هضم نمونه فلزات سنگین

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

هضم نمونه فلزات سنگین

به منظور کاهش مزاحمت ناشی از مواد آلی موجود در نمونه های آب باید آماده سازی و هضم نمونه فلزات سنگین با اسید نیتریک – اسید سولفوریک یا اسید نیتریک- هیدروکلریک اسید و یا سایر اسید ها انجام شود.(قبل از ادامه مطالعه این مطلب آماده سازی نمونه برای فلزات سنگین مطالعه شود.) وقتی نمونه آب برای هضم نمونه فلزات سنگین آماده می شود ذرات معلق فلزات سنگین تبدیل به مواد محلول یا فلزات آزادی می شوند که قابلیت اندازه گیری آنها توسط دستگاه جذب اتمی یا دستگاه icp وجود خواهد داشت.

 

آماده سازی نمونه جهت هضم نمونه برای اندازه گیری فلزات سنگین

 

روش های متفاوتی برای هضم نمونه های فلزات سنگین وجود دارد. انتخاب روش مناسب هضم نمونه فلزات سنگین بمنظور تعیین دقیق مقدار فلزات سنگین توسط دستگاه ضروری است.

انتخاب اسید برای هضم نمونه فلزات سنگین

بر اساس استاندارد متد بخش 3030E ، اسید نیتریک تمامی نمونه هایی که برای اندازه گیری فلزات سنگین باید آماده شوند را هضم می کند. نیترات یک ماتریس پذیرفته شده برای هم شعله و هم الکتروترمال جذب اتمی و دستگاه ICP میباشد. برخی از نمونه ها ممکن است نیاز به اضافه کردن پرکلریک ، هیدروکلریک ، هیدروفلوریک ، یا سولفوریک اسید داشته باشند برای هضم. این اسید ها ممکن است خود برای اندازه گیری فلزات دیگری ایجاد مزاحمت کنند و ماتریس ضعیف تری برای آنالیز ICP یا جذب اتمی داشته باشد. پس بهتر است برای اندازه گیری هر فلز ، هضم خاص آن فلز انجام شود. جدول زیر به عنوان یک راهنما در تعیین نوع اسید برای هضم نمونه فلزات سنگین مورد استفاده قرار می گیرد

اسید مورد استفاد در هضم نمونه فلزات سنگین

ولی در کل بعنوان یک قانون کلی، اسید نیتریک برای هضم نمونه کافی است و یا به راحتی اکسید می کند. هضم نمونه با اسید های  HNO3-H2SO4 یا HNO3-HCl برای اکسیداسیون مواد آلی کافی است. هضم نمونه برای اندازه گیری فلزات سنگین با اسید های   HNO3-HClO4 یا  HNO3-HClO4-HF بسیار ضروری است برای اکسیداسیون نمونه هایی که دارای مواد آلی بالایی هستند و سخت اکسید می شوند یا برای نمونه های معدنی مناسب هستند که دارای سیلیس بالایی می باشند. اگرچه خاکستر افشانی به طور کلی توصیه نمی گردد به خاطر اضافه کردن فلزات به صورت فرار، ولی در صورتی که فلزات سنگین زیادی در نمونه باشد توصیه می گردد. در مطلب بعدی به میزان اسیدی که باید به نمونه اضافه شود خواهیم پرداخت.

مقالات پیشنهادی

استانداردهای طراحی آزمایشگاه شیمی

استانداردهای طراحی آزمایشگاه شیمی همانطور که در مطلب قبلی ، استانداردهای طراحی آزمایشگاه شیمی آب تشریح گردید، نکات کلی مربوط به این مسئله بیان گردید که در اینجا و در ادامه به تکمیل مطالب قبلی خواهیم پرداخت. دستگاه های ترازو باید باید بر روی میز توزین جداگانه و استاندارد قرار بگیرند. هر آزمایشگاه باید حتی المقدور دارای 3 […]

پارامترهای کیفی آب کشاورزی

پارامترهای کیفی آب کشاورزی پارامترهای کیفی آب کشاورزی شامل یکسری پارامترهای فیزیکی – شیمیایی، میکروبی و فلزات سنگین می باشد. در ایران استاندارد مشخصی که بتوان از طریق آن به تعیین مشخصات آب مناسب کشاورزی پرداخت وجود ندارد. زیرا کیفیت آب کشاورزی به نوع گیاهی که کشت می شود و همین طور کیفیت خاک بستگی […]

استاندارد TDS آب کشاورزی

استاندارد TDS آب کشاورزی استاندارد TDS آب کشاورزی بستگی به نوع گیاه می تواند متفاوت باشد. تاثیر TDS (Total Dissolved Solids)یا کل جامدات محلول  در رشد گیاهان بستگی به ماهیت اسمزی دارد.  تحمل گیاهان نسبت به میزان TDS آب آبیاری متفاوت است و کشاورز با کاهش محصول می­ تواند مواجه شود. لذا تعیین کل املاح […]

جدول MPN آزمایشگاه میکروبی آب

جدول MPN آزمایشگاه میکروبی آب دقت جدول MPN آزمایشگاه میکروبی آب مناسب است. براي مثال حتي زماني كه نمونه حاوي 1 عدد كليفرم در هر میلی ليتر باشد با در نظر گرفتن توزيع تصادفي باكتري ها در هر لوله، مي توان انتظار داشت كه حدود 37 % از لوله هاي 1 ميلي ليتري پاسخ منفي […]

آزمایشات آب آشامیدنی

آزمایشات آب آشامیدنی : آزمایشات آب آشامیدنی به سه دسته آزمایشات فیزیکی آب آشامیدنی، آزمایشات شیمیایی آب، آزمایشات میکروبی آب که آزمایشات آب میکروبی به شرح زیر می باشد : وضعیت کلی آب مورد آزمایش جهت تعیین تعداد کلی میکروارگانیسم ها در یک میلی لیتر نمونه آب موردآزمایش، براساس روش استاندارد پلیت کانت (Standard Plate Count)به […]

شمارش کل باکتری ها TBC

شمارش کل باکتری ها TBC شمارش کل باکتری ها TBC با تکنیک ها و روش های مختلفی برای تعیین تعداد باکتری های موجود در نمونه های آب و خاک و پساب و نمونه های مواد غذای انجام می گردد. برای میکروارگانیسمهای تک سلولی، مانند باکتری ها ، بازتولید سلول تمام ارگانیزم ها همواره در حال انجام […]

خورندگی آب

خورندگی آب : خورندگی آب واکنش فیزیکی- شیمیایی ناشی از تأثیر چندین عامل شیمیایی، الکتریکی، فیزیکی و بیولوژیکی می باشد. خورندگی برهم کنش فیزیکی شیمیایی مسیر انتقال با محیط اطراف است که سبب تغییر در خواص مسیر انتقال می شود. خورندگی و رسوبگذاری باعث کاهش بهداشت عمومی، کاهش کیفیت آب و کاهش عمر مفید تجهیزات […]

کیفیت فاضلاب

کیفیت فاضلاب کیفیت فاضلاب متاثر از پارامترهايي مانند ميزان آب مصرفي، شرايط آب و هوايي حـاكم بـر منطقـه، نوسـانات توليد( نوسانات ساعتي، روزانه و فصلي)، ميزان نشت آبها، شرايط اقتصادي – اجتماعي و فرهنگي جامعـه، ضـريب بهـره بـرداري از شبكه جمع آوري، مجزا و يا مختلط بودن سامانه جمع آوري بوده و كيفيت پساب خروجي از […]

کلراید آب

کلراید آب حضور کلر در آب، غالباً به صورت یون CI– است، یکی از آنیون های غیر آلی اصلی در نمونه های آب آشامیدنی، آب چاه و رودخانه ها و دریاها و پساب ها می باشد. کلرایدها از طریق نهشت جوّی، گَردآب اقیانوسی، هوازدگی بعضی از سنگ های رسوبی، پساب های شهری و صنعتی، رواناب […]

سختی گیر

سختی گیر

سختی گیر: متداولترین روش براي حذف سختی آب، استفاده سختیگیرهاي رزینی(water softner) میباشد . دستگاههاي سختی گیر مورد استفاده در تصفیه آب ، بیشتر به صورت استوانه فلزي هستند, به طوري که در داخل آن، ذرات رزین را قرار میدهند و داخل سطوح آن با اپوکسی پوشش داده شده  است تا از خوردگی آن جلوگیري و باعث […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید