محیط کشت میکروبی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

محیط کشت میکروبی

هنگام تهیه محیط کشت میکروبی باید  ذخیره سازی پودر مدیا دی هیدراته در ظروف بسته در محیط تاریک در دمای کمتر از ۳۰ درجه سانتیگراد باشد و محیط های کشت در فضای دارای رطوبت کمتر از اتمسفر نگه داری شود. از این محیط کشت ها نباید زمانی که به صورتی کیکی شکل در آمده اند استفاده کرد و یا زمانی که خاصیت پودر گونه خود را از دست داده اند استفاده کرد. پودر های دی هیدارته که بمنظور رشد میکروبی از آنها استفاده می شود برای محیط کشت استفاده می شود را در مقیاس کوچک تهیه شود به اندازه که درب های باز شده این محیط کشت ها بیشتر از ۶ ماه باز نمانند.

 

توزیع محیط کشت میکروبی در پلیت های رشد میکروبی

بعلاوه از محیط کشت های دی هیدراته شامل مواد انتخابی مانند سدیم آزاید ، نمک بایل و مشتقات آن ، آنتی بیوتیک ها ، آمینو اسید های دارای سولفور و … استفاده می شود. کشت به روش های مختلفی از جمله پور پلیت یا تخمیر چند لوله ای قابل انجام است.

بهینه است که محیط کشت میکروبی در بسته های یک دست انتخاب شود تا که در طول مدت یک هفته مصرف شود. اگرچه محیط های کشت در بسته های در دار تهیه شود به مدت ۳ ماه نیز می توان از آنها استفاه کرد. مواد مدیا نباید در تماس مستقیم نور آفتاب یا در تماس با رطوبت قرار داشته باشند.

محیط کشت های مایع که در لوله های تخمیر برای آزمون های میکروبی مانند توتال کلی فرم و کلیفرم گوارشی مورد استفاده قرار می گیرد ، ممکن است هوای کافی در لوله تولید کنند مادامیکه در دمای ۳۵ درجه سانتیگراد رشد انجام شود. که در اندازه گیری توتال کلی فرم در محیط کشت های مایع لاکتور تولید حباب و کدورت در لوله ها نشانه رشد باکتری های می باشد.لوله های تخمیر برای رشد که در دمای پایین نگه داری شده اند در یک روز قبل که لوله های دارای حباب و کدورت باشند.

لوله های تخمیر ممکن است تقریبا در دمای ۲۵ درجه سانتیگراد رشد کنند. اما ممکن است در تحت شرایط این دما ، مه و بخار در این شرایط تولید شوند. به همین دلیل نباید در این دما نباید محیط کشت ها را قرار داد.

تاثیر PH بر محیط کشت میکروبی

محیط کشت ها درمحیط های دارای PH متغیر واکنش نشان داده و منجر به تبادل یون هیدروژن می شود. کاهش پی اچ در طول زمان استریل کردن باعث تغییر به آرامی در استریل شدن می شود. واکنش اولیه نیاز به گرفتن نتیجه اولیه و ثانویه از محیط کش دارد. کاهش PH معمولا به اندازه 0.1 تا 0.2 است اما بعضی اوقات تغییر 0.3 ممکن است تاثیر بیشتری در محیط کشت ایجاد کند.

مقالات پیشنهادی

آنالیز کیفی آب

آنالیز کیفی آب با دریافت نمونه آب در آزمایشگاه آنالیز کیفی آب ،نخست پارامترهای فیزیکی نظیر رنگ، کدورت، PH، هدایت الکتریکی اندازه گیری می شود. سپس نسبت به تعیین یون ها که شامل کاتیون ها و آنیون های محلول در آب است، اقدام می گردد. دقت اندازه گیری ها را می توان از مقایسه جمع […]

كليفرم

رنگ آميزي باکتری

رنگ آميزي باکتری: برای رنگ آميزي باکتری باید محلولی که ترکیب آن به شرح زیر آمده است را به وسيله كاغذ صافي ،صاف كرده و در يك شيشه يا بطري درب دار رنگ آميزي بريزيد. محلول لوگل ، اصلاح شده براي رنگ آميزي گرم  را در يك هاون پودر كنيد. آب مقطر را كم كم اضافه […]

استاندارد آب آشامیدنی ایران

استاندارد آب آشامیدنی ایران : از نظر استاندارد آب آشامیدنی ایران ،آب آشامیدنی  آبی است، که ویژگیهای فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیکی و رادیواکتیو آن در حدی باشد که، مصرف آن جهـت آشامیدن، عارضه سوئی در کوتاه مدت یا دراز مدت، برای سلامت انسان، ایجاد نکند. و فاقد لیست مواد زیر باشد : مواد شیمیایی معدنی : […]

حلالیت کربنات کلسیم در آب

حلالیت کربنات کلسیم در آب شاخص حلالیت کربنات کلسیم در آب (CaCO3) به طور معمول برای ارزیابی میزان تمایل جذب و تشکیل پیوند آب با کربنات و کلسیم می باشد. ارزیابی میزان حلالیت کربنات کلسیم در آب برای کنترل  خوردگی و رسوب گذاری مفید است. و از این شاخص برای جلوگیری از رسوب های کربنات کلسیم در […]

آزمایشگاه خاک کشاورزی

آزمایشگاه خاک کشاورزی در آزمایشگاه خاک کشاورزی بمنظور تعیین مواد محلول و کیفیت خاک کشاورزی، آزمون های فیزیکی ، شیمیایی و فلزات سنگین بر روی نمونه های خاک انجام می شود. کیفیت خاک عامل مهمی در رشد و نمو گیاه است. پارامتر های متغیر و متفاوتی بر روی کیفیت خاک تاثیر دارد که این پارامتر […]

ترکیبات شیمیایی آب

ترکیبات شیمیایی آب ترکیبات شیمیایی آب شامل یون های سولفات، کلراید، نیترات، نیتریت، آمونیاک،فسفات و… و فلزات سنگینی همچون آهن، کروم، مس، منگنر، روی و … می باشد.  آب در طبيعت بصورت خالص يافـت نمـيگـردد. بلكـه همواره مقاديري املاح، مـواد معلـق و گازهـاي محلـول را همراه خود دارد و اين موجب ميشـود كـه آب در منـاطق […]

هدایت الکتریکی خاک

هدایت الکتریکی خاک هدایت الکتریکی (EC) خاک شاخصی است که میزان دسترسی به مواد غذایی خاک را نشان می دهد. وجود مقدار بالای هدایت الکتریکی در خاک نشان دهنده این است که میزان کاتیون های خاک از جمله پتاسیم، سدیم، کلسیم، منیزیم، آمونیوم، آلومینیوم، آهن، مس، روی و منگنز (مواد مغذی مورد نیاز گیاهان) در […]

لیست شرکت های معتمد محیط زیست

لیست شرکت های معتمد محیط زیست لیست شرکت های معتمد محیط زیست که هر ماهه توسط سازمان حفاظت محیط زیست ارائه می گردد را می توانید با کلیک بر روی دانلود ، دریافت کنید. شرکت های معتمد محیط زیست در واقع آزمایشگاه های معتمد سازمان حفاظت محیط زیست می باشند که بازو هایی اجرایی این […]

روش کار با دستگاه کدورت سنج

روش کار با دستگاه کدورت سنج : برای تعیین روش کار با دستگاه کدورت سنج باید مفهوم کدورت را روشن تر  ساخت. در واقع ذرات خاک رس، شن ، ذرات مواد معدنی، ذرات مواد آلی و پلانکتونها وساير ارگانهای ذره بينی که به صورت معلق در آب وجود دارند و مانع عبور نور از آب […]

شاخص لانژلیه

شاخص لانژلیه : به منظور تعیین کیفیت آب از نظر پایداري، شاخصهاي مختلفی پیشنهاد شده اند که مهمترین آنها، شاخص لانژلیه ، رایزنر و پوکوریوس میباشند. بر اساس شاخص لانژلیه اگر مقدار شاخص منفی باشد، آب خورنده تلقی میشود و مقادیر مثبت مبین خاصیت رسوبگذاري بوده و چنانچه برابر صفر باشد پایدار محسوب میشود. فرمول […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید