نیترات آب آشامیدنی تهران

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه

نیترات آب آشامیدنی تهران :

بمنظور تشریح آلودگی نیترات آب آشامیدنی تهران باید رشد روز افزون جمعيت و افزايش فعاليت هاي شهري، صنعتي و كشاورزي منابع آبهاي سطحي و زيرزميني بيشتر در معرض آلودگي قرار گرفته اند، را در نظر داشت. با رشد جوامع انساني فعاليتهاي كشاورزي نيز در حال افزايش است و باعث كاهش كيفيت آب ميشود كه اين آلودگي از طريق رسوبات، آفتكشها، فضولات حيواني، كودها و مواد آلي و معدني وارد آب ميشود. عبارت آلاينده ) (Contaminationكشاورزيبه مواد شيميايي كه غلظت آنها در آبهاي زيرزميني زماني كه كشاورزي صورت ميگيرد نسبت به زماني كه فعاليتهاي
كشاورزي صورت نميگيرد بالاتر باشد، اشاره دارد.

در بررسي منطقه اي در چين منبع اصلي آلودگي غيرنقطه اي مواد شيميايي، كودها و نمك هاي شسته شده در اثر كشاورزي شناخته شدند. در واقع آلاينده هاي عمدهاي از جمله آلاينده هاي مربوط به شهري، صنعتي، كشاورزي و زيست محيطي از طريق ريشه گياهان به آبخوان هاي كم عمق منتقل ميشوند. در بسياري از كشورهاي جهان، آب سطحي و زيرزميني در معرض خطر جدي آلودگي ناشي از مواد شيميايي از جمله نیترات آب آشامیدنی مورد استفاده در فعاليتهاي كشاورزي ميباشد، استفاده بيش از حد از كود و آفتكش در فعاليتهاي كشاورزي به منظور افزايش بهره وري با توجه به افزايش سريع جمعيت و توسعه فن آوري باعث تهديد آبهاي زيرزميني و آبهاي سطحي در مقياس بزرگ است.

نیترات آب آشامیدنی تهران به شكل اوليه نيتروژن حل شده در آبهاي طبيعي وجود دارد و يكي از بزرگترين شركت كننده ها در آلودگي آبهاي سطحي و زيرزميني جهان است. بين سالهاي 1945و 1985استفاده از كود نيتروژني حدود 20برابر افزايش يافت و از كمتر از 1ميليون تن در سال به بيش از 10ميليون تن در سال افزايش يافت.  اثرات ننیترات آب آشامیدنی تهران منجر به بيماري متهموگلوبينميا ،ديابت در كودكان و سرطان دستگاه گوارش ميشود. استفاده از كود در كشاورزي يك ضرورت براي توليد مواد غذايي و فيبر است اما غلظت بالاي نيترات در آبهاي زيرزميني در اثر كشاورزي فشرده باعث نگراني آلودگي آب زيرزميني شده است.

در سطح جهاني كودهاي نيتراته به عنوان منبع اصلي نيترات در آبهاي آشامیدنی مناطق با ميزان بالاي كشاورزي شناخته شده اند. نيترات يكي از مهمترين آلاينده هاي آبهاي زيرزميني است و به دليل حلاليت بالا زدودن آن از منابع آب بسيار مشكل و پر هزينه ميباشد.

يكي از مهمترين آنيونهاي موجود در آبهاي زيرزميني، نیترات آب آشامیدنی تهران ميباشد. استانداردهاي مختلفي در مورد غلظت مجاز يون نيترات در آب زيرزميني وجود دارد. براساس استاندارد تعيين شده توسط اتحاديه اروپا حد مطلوب يون نيترات 25ميليگرم بر ليتر و حداكثر مقدار مجاز آن 50ميليگرم بر ليتر ميباشد، سازمان بهداشت جهاني حد استاندارد غلظت نيترات را 50ميليگرم بر ليتر و موسسه تحقيقات و استاندارد صنعتي ايران حداكثر مجاز نيترات موجود در آب آشاميني را 45ميليگرم بر ليتر اعلام كرده است.

در تصویری قیاسی بین نیترات آب آشامیدنی یکی از دشت های ایران و میزان استاندارد who سارمان بهداشت جهانی انجام گردیده است.

نیترات آب آشامیدنی تهران
نیترات آب آشامیدنی تهران

اگر غلظت ننیترات آب آشامیدنی تهران در منطقه اي بيش از 13 mg/lباشد، نشان دهنده آلودگي در اثر فعاليتهاي انساني مانند فاضلاب  است.

نيترات داراي ارتباط مستقيم با هدايت الكتريكي ميباشد. ارتباط غلظت نيترات با يونها مستقيم ميباشد.

مقالات پیشنهادی

استانداردهای طراحی آزمایشگاه آب

استانداردهای طراحی آزمایشگاه آب هدف از رعایت استانداردهای طراحی آزمایشگاه آب ، فراهم کردن یک محیط بی خطر است تا کارکنان آزمایشگاه ، در آن محیط به انجام فعالیت بپردارند. دومین هدف در نظر گرفتن استانداردهای طراحی آزمایشگاه آب برای استفاده در فعالبت های آموزشی و پژوهشی است. در کل باید تجهیزات و پارامتر های […]

ژیاردیا لامبلیا آب

ژیاردیا لامبلیا آب ژیاردیا لامبلیا آب تک یاخته تاژک داری است که در مدفوع انسان و حیوان و بیشتر به شکل کیست می باشد و ژیاردیا لامبلیا اول بار در دهه 1960 در ارتباط با شیوع بیماری های زایش از آب در ایالات متحده آمریکا شناخته شد.  ژیاردیا لامبلیا باعث بیماری ژیاردیازیس می شود. اگر […]

روش های محلول سازی

روش های محلول سازی برای آگاهی از روش های محلول سازی در ابتدا باید اطلاعات شيميايي مربوط به ماده حل شونده نظير نام يا فرمول شيميايي، جرم مولكولي،درصد خلوص و … را از روي برچسبي كه بر ظرف نگهداري آن زده شـده است بدست آورده و سپس با تعيين نوع واحد غلظت براي محلول مورد […]

اکسیژن خواهی شیمیایی COD

اکسیژن خواهی شیمیایی COD اکسیژن خواهی شیمیایی COD یکی از مهمترین شاخصهای سنجش آلودگی فاضلاب است. آلودگی فاضلاب ناشی اکسیژن خواهی شیمیایی از مواد خارجی است که وارد آب شده و بصورت معلق یا محلول باعث آلودگی آن و تولید فاضلاب شده اند. بدیهی است هرچه مقدار این مواد در فاضلاب بیشتر باشد، بارآلودگی آن نیز بیشتر […]

عناصر بالقوه سمی در آب آشامیدنی

عناصر بالقوه سمی در آب آشامیدنی

عناصر بالقوه سمی در آب آشامیدنی عناصر سمی موجود در آب آشامیدنی توسط سازمان جهانی بهداشت و اتحادیه اروپا تحت قانون در می‌آیند. غلظت‌های بالایی از آلومینیم در آب آشامیدنی مشکوک به ارتباط با زوال عقل و بیماری آلزایمر می‌باشد؛ آرسنیک با اختلالات پوستی و سرطان ریه ارتباط دارد. کادمیوم ممکن است منجر به اثرات […]

حذف نیترات آب آشامیدنی

حذف نیترات آب آشامیدنی : حذف نیترات آب آشامیدنی از مهم ترین چالش های تصفیه آب است. نيترات از متداول ترين آلاينده هاي شيميايي آب هاي زيرزميني مي باشد افزايش آلودگي آبهاي سطحي و زيرزميني توسط نيترات، انگيزه مهمي براي يافتن راه حلهاي با حداقل اثرات زيست محيطي براي حذف آنها مي باشد. با بررسي هاي […]

تعیین آب و رسوب در مواد نفتی

تعیین آب و رسوب در مواد نفتی : تعیین آب و رسوب در مواد نفتی بر اساس آزمايش تعيين درصد حجمي آب و رسوبات در نمونه هاي نفتي برگرفته از استاندارد ASTM D 96 می باشد که پارامتر هایی از جمله فلزات سنگین ، کاتیون و آنیون ها ، هیدروکربن ها ، دانه بندی و ویزگی […]

روش هاي محلول سازي

روش هاي محلول سازي در هنگام كار با محلول ها فقط دانستن حجم محلول مورد اسـتفاده كـافي نيـست و بایستی روش هاي محلول سازي  نیز فر گرفته شود. زیراكه در آزمايشگاه شيمي علاوه بر محلول هاي بسيار غليظ محلول هاي ديگري هم كه داراي غلظت هاي متفاوت و مشخصي مي باشند وجود دارد كه اين […]

اکسیژن مورد نیاز بیولوژیکی

اکسیژن مورد نیاز بیولوژیکی اکسیژن مورد نیاز بیولوژیکی یا BOD یک آزمون تجربی است که بر اساس رویه های استاندارد آزمایشگاهی برای تعیین میزان اکسیژن خواهی نسبی فاضلاب و پساب های آلاینده و آب های آلوده مورد استفاده قرار می گیرد. آزمون اکسیژن مورد نیاز بیولوژیکی یا BOD  کاربرد زیادی در اندازه گیری بار آلایندگی […]

آنالیز آب آشامیدنی

آنالیز آب آشامیدنی : منظور از آنالیز آب آشامیدنی ، بررسی پارامتر های کیفیت آب شامل TDS،PH،سختی آب، کلسیم، منیزیم، سدیم، پتاسیم، نیترات، سولفات، کلراید، فلوراید، آهن، منگنز و … می باشد. لذا به منظور آنالیز آب آشامیدنی ابتدا باید نمونه برداری صحیحی داشت سپس آنالیز  بسته به نوع متغيرها و روشهاي آناليزي كه قرار […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید