محیط کشت آزمایش mpn

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

محیط کشت آزمایش mpn

آزمایش تخمیر چند لوله (Multiple-Tube Technique) برای تعیین باکتری های گروه کلیفرم و باکتری های آلاینده آب و فاضلاب مورد استفاده قرار می گیرد. محیط کشت آزمایش mpn به شرح جدول زیر می باشد که در سه بخش آزمایش های پیش فرض (Presumptive) ، آزمایش های تاییدی می باشد. سپس محاسبات مربوط به تعیین و ثبت نتایج مربوط به جدول MPN  می باشد.

روش تهیه محیط کشت  Azide dextrose broth

که پی اچ آن باید 7.2 باشد و بعد از استریل کردم بای در دمای ۲۵ درجه سانتیگراد نگه داری شود. در ادامه روش ساخت محیط کشت pse آگار تشریح می گردد.

روش تهیه محیط کشت pse آگار

در محیط کشت آزمایش mpn بعد از اتوکلاو ذاری و استریل محیط کشت pse آگار ، باید پی اچ نمونه 7.1 باشد. هیچ وقت محیط کشت ها را در پلیت ها به مدت بیشتر ۴ ساعت در دمای ۴۵ تا ۵۰ درجه سانتی گراد قرار داده نشود.

 آزمایش های پیش فرض (Presumptive)

در این مرحله ،مقداری از دسته های لوله های آزمایش دارای محیط کشت pse آگار را با مقداری متناسب با نمونه ها و لوله های رقیق کنید. از لوله های ۱۰ میلی لیتری یا کمتر استفاده کنید. ابعاد و حجم لوله ها با توجه به ویزگی های محیط کشت می تواند تغییر کند. بهتر است از لوله های زیر ۱ میلی لیتر استفاده نشود.  لوله های رقیق شده را در دمای ۳۵ درجه سانتیگراد در انکوباتور قرار داده شوند. از لحاظ وجود رطوبت در انتهای ۲۴ ساعت لوله ها را بررسی شوند.

آزمایش های تاییدی ( Confirmed)

تمامی لوله ها را از لحاظ وجود رطوبت بعد از ۲۴ تا ۴۸ ساعت که در انکوباتور قرار گرفتند ، مورد برررسی قرار گرفته شوند.  خط  نسبی که محیط کشت pse آگار توسط آنها در لوله ها قرار گرفته اند و بعد از آن نیز حجمی از نمونه که به آن اضافه شده است، باید موازی باشد. ظروف مورد نظر باید در دمای ۳۵ درجه سانتیگراد برای مدت ۲۴ ساعت قرار بگیرند. کلنی ها قهوه ای یا سیاه به همراه حباب های سیاه تایید کننده حضور استرپتوکوک مدفوعی می باشند. کلونی های سیاه و قهوه ای با حباب های سیاه ممکن است لوله های که دارای 6.5 درصد سدیم کلراید می باشند. رشد در سدیم کلراید 6.5 درصد براث در دمای ۴۵ درجه سانتیگراد نشان دهنده کلونی های متعلق به گروه استپتوکوکوس می باشد.

رشد باکتری های استپتروکوکوس مدفوعی

میزان استپتروکوکوس مدفوعی از تعداد ظروف که در هر سری از محیط کشت pse آگار مثبت شده اند، حدس زده می شوند.

 

 

 

مقالات پیشنهادی

نظارت بهداشتی

نظارت بهداشتی بر آب استخرهای شنا

نظارت بهداشتی بر آب استخرهای شنا نظارت بهداشتی بر استخرهای شنا از جنبه های مختلف دارای اهمیت می باشد . نظارت بر ساختمان استخر، تجهیزات و تسهیلات جنبی استخر، نظافت عمومی و رعایت نکات بهداشت عمومی و محیط همه دارای اهمیت می باشد. همچنین یکی از موارد مهم نظارت بر استخر شنا، نظارت بهداشتی بر آب آن می باشد. […]

روش سوپرکلریناسیون چاه آب

روش سوپرکلریناسیون چاه آب در روش سوپرکلریناسیون چاه آب باید ابتدا مقدار پركلرين محاسبه شده را در 100 ليتر آب بطور كامل حل نموده و به طريق زير در مدت دو ساعت به چاه تزريق شود.(قبل از ادامه مطالعه مطلب ، مطلب سوپرکلریناسیون چاه آب را مطالعه کنید.)   پمپ تزريق روي 50 ليتر در ساعت تنظيم […]

نحوه برداشت نمونه از رودخانه‌ها و جریان‌های سطحی

نحوه برداشت نمونه از رودخانه‌ها و جریان‌های سطحی نمونه برداشت شده از رودخانه یا جریان باید نمایندۀ مناسبی از نقطه و آنالیز مورد نظر باشد. چنانچه فرایند اختلاط در آبراه یا جریان به خوبی صورت گرفته باشد، برداشت یک نمونه می‌تواند نمایندۀ مناسبی از آن مقطع از جریان باشد. فرایند اختلاط در یک جریان با […]

نحوه کار با دستگاه gc mass

نحوه کار با دستگاه gc mass بمنظور نحوه کار با دستگاه gc mass ، ابتدا باید تمامی اجزا و بخش های مختلف دستگاه را بشناسیم پس به این منظور توصیه می گردد ابتدا مطلب کروماتوگرافی gc-mass ، آشکارساز کروماتوگرافی گازی ، پیکربندی ستون های کروماتوگرافی گازی  مطالعه گردد. در این مطلب به تشریح منابع یونش كروماتوگرافي گازي- طيف سنج […]

روش های دفع فاضلاب شهری

روش های دفع فاضلاب شهری روش های دفع فاضلاب شهری تحت تاثیر جریان سيال حاصل از مصرف آب در مناطق مربوط به شيرهاي برداشت آب، آشپزخانه ها و مراکز توزیع و مصرف غذا، رختشویخانه ها، حمام و مراکز درماني بوده و فاضلاب حاصل از توالت ها مربوط به بحث دفع مدفوع بوده و با جریان هاي […]

استاندارد پساب خروجی فاضلاب

استاندارد پساب خروجی فاضلاب : استاندارد پساب خروجی فاضلاب ، بر حسب منبع پذیرنده متفاوت می باشد. بر حسب اینکه منبع پذیرنده خروجی سیستم تصفیه فاضلاب زمین کشاورزی یا رودخانه ها و آب های سطحی یا چاه جذبی باشد متفاوت است. مصارف كشاورزي با توجه به حجم زياد مورد نياز، به عنوان يكي از مصارف […]

اسیدیته (acidity) آب

اسیدیته (acidity) آب اسیدیته (acidity) آب، ظرفیت کمّی آب را برای واکنش با یک بازِ قوی برای رسیدن به یک pH نشان می دهد. رابطۀ بین pH و اسیدیتۀ یک محلول، شبیه به رابطۀ بین دما و محتوای گرمایی آن است. همان طور که برای کاهش دمای آب باید محتوای گرمایی آن کاسته شود، به […]

آزمایش کادمیم در آزمایشگاه آب

روش اندازه‌گیری کادمیم در آب

روش اندازه‌گیری کادمیم در آب یکی از روش‌های اندازه‌گیری کادمیوم در آب، روش نورسنجی با استفاده از معرف دی‌تیزون می‌باشد که در زیر به توضیح آن پرداخته می‌شود. در آزمایشگاه شرکت دانش بنیان آبرام علاوه بر فلزات سنگین، تقریبا همه پارامترهای میکروبی، شیمیایی و … به صورت  آزمایش می‌شود. جهت مشاوره و هماهنگی برای ارسال […]

آبیاری با فاضلاب

آبیاری با فاضلاب آبیاری با فاضلاب به دلیل عوارض سنگینی که در محصولات کشاورزی و همچنین برای آبزیان و … دارد شدیدا توسط استاندارد های سازمان ملی استاندارد منع شده است. با توجه به تاثير غلظت آهن، منگنز و مواد معلق و همچنين تعـداد بـاكتري در گرفتگـي قطـره چكـان هـا که برای آۤبیاری استفاده می شود […]

انواع روش های استخراج

انواع روش های استخراج انواع روش های استخراج ، بر پایه انتقال يك تركيب از يك فاز شيميايي به فاز ديگر می باشد. اساس اين روش ها بر مبناي اختلاف حلاليت يك جزء در دو حلال غير قابل امتزاج مي باشد. دو فاز مورد استفاده مي تواند به صورت مايع-مايع، مايع-جامد، گاز-جامد و … باشد.استخراج مايع-مايع متداولترين […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید