طرز تهیه محیط های کشت میکروبی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

طرز تهیه محیط های کشت میکروبی

طرز تهیه محیط های کشت میکروبی ، معرف های که در آزمایشگاه میکروب شناسی آب و فاضلاب مورد استفاده قرار می گیرد، متفاوت است. در ایتجا به تشریح ساخت محیط کشت لاکتوز ، سوربیتول ،آزمون های تخمیر سلولی ، تست ایندول و تست متیل رد می پردازیم. بر اساس کتاب استاندارد متد ، واکنشهای بیوشیمیایی انواع کلیدی خانواده Enterobacteriaceae بر اساس جدول زیر می باشد. 

 

طرز تهیه محیط های کشت میکروبی

مقدار ۱۶ گرم محیط کشت فنول رد و مقدار ۵ گرم کربوهیدرات را در یک لیتر آب مقطر یک بار تقطیر شده حل شود. سپس بر روی استرینگ چرخانده شود تا کامل حل شود. سپس در لوله های آزمایش تا اندازه ای به ارتفاع یک سوم لوله ها پر شوند. در زمان آزمایش بمنظور تعیین حباب دار شدن و تولید اکسیزن در لوله ها، در حین آزمایش دورهام هایی در لوله های آزمایش که دارای محیط کشت می باشند، انداخته شود. سپس درب های لوله ها گذاشته شود و در دمای ۱۲۱ درجه سانتی گراد به مدت ۱۵ دقیقه در اتوکلاو استریل شوند. سپس نمونه ها را در محیطی تاریک مانند یخچال نگه داری شود و رطوبت آن بیشتر از ۱۰ درصد نشود.

در حین انجام آزمایش ، لوله های آزمایش را با لوپ های که دارای کلونی می باشند ، از قسمتی که کلونی ها به خوبی رشد کرده اند برداشته و در لوله های آزمایش توزیع کرده و به مدت ۲۴ ساعت تا ۴۸ ساعت در دمای ۳۵ درجه سانتیگراد قرار بگیرد. تخمیر کربوهیدرات (تولید اسید) شاخصی می باشد که با کاهش پی اچ همراه است و در نتیجه شاخص پی اچ ، فنول رد ،از رنگ نارنجی به رنگ قرمز تغییر رنگ می دهد. به جای استفاده از تخمیر لاکتوز ، می توان از محیط کشت لاورل تریپتوز(بر اساس استاندارد شماره 9221B) نیز استفاده کرد.

طرز تهیه محیط های کشت میکروبی ایندول

ایندول محصول متابولیسم تریپتوفان است. و از ری ایجنت های زیر استفاده می شود.

  • برای تهیه محیط کشت از محیط کشت تریپتوفان  tryptophane استفاده می شود. مقدار ۱۰ گرم تریپتون یا تریپتیکیس در یک لیتر آب مقطر تقطیر شده حل شود. توزیع شود و سپس در ۵ میلی لیتر توزیع شود و سپس لوله ها ریخته شود و استریل شود.
  • مقدار ۵ گرم p-dimethylaminobenzaldehyde در ۷۵ میلی لیتر الکل ایزوآمیل ریخته شود و در مقدار ۲۵ میلی لیتر هیدروکلریک اسید تغلیط شده، حل شود. ری ایجنت باید زرد باشد. محلول الکل آمیل باید دارای پی اچ کمتر از ۶ باشد. هر دو مورد الکل آمیل و بنزوآلدهید در یک مقدار کوچک تهیه شود.
  • مقدار ۵ میلی لیتر از مدیا رااز یک محیط کشت غلیظ برداشته و در دمای ۳۵ درجه سانتی گراد به مدت ۲۴ ساعت در انکوباتور گذاشته شود. سپس مقدار 0.2  یا 0.3 میلی لیتر ری ایجنت روی آن ریخته شود و سپس تکان داده شود. به مدت ۱۰ دقیقه منتظر مانده تا نتیجه مشاهده شود.

 

پاسخ مثبت و منفی نمونه ها در تست ایندول

 

مقالات پیشنهادی

نحوه کلرزنی آب چاه

نحوه کلرزنی آب چاه : نحوه کلرزنی آب چاه با توجه به اندازه گيري حجم آب به ازاي هر متر مكعب 3 تا 5 گرم كلر به آب چاه اضافه ميشود. نحوه کلرزنی آب چاه به طريقه كوزه گذاري 12 ليتر تهيه ميشود : الف) ابتدا يك كوزه (گلي) بدون لعاب به حجم 15 ب) مقدار […]

پاتوژن ها و انگل های نگران کننده در آب آشامیدنی

پاتوژن ها و انگل های نگران کننده در آب آشامیدنی برآورد شده است که 1407 گونه پاتوژن های عفونت زای انسانی و 177 گونه پاتوژن نوظهور و دوباره ظهور وجود دارد. این پاتوژن ها شامل باکتری ها (538 گونه)، ویروس ها (208 گونه)، قارچ ها (317 گونه)، انگل های تک یاخته ای (57 گونه) و […]

آدرس آزمایشگاه آب در تهران

آدرس آزمایشگاه آب در تهران آدرس آزمایشگاه آب در تهران ، حکیمیه بلوار بهار دانشگاه شهید بهشتی پردیس شهید عباسپور مرکز رشد واحد 324 می باشد. شرکت آب راهبر محاسب مجهز به آزمیشگاه میکروبی و شیمیایی آب و پساب مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی می باشد. آزمایش های قابل انجام در […]

آزمایش سموم ارگانوفسفره

آزمایش سموم ارگانوفسفره آزمایش سموم ارگانوفسفره در نمونه های آب و خاک توسط دستگاه کروماتوگرافی گازی با شناساگر FPD یا شناساگر NPD قابل اندازه گیری است. در دستگاه کروماتوگرافی گازی نیاز به ستون های مویینه با قطر 0.53 میلی متر یا 0.32 میلی متر یا 0.25 میلی متر با طول ۱۵ یا ۳۰ متر (بر اساس متد […]

لخته سازی با آلوم

لخته سازی با آلوم

لخته سازی با آلوم: لخته سازی با آلوم با فیلترهای ثقلی سریع (تند) و شنی تحت فشار باید سطوحی پوشیده از لایه ژلاتین هیدروکسید آلومینیوم داشته باشند تا هر گونه خاک و شن و ذرات کلوئیدی موجود در آب را به جای ماندن در داخل ذرات شن از بستر شنی خارج کنند . علاوه بر خارج کردن مواد […]

چرخه ازت

چرخه ازت در چرخه ازت ، فرآیند های اکسیداسیون و احیا دخالت مستقیم دارند و مقدار اکسیژن محلول در آب ، تعیین می کند که چرخه، به سمت کدام فرآیند میل می کند. ازت از عناصر بسیار مهم تشکیل دهنده پروتئین هایی است که برای میکروارگانیزم ها مورد نیاز است. نظر به اینکه ازت در منابع […]

اسیدیته (acidity) آب

اسیدیته (acidity) آب اسیدیته (acidity) آب، ظرفیت کمّی آب را برای واکنش با یک بازِ قوی برای رسیدن به یک pH نشان می دهد. رابطۀ بین pH و اسیدیتۀ یک محلول، شبیه به رابطۀ بین دما و محتوای گرمایی آن است. همان طور که برای کاهش دمای آب باید محتوای گرمایی آن کاسته شود، به […]

آزمایش میکروبی آب

آزمایش میکروبی آب: بطور کلي آزمایش میکروبی آب، به منظور شمارش میکروارگانیزم های آلاینده موجود در آب است. ميكروارگانيسم هاي متعددي از طریق آب قابل انتقال بوده که داراي منشأ مدفوعي مي باشند.هرچند تخليه فاضلاب هاي تصفيه نشده به محيط زیست، آلودگي ميكروبي منابع آب را به همرا دارد. اما هدف این بخش اشاره مختصر […]

كليفرم

روش تخمير چند لوله اي براي باكتري هاي گروه كليفرم

تخمير چند لوله اي براي باكتري هاي گروه كليفرم گروه كليفرم شامل گونه هايي از باكتري هاي متعلق به خانواده آنتروباكتريا سه ها هستند. تعريف قديمي از اين گروه بر اساس باكتري شناسي علمي نبوده.بلكه مبتني بر روش تخمير لاكتوز مي باشد. بنابراين در رابطه با روش تخمير، اين گروه تحت عنوان باكتري هاي هوازي […]

آزمایش آلودگي آب

آزمایش آلودگي آب: سرعت عمل در آزمایش آلودگي آب به ترکيبات مختلف از جمله فاکتورهاي بسيار مهم در کاهش اثرات سوء ناشي از بلایاي انسان ساخت است. در شرایط عادي تشخيص آلودگي آب به سموم و آلاینده هاي آلي نيازمند دسترسي به دستگاه گازکروماتوگرافي جرمي بوده و براي تشخيص آلودگي آب به فلزات سنگين به […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید