مواد آلی در آب

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

 مواد آلی در آب

منظور از مواد آلی در آب ، به گروه وسیعی از ترکیبات شیمیایی گفته می شود که حاوی کربن باشند. به استثنای ترکیبات معدنی کربن دار مانند مونوکسید کربن ، کربن دی اکسید ،کربنات ، بی کربنات و سیانید.  مواد آلی آب ها از مواد آلی طبیعی (natural organic matter) ،مانند مواد گیاخاکی تا ترکیبات آلی سنتزی مانند شوینده ها، آفت کش ها ،علف کش ها و حلال ها گسترده و متنوع است. ترکیبات آلی به روش های مختلف روی کیفیت آب تاثیر می گذراند.مثلا تولید رنگ ، بو و طعم در آب، کاهش اکسیژن محلول آب های سطحی  ، تداخل در بعضی از فرآیند های تصفیه آب و تشکیل محصولات جانبی  گندزدایی آب.

مواد آلی در آب

منشا ترکیبات آلی در آب

منشا ترکیبات آلی در آب عبارتند از :

  1. واپاشی بقایایی گیاهی و جانوری
  2. زه آب های کشاورزی
  3. فاضلاب ها و پساب های شهری و صنعتی
  4. رواناب های شهری و پسماند ها

از نظر ساختار مولکولی ، ترکیبات آلی به سه گروه اصلی تقسیم می شوند. آلیفاتیک ،آروماتیک و ناجورحلقه. ترکیبات آلیفاتیک حاوی زنجیر های کربن مستقیم یا شاخه ای ، ترکیبات آروماتیک حلقه ای حاوی حلقه های شش کربنه و ترکیبات ناجوحلقه با یک (یا بیشتر) اتم عنصر غیر کربنی (N -O-S) هستند.ترکیبات آلیفاتیک خود به دو گروه تقسیم می شوند. یکی ترکیبات اشباع شده (حاوی کربن های تک پیوندی ، مثل آلکان) و ترکیبات اشباع نشده (حاوی 2 یا چند کربن 2 یا سه پیوندی مثل آلکن هاو آلکین) تقسیم می شوند.

شاخص های اندازه گیری مواد آلی در آب و فاضلاب

یکی از شاخص های که به طور عمومی بیانگر مواد آلی آب می باشد شاخص TOC می باشد. یکی دیگر از این شاخص ها اکسیژن خواهی شیمیایی (COD)  می باشد. COD بیانگر مقداری از اکسنده می باشد که در شرایط خاص به نمونه افزوده می شود تا مواد آلی و معدنی موجود در نمونه را اکسید نماید.  که مبنای محاسبه آن بر اساس مصرف پتاسیم دی کرومات است که جهت اکسید کردن این مواد بکار گرفته می شود.

مقالات پیشنهادی

شفافیت آب

شفافیت آب شفافیت آب یا كدورت آب، توانايي آب در عبور مستقيم نور است. طيف وسيعي از ذرات، با اندازه ها و ماهيت هاي فيزيكی، شيميايي و بيولوژيك گوناگون، با جذب و يا پراكنده ساختن نور تابيده شده، مانع عبور مستقيم آن از آب می شود.در نتيجـه كـدورت یا شفافیت آب را سبب مي شوند. […]

آنالیز آب

آنالیز آب آنالیز آب، شامل آنالیز شیمیایی، فیزیکی، میکروبی و فلزات سنگین است که در آزمایشگاه های آب انجام می شود. هر کدام از آنالیزها پارامترهای مختلفی دارند و بر حسب کاربری آب این پارامترها متفاوت است. این آنالیزها برای آب های مختلفی از جمله آب آشامیدنی، آب استخر، آب صنعتی و … قابل انجام […]

گوگرد در آب های آشامیدنی

گوگرد در آب های آشامیدنی گوگرد (S) در آب های آشامیدنی یک عنصر نافلز چند ظرفیتی، جزء گروه 16 جدول تناوبی، با عدد اتمی 16 و جرم مولی g/mol 32.065 است. گوگرد در طبیعت در: ذخایر گوگرد عنصری، کانی های سولفاتی و سولفیدی، موجودات زنده و مواد آلی و نیز در جوّ و آب وجود […]

آب آشامیدنی

خصوصیات آب اشامیدنی

خصوصیات شیمیایی آب اشامیدنی تامین آب آشامیدنی سالم و بهداشتي از نظر میكروبي، فیزيكي و شیمیايي بعنوان يكي از چالش هاي انسان در جوامع و به ويژه جوامع در حال توسعه مي باشد. توزيع آب غیر منطبق با استانداردها در كوتاه مدت و در بلند مدت اثرات جبران ناپذيري بر سلامت مصرف كنندگان می گذارد. (1)آب از […]

آزمایش آب پرورش ماهی

آزمایش آب پرورش ماهی : آزمایش آب پرورش ماهی یکی از ضروریات در زمینه پرورش ماهی می باشد. کیفیت آب اهمیت بالایی در پرورش ماهی داشته و همچنین تأثیر مستقیم بر سودآوری پرورش ماهی دارد. آزمایش آب پرورش ماهی در شرکت آب راهبر محاسب به عنوان یک آزمایشگاه معتمد به طور کامل انجام می شود. […]

فرآیندهای تصفیه آب آشامیدنی

فرآیندهای تصفیه آب آشامیدنی به منظور تولید آب آشامیدنی گوارا و مطلوب برای مصرف کننده، باید به صورت مؤثری آلاینده های بیولوژیک و شیمیایی موجود در آب را حذف نمود. آلاینده های شیمیایی شامل نیترات، فلزات سنگین، رادیونوکلئوتیدها، آفت کش ها، مواد دارویی، ترکیبات شیمیایی فعال هورمونی و دیگر زنوبیوتیک ها[1] می باشد. آب تصفیه […]

روش آزمایش های آب و فاضلاب

روش آزمایش های آب و فاضلاب

روش آزمایش های آب و فاضلاب: برای آن که نتایج روش های  آزمایش های آب و فاضلاب (که در آزمایشگاه های مختلف آب انجام می شو د) با یکدیگر قابل م قایسه باشد، باید روش آزمای شها در تمام آزمایشگاه ها یکسان باشد . از این رو، روش های این آزمایشها به صورت استاندارد شده در کتابی […]

اندازه گیری سیانید در آب

اندازه گیری سیانید در آب اندازه گیری سیانید در آب به روش رنگ سنجی از طریق دستگاه اسپکترو فتومتر قابل اندازه گیری است. عموما برای رفع مزاحمت در اندازه گیری سیانید بایستی عملیات تقطیر انجام داد. سیانید از پیوند بین  دو نافلز کربن و نیتروژن تشکیل می شود. به طوری که در شیمی معدنی به […]

نیتروژن کل در آب

نیتروژن کل از نظر شیمی تجزیه، نیتروژن کل، جمع نیتروژن آلی، نیتروژن نیترات، نیتروژن نیتریت و کل نیتروژن آمونیاکی است و نیتروژن مولکولی را شامل نمی شود. غلظت نیتروژن کل در فاضلاب های خام بهداشتی از 20 تا 7 mg N/K متغیر است که حدود 40 درصد آن را نیتروژن آلی و 60 درصد را […]

آب سالم در شرایط اضطراری

آب سالم در شرایط اضطراری: پس از بروز بلایا و حوادث غيرمترقبه، یكي از مهمترین مسائلي که در زمينه حفظ سلامت عمومي مورد توجه قرار مي گيرد، آب سالم آشاميدني است. با اینحال دفع بهداشتي فاضلاب داراي اولویت کمتري نسبت به مراقبت هاي بهداشتي و تأمين آب و غذاي سالم در شرایط اضطراري نبوده،چرا که بسياري از […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید