روش نمونه گیری آب

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

روش نمونه گیری آب

برای آگاهی از روش نمونه گیری آب بایستی برای نمونه برداری از بطری هایی استفاده شود که به دقت شسته شده و در مرحله نهایی با آب مقطر آبکشی و سپس استریل شده اند. اگر نمونه های مورد نظر حاوی کلر باشد با استفاده از تیوسولفات سدیم کلر باقیمانده و خنثی می شود برای این منظور به بطری با حجم ml 120 و مقدار 0.1 mlمحلول تیوسولفات سدیم 10%اضافه می شود که این مقدار قادر به خنثی کردن 15mg1 کلر باقیمانده می باشد. برای نمونه های آب شرب به این مقدار را می توان به میزان ml0.1  از محلول3% تیوسولفات سدیم در بطری ml۱۲۰ کاهش داد .هنگام تهیه نمونه یک فضای خالی حداقل 5.2cm در بطری باقی بگذارید تا به سهولت بتوان نمونه را با تیوسولفات سدیم مخلوط کرد .

توجه :حجم نمونه نباید کمتر ازml ۱۰۰ باشد.

روش نمونه گیری آب

نمونه برداری از آب آشامیدنی

قبل از باز کردن شیر دهانه آن را شعله دهید به مدت ۲ تا ۳ دقیقه شیر را باز کنید تا جریان یکنواختی از آن عبور کند جریان آب را طوری تنظیم کنید تا آب بدون پاشیدن وارد بطری استریل شود از شیر هایی که چکه می کنند نمونه برداری نکنید زیرا باعث تماس آب با سطح خارجی شیر و در نتیجه آلودگی آب می شود برای نمونه برداری از شیرهای آب سرد و گرم نیز باید به مدت ۲ دقیقه آب گرم باز باشد سپس ۲ تا ۳ دقیقه جریان آب سرد از شیر بگذرد و طبق روش بالا نمونه برداری انجام شود.

نمونه برداری از آب چاه

اگر چاه دارای پمپ دستی است اجازه بدهید تا به مدت ۵ دقیقه قبل از نمونه برداری آب چاه جریان یابد و چنانچه چاه دارای پمپ الکتریکی است نمونه را از شیر خروجی تهیه کنید اگر هیچ پمپی وجود ندارد یک بطری استریل که به وزنه ای اتصال یافته را به چاه بفرستید و نمونه را تهیه کنید توجه کنید که نمونه با آب سطحی چاه آلوده نشود.

نمونه برداری از آب تصفیه نشده

برای نمونه برداری مستقیم از رودخانه نهر دریاچه مخازن آب چشمه و چاه کم عمق نمونه را از قسمت هایی از آب که منبع استفاده مصرف‌کنندگان است تهیه کنید گرفتن نمونه از نزدیک سواحل یا خیلی دور از منبع اصلی برای آزمایش مطلوب نیست.

نمونه برداری از آب های سطحی

برای تشخیص منبع گسترش آلودگی رودخانه محل که می‌تواند فرادست و فرودست محل مورد مطالعه باشد و فواصل زمانی نمونه گیری اهمیت خاصی دارد به عنوان مثال برای ارزیابی تخلیه فاضلاب هر ۴ تا ۶ ساعت و به مدت ۷ تا ۱۰ دقیقه روز باید نمونه برداری کرد تکرار نمونه برداری ممکن است برایآب‌های recreationalبه صورت فصلی برای منابع آب روزانه و برای کنترل تصفیه فاضلاب ساعتی باشد.

مقالات پیشنهادی

آزمایش آب چاه همدان

آزمایش آب چاه همدان با توجه به افزایش تنش آبی در شهر همدان و کمبود منابع آب ، آزمایش آب چاه همدان اهمیت ویژه ای پیدا کرده است. شرکت آبرام مجهز به آزمایشگاه میکروبی و شیمی آب آشامیدنی مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی ( آدرس ) می باشد. برای انجام آزمایش […]

کیفیت آب آشامیدنی

کیفیت آب آشامیدنی : کیفیت آب آشامیدنی شامل بررسی پارامتر های شیمیایی، فیزیکی و میکروبیولوژیکی آب. کیفیت آب آشامیدنی شاخص تعیین کننده ای در سلامت مصرف کنندگان آب است. به همین منظور اندازه گیری کلیه کاتیون ها و آنیون های آب شامل پارامتر های زیر هر کدام با هدف خاصی انجام می شود. پارامتر های […]

کلر آب آشامیدنی

کلر آب آشامیدنی

کلر آب آشامیدنی ترکيبات کلر کلر آب آشامیدنی از  نظير هيپوکلریت کلسيم ( )Ca(OCl)2بصورت پودر خشک و سفيد رنگ بوده و بيشترین کاربرد را در شرایط اضطراري دارد. این ترکيب بصورت گرانول، پودر و یا قرص معمولاً دردسترس بوده و داراي درجه خلوص 65درصد مي باشند. هيپوکلریت سدیم، آب ژاول (،)NaOCl یكي دیگر از ترکيبات کلر […]

دستشویی وحمام پیش ساخته

دستشویی وحمام پیش ساخته : دستشویی وحمام پیش ساخته ،از جمله تجهيزات بهداشتي اوليه اي هستند که در مناطقی که فاقد آنها هستند(بخصوص در بلایایي که سرویس هاي بهداشتي و شبكه هاي فاضلاب آسيب جدي دیده اند)، مورد استفاده قرار می گيرند. مهمترین نكات مورد توجه در تهيه سرویس هاي بهداشتي پيش ساخته شامل استحكام، […]

آزمایش فسفات آب در آزمایشگاه آبرام

روش اندازه‌گیری فسفات در آب

روش اندازه‌گیری فسفات در آب فسفات بر حسب PO43- بیان می‌گردد. این ترکیب در محیط اسیدی قوی با آمونیوم مولبیدات کمپلکس زرد رنگ به فرمول H7P(Mo2O7) ایجاد می‌کند که شدت رنگ ایجاد شده بستگی به میزان فسفات دارد. در زیر به مزاحمت‌ها و نحوه حذف آن‌ها، مواد و محلول‌های مورد استفاده مورد نیاز و روش […]

آزمایشات آب آشامیدنی

آزمایشات آب آشامیدنی : آزمایشات آب آشامیدنی به سه دسته آزمایشات فیزیکی آب آشامیدنی، آزمایشات شیمیایی آب، آزمایشات میکروبی آب که آزمایشات آب میکروبی به شرح زیر می باشد : وضعیت کلی آب مورد آزمایش جهت تعیین تعداد کلی میکروارگانیسم ها در یک میلی لیتر نمونه آب موردآزمایش، براساس روش استاندارد پلیت کانت (Standard Plate Count)به […]

عوامل بیماری های منتقله از آب

عوامل بیماری های منتقله از آب سه گروه از عوامل بیماری های منتقله از آب شامل باکترى ها، ویروس ها و تکیاخته ها مىباشد که در جدول زیر خواص و مشخصات آنها نشان داده شده است.  باکتري ها باكترى ها ارگانيسم هاى تك سلولى هستند كه به طور متداول اندازه آنها در محدوده ١٠ تا […]

شمارش کل باکتری ها TBC

شمارش کل باکتری ها TBC شمارش کل باکتری ها TBC با تکنیک ها و روش های مختلفی برای تعیین تعداد باکتری های موجود در نمونه های آب و خاک و پساب و نمونه های مواد غذای انجام می گردد. برای میکروارگانیسمهای تک سلولی، مانند باکتری ها ، بازتولید سلول تمام ارگانیزم ها همواره در حال انجام […]

سختی کلسیم

سختی کلسیم: سختی کلسیم ، کلسيم ومنيزيم قسمت عمده سختي آب را تشكيل مي دهند . کلسيم بصورت آهك يا هيدروکسيد کلسيم در عمليات سبك کردن آب و براي کنترل خورندگي آب از طريق تصحيح پی هاش آن بكار مي رود. آب مورد آزمايش بايد عاري از رنگ و کدورت باشد ، اين عوامل مي توانند بر […]

EC مناسب کشاورزی

EC مناسب کشاورزی میزان EC مناسب کشاورزی به این دلیل مهم است که تأثیر مستقیم روی حاصل خیزی خاک دارد. هدایت الکتریکی هر محلول در واقع اندازه گیری توانایی آن محلول در انتقال جریان الکتریکی می باشد. این امر به غلظت، تحرک و ظرفیت الکتریکی یون های موجود در محلول و نیز به دمای محلول […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید