نسبت غذا به میکرو ارگانیسم

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه

نسبت غذا به میکرو ارگانیسم

نسبت غذا به میکرو ارگانیسم یا نرخ رشد بیومس و نرخ تنفس (یاهمان نرخ حذف BOD ) همانگونه که در شکل زیر نشان داده شده است، با افزایش  BOD نیز افزایش می یابند. یعنی نرخ حذف BODدر تانک بیولوژیکی با بیومس لجن متناسب است. بیومس بالاتر، نرخ بالاتر حذف BOD را نیز به همراه خواهد داشت. به منظور اندازه گیري میزان غذاي در دسترس به ازاي واحد بیومس، BOD تقسیم بر MLSSخواهد شد. عدد بدست آمده که بارگذاري لجن نامیده میشود، عمدتاً با نام نسبت غذا به میکرو ارگانیسم یا F/M شناخته میشود.

نسبت غذا به میکروارگانیزم
نسبت غذا به میکرو ارگانیسمF/M

نسبت غذا به میکرو ارگانیسمF/M دامنه اي بین 0.5 تا 1 دارد. در تصفیه خانه هاي متعارف، این نسبت بین 0.2تا 0.5است. در نسبتهاي بالاتر نرخ تصفیه بالاتر میرود، اما هزینه هاي بهره برداري به تبع آن بالاتر خواهد رفت و از سوي دیگر قابلیت ته نشینی لجن به شدت افت می کند. نسبت غذا به میکرو ارگانیسمF/M  پایینتر از  0.2 باعث نرخ پایین در حذف BODمیشود، ولی در عوض لجن خوب و مناسبی ته نشین میگردد.

مشکلات ته نشینی ناشی از نسبت غذا به میکرو ارگانیسم

  • عدم ایجاد شدن فلوكها                                                                                                                        این مشکل میتواند به دلیل عدم توانایی باکتريها براي تشکیل فلوك و یا شکسته شدن فلوكها به علت به وجود آمدن جریانهاي آشفته در سیستم باشد. در این حالت تهنشینی کاهش پیدا خواهد کرد و عمل زلال سازي به درستی صورت نمیپذیرد. در این صورت کدورت پساب خروجی بالا خواهد رفت. پیامد دیگري که این حالت به همراه دارد، خارج شدن باکتريها از سیستم و عدم توانایی در نگه داشتن MLSSدر یک سطح مشخص در سیستم است و در نهایت باعث میشود نسبت غذا به میکرو ارگانیسم بالا رود. عدم تشکیل شدن فلوك میتواند هم به علت هوادهی ناکافی روي دهد که به تبع آن غلظت اکسیژن محلول در سیستم کاهش پیدا خواهد کرد و هم به علت بارگذاري بالاي لجن. این 2فاکتور در صورتیکه هوادهی مناسب در سیستم انجام نگیرد ممکن است با هم و در یک زمان اتفاق بیفتد. همچنین پایین بودن pHو وجود مواد شیمیایی سمی در جریان ورودي نیز میتواند به این حالت منجر شود.
  • فلوكهاي سوزنی شکل                                                                                                                                این حالت یعنی فلوك هاي بسیار ریز و متراکم. از آنجائیکه اتصال فلوكها با مقادیري از مواد پلیمري خارج سلولی میباشد، به علت نیروي برشی حاصل از هوادهی، این فلوكها شکسته میشوند. این حالت باعث میشود ته نشینی مناسب انجام نگیرد و درصدي از بیومس از طریق جریاب پساب از سیستم خارج گردد. این حالت زمانی روي میدهد که زمان ماند سیستم مانند سیستمهاي هوادهی گسترده که زمان ماند در آن ها 6-5روز است و نسبت F/Mبسیار پایین است، بالا باشد. این حالت گاهی اوقات در تصفیهخانههاي با نرخ تصفیه بالا که مواد شیمیایی یا فاضلابهاي دارویی خاص را تصفیه میکنند نیز روي میدهد.
  • کف کردن کفکردن ممکن است گاهی اوقات به دلیل وجود دترجنتهاي غیرقابل تجزیه در فاضلاب روي دهد. اما گونه مهم کف کردن که رایجتر نیز میباشد، علت دیگري دارد. در این حالت قارچهاي رشتهاي از جنس نوکاردیا، کف را در داخل یک بستر متراکم گرفتار میکنند. این بستر باعث میشود فلوكهاي لجن فعال در آن به دام بیفتند. بنابراین این کف باعث میشود برگشت دادن لجن، افزایش در MLSSدر سیستم را به همراه نداشته باشد.

مقالات پیشنهادی

آزمایشگاه آب و فاضلاب

آزمایشگاه آب و فاضلاب : آزمایشگاه آب و فاضلاب تبریز ، تهران، کرج و تمامی شهر های ایران ملزم به سنجش پارامتری های میکروبی و شیمیایی آب و فاضلاب می باشند. پارامترهاي ميكروبي به ويژه عوامل مدفوعي آلاينده آب از مهمترين شاخصهاي مرتبط با بهداشت و سلامت آن محسوب ميگردند و مولد بيماريهاي متعددي ميباشند. […]

تیتراسیون رسوبی

تیتراسیون رسوبی تیتراسیون رسوبی یکی از روشهاي حجمی است که بر مبناي تشـکیل نمکهـاي کـم محلـول است، این روش به طور معمول جهت تجزیه نقره و همچنین اندازه گیري یون هاي کلرید، برمیـد ، یدید و تیوسیانات مورد استفاده قرار می گیرند. اکثر کاربردهاي این روش بر مبناي استفاده از محلول استاندارد نیترات نقره قرار دارند. از […]

اندازه گیری سختی آب

اندازه گیری سختی آب اندازه گیری سختی آب به معنای تعیین غلظت یون کلسیم و منیزیم در نمونه آب می باشد. آنالیز سختی آب در دو مرحله انجام می شود. در مرحله اول سختی کل و در مرحله دوم سختی کلسیمی محاسبه می شود. در گذشته سختی آب توسط اندازه‌گیری ای که در مورد ظرفیت […]

کیفیت آب شرب

کیفیت آب شرب کیفیت آب شرب شامل کیفیت میکروبی و شیمیایی آب از لحاظ مصرف برای آشامیدن می باشد که استاندارد های متفاوتی از جمله استاندارد شماره ۱۰۵۳ و ۱۰۱۱ سازمان ملی استاندارد مشخص کننده میزان حضور این مواد می باشد. یکی از شاخص های آلاینده آب کل مواد جامد محلول TDS می باشد که حداکثر […]

نحوه برداشت نمونه از رودخانه‌ها و جریان‌های سطحی

نحوه برداشت نمونه از رودخانه‌ها و جریان‌های سطحی نمونه برداشت شده از رودخانه یا جریان باید نمایندۀ مناسبی از نقطه و آنالیز مورد نظر باشد. چنانچه فرایند اختلاط در آبراه یا جریان به خوبی صورت گرفته باشد، برداشت یک نمونه می‌تواند نمایندۀ مناسبی از آن مقطع از جریان باشد. فرایند اختلاط در یک جریان با […]

بیماریهای استخر شنا

بیماریهای استخر شنا : بیماریهای استخر شنا شامل بیماری های پوستی و تنفسی و بعضی عفونت ها می شود. آب استخرهاي شنا سریعا بوسيله استفاده کنندگاني (شناگران) که آلودگي هایي شامل چربي ومواد دفعي بدن مانند ترشحات بيني، بزاق دهان، عرق بدن، مواد مدفوعي، ادرار، کرم ها و لوسيون ها مختلف بدن را در آب استخر […]

روش اندازه‌گیری سولفور (سولفید) آب

روش اندازه‌گیری سولفور (سولفید) آب یکی از روش‌های اندازه‌گیری سولفور (سولفید) آب روش تیتراسیون می‌باشد که ما در اینجا روش تیتراسیون « بعد از رسوب دادن به صورت کادمیوم سولفید » را توضیح می‌دهیم. در شرکت دانش بنیان آب راهبر محاسب (آبرام) علاوه بر تست سولفور (سولفید)، بقیه پارامترهای مربوط به آب (شیمیایی، فیزیکی، میکروبی، […]

نظارت بهداشتی

نظارت بهداشتی بر آب استخرهای شنا

نظارت بهداشتی بر آب استخرهای شنا نظارت بهداشتی بر استخرهای شنا از جنبه های مختلف دارای اهمیت می باشد . نظارت بر ساختمان استخر، تجهیزات و تسهیلات جنبی استخر، نظافت عمومی و رعایت نکات بهداشت عمومی و محیط همه دارای اهمیت می باشد. همچنین یکی از موارد مهم نظارت بر استخر شنا، نظارت بهداشتی بر آب آن می باشد. […]

استاندارد کدورت آب

استاندارد کدورت آب مقدار استاندارد کدورت آب آشامیدنی بر اساس استاندارد شماره ۱۰۵۳ سازمان ملی استاندارد مقدار ۵ بر حسب NTU می باشد. استاندارد کدورت آب خروجی تصفیه خانه های فاضلاب برای منبع پذیره آب های سطحی و چاه کشاورزی مقدار ۵۰  بر حسب NTU  می باشد. شفافیت آب در تولید محصولاتی که برای مصرف انسان استفاده […]

دمای استاندارد آب جکوزی

دمای استاندارد آب جکوزی دمای استاندارد آب جکوزی آب گرم باید بین ۳۶ تا ۴۰ درجه سانتیگراد باشد. به طور کلی کیفیت آب جکوزی در دمای و بهره برداری آب استخر تاثیر گذار است. در بهره برداري و استفاده از استخرهاي شنا حفظ سلامتي شناگران حائز اهميت است چرا كه اضافه شدن موادي نظير چربي، عرق […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید