سموم ارگانوکلره

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

سموم ارگانوکلره

اندازه گیری سموم ارگانوکلره با دستگاه کروماتوگرافی گازی بر اساس استاندارد های EPA قابل انجام است. ترکیبات سموم ارگانوکلره از مهمترین سموم آلی و دسته بزرگی از حشره کش های دفع آفات را تشکیل میدهند.استفاده از سمومارگانوکلره برای مقاصد کشاورزی و بهداشت عمومی در کشور ما ، موجب آلودگی گسترده محیط زیست شده است. تهدید عمده استفاده از این سموم مربوط به خاصیت عدم تجزیه پذیری آنها به وسیله میکروارگانیسمها و پایداری آنها در محیط است.

به طور کلی حشره کش ها ترکیباتی هستند که به منظور از بین بردن آفات نباتی و جانوری در کشاورزی، دامپروری، صنعت و منازل مورد استفاده قرار میگیرند. در راستای نیاز روز افزون بشر به مواد غذایی و بهبود کمی و کیفی محصولات کشاورزی، استفاده از آفت کش ها امری اجتناب ناپذیر است. این سموم که در تهیه محصولات کشاورزی و یا به منظور مبارزه با حشرات زیان آور به کار میروند، به ویژه اگر بیش از حدود مجاز توصیه شده استفاده گردند، دارای مقادیری باقیمانده در غذا، آب، زمین و هوا خواهند بود، که میتواند برای سلامتی انسانها مخاطره آمیز باشد.

سموم ارگانوکلره

سموم ارگانوکلره مانند سموم ارگانیک فسفره با توجه به خواص خود، از جمله نوسانات کم، ثبات شیمیایی، مقاومت محیطی و سرعت تخریب متابولیک در پرندگان، پستانداران و زنجیره غذایی ذخیره و تجمع مییابند. همچنین این سموم میتوانند از طریق پوست، دستگاه تنفسی و گوارشی جذب شوند. عمده ترین تأثیر این دسته از سموم روی سیستم اعصاب مرکزی با تغییر خواص الکتروفیزیولوژیکی آنزیمهای غشاء سلولهای عصبی و آکسونها میباشد.  از علائم دیگر سموم آلی کلره اثرات سمی آن بر روی کـبد میباشد.

به طوری که ارتباط DDT و سرطانزایی کبد در حیوانات از راه گوارشی به اثبات رسیده است.مواجهه انسان چه به صورت غیر عمدی، تصادفی یا غیرقابل اجتناب متعاقب استفاده از سموم آفتکش یا باقی ماندن آنها در محیطی مانند هوا،آب،خاک به خـصوص مـواد غذایی و اشـیاء بیجان اتفـاق میافتد. وجود باقیمانده سموم ارگانوکلره در محیط، یک علامت هشدار بسیار قوی میباشد. چون این سموم وارد چرخه حیات شده و در نهایت اختلالات ژنتیکی و کروموزومی ایجاد میکنند.

 

مقالات پیشنهادی

جذبایی فرابنفش و فلئورسانس

جذبایی فرابنفش و فلئورسانس برخی از ترکیبات آلی آب و فاضلاب، همچون لیگنین، تانن، مواد گیاخاکی و ترکیبات آروماتیک، پرتو فرابنفش (UV) را جذب می­ کنند. در نتیجه، اندازه گیری میزان جذبایی UV هر نمونه آب، می­ تواند شاخصی برای تعیین میزان حضور مواد آلی طبیعی و ترکیبات آروماتیک در آن باشد. در این آزمایش، […]

آب و رسوب دیگ بخار

آب و رسوب دیگ بخار : آب و رسوب دیگ بخار همواره موجب کاهش عمر دیگ بخار می گردد لذا باید همواره تست ها و آزمایش های مربوط به دیگ بخار را در آزمایشگاه آب شرکت آبرام انجام داد. هر آبی را نباید به سیستم دیگ بخار وارد کرد به این دلیل که باعث خوردگی […]

روش های محلول سازی

روش های محلول سازی برای آگاهی از روش های محلول سازی در ابتدا باید اطلاعات شيميايي مربوط به ماده حل شونده نظير نام يا فرمول شيميايي، جرم مولكولي،درصد خلوص و … را از روي برچسبي كه بر ظرف نگهداري آن زده شـده است بدست آورده و سپس با تعيين نوع واحد غلظت براي محلول مورد […]

TDS آب دیگ بخار

TDS آب دیگ بخار TDS آب دیگ بخار یکی از پارامترهای بسیار مهم در آب دیگ بخار است که باید مرتب آزمایش شود. آزمایش و اندازه گیری مقدار TDS به این خاطر انجام می شود که بتواند میزان غلظت آب دیگ مشخص شود. با مشخص شدن میزان TDS آب دیگ و غلظت آن می توان […]

سنجش سدیم کربنات

سنجش سدیم کربنات : سنجش سدیم کربنات به روش تیتراسیون می باشد. سدیم کربنات از ترکیب یک اسید ضعیف H2CO3و یک قلیاي قـوي NaOHبـه دست می آید. محلول هاي آن خاصیت قلیائی ضعیف دارد، به طوریکه می تـوان آنرا توسط اسـید در مجاورت یک شناساگر مناسب تیتر نمود.  محلول تیتر کننده هیدروکلریک اسید می باشد که […]

آزمایشات کنترل کیفی آب

آزمایشات کنترل کیفی آب آزمایشات کنترل کیفی برای آب های مختلف در مراحل مختلف یک امر ضروری محسوب می شود. در کل برای آنالیز کنترل کیفی آب شامل آزمایش های فیزیکی – شیمیایی، میکروبی، بیولوژیک و فلزات سنگین می شود. هر کدام از این آزمایشات شامل پارامترهای مختلفی می باشد که در اینجا به ترتیب […]

استاندارد رنگ آب

استاندارد رنگ آب استاندارد رنگ آب آشامیدنی باید حداکثر ۱۵ پلاتین ، کبالت برای رنگ حقیقی (TCU) باشد که مقدار رنگ آب آشامیدنی به دستگاه اسپکتروفتومتر قابل اندازه گیری است. هر چند هدف اصلي و اوليه در تصفيه خانه آب توليد آب سالم و بهداشتي است كه متغيرهاي آن در حد استانداردهاي سلامت باشد. اما مسايل […]

هدایت الکتریکی آب آشامیدنی

هدایت الکتریکی آب آشامیدنی

هدایت الکتریکی آب آشامیدنی : شـوري كـه بـه عنوان عامـل نشـاندهنده ي حضور نمك هاي محلول در آب است، با عنوان هدایت الکتریکی آب آشامیدنی و يا كل مواد جامد محلول آب آشامیدنی مورد سـنجش قـرار ميگيرد. وجود شوري در آب آشاميدني علاوه بر تأثير بر طعم و مزه ي آب، تمايل به اسـتفاده از […]

آرسنیک در آب

آرسنیک در آب آرسنیک در آب آشامیدنی می تواند موجب بیماری های همچون سرطان پوست و ريه، كم شدن وزن، اسهال، خستگي مفرط، ورم ماهيچه هاي چشم، تورم بدن شود. به طور کلی  فلزات سنگين از نيمه عمر زيستي بالايي برخوردار بوده و با تجمع در خاك و انتقال به زنجيره غـذايي، بعـد از ورود بـه […]

فیلتر استخر شنا

فیلتر استخر شنا

فیلتر استخر شنا انواع فیلتر استخر شنا که متداول مورد استفاده قرار میگیرند در تصفیه آب استخر به شرح زیر است: فیلتر استخر شنا دیاتومه ای (تحت فشار یا خلاء) فیلتر استخر شنا شنی الف-ثقلی سریع ب-تحت فشار ج-با سرعت بالا هر کدام از فیلتر ها مزایا و معایبی دارند، هزینه انرژی، هزینه های شیمیائی، میزان مصرف آب، […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید