فلوراید در آب

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه

فلوراید در آب

فلوراید در آب و فلوئور با غلظت تقريبي ١ ميليگرم در ليتر در آب اشاميدني بطور موثري پوسيدگي هاي دندان را کاهش می دهد. چنانكه غلظت آن در آب بالاتر از حد استاندارد توصيه شده باشد باعث فلوئوروزيس مي گردد. فلوئور به دو روش رنگ سنجی  و الكترود قابل اندازه گبري است. برای اندازه گیری در محدوده غلظت ١ ميلي گرم در ليتر  روش  رنگ سنجی 0.5 تا 1 ميلي گرم در ليتر مناسب  مي باشد. در فیلم زیر روش اندازه گیری فلوراید توضیح داده شده است.

نمونه برداری ونگهداری نمونه فلوراید در آب

ترجيحا ظروف پلی اتيلنی برای جمع اوری و ذخيره فلورايد استفاده شوند. بطري های شيشه ای ترکیبات آب را در صورتي که قبلا براي غلظت های بالاي فلورايد استفاده نشده باشند می توان استفاده نمود. برای نمونه برداری چندين نوبت با نمونه بطری نمونه برداری را براي خنثي آردن آلر باقيمانده نبايد زياد (SPADNS)شستشو دهيد.

در رو ش اسپاندز معرف دکلريناسيون اضافه شود، همچنين معرف دکلريناسيون ارسنيت سديم،به تيو سولفات سديم در روش اسپاندز ترجيح داده می شود زيرا تيوسولفات توليد کدورت می نمايد که موجب اشتباه در قرائت می گردد.

به علت دخالت يون هاي مزاحم (کلرور ٧٠٠٠ ، قليائيت ۵٠٠٠ ، سولفات ٢٠٠ ،فسفات ١۶ ، آهن ٠ ميلي گرم در ليتر) لازم است که نمونه را طبق دستور تقطير نموده ولي چنانكه ١٠ آلومينيم ١ غلظت يون هاي مزاحم بالا نباشد مي توان تعييين مقدار فلوئور را بدون عمل تقطير مستقيما انجام داد.

تجهيزات مورد نياز فلوراید در آب

  • اسپكتروفتو فتو متر
  • ترازوي حساس الكتريكي
  • وسايل شيشه اي مورد نياز

معرف ها مورد نیاز

  • محلول استوك فلورايد : ٢٢١ ميلي گرم فلوئور سديم بدون آب را در آب مقطر حل و تا يك ليتر رقيق نماييد.                    (1mil= 100μgF)
  • محلول استاندارد فلوئور : ١٠٠ ميلي ليتر محلول استوك را با آب مقطر رقيق وتا حجم يك ليتر رقيق کنيد. ( 1mil=10μgF)
  • محلول SPADANS که ۵٨ ميلي گرم معرف ( سديم ٢ – (پارا سولفوفنيل آزو) – ١و ٨ دي هيدرآسي ٣و ۶ نفتالن دي سولفونات ) را در آب مقطر حل کرده و تا ۵٠٠ميلي ليتر رقيق کنيد. اين محلول در تاريكي مدت ها پايدار است. اگر از نور مستقيم محافظت شود براي مدت يك سال پايدار است.
  • معرف اسيد زير کونيم : ١٣٣ ميلي گرم آلرور زير کونيم اکتا هيدرات را در حدود ٢۵ ميلي ليتر آب مقطر حل کرده و ٣۵٠ ميلي ليتر اسيد (ZroCl28H2O ) کلريدريك غليظ به آن افزوده وتا ۵٠٠ ميلي ليتر رقيق کنيد.
  • معرف اسيد زير کونيل: حجم هاي مساوي از محلول SPADANS و ومعرف اسيد زير آونيل را با يكديگر مخلوط کنيد. اين محلول براي حداقل دو سال پايدار است.
  • محلول رفرانس : ١٠ ميلي ليتر محلول SPADANS و را به ١٠٠ ميلي ليتر آب مقطر اضافه کنيد سپس ٧ ميلي ليتر اسيد کلريدريك غليظ را تا ١٠ ميلي ليتر رقيق کرده و به محلول SPADANS بيافزاييد اين محلول براي مدت يك سال حداقل پايدار است.
  • محلول ارسنيت سديم : 5 گرم ارسنيت سديم را در مقداري آب مقطر حل آرده و به حجم يك ليتر برسانيد . دقت شود اين محلول فوق العاده سمي و پايدار است واز بلعيدن آن اجتناب کنيد .

روش آزمایش فلوراید آب

١ ميليگرم در ليتر در حجم ۵٠ ميلي ليتر تهيه کنيد و سپس محلول هاي استاندارد را از رنج صفر تا ۴ با پيپت ١٠ ميلي ليتر از محلول مخلوط اسپاندز و اسيد زير کونيل به آن افزوده و مخلوط کنيد و در طول موج ۵٧٠ نانومتر در مقابل بلانك مقدار جذب را قرائت و منحني استاندارد را رسم کنيد . (در اينجا ميتوان از محلول رفرانس که تحت همين شرايط تهيه شده است استفاده کرد وجذب آنرا از جذب استانداردها کم کرد).

به ۵٠ ميلي ليتر نمونه يا يك حجم رقيق شده تا ۵٠ ميلي ليتر ( اگر نمونه شامل کلرباقيمانده باشد  ارسنيت سديم براي خنثي کردن مي افزاييم) معرف اسپادنز زیرکونیوم را اضافه کرده و پس از 10 دقیقه ، اسپکتروفتومتر را روي جذب صفر قرار داده و با استفاده از محلول رفرانس و جذب استانداردها ، در طول موج ۵٧٠ نانومتر در مقابل بلانك مقدار جذب را قرائت کنيد. و از روي منحني استاندارد غلظت نمونه را تعيين مي کنيم.

 

مقالات پیشنهادی

شناسایی یون سولفید

شناسایی یون سولفید شناسایی یون سولفید با توجه به ساختار سولفید که در آب های زیرزمینی مخصوصا در فصل بهار بیشتر یافت می شود. به طور معمول یون سولفید در فاضلاب هایی وجود دارد که ترکیبات عمده فاضلاب مواد آلی می باشند.بعضی وقت ها در فاضلاب های صنعتی می توان به شناسایی یون سولفید دست […]

استاندارد آب آتش نشانی

استاندارد آب آتش نشانی ضمن عرض تسلیت به خانواده های شهید آتش نشان ساختمان پلاسکو، میزان استاندارد آب آتش نشانی به منظور گسترش آگاهی عمومی و بهینه سازی سیستم اطفا حریق کشور برگفته از مطالعاتی سازمان آتش نشانی ایلینویز بیان میگردد. استاندارد آب آتش نشانی چگونه باید باشد تا با آب بیشترین مقدار آتش را بتوان خاموش […]

جیوه در آب های نفتی

جیوه در آب های نفتی : جیوه در آب های نفتی ، مخصوصا  آبهای منطقه عسلويه در خليج فارس به دليل موقعيت استثنائی خود كه محل احداث تعداد زيادی پالايشگاه گاز و كارخانه پتروشيمی است، به وفور یافت می شود. ای آب ها به طور مستقيم و غير مستقيم در معرض ورود آلاينده های مختلف […]

اندازه گیری cod با روش رفلاکس

اندازه گیری cod با روش رفلاکس اندازه گیری cod با روش رفلاکس بسته و باز قابل انجام است که روش رفلاکس بسته و باز با  تیتراسیون یا با اسپکتروفتومتر همراه است. بیشتر مواد آلی  بوسیله ترکیبی از کروم و سولفوریک اسید قابل اکسید شدن هستند. یک نمونه به شدت توسط محلول های اسیدی و مقدار […]

کیفیت آب سد

کیفیت آب سد کیفیت آب سد بسیار تحت تاثیر پدیده لایه بندی می باشد، مهمترین مشخصه آب در مخازن پدیده لایه بندي عمودي آب میباشد که باعث ایجاد کیفیت متفاوت آب در عمقهای مختلف میگردد. این پدیده در هر ایستگاه پایش در هر مرحله از نمونه برداري و اندازه گیري باید به وسیله اندازه گیري نیمرخ […]

منابع تامین آب آشامیدنی

منابع تامین آب آشامیدنی منابع تامین آب آشامیدنی ، شامل آب های سطحی مانند رودخانه ها، چشمه ها و آب های زیر زمنیی و سایر منایع تامین کننده آب که قبل از استفاده از آن باید تصفیه گردد مانند آب دریاها و اقیانوس ها. آب دریا ها و اقیانوس ها به علت شوری بالا و […]

آلودگی آب پرورش ماهی

آلودگی آب پرورش ماهی : آلودگی آب پرورش ماهی از مهمترین عوامل تاثیر گذار در کیفیت آب استخر پرورش ماهی است. امروزه با رشد سریع جمعیت در جهان و کاهش ذخایر ماهیان، نیاز شدیدي به تکثیر و پرورش آبزیان احساس میشود. این نیاز باعث افزایش چشمگیر پرورش متراکم ماهیان گوناگون در سطح جهان شده است. از […]

خُردمغذی های شبه فلزی و نافلزی

 خُردمغذی های شبه فلزی و نافلزی (Semi-metallic and non-metallic micronutrients) خُردمغذی های شبه فلزی و نافلزی : بور، سیلیکون و آرسنیک از متداول ترین شبه فلزات خُردمغذی و فلوئورید، ید و سلنیوم از متداول ترین نافلزات خُردمغذی در آب های طبیعی هستند. در این بخش، بور، سیلیکون و فلوئورید بحث می شوند. بور عنصرر بور […]

سختی مجاز آب دیگ بخار

سختی مجاز آب دیگ بخار سختی مجاز آب دیگ بخار و آب تغذیه تا فشار 30 بار در حالت نرمال باید در حد صفر باشد. اگر سختی آب دیگ بخار از حد مجاز آن بیشتر باشد موجب رسوب گذاری در دیگ بخار می شود. رسوب گذاری باعث ایجاد لایه آهکی بر روی جداره دیگ و […]

انعقاد – لخته سازی – ته نشینی در تصفیه آب

انعقاد – لخته سازی – ته نشینی در تصفیه آب در واقع در انعقاد آب توسط منعقد کننده هایی مانند نمک های آهن و آلومینیوم و بعضی مواقع کمک منعقد کننده ها از جمله سیلیکای فعال، بنتونبت، پلی الکترولیت ها و نشاسته ناپایدار شده و ذرات کلوئیدی از جمله کلوئیدهای معدنی، سلول های میکروبی و […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 10
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید