توتال کلی فرم

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه

توتال کلی فرم

توتال کلی فرم یکی از پارامتر های ميكروبي آب آشاميدني است. در واقع گروهی از باکتریهای خانواده انتروباکتریاسه که هوازی یا بی هوازی اختیاری بوده. قادرند در 37-32درجه سانتی گراد به مدت 44ساعت لاکتوز را تخمیر و تولید اسید و گاز نمایند. جنس های اشرشیا سیتروباکتر- انتروباکتر کلبسیلا از این دسته اند.  اهمیت آنها در مواد غذایی دراینست که شاخص بهداشتی مواد غذایی محسوب میشود. چون وجود آن می تواند نشانه
آلودگی مواد غذایی با مدفوع باشد. ضمنا درتعداد کم آن نیز در غذا پاتوژن است وبهتر است برای شناسایی آن از روشهای تشخیص جایگزین شاخص استفاده شود. در شیر پاستوریزه حداکثر 11عدد کلیفرم در هر سی سی مجاز است.اما E.coliبایستی منفی باشد.

خصوصیات مهم توتال کلی فرم :

  • توانایی رشد در سوبستراهای ساده و گسترده و در حضور املاح ونمکهای صفراوی
  • توانایی سنتز اکثر ویتامین های مورد نیاز
  • توانایی رشد در محدوده وسیع حرارتی 44-11درجه
  • توانایی تولید اسید وگاز زیاد از قند خصوصا لاکتوز به علت داشتن آنزیم βگالاکتوزیداز
  • توانایی تولید عطر و طعم نامطلوب
  • توانایی تولید مواد لزج یا طنابی در غذا

تقسیم بندی كلیفرم ها :

  • کلیفرم مدفوعی در دمای 44-44/5لاکتوز را تخمیر میکند مثل اشرشیا کلی
  •  کلیفرم غیر مدفوعی مثل سیترو باکتر و انتروباکتر
  •  غیر کلیفرم مدفوعی : شیگلا سالمونلا یرسینیا

معرف فنل رد درشرایط قلیایی صورتی پررنگ ودر خنثی نارنجی کمرنگ( در تست اوره بکارمی رود که محیط قلیایی است). متیل رد زرد رنگ در حالت اسیدی قرمز و در شرایط خنثی زرد است. برموتیمول بلو در شرایط اسیدی نارنجی و در قلیا سرمه ای است. مثلا برای جداسازی کلیفرم مدفوعی وکلیفرم ها برحسب نمونه و روشهای استاندارد از روشهای مختلفی استفاده میشود. 

 

شمارش كلیفرم به روش MPN 

  • ابتدا کشت بر روی محیط غنی کننده ( LSTا سی سی نمونه و 11سی سی LSTهمراه لوله دورهام) و انکوباسیون در 37-35درجه به مدت 44-24ساعت( عدم مشاهده گاز وکدورت در لوله نشانه کلیفرم منفی بودن است اما وجود گاز وکدورت یعنی کلیفرم مثبت است.)
  • یك یا دو قطره از لوله مشکوك به 11سی سی محیط ) (BGBبوسیله لوپ و همراه لوله دورهام اضافه نموده سپس در همان شرایط فوق انکوبه مجدد می کنیم.همزمان بر روی محیط های کشت انتخابی )Mc Cankey agar , (VRBA کشت خطی داده و در همان شرایط انکوبه می کنیم(.عدم وجودگاز در لوله وعدم کلونی ارغوانی بردومحیط جامد فوق یعنی کلیفرم منفی است.

شمارش توتال کلی فرم :

یك میلی لیتر نمونه در پلیت خالی استریل ریخته و سپس 21-15سی سی محیط Mc Cankey agarیا VRBA اضافه کرده. بصورت پور پلیت مخلوط ومیگذاریم تا ببندد. سپس لایه دوم از همان محیط کشت را روی همان پلیت (حدود 4میلی لیتر) ریخته و در 37-35درجه به مدت 44-24ساعت انکوبه میکنیم .برای شیر و لبنیات 31 درجه و 24ساعت کافیست.

مهمترین عضو گروه کلیفرم ها اشرشیا کلی است که در انتهای روده همه حیوانات خونگرم به صورت طبیعی وجود دارد( در هر گرم مدفوع 119– 116عدد E.Coliوجود دارد) از نظر کمی میزانش در روده پس از باکتریودس و بیفیدوباکتریوم است. برخی گونه های آن بی ضرر و برخی به دلیل خصوصیات آنتی ژنی برای انسان و حیوان بیماریزا است.

 

مقالات پیشنهادی

شاخص های کیفیت آب زیرزمینی

شاخص های کیفیت آب زیرزمینی به طور کلی زمانی که شاخص های کیفیت آب زیرزمینی مناسب و با کمیت کافی موجود باشد احتمال شفاف بودن، بی رنگ بودن و کیفیت بهتر باکتریایی این آب بیشتر از آب دیگر منابع است. البته شفافیت به طور خود به خود خلوص باکتریایی را تضمین نمیکند. بطوریكه بسیاری از چاه […]

مرحله تاییدی

مرحله تاییدی آزمایش مکیروبی آب مرحله تاييدي آزمایش میکروبی آب ، یک مرحله جهت تایید رشد باکتری ها در محیط کشت لاکتوز می باشد که این تاییدیه بایستی در محیط کشت BGB اجرا گردد. روش كار مرحله تاییدی آزمایش میکروبی آب مطابق با روش MPN جهت آنالیز آب می باشد که لوله هایی که در […]

آزمایشگاه خاک کشاورزی

آزمایشگاه خاک کشاورزی در آزمایشگاه خاک کشاورزی بمنظور تعیین مواد محلول و کیفیت خاک کشاورزی، آزمون های فیزیکی ، شیمیایی و فلزات سنگین بر روی نمونه های خاک انجام می شود. کیفیت خاک عامل مهمی در رشد و نمو گیاه است. پارامتر های متغیر و متفاوتی بر روی کیفیت خاک تاثیر دارد که این پارامتر […]

آزمایش سختی آب

آزمایش سختی آب آزمایش سختی آب اینکه که در آن صابون کف نمی کند و اگر گرم شود روی سطوح در تماس با آب، جِرم گذاری می کند و از طعم مطبوعی نیز برخوردار نیست. سختی یکی از پارامترهای مهم کیفیت آب است که بر کاربری آب در مصارف شهری و صنعتی تأثیر می گذارد. کاتیون […]

پارامترهای فیزیکی و شیمیایی آب

پارامترهای فیزیکی و شیمیایی آب پارامترهای فیزیکی و شیمیایی آب ، به طور کلی شامل آن دسته از پارامتر هایی می باشد که باید در حد استاندارد بوده که برای شرب عارضه ای ایجاد نکنند. به طور کلی می توان این پارامتر ها را به تفکیک مواد شیمیایی معدنی ، مواد شیمیایی معدنی سمی ، […]

استانداردهای استخر شنا

استانداردهای استخر شنا : در استانداردهای استخر شنا ، تصفيه و گندزدايي آب استخرهاي شنا بايد ويژگيها و الزامات باكتريولوژيكي، فيزيكي و شيميايي مناسبي براي آب استخر شنا مد نظر قرار گيرد. ويژگيهاي باكتريولوژيكي آب :  ويژگي هاي باكتريولوژيكي آب استخرهاي شنا(استانداردهای استخر شنا) بايد مطابق جدول زیر باشد : ويژگيهاي فيزيكي و شيميايي آب : معيارهاي […]

اندازه گیری بور در آب

اندازه گیری بور در آب اندازه گیری بور در آب با دستگاه جذب اتمی با منبع یونش شعله (Flame)قابل اندازه گیری است. بور (Boron) شبه فلزی می باشد که در وجود آن در آب و گیاهان باعث ایجاد سمیت می شود. بور بیشتر در صنایع شیشه و سرامیک ، حشره کش ها و در ترکیبات […]

اندازه گیری سمیت فاضلاب

اندازه گیری سمیت فاضلاب برای حیات آبزیان ، روشی که عکس العمل های موجودات آبزی ، برای آشکار سازی یا اندازه گیری سمیت فاضلاب یا عوامل محیطی به تنهایی با توام با یکدیگر ، مورد استفاده قرار می گیرد. ملزومات اصلی و شرایط مطلوب برای آزمایش های سمیت فاضلاب به شرح زیر می باشد: تامین مقدار […]

اسپکتروفتومتر

آنالیز دستگاهی دستگاه اسپکتروفتومتر آنالیز دستگاهی دستگاه اسپکتروفتومتر اسپکتروفتومتر یا طیف سنج، دستگاهی است که شدت نور را به صورت تابعی از طول موج اندازه گیری می کند. این کار با انکسار پرتو نور به طیف طول موج ها و آشکارسازی شدت ها با دستگاه باردار و نمایش نتایج به صورت گراف انجام می شود. […]

تعیین آهن موجود در آب

تعیین آهن موجود در آب تعیین آهن موجود در آب آهن موجود در نمونه بصورت +Fe2 (فرو) و +Fe3(فریک) می تواند وجود داشته باشد . اندازه گیری آهن بر اساس آهن دو ظرفیتی یا فرو (+Fe2) می باشد . در روش رنگ سنجی با ارتوفنانترولین می توان +Fe2 و آهن کل (Total Iron) را تعیین […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 6
  • در انتظار بررسی: 2
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید