روش هضم اسیدی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه

روش هضم اسیدی :

روش هضم اسیدی بستگی به اسیدی دارد که مورد استفاده قرار می گیرد. اسید نیتریک بیشتر نمونه ها را هضم می کند. نیترات یکی از ماتریکسهاي قابل قبول براي روش فلیم ، اتمیک ابزوربشن الکتروترمال و براي ICP-MS است . روش هضم اسیدی برخی نمونه ها ، افزودن پرکلریک ، هیدروکلریک ، هیدروفلوریک یا سولفوریک اسید نیاز دارند. این اسیدها ممکن است باعث مداخله در آنالیز برخی فلزات و ماتریکسهاي کمتر براي دو روش الکتروترمال و آنالیزهاي ICP-MS  شوند.

می توان از جدول ذیل بعنوان یک راهنما در تعیین نوع اسید همراه با اسید نیتریک براي هضم نمونه استفاده نمود. عمومااسید نیتریک نه تنها مناسب براي نمونه هاي صاف شده یا موادي که به راحتی اکسید می شوند، می باشد. بلکه براي هضم با اسیدهاي ترکیبی HNO3-H2SO4یا HNO3-HCLبراي مواد آلی قابل اکسید شدن و هضم با اسیدهاي ترکیبی HNO3-HCLO4یا HNO3-HCLO4-HFبراي نمونه هایی که اکسید شدن مواد آلی یا معدنی بهمراه ترکیبات سیلیکات دارد نیز مناسب می باشد.

روش هضم اسیدی

روش هضم اسیدی :

نمونه هاي داراي غلظتهاي بالاتر از 1میلی گرم در لیتر Agرا به مقادیر کمتر از 1میلی گرم در لیتر Agبراي اندازه گیري با روش فلیم اتمیک ابزوربشن رقیق کنید. به غلظت 25میکروگرم در لیتر یا کمتر براي آنالیز با دستگاه الکتروترمال رقیق کنید. نقره در اسید نیتریک به راحتی حل نمی شود. براي
هضم آن از روش هضم ارائه شده در ذیل استفاده کنید. هضم با اسید نیتریک
اسید هیدروکلریک.

روش هضم اسیدی فلزات با HCL – HNO3 :

در این روش هضم اسیدی ، حجم مشخصی از نمونه کاملا مخلوط شده را درون یک ارلن یا بشربریزید. سپس 2 میلی لیتر 1+1 HNO3 و 10میلی لیتر 1 +۱ HCL بیافزائید. روي دهانه آن یک شیشه ساعت بگذارید و روي هیتر یا بن ماري حرارت دهید تا حجم به 25میلی لیتر برسد. نمونه را سرد نموده و صاف کنید. سپس با آب مقطر به حجم 100میلی لیتر برسانید. بعلت اینکه اسیدهایی که در هضم استفاده می شوند. ممکن است فلزاتی را به نمونه ها و شاهد اضافه کنند بنا براین ، حداقل حجم اسیدهاي مصرفی استفاده شود.

روش هضم اسیدی

محاسبه غلظت مطابق با فرمول زیر می باشد :

(B/C) ضربدر A

A:  غلظت فلز در محلول هضم شده میلی گرم در لیتر

B:  حجم نهایی محلول هضم شده ، میلی لیتر

C:  حجم نمونه ، میلی لیتر

روش هضم اسیدی فلزات با اسید نیتریک :

روش هضم با اسید نیتریک با استفاده از تکنیهاي دستگاهی ، روش مناسبی براي آنالیز نمونه ها در مقادیربالاتر از 0.1mg/L می باشد.

وسایل مورد نیاز :

  • هیتر
  • ارلن مایر 125میلی لیتر ،یا بشر 150میلی لیتر، که با اسید و سپس با آب مقطر شستشو داده شده است.
  • بالن ژوژه 100میلی لیتري
  • شیشه ساعت.
  •  معرف : اسید نیتریک غلیظ ، با درصد خلوص بالا

۱۰۰ میلی لیتر نمونه اسیدي شده و خوب مخلوط شده را درون یک بشر یا ارلن بریزید. 5میلی لیتر اسید نیتریک غلیظ در زیر هود به نمونه بیافزائید. اگر از بشر استفاده کردید براي کاهش آلودگی نمونه ، با یک شیشه ساعت دهانه بشر را بپوشانید. تعدادي پرل شیشه اي براي تنظیم نقطه جوش و جلوگیري از خطر پاشیدن اسید بیافزائید.  وقتی سطوح غلظت بالاي  > 10 mg/L باشد. نمونه تبخیر شده و نجوشد وحجم آن به 10تا 20میلی لیتر برسد. تبخیر و افزودن اسید نیتریک غلیظ را ادامه دهید تا هضم نمونه کامل و نمونه شفاف شود.

ارلن یا دیوارهاي بشر در روش هضم اسیدی و در صورت نیاز شیشه ساعت را با آب مقطر بشویید و سپس در صورت نیاز نمونه راصاف کنید. ظرف نمونه صاف شده را با 5میلی لیتر آب مقطر در دو مرحله شسته و به بالن ژوژه 100 میلی لیتر منتقل کنید. نمونه را سرد کرده ، به حجم رسانده و کاملامخلوط کنید. بخشی از این محلول را براي سنجش فلزات استفاده کنید.

نکته مهم :

نمونه در طول فرآیند روش هضم اسیدی خشک نشود.

 

مقالات پیشنهادی

نیترات در آب

نیترات در آب از نظر علمي نیترات در آب محصول نهايي تثبيت هوازي تركيبات نيتروژن دار به عنوان پايدارترين تركيب اكسيژن دار آنها محسوب مي شود.  نیترات به مقدار زياد در آب محلول است. از نظر شيميايي اين تركيب واكنش پذير نبوده و تنها ميكروب ها قادر به احياي آن به نيتريت هستند. در آب هاي […]

دستگاه icp

دستگاه icp

دستگاه icp کابری دستگاه icp به این مساله مربوط می شود که هر ساله بیش از یک سوم افراد کشور های توسعه یافته به بیماری هایی از طریق مواد غذایی گرفتار می شوند و میزان مرگ و میر ناشی از بیماری های ناشی از آلاینده های مواد غذایی، در کشور های در حال توسعه، سالانه […]

باقیمانده تبخیر

باقیمانده تبخیر باقیمانده تبخیر عبارتست از باقیمانده خشک املاح محلول در آب که بعد از تبخیر از آن باقی می ماند. روی باقی مانده تبخیر اندازه حقیقی مواد محلول در آب نیست و مقدار آن خواص اصلی و اساسی آب را بیان می کند زیرا وجود اسید های آلی فرار، تغییرات ناشی از تبدیل کربنات ها […]

EC مناسب کشاورزی

EC مناسب کشاورزی میزان EC مناسب کشاورزی به این دلیل مهم است که تأثیر مستقیم روی حاصل خیزی خاک دارد. هدایت الکتریکی هر محلول در واقع اندازه گیری توانایی آن محلول در انتقال جریان الکتریکی می باشد. این امر به غلظت، تحرک و ظرفیت الکتریکی یون های موجود در محلول و نیز به دمای محلول […]

اندازه گیری do آب

اندازه گیری do آب اندازه گیری do آب  در نمونه های آب و پساب بستگی به شرایط و وضعیت فیزیکی و شیمیایی و میکروبی محیط آبی دارد. اندازه گیری do آب یک آزمایش تعیین کننده و بسیار مهم برای تعیین و بررسی آلودگی آب،  فاضلاب و کنترل فرایند تصفیه است. do آب به دو صورت در […]

مواد آلی در آب

 مواد آلی در آب منظور از مواد آلی در آب ، به گروه وسیعی از ترکیبات شیمیایی گفته می شود که حاوی کربن باشند. به استثنای ترکیبات معدنی کربن دار مانند مونوکسید کربن ، کربن دی اکسید ،کربنات ، بی کربنات و سیانید.  مواد آلی آب ها از مواد آلی طبیعی (natural organic matter) ،مانند […]

استاندارد خاک

استاندارد خاک استاندارد خاک به بررسی املاح مواد تشکیل دهنده خاک مانند آرسنیک ، کروم ، کبالت ، جیوه ، نیکل ، سلنیوم ، آهن و … که شاخصی برای آلودگی خاک ها می باشند. بررسی کیفیت خاک بستگی به پی اچ خاک در حالت اشباع دارد ، چرا که استاندارد خاک در حالت PH>7 با حالتی […]

روش گندزدایی آب استخر های طبیعی

روش گندزدایی آب استخر های طبیعی روش گندزدایی آب استخر های طبیعی هنگامي که نتایج آزمایش هاي باکتریولوژیكي آب دریا یا رودخانه یا … در محل پلاژ از نظر بهداشتي قابل قبول نباشد، ضروری است. نشان آن است که شنا در چنين آبي خالي از خطر بيماري زائي نخواهد بود بنابراین باید از راه هاي اساسي […]

آزمایشات کیفیت آب

آزمایشات کیفیت آب آزمایشات کیفیت آب عبارت است بررسی کیفیت آب از لحاظ  پارامتر های میکروبی آب و همچنین شاخص های شيميايي و فيزيكي آب. پارامتر های آب با توجه به كاربري هاي آشامیدنی ، کشاورزی و یا آبیاری و…  تعیین می گردد. آزمایشات کیفیت آب همواره جهت تعیین نوع آب اجرا می گردد. بر اساس […]

مساله آب

مساله آب در مقیاس جهانی

مساله آب در مقیاس جهانی مساله آب یه بیان دکتر حامد قدوسی استاد فایننس موسسه استیونز و فارغ التحصیل MIT در دانشگاه دوستی می‌پرسید اگر استدلال «هدر نرفتن جریان بازگشتی» را بپذیریم، چرا اصولا باید نگران مدیریت مصرف آب بود؟ نمی‌شود گفت بلاخره هر آبی که جایی می‌ریزد یا تبخیر می‌شود دوباره به زمین برمی‌گردد و […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 4
  • در انتظار بررسی: 2
  • انتشار یافته: 2

سلیمانی گفت:

سلام وقت بخیر، روش هضم کامل اسیدی با چهار اسید hf,hcl,hclo4,hno3 برای icp میشه توضیح بدین؟ تشکر

developer گفت:

سلام و وقت بخیر… از قسمت دانلود استاندارد ها سایت می تونید کتاب استاندارد متد رو دانلود کنید. در بخش های مختلف اون کتاب نوشته شده.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید