوی یا باز قوی
  • تامپون ناشی از مخلوط اسید- باز ضعیف مزدوج

از مشخصه­ های مهم بافر، نیروی بافر یا نیروی تامپونی است.

تهیه محلول بافر

به عنوان نمونه منحنی تیتراسیون اسیدی­متری یک اسید ضعیف را در نظر داشته باشید. در x=0.5 یعنی هنگامی که غلظت گونه باز و اسید برابر است طبق رابطه هندرسون – هاسلباخ pH= pKa خواهد بود. در این نقطه شیب منحنی نزدیک صفر است و بنابراین مشاهده می­شود تغییرات pH نسبت به تغییرات غلظت باز بسیار کم است. همین موارد درباره یک باز ضعیف هم صادق است.

تهیه محلول بافر

همانطوریکه در منحنی دیده می­شود بیشترین نیروی تامپون در x= 0.5 حاصل می­شود. این بدین معنی است که هر چه غلظت گونه اسید و باز سازنده تامپون نزدیکتر باشد تامپون قوی­تر است.

انتخاب و تهیه محلول بافر

در نمودار زیر بر اساس (ASTM D 1126) سه منحنی تامپون دیده می­شود. همانطوریکه دیده می­شود هر سه تامپون  در x=0.5 نیروی تامپونی حداکثر دارند با این حال بهترین تامپون، تامپونی است که منحنی کوچکتری دارد. اصولاً در شیمی تجزیه سعی بر آن است که محلول­ها دارای حداقل غلظت باشند چراکه در اثر افزایش غلظت نیروهای یونی افزایش یافته و قوانین و تئوری­های شیمیایی و در نتیجه پیش­بینی وقایع و محاسبات دچار عدم صحت کافی خواهند شد. بنابراین معمولاً سعی بر این است که از تامپونی استفاده شود که دارای بیشترین مقاومت و حداقل غلظت باشد. البته موارد استثنایی هم وجود دارد مانند محلول تامپون برای آزمایش سختی است که غلظت آن بالاست.

انتخاب و تهیه محلول بافر

مقالات پیشنهادی

بیماریهای آب آلوده

بیماریهای آب آلوده : پروتوزوآها، ويروسها و باكتريها ناقل بیماریهای آب آلوده  هستند.سه گروه متفاوت از ميكروارگانيسمها هستند كه مي توانند از طريق آب آشاميدني منتقل شوند.اين  ميكروارگانيسمها از راه مدفوعي آلودگي فاضلاب يا زائدات حيواني وارد آب ميشوند. در جدول زیر مقادر راهنماي سازمان بهداشت جهاني براي كيفيت ميكروبي آب آشاميدني، بر گرفته و […]

مرحله تکمیلی MPN

مرحله تکمیلی MPN : مرحله تکمیلی MPN براي اطمينان از حضور باكتريهاي كليفرم و تهيه اطلاعات كنترل كيفي، آزمايش تكميلي را روي حداقل 10 % از لوله هاي مثبت مرحله تائيدي انجام دهيد.در اين مرحله از روش ، تائيد مضاعف يعني براي كليفرم هاي مدفوعي EC براي كل كليفرم ها و آبگوشت BGB استفاده مجدد از محيط […]

آزمایشگاه معتمد محیط زیست کرمانشاه

آزمایشگاه معتمد محیط زیست کرمانشاه آزمایشگاه معتمد محیط زیست کرمانشاه یکی از واحدهای آزمایشگاهی شرکت آب راهبر محاسب می باشد. آزمایشگاه مرکزی این شرکت در دانشگاه شهید بهشتی- پردیس فنی مهندسی شهید عباسپور واقع شده است. آزمایشگاه معتمد محیط زیست کرمانشاه طرح خوداظهاری برای کلیه واحدهای صنعتی، تولیدی، کارخانجات و … را انجام می دهد. […]

آلکالینیتی فاضلاب

آلکالینیتی فاضلاب آلکالینیتی فاضلاب در حضور مقدار زياد دي اكسيدكربن (معمولاً در محدوده 30-50درصـد) در گـاز توليدي تصفيه بي هوازي، معمولاً مقادير قليائيت در محدوده 2000-4000 mg/L بر حـسب كربنـات كلسيم مورد نياز است كه براي حفظ pHدر حالت خنثي يا نزديك به حالت خنثي مـيباشـد. مقـدار قليائيت مورد نياز به ندرت در فاضلاب ورودي در دسترس اسـت؛ […]

اسیدیته آب استخر

اسیدیته آب استخر اسیدیته آب استخر شاخص مهمی در تعیین پارامتر های شیمیایی کیفی آب می باشد. پی اچ آب استخر باید بین 7.2 تا 8  باشد. در صورتي که از سولفات آلومينيوم که به نام تجارتي آلوم خوانده مي شود براي تصفيه و انعقاد مواد معلق آب استخر استفاده شود. آب آن در تمام مدتي که […]

شبکه توزیع آب شهری

شبکه توزیع آب شهری : شبکه توزیع آب شهری ، آب آشاميدني، آبي است كه براي مصرف انساني و تمامي كاربري هاي خانگي مناسب باشد. دسترسي به آب آشاميدني سالم يك نياز اساسي و يك حقوق انساني است، اما هنوز ريشه ي اصلي بسياري از مسائل بهداشتي بويژه در كشورهاي در حال توسعه، مربوط به […]

شناسایی یون سولفید

شناسایی یون سولفید شناسایی یون سولفید با توجه به ساختار سولفید که در آب های زیرزمینی مخصوصا در فصل بهار بیشتر یافت می شود. به طور معمول یون سولفید در فاضلاب هایی وجود دارد که ترکیبات عمده فاضلاب مواد آلی می باشند.بعضی وقت ها در فاضلاب های صنعتی می توان به شناسایی یون سولفید دست […]

فلزات سنگین آب آشامیدنی

فلزات سنگین آب آشامیدنی : مطابق تعريف سازمان جهاني بهداشت در رابطه با فلزات سنگین آب آشامیدنی، تضمين سلامت كيفي آب درنقطه مصرفمنطبق با استانداردها و ضابطه هاي ملي يكي از تعهدات و وظايف شركت هاي آب و فاضلاب به عنوان متولي قانوني توزيع آب شهري وروستايي است. با افزايش توجه به كيفيت آب آشاميدني […]

روش آزمایش های آب

روش آزمایش های آب : بیشتر روش آزمایش های آب  مربوطه را میتوان به روشهای مختلف انجام داد که نتایج حاصل از آن، الزاماً یکسان نیست. دانلود استاندارد های روش آزمایش های آب لازمه راهبری مؤثر تصفیه خانه فاضلاب، و کنترل کیفی عملکرد واحدهای مختلف تصفیه، دسترسی سریع به نتایج آزمایش روی نمونه هایی است که […]

آب آشامیدنی

آب آشامیدنی

آب آشامیدنی: آب آشامیدنی ،آبی است،که ویژگیهاي فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیکی و رادیواکتیو آن در حدي باشد که، مصرف آن جهت آشامیدن، عارضه سوئی در کوتاه مدت یا دراز مدت، براي سلامت انسان، ایجاد نکند. اب اشامیدنی در دسترس ما درصد بسیار کمی از کل اب موجود در سطح زمین را تشکیل میدهد درحالی که دسترسی […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید