شمارش سودوموناس آئروژینوزا

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 6 دقیقه

شمارش سودوموناس آئروژینوزا:

سودوموناس آئروژینوز ا گونه .ای از جنس سودوموناس است که گستردگی زیادی در محیط .های طبیعی دارد و آن .را می توان از آب، خاک و سبزی های خام جدا کرد . سودوموناس آئروژینوزا یک باکتری بیماری.زا و فرصت.طلب است که در افراد بیمار، به ویژه افرادی که سیستم ایمنی تضعیف
شده دارند، ایجاد عفونت می .کند و سبب تأخیر در بهبود زخم ها می شود . این باکتری ممکن است از طریق آب استخرهای شنا که به طور کامل گندزدایی نشده .اند، به شناگران سرایت کرده و سبب ایجاد بیماری.های پوستی و عفونت گوش خارجی در آن ها شود. سودوموناس آئروژینوزا گرم منفی، متحرک، میله .ای، بدون اسپور و ناتوان در تخمیر قندها است . دمای بهینه برای رشد آن 37 درجۀ سلسیوس است .با این وجود در دمای 42 درجۀ سلسیوس هم می تواند رشد کند ولی در دمای کمتر از 4 درجۀ سلسیوس قادر به رشد نیست . این باکتری اکسیدار مثبت بوده و با تجزیه استامید تولید گاز آمونیاک می.کند. بیش از 90 درصد سویه.های  آن، رنگدانه پیوسیانین  به رنگ سبز-آبی تولید می.کنند.

هدف از تدوین این استاندارد تعیین روش جستجو و شمارش سودوموناس آئر وژینوزا به روش صاف کردن غشایی است.

این استاندارد برای انواع مختلف آب شامل آب معدنی و آب استخر های شنا کاربرد دارد. یادآوری – این استاندارد برای آب.هایی که حاوی مقدار قابل توجهی ذرات و مواد معلق هستند به دلیل ایجاد اختلال در فرآیند صاف کردن، کاربرد ندارد.

سودوموناس آئروژینوزا:

میکروارگانیسمی است که روی محیط کشت انتخابی حاوی ستریماید رشد کرده و غالباً با تولید پیوسیانین، ایجاد فلورسنس زیر پرتوی فرابنفش می .کند. این میکروارگانیسم همچنین اکسیداز مثبت بوده و قادر به تولید گاز آمونیاک از استامید است.

روش فوق بر اساس صاف .کردن حجم معینی از نمونه، کشت دادن، گرمخانه گذاری، شمارش و انجام آزمون های تأییدی مطابق با بند 9 این استاندارد است.

مواد لازم:

برای به دست آوردن نتایج هماهنگ، از موادشیمیایی با کیفیت یکسان و درجۀ خلوص آزمایشگاهی استفاده کنید . آب مورد استفاد ه برای تهیه محیط های کشت باید با استاندارد ملی ایران 2747 : سال 1380 مطابقت داشته باشد. چنانچه محیط های کشت در بازار قابل دسترس هستند، تهیۀ محیط های کشت را مطابق با دستورالعمل سازنده انجام دهید.

محیط های کشتسودوموناس آئروژینوزا:

سودوموناس-آئروژینوزا
سودوموناس-آئروژینوزا

روش تهیه :

مواد فوق را با جوشاندن در آب مقطر حل و سپس در اتوکلاو با دمای 121 درجۀ سلسیوس به مدت 15 دقیقه سترون کنید.

مکمل محیط کشت سی _ ان(CN)

هگز ا دسیل تری متیل آمونیوم بروماید (ستریماید)              0.20گرم

نالیدیکسات سدیم                                                   0.015گرم

آب مقطر سترون                                                      2میلی لیتر

روش تهیه:

مواد فوق را با رعایت شرایط اسپتیک در آب مقطر سترون حل کنید.

یادآوری – مکمل محیط کشت سی _ ان نیاز به اتوکلاوکردن ندارد.

محیط کشت کامل:

:محیط کشت پایه را تا دمای 45 تا 50 درجۀ سلسیوس سرد کنید. سپس با رعایت شرایط اسپتیک به ازای هر 500 میلی لیتر محیط کشت پایه، کل مکمل محیط کشت سی _ان را به آن اضافه و پس از مخلوط کردن در پلیت های سترون تقسیم کنید. عمق محیط کشت در هر پلیت حداقل 5 میلی متر باشد.pH محیط کشت در دمای 25 درجۀ سلسیوس برابر با7.3 است.

یادآوری 1 – پلیت .های آماده شده محیط کشت سودوموناس سی – ان آگار را در تاریکی و در دمای 3+یا-5 درجۀ سلسیوس، حداکثر به مدت زمان یک ماه می.توانید نگهداری کنید.
یادآوری 2 – محیط کشت ذوب شده را نباید بیش از 4 ساعت نگهداری کرد.
یادآوری 3 – از ذوب کردن دوبارۀ محیط کشت، باید خودداری شود.

محیط کشت ستریماید آگار:

سودوموناس آئروژینوزا.

سودوموناس آئروژینوزا..

روش تهیه :

مواد فوق را با جوشاندن در آب مقطر حل و سپس در اتوکلاو با دمای 121درجۀ سلسیوس به مدت زمان 15 دقیقه سترون کنید. pH نهایی محیط کشت در دمای 25 درجۀ سلسیوس برابر با 7.2 است.

محیط کشت ام_ پی _ ای _ سی آگارmPAC

سودوموناس-آئروژینوزا....
سودوموناس-آئروژینوزا….

روش تهیه :

مواد فوق را با جوشاندن در آب مقطر حل و سپس در اتوکلاو با دمای 121درجۀ سلسیوس به مدت زمان 15 دقیقه سترون کنید.

مکمل محیط کشت ام_ پی _ ای _ سی آگارmPAC

سودوموناس آئروژینوزا.....
سودوموناس آئروژینوزا…..

روش تهیه :
مواد فوق را با رعایت شرایط اسپتیک در آب مقطر سترون حل کنید.

یادآوری – مکمل محیط کشت ام_ پی _ ای _ سی آگار نیاز به اتوکلاوکردن ندارد.

محیط کشت کامل:

روش تهیه :

محیط کشت پایه را تا دمای 45 تا 50 درجۀ سلسیوس سرد کنید . سپس با رعایت شرایط اسپتیک مکمل محیط کشت ام _ پی _ ای _ سی آگار را به آن اضافه و پس از مخلوط کردن در پلیت های سترون تقسیم کنید

pH نهایی محیط کشت در دمای 25 درجۀ سلسیوس برابر 7.2 است.

آگار مغذی:

سودوموناس. آئروژینوزا
سودوموناس. آئروژینوزا

روش تهیه :

مواد فوق را با جوشاندن در آب مقطر حل و پس از اتوکلاو با دمای 121 درج ۀ سلسیوس به مدت زمان 15 دقیقه سترون و در پلیت.های مناسب تقسیم کنید. pH نهایی محیط کشت در دمای 25 درجه سلسیوس برابر با 7.4 است.

آبگوشت استامید:

سودوموناس آئروژینوزا.....

روش تهیه :
مواد فوق را در آب مقطر حل و کاملاً مخلوط کنید

هشدار – استامید ماده ای سرطان زا و تحریک کننده 1 است. بنابراین هنگام وزن کردن، آماده سازی و دفع محیط کشت باید دقت لازم به عمل آید

محلول فنل رد:

سودوموناس آئروژینوزا.....
سودوموناس آئروژینوزا…..

محیط کشت کامل:

روش تهیه :یک میلی لیتر محلول فنل رد  را به یک لیتر محیط کشت پایه اضافه و کاملاً مخلوط کنید . سپس محلول را در حجم های 5 تا 8 میلی لیتری د ر لوله های 121 درجۀ سلسیوس به مدت زمان 15 دقیقه سترون آزمایش تقسیم و در اتوکلاو با دمای 121 کنید.

محلول رقیق کننده:

سودوموناس آئروژینوزا.....
سودوموناس آئروژینوزا…..

وسایل لازم:

1.دستگاه پمپ خلاء با قدرت خلاء حدود 630 تا 635 میلی متر جیوه ( 80 تا 85 کیلو پاسکال)

2.دستگاه صاف .کن 1 شامل قیف شیشه ای یا استیل 2 مخصوص صاف .کردن، گیرۀ نگهدارنده، ارلن مایر تخلیه و لوله های وصل شونده به پمپ خلاء

3.صافی های غشایی از جنس استات.سلولز با اندازۀ روزنه 0.45میکرومتر و قطر 47 تا50 میلی متر

4.گیرۀ سر صاف

5.گرمخانۀ قابل تنظیم در دماهای 30 تا 35 درجۀ سلسیوس و 42 درجۀ سلسیوس با حد

6.حلقه کشت از جنس پلاتین – ایریدیوم  با قطرتقریبی سه میلی متر

7.لامپ فرابنفش با طول موج 360 نانومتر

روش اجرای آزمون:

آماده سازی نمونه:

به منظور توزیع یکنواخت میکروارگانیسم ها پیش از انجام .آزمون، نمونه را با تکان دادن ظرف کاملاً یکنواخت کنید . در صورتی که ظرف حاوی نمونه به صورت کامل پر باشد، ابتدا مقداری از نمونه را با رعایت شرایط اسپتیک بیرون ریخته و سپس عمل مخلوط.کردن را انجام دهید.

تمامی عملیات صاف کردن باید در مجاورت شعله و با رعایت شرایط اسپتیک انجام شود.

برای صاف .کردن نمونه، پایۀ نگه .دارنده صافی را به ارلن .تخلیه که به دستگاه پمپ خلاء 0 میکرومتر / 1)وصل شده است، متصل کرده و توسط گیره سترون، صافی غشایی 45 – (طبق بند 8 3) را روی آن قرار دهید، طوری که سطح چهارخانه صافی غشایی به طرف بالا باشد . – (طبق بند 8
سپس با رعایت شرایط اسپتیک قیف را روی پایه قرار .داده و قسمت بیرونی آن را با گیره .ای محکم کنید. در حالی که دگمه پمپ خلاء خاموش است، حجم معینی از نمونه و یا رقت .های مورد نظر را به درون قیف انتقال دهید . سپس دگمه پمپ خلاء را روشن کنید و نمونه را از صافی غشایی
عبور دهید . زمانی که حجم نمونه به کمتر از 20 میلی .لیتر رسید، دیواره های قیف را با حداقل 20 2)، شستشو دهید . به محض تمام شدن نمونه داخل قیف، – میلی.لیتر محلول رقیق کننده (طبق بند 7 پمپ خلاء را خاموش کنید.

 

مقالات پیشنهادی

اندازه گیری ph آب 

اندازه گیری ph آب اندازه گیری ph آب یکی از متداول ترین و مهم ترین آزمایش های انجام شده در آزمایشگاه های شیمی آب و فاضلاب می باشد که کاربرد گسترده ای دارد. از لحاظ عملی ، در هر فازی از آب و تصفیه فاضلاب که وجود دارد، کاربرد دارد. خنثی سازی با اسید و […]

تفاوت آب آشامیدنی با آب معدنی

تفاوت آب آشامیدنی با آب معدنی تفاوت آب آشامیدنی با آب معدنی ، در میزان کل املاح محلول در آب از جمله تفاوت در میزان غلطت سختی کل، کلسیم، منیزیوم، سدیم، پتاسیم،سولفات ،کلراید، نیترات، نیتریت، و سایر پارامتر های تعیین کننده است. اما اینکه آب آشامیدنی بهتر است یا آب معدنی باید میران این پارامتر […]

پلی کلرو بی فنیل

پلی کلرو بی فنیل ترکیبات پلی کلرو بی فنیل یا ترکیبات PCB از طریق فرآورده های نفت و گاز وارد محیط های آبی می شوند و همچنین در تاسیسات تبادل گرما نیز این ترکیبات به وفور یافت می شوند. با وجود اينكه، استفاده از این ترکیب ها ممنوع شده است، هنوز ترکیبات زیادی وجود دارد که […]

اندازه گیری ترکیبات فنولی

اندازه گیری ترکیبات فنولی اندازه گیری ترکیبات فنولی با دستگاه کروماتوگرافی گازی با شناساگر fid یا با روش فتومتری برای ترکیبات فنولی موجود آب و فاضلاب های صنعتی و فاضلاب شهری و نمونه های خاک و گیاه قابل انجام است. ترکیبات و زیر دسته های ترکیبات فنول قابل آنالیز که توسط دستگاه کروماتوگرافی گازی قابل […]

کلرزنی مخازن آب

کلرزنی مخازن آب از انواع ترکیبات برای کلرزنی مخازن آب استفاده می شود. این ترکیبات عبارتند از گاز کلر ، محلول هیپوکلریت سدیم و دانه های هیپور کلریت کلسیم. گاز کلر تحت فشار و درجه خاصی به صورت مایع در می آید و در ظروف فولادی در ظرفیت های مختلف به بازار عرضه می شود.کلر […]

اندازه گیری سیانید در آب

اندازه گیری سیانید در آب اندازه گیری سیانید در آب به روش رنگ سنجی از طریق دستگاه اسپکترو فتومتر قابل اندازه گیری است. عموما برای رفع مزاحمت در اندازه گیری سیانید بایستی عملیات تقطیر انجام داد. سیانید از پیوند بین  دو نافلز کربن و نیتروژن تشکیل می شود. به طوری که در شیمی معدنی به […]

استاندارد آب صنعتی

استاندارد آب صنعتی با توجه به مطالعات انجام شده، شاخص هاي در نظر گرفته شده براي استاندارد آب صنعتی شامل: شاخصهاي ميكروبي، جلبـك، ،pH ، اكسيژن محلول و آهن، منگنز، COD، سختی کل، قلیائیت کل، سیسلس و شاخصهاي توصيفي مثل بو، مزه، جامدات و مواد شناور، روغن و گياهان مزاحم ميباشند. در مورد وضعيت جلبكها در […]

ترکیبات BTEX

ترکیبات BTEX : ترکیبات BTEX عموما ترکیباتی هستند که در منابع نفتی و زغال سنگ به وفور یافت می شود. بنزن ، تولئون ، اتبل بنزن و زایلن  بخش عمده ترکیبات BTEX می باشند. زمانیکه ترکیبات BTEX در محیط زیست رها میشوند به سرعت در هوا تبخیر میشوند. BTEX همچنین در آب حل میشوند و ممکن است در […]

تفاوت bod و cod

تفاوت bod و cod : تفاوت bod و cod چیست ؟  براي اندازه گيري BOD يك نمونه به ميكروارگانيسمهاي فعال احتياج داريم تا با استفاده از اكسيژن مواد آلي قابل تجزيه بيولوژيكي را مصرف كرده و به مواد و سلول جديد تبديل كنند كه در محاسبه COD اين چنين نيست. PH فاضلابهاي صنعتي يا در […]

اندازه گیری cod با روش رفلاکس

اندازه گیری cod با روش رفلاکس اندازه گیری cod با روش رفلاکس بسته و باز قابل انجام است که روش رفلاکس بسته و باز با  تیتراسیون یا با اسپکتروفتومتر همراه است. بیشتر مواد آلی  بوسیله ترکیبی از کروم و سولفوریک اسید قابل اکسید شدن هستند. یک نمونه به شدت توسط محلول های اسیدی و مقدار […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 7
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید