نمونه برداری شیمیایی آب آشامیدنی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

نمونه برداری شیمیایی آب آشامیدنی

برای نمونه برداری شیمیایی آب آشامیدنی ، تجهیزات گوناگونی طراحی و ساخته شده است که بر اساس هدف آنالیز ، آنالیز آن انجام می شود. مثلا برای اندازه گیری اکسیژن محلول باید حداقل 1.5 لیتر نمونه برداشت شود که این نمونه هیچ تماسی با هوا نداشته باشد یا اینکه این آنالیز در محل انجام شود. بمنظور نمونه برداری از عمق آب از وسیله ای به نام گربر (graber) استفاده می شود که امکان نمونه برداری از عمق های مختلف را دارد. البته نمونه ای که در این حالت بدست می آید برای تمام آنالیز ها به غیر از اکسیژن محلول کاربرد دارد.

نمونه برداری(grabber) شیمیایی آب آشامیدنی

نمونه برداری چند منظوره ، مرسوم ترین وسیله نمونه برداری در نهر ها و رودخانه به شمار می آید. این وسیله برای نمونه برداری از نقاط کم عمق بسیار مناسب است. این وسیله برای از این برتری برخوردار است که نیاز به انتقال  نمونه برداشت شده به ظرف دیگری برای انتقال به آزمایشگاه ندارد.

روش های دستی نمونه برداری شیمیایی آب آشامیدنی

به طور کلی همه نمونه ها از محلی که آب در جریان است برداشته و از نمونه برداری از کناره های ساحل رود خانه و جاهایی که آب راکد است خودداری شود. در نواحی کم عمق برای جمع آوری نمونه با احتیاط به محلی که آب در حال جریان است رفته ، و نواحی عمیق این کار باید با استفاده از قایق و تجهیرات مناسب انجام شود. موارد  کلی زیر در انجام نمونه برداری باید رعایت شود.

  • ظروف نمونه برداری مشخص که باید تاریخ ، نام نمونه و محل نمونه برچسب گذاری شود.
  • دقیقا قبل از نمونه برداری درب ظرف باز شود.
  • ظرف نمونه باید در جریان باشد.

پارامتر های مورد اندازه گیری در نمونه برداری شیمیایی آب آشامیدنی

بسته به نوع متغیر ها و روش  های آنالیزی که قرار است مورد استفاده قرار گیرند ، اندازه نمونه برداشت شده متغیر می باشد. با این وجود به طور تقریبی میران در حدود 1تا 5 لیتر است.  به طور کلی پارامتر های اندازه گیری رودخانه ها و نهر ظبق موارد زیر است:

  1. اکسیژن محلول
  2. کدورت
  3. هدایت الکتریکی
  4. پی اچ
  5. دما

شاخص های اکسیژن محلول و دما بهتر است در محل و توسط دستگاه های پرتابل در محل اندازه گیری شود.

 

نمونه برداری شیمیایی آب آشامیدنی

مقالات پیشنهادی

pH خاک

pH خاک pH خاک یکی از عوامل مهم در حاصلخیزی خاک و رشد گیاه محسوب می شود. در واقع پی اچ خاک بیانگر واکنش خاک می باشد. pH هفت به معنای خنثی بودن خاک از نظر شیمیایی بوده، اعداد پایین تر از 7 اسیدی بودن خاک (یعنی غلظت زیاد یون هیدروژن H+ بر روی کمپلکس های […]

نیترات سازی در آزمایش BOD

نیترات سازی در آزمایش BOD فرآیند نیترات سازی در آزمایش BOD اکسیژن خواهی بیولوژیکی 5 روزه توسط باکتری های نیتریفایر (نیترات ساز) رخ می دهد. اگر در این آزمایش باکتری های نیترات ساز به تعداد کافی وجود داشته باشد ،نیترات سازی در آزمایش BOD رخ می دهد. آن بخش از BOD اکسیژن خواهی بیولوژیکی 5 […]

آزمایش استخر آب گرم

آزمایش استخر آب گرم آزمایش آب استخرهای آبگرم شامل آزمایشات فیزیکی، شیمیایی و میکروبی می باشد که باید به صورت دوره ای انجام شود. آزمایش فیزیکی شیمیایی آب آن شامل قلیائیت کل، کدورت، pH، سختی کل، کل مواد معلق (TSS)،کل مواد محلول، کلسیم ، منیزیم ، کلراید سولفات ،سدیم، پتاسیم  و میزان شوری آب می […]

زه آب کشاورزی

زه آب کشاورزی اهميت زه آب کشاورزی در حجم قابل توجه و غيرمتمركز بودن اين منابع است که بخش زیادی از آب آبياري بـه مصرف واقعي گياه نرسيده و در نهايت به صورت زه آب خارج مي شود. زه آب کشاورزی با توجه به حجم قابـل توجه مهمترين منابع آب هاي برگشتي را شامل مي […]

آهن و منگنز در آب

آهن و منگنز در آب آهن و منگنز در آب های طبیعی معمولا ناشی از نمک های آهن و منگنز موجود در خاک و سنگ در تماس با آب است که در شرایط بی هوازی و در صورت وجود گاز کرنبیک(CO2) محلول در آب به نمک های محلول فرو و مانگانو تبدیل می شوند. هنگامی که […]

حد مجاز پارامترهای موجود در آب

حد مجاز پارامترهای موجود در آب : حد مجاز پارامترهای موجود در آب توسط استاندارد های شماره ۱۰۵۳ و ۱۰۱۱ مریوطه تعیین گردیده است. که استاندارد ۱۰۵۳ مربوط به پارامتر های شیمیایی آب و  استاندارد ۱۰۱۱ مربوط به پارامتر های میکروبی آب می باشد. کميت و کيفيت آب، يکي از پايه هاي اصلي توسعه پايدار […]

کیفیت آب شرب دام

کیفیت آب شرب دام

کیفیت آب شرب دام کیفیت آب شرب دام به طور مستقیم روی کیفیت گوشت و شیر دام تاثیر گذار است. کیفیت  آب مهم است اما بعضا نادیده گرفته می شود. میزان نیاز دام به آب به عوامل متفاوتی بستگی دارد ، این عوامل مانند سایز دام ، رژیم غذایی و شرایط محیطی می باشد. کیفیت […]

مرحله تاییدی

مرحله تاییدی آزمایش مکیروبی آب مرحله تاييدي آزمایش میکروبی آب ، یک مرحله جهت تایید رشد باکتری ها در محیط کشت لاکتوز می باشد که این تاییدیه بایستی در محیط کشت BGB اجرا گردد. روش كار مرحله تاییدی آزمایش میکروبی آب مطابق با روش MPN جهت آنالیز آب می باشد که لوله هایی که در […]

رسوبگذاري آب آشاميدني

رسوبگذاري آب آشاميدني

رسوبگذاري آب آشاميدني : خورندگي و رسوبگذاري آب آشاميدني  را ميتوان به عنوان از بين رفتن و انهدام يك فلز در طول يك واكنش شيميايي تعريف كـرد. حيات موجودات و سلامتي انسانها بيش از هر چيز بـه آب سـالم و بهداشـتي بسـتگي دارد. منـابع آب زيرزميني از اصلي ترين منابع تامين كننده آب در مناطق دچار […]

فنّاور برتر دانشگاه شهید بهشتی

فنّاور برتر دانشگاه شهید بهشتی در تاریخ دهم دی ماه نود و هشت برای تقدیر از پژوهشگران برگزیدۀ دانشگاه شهید بهشتی مراسم با شکوهی با حضور دکتر نصیری رئیس دانشگاه شهید بهشتی، دکتر براتیان معاون وزیر صنعت ، معدن و تجارت و… برگزار شد. در این مراسم از 75 پژوهشگر برگزیده دانشگاه در حوزه های […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 2

بهناز گفت:

با سلام هزینه نمونه برداری شیمیایی معمولی بدون فلزات سنگین و میکروبی چقدر هست؟

developer گفت:

هزینه نمونه برداری برای هر نمونه 50 هزار تومان می باشد.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید