فلوراید در آب

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه

فلوراید در آب

فلوراید در آب و فلوئور با غلظت تقريبي ١ ميليگرم در ليتر در آب اشاميدني بطور موثري پوسيدگي هاي دندان را کاهش می دهد. چنانكه غلظت آن در آب بالاتر از حد استاندارد توصيه شده باشد باعث فلوئوروزيس مي گردد. فلوئور به دو روش رنگ سنجی  و الكترود قابل اندازه گبري است. برای اندازه گیری در محدوده غلظت ١ ميلي گرم در ليتر  روش  رنگ سنجی 0.5 تا 1 ميلي گرم در ليتر مناسب  مي باشد. در فیلم زیر روش اندازه گیری فلوراید توضیح داده شده است.

نمونه برداری ونگهداری نمونه فلوراید در آب

ترجيحا ظروف پلی اتيلنی برای جمع اوری و ذخيره فلورايد استفاده شوند. بطري های شيشه ای ترکیبات آب را در صورتي که قبلا براي غلظت های بالاي فلورايد استفاده نشده باشند می توان استفاده نمود. برای نمونه برداری چندين نوبت با نمونه بطری نمونه برداری را براي خنثي آردن آلر باقيمانده نبايد زياد (SPADNS)شستشو دهيد.

در رو ش اسپاندز معرف دکلريناسيون اضافه شود، همچنين معرف دکلريناسيون ارسنيت سديم،به تيو سولفات سديم در روش اسپاندز ترجيح داده می شود زيرا تيوسولفات توليد کدورت می نمايد که موجب اشتباه در قرائت می گردد.

به علت دخالت يون هاي مزاحم (کلرور ٧٠٠٠ ، قليائيت ۵٠٠٠ ، سولفات ٢٠٠ ،فسفات ١۶ ، آهن ٠ ميلي گرم در ليتر) لازم است که نمونه را طبق دستور تقطير نموده ولي چنانكه ١٠ آلومينيم ١ غلظت يون هاي مزاحم بالا نباشد مي توان تعييين مقدار فلوئور را بدون عمل تقطير مستقيما انجام داد.

تجهيزات مورد نياز فلوراید در آب

  • اسپكتروفتو فتو متر
  • ترازوي حساس الكتريكي
  • وسايل شيشه اي مورد نياز

معرف ها مورد نیاز

  • محلول استوك فلورايد : ٢٢١ ميلي گرم فلوئور سديم بدون آب را در آب مقطر حل و تا يك ليتر رقيق نماييد.                    (1mil= 100μgF)
  • محلول استاندارد فلوئور : ١٠٠ ميلي ليتر محلول استوك را با آب مقطر رقيق وتا حجم يك ليتر رقيق کنيد. ( 1mil=10μgF)
  • محلول SPADANS که ۵٨ ميلي گرم معرف ( سديم ٢ – (پارا سولفوفنيل آزو) – ١و ٨ دي هيدرآسي ٣و ۶ نفتالن دي سولفونات ) را در آب مقطر حل کرده و تا ۵٠٠ميلي ليتر رقيق کنيد. اين محلول در تاريكي مدت ها پايدار است. اگر از نور مستقيم محافظت شود براي مدت يك سال پايدار است.
  • معرف اسيد زير کونيم : ١٣٣ ميلي گرم آلرور زير کونيم اکتا هيدرات را در حدود ٢۵ ميلي ليتر آب مقطر حل کرده و ٣۵٠ ميلي ليتر اسيد (ZroCl28H2O ) کلريدريك غليظ به آن افزوده وتا ۵٠٠ ميلي ليتر رقيق کنيد.
  • معرف اسيد زير کونيل: حجم هاي مساوي از محلول SPADANS و ومعرف اسيد زير آونيل را با يكديگر مخلوط کنيد. اين محلول براي حداقل دو سال پايدار است.
  • محلول رفرانس : ١٠ ميلي ليتر محلول SPADANS و را به ١٠٠ ميلي ليتر آب مقطر اضافه کنيد سپس ٧ ميلي ليتر اسيد کلريدريك غليظ را تا ١٠ ميلي ليتر رقيق کرده و به محلول SPADANS بيافزاييد اين محلول براي مدت يك سال حداقل پايدار است.
  • محلول ارسنيت سديم : 5 گرم ارسنيت سديم را در مقداري آب مقطر حل آرده و به حجم يك ليتر برسانيد . دقت شود اين محلول فوق العاده سمي و پايدار است واز بلعيدن آن اجتناب کنيد .

روش آزمایش فلوراید آب

١ ميليگرم در ليتر در حجم ۵٠ ميلي ليتر تهيه کنيد و سپس محلول هاي استاندارد را از رنج صفر تا ۴ با پيپت ١٠ ميلي ليتر از محلول مخلوط اسپاندز و اسيد زير کونيل به آن افزوده و مخلوط کنيد و در طول موج ۵٧٠ نانومتر در مقابل بلانك مقدار جذب را قرائت و منحني استاندارد را رسم کنيد . (در اينجا ميتوان از محلول رفرانس که تحت همين شرايط تهيه شده است استفاده کرد وجذب آنرا از جذب استانداردها کم کرد).

به ۵٠ ميلي ليتر نمونه يا يك حجم رقيق شده تا ۵٠ ميلي ليتر ( اگر نمونه شامل کلرباقيمانده باشد  ارسنيت سديم براي خنثي کردن مي افزاييم) معرف اسپادنز زیرکونیوم را اضافه کرده و پس از 10 دقیقه ، اسپکتروفتومتر را روي جذب صفر قرار داده و با استفاده از محلول رفرانس و جذب استانداردها ، در طول موج ۵٧٠ نانومتر در مقابل بلانك مقدار جذب را قرائت کنيد. و از روي منحني استاندارد غلظت نمونه را تعيين مي کنيم.

 

مقالات پیشنهادی

کربن (C)

کربن (C) کربن (C)، یک عنصر نافلز چند ظرفیتی، جزء گروه 14 جدول تناوبی، با عدد اتمی 6 و جرم مولی g/mol 12/011 است. کربن، بیش از هر عنصر دیگری در ترکیبات مختلف معدنی و آلی حضور دارد و از نظر جرمی، چهارمین عنصر فراوان جهان، بعد از هیدروژن، هلیم و اکسیژن و دهمین عنصر […]

آزمایش سختی آب

آزمایش سختی آب آزمایش سختی آب اینکه که در آن صابون کف نمی کند و اگر گرم شود روی سطوح در تماس با آب، جِرم گذاری می کند و از طعم مطبوعی نیز برخوردار نیست. سختی یکی از پارامترهای مهم کیفیت آب است که بر کاربری آب در مصارف شهری و صنعتی تأثیر می گذارد. کاتیون […]

تعیین سختی آب

سختی آب : در ابتدا سختی آب توسط اندازه گيري كه در مورد ظرفيت آب در ترسيب صابون انجام شد شناخته شد به عبارتي سختي آب همان ظرفيت آب در ترسيب صابون است. صابون بوسيله فلزهاي دو ظرفيتي به بالا به ويژه توسط Ca2+  Mg2+, رسوب مي کند اما بايد توجه داشت كه فلزهاي چند ظرفيتي […]

آلودگی های نفتی در آب

آلودگی های نفتی در آب : لازمه شناحت آلودگی های نفتی در آب بررسی انواع آلودگي آبها است که انواع مختلفي دارد كه هر يك اهميت خاص خود را داشته و هيچ يك را نمي توان ناديده گرفت. از انواع آلودگي آبها مي توان به موارد: آلودگي راديواكتيو آلودگي عناصر ناچيز و كم مقدار آلودگی […]

آب چاه زمين كشاورزي

آب چاه زمين كشاورزي

آب چاه زمين كشاورزي : در زمینه آب چاه زمين كشاورزي ،بكارگيري كودهاي شيميايي ازته درعمليات كشاورزي يكي از منابع مهم ورود نيترات به آبهاي زيرزميني مي باشد. در كشور ما به ويژه در مناطق ساحلي كه سطح آب زيرزميني بالاست، در مناطق فعال از نظركشاورزي، خطر آلودگي آبهاي زيرزميني و سطحي به نيترات وجود دارد.. […]

ترکیبات pcb

ترکیبات pcb ترکیبات pcb ، در واقع همان ترکیبــات بـــی فنیـــل چنـــد کلـــره (poly chlorinated biphenyls-PCBs) می باشند. دســــته اي از مــــواد شیمیایی آلی بوده و جزءآلاینده هاي شغلی و زیست محیطی بـسیار خطرنـاك محــسوب مـیگردنـد. ایـن ترکیبــات چــالشهــاي شــغلی و زیــست محیطــی عمــده اي را ایجــاد نموده اند.ترکیبات pcb جزء ترکیبات آروماتیـک بـا مشخـــصات مـــشابه ترکیبـــات dichloro diphenyl trichloroethane-DDT هستند. […]

سختی کلسیم

سختی کلسیم: سختی کلسیم ، کلسيم ومنيزيم قسمت عمده سختي آب را تشكيل مي دهند . کلسيم بصورت آهك يا هيدروکسيد کلسيم در عمليات سبك کردن آب و براي کنترل خورندگي آب از طريق تصحيح پی هاش آن بكار مي رود. آب مورد آزمايش بايد عاري از رنگ و کدورت باشد ، اين عوامل مي توانند بر […]

فرآیند نیتریفیکاسیون

فرآیند نیتریفیکاسیون فرآیند نیتریفیکاسیون ،طی فرآیند تصفیه فاضلاب اتفاق می افتد که طی نيتريفيكاسيون براي توصيف فرآيند بيولوژيكي دو مرحله اي اسـت كـه آمونيـاك به نيتريت و نيتريت به نيترات اكسيد مي شود. نياز به فرآیند نیتریفیکاسیون در تـصفيه فاضـلاب بـه دليـل ملاحظات كيفي آب است. اين ملاحظات عبارتند از: اثر آمونياك بر آبهـاي دريافـت كننـده از […]

منابع تامین آب آشامیدنی

منابع تامین آب آشامیدنی منابع تامین آب آشامیدنی ، شامل آب های سطحی مانند رودخانه ها، چشمه ها و آب های زیر زمنیی و سایر منایع تامین کننده آب که قبل از استفاده از آن باید تصفیه گردد مانند آب دریاها و اقیانوس ها. آب دریا ها و اقیانوس ها به علت شوری بالا و […]

اندازه گیری BOD پنج روزه

اندازه گیری BOD پنج روزه : اکسیژن­ خواهی بیو­شیمیایی (BOD)، شاخصی برای تعیین زیست­ تخریب پذیر محتوای آلی است. مبانی آزمایش اندازه گیری BOD پنج روزه: در آزمایش BOD، سه نوع فرآیند رخ می­دهد: (1) فرآیند اکسایش که در آن بخشی از بار آلی اکسیده شده و فرآورده­ های نهایی، همچون CO2، H2O  و انرژی […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 10
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید