تیتراسیون اسید ضعیف با باز قوی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

تیتراسیون اسید ضعیف با باز قوی

در تیتراسیون اسید ضعیف با باز قوی و تیتراسیون ph متری اسید ضعیف و باز قوی باید بیلان غلظت پیش از شروع تیتراسیون و بیلان غلظت پس از شروع تیتراسیون محاسبه گردد و  پس از نقطه تعادل Equilibrium point مازاد غلظت OH به صورت Cx-C یا (C(x-1 بیان میشود. برای محاسبات مربوط به  تیتراسیون ph متری اسید ضعیف و باز قوی طبق روش زیر عمل می کنیم و بر اساس روش کار تیتراسیون فضای کار آماده می گردد.

           HA + OH(aq)   <=>  A(aq)  + H2

                                                               0                    0           C

                                                             C-CX         CX                 CX

تیتراسیون اسید ضعیف با باز قوی

 

برای تشخیص و برآورد امکان تیتراسیون اسید ضعیف با توجه به غلظت و pKa موارد زیر بررسی می­شود:

  1. pH  در نقطه x=0.5 یعنی نیمه راه خنثی شدن حساب شود. pH = pKa
  2.  pH  در نقطه x=2 را با توجه به رابطه pH حساب شود.
  3.  منحنی Acidimetry را به طور تقریبی رسم شود.( تهیه محلول استاندارد بافر )
  4. اگر جهش مابین دو سکو (یعنی سکوی مربوط به نیمه راه خنثی شدن pH = pKa و مازاد باز) 4 یا بیشتر از چهار باشد چنانچه شناساگری با حد انحراف ±0.1 واحد از pH  نقطه تعادل به کار رود تیتراسیون با خطای کمتر از 1%± قابل انجام است و قلیائیت کل قابل محاسبه است.

شرط حد براي تیتراسیون اسید ضعیف با باز قوی اين است كه شناساگري با حد انحراف ±0.1واحد از pH نقطه تعادل به كار رود در اين حالت تیتراسیون با خطاي حداكثر % ±1قابل انجام است.

منحنی تیتراسیون اسید ضعیف با باز قوی

معمولاً اسیدهای ضعیفی که در شیمی تجزیه کلاسیک تیتر می­شوند غلظتی در حدود 0.1M دارند. بنابراین با استفاده از روابط به دست آمده اگر حدود غلظتی 0.1M باشد اسیدهایی قابل تیتراسیون اسیدیمتری هستند که pKa آنها کمتر از 9 و حداکثر 9 باشد. البته اگر غلظت به 0.01 و 0.001 کاهش یابد حد pKa به ترتیب به 8  و 7 کاهش خواهد یافت. (طبق اصل لشاتلیه هر چه غلظت اسید ضعیف کاهش یابد رفتارش مشابه اسید قوی خواهد شد)

 

مقالات پیشنهادی

آزمایش نیترات آب

آزمایش نیترات آب

آزمایش نیترات آب نیترات متداول ترین گونه نیتروژن اُکسید شده در منابع آب است که عمدتاً از طریق فرایند نیترات زایی و نیز آب شویی خاک مناطق کشاورزی مصرف کننده کود نیتراته، وارد آب می شود. غلظت نیترات در آب های سطحی تمیز به ندرت به بیش از  mg NO3 – N/L 0/1 می رسد، […]

اکسیژن محلول در آب

اکسیژن محلول در آب

اکسیژن محلول در آب اکسیژن محلول در آب به طور طبیعی وجود دارد که منجر به گوارا و خوش طعم شدن آن می شود به همین دلیل میزان آن در آب های سطحی دارای اهمیت است. تمام موجودات زنده برای انجام متابولیسم و تهیه انرژی جهت رشد و تولید مثل نیاز به اکسیژن به اشکال […]

ترکیبات آلی فرار

ترکیبات آلی فرار حدود ۲۰ درصد منایع آب زیز زمینی توسط ترکیبات آلی فرار مصنوعی (Volatile Organic Chemicals) آلوده شده اند که سلامت جامعه را تهدید می کند. زیرا که ۸۰ درصد منایع توزیع آب از طریق منایع آب زیر زمینی تامین می گردد و در مناطق روستایی ۹۵ درصد از آب های زیر زمینی […]

کشت میکروارگانیسم های آب

کشت میکروارگانیسم های آب

اصول کلی این روش ها شامل تلقیح حجم معینی از نمونۀ آب به محیط های کشت جامد یا مایع است. فرض بر این است که پس از گرمخانه گذاری ، هر میکروارگانیسم تکثیر می یابد و ایجاد کلنی قابل مشاهده روی محیط کشت جامد و یا تغ ییرات ظاهری در محیط کشت مایع می کند. […]

طرز تهیه پتاسیم یدید

طرز تهیه پتاسیم یدید طرز تهیه پتاسیم یدید با روش های مختلفی قابل انجام است که یکی از روش ها این است که مقدار ۵۰ گرم پتاسیم یدید را در ۵۰۰ میلی لیتر آب حل کرده و حدود ۱۲۰ گرم جیوه یدید در آن حل شود و سپس به حجم ۱ لیتر رسانده شود. روش […]

آزمایش آب آشامیدنی

آزمایش آب آشامیدنی آزمایش آب آشامیدنی به منظور تعیین سلامت و کیفیت آب شرب و همچنین به دلایل دیگر انجام می گیرد. در آزمایشگاه آب آشامیدنی شرکت آبرام کلیه پارامترهای مربوط به آب آشامیدنی آزمایش می شود. اگر نیاز به آزمایش فوری آب آشامیدنی خود دارید می توانید با ما تماس بگیرید. این آزمایشگاه در […]

مواد آلی فاضلاب

مواد آلی فاضلاب به طور کلی دما و مواد آلی فاضلاب تاثیر زیادی بر اقتصادی بودن و امکان انجام تصفیه به خصوص تصفیه بی هوازی دارد. درجه حرارتهاي راكتور 25تا35 درجه سانتیگراد معمولاً براي انجام سرعت هاي بهينه واكنش بيولوژيكي و فراهم نمودن تصفيه با ثبات بيشتر ترجيح داده می شود. بطور معمول غلظت هاي COD بیشتر از 1500 تا […]

آنالیز COD

آنالیز COD آنالیز COD یا (chemical oxygen demand) به معنی اکسیژن مورد نیاز و معرف ناخالصی های آلی نمونه است یعنی مواد آلی قابل تجزیه و غیر قابل تجزیه با باکتری ها. COD آلودگی فاضلاب ناشی از وجود مواد خارجی است. اندازه گیری این مواد برای تعیین مقدار آلودگی نمونه مورد التفات است. تنوع و […]

آمونیاک چیست؟

آمونیاک چیست؟

آمونیاک چیست : آمونیاک چیست ؟ یکی از مهمترین ترکیبات هیدروژن دار نیتروژن یا به عبارتی مواد نیتروژن دار است. آمونیاكیکی از مواد خام پایه براي صنایع و به ویژه کشاورزي است . آمونیاک (Ammonia) آمونیاك 8 میلیون تن مربوط به / تولید جهانی آمونیاک در سال 2002 حدود 143 میلیون تن بود که از از این […]

قانون آب آشاميدني سالم

قانون آب آشاميدني سالم براساس قانون آب آشاميدني سالم EPA آلاينده هاي داراي اثرات نامطلوب بـر سـلامت عمـومي را تعيـين کرده و اسـتانداردهاي آب شرب ملي را تنظيم نمود. تمام فعاليتهاي آلاينده احتمالي در آن مناطق شناسايي شـود، كـه فعاليـتهـاي كشـاورزي بـه خصـوص اسـتفاده از كودهـا و آفتكش ها و مخازن فاضلاب از جمله اين آلاينده ها […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید