پارامترهای کیفیت فاضلاب

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه

پارامترهای کیفیت فاضلاب

پارامترهای کیفیت فاضلاب مرتبط یا تخلیه فاضلاب عبارتند از اکسیژن محلول (DO) ، مواد جامد معلق، باکتری ها، مواد مغذی، PH، و مواد شیمیایی سمی شامل مواد آلی فرارتر ، مواد خنثی اسیدی، بازی، فلزات، آفت کش ها، و مواد PCB. اکسیژن محلول برای آبزیان مهم است زیرا بسته به گونه های آبزی کاهش مقدار اکسیژن محلول به کمتر از 4 یا 5 میلی گرم در لیتر آثار زیان باری در پی دارد. مواد جامد معلق کدری ستون آب را تحت تاثیر قرار می دهند و نهایتا در کف ستون رسوب می کنند و به غنی سازی محتمل کف زی، سمیت ، و اکسیژن خواهی رسوبات منجر می شود.

پارامترهای کیفیت فاضلاب

باکتری های کلیفرمی به عنوان شاهدی برای حضور دیگر ارگانیزم های بیماری زا با منشا مدفوعی مورد استفاده قرار می گیرد و بدین ترتیب معیاری برای سلامت آب به منظور استفاده های تفریحی و سایر مصارف به دست می آید. وجود مواد مغذی می تواند به پدیده تغذیه گرایی و کاهش اکسیژن محلول منجر شود. درجه اسیدی بر تعادل شیمیایی و بوم شناختی آب های محیطی تاثیر می گذارد. مواد شیمیایی سمی شماری از ترکیبات را شامل می شود که در غلظت های مختلف و در صورت مصرف آب، بر حیات آبزیان یا انسان و یا ماهی و صدف تاثیر بدی دارند. آثار سم بر روی حیات آبی وقتی حاد تلقی می شود که پس از قرار گرفتن به مدت کوتاهی (حدود چند ساعت) در معرض مواد سمی، پدید آید و اگر پدیدار شدن این آثار به زمان طولانی تری نیاز داشته باشد مزمن تلقی می شود.

عنصر اساسی در دفع فاضلاب تاثیر زیست محیطی آن است. مقررات عدیده زیست محیطی، معیارها، خط مشی ها و بازنگری ها امروزه تضمین می کنند که آثار زیست محیطی تخلیه فاضلاب تصفیه شده به آب های محیطی قابل قبول باشد. این چارچوب قانونی نه تنها بر انتخاب مکان های دفع و ساختارهای ریزش گاه های نهایی تاثیر می گذارد بلکه بر میزان تصفیه ای که باید صورت گیرد نیز موثر است.

روش نمونه برداری از پساب

بنابراین، تصفیه و دفع به هم وابسته اند و نمی توان آن ها را به طور جداگانه بررسی کرد.مثلا ممکن است برای نیل به قابلیت پذیرش زیست محیطی ، هریک از گزینه های تصفیه ی پیشرفته تر برای یک یا چند سازنده ی فاضلاب، رقیق سازی بیشتر فاضلاب، مثلا با انتقال محل تخلیه به مناطق دورتر از ساحل، و یا استفاده از یک ریزش گاه با پخش کننده های چند دهانه ای انتخاب شود. روش دیگر، کاهش منبع تولید است، که در آن از تحلیه کنندگان فاضلاب خواسته می شود که از سهم آلاینده های خاص واحد خود به فاضلابروها از طریق فرایند یا پیش تصفیه، بکاهند.

تاکنون بررسی زیست محیطی تخلیه ی فاضلاب براکسیژن محلول متمرکز بوده است. ظرفیت جذبی آبهای پذیرنده، که معرف مقدارBOD است که می تواند بدون کاهش فزاینده سطح اکسیژن محلول محیط جذب شود، بسیار مهم است. تاکید بر اکسیژن محلول تصفیه ثانویه فاضلاب را ضروری می کند. اخیرا دامنه بررسی ها وسیع تر شده و دیگر اجزای فاضلاب مانند مواد غذایی، ترکیبات سمی، و انواع ترکیبات آلی را شامل می شود.

آثار زیست محیطی این اجزا گسترده و اغلب پیچیده است. با وجود این، اولین گام در ارزیابی این گونه آثار تعیین توزیع و سرنوشت این اجزای آب در ستون آب و رسوب های کف است، تاکید این فصل بر سنجش غلظت اجزای تشکیل دهنده فاضلاب به صورت تابعی از آهنگ شارش و ترکیب پساب، مشخصه های محیطی آب، و طراحی ساختار دفع و تخلیه فاضلاب است. غالبا معیارها یا استاندارد های زست محیطی غلظت آلاینده ها را به طور مستقیم تنظیم می کنند. در بعضی موارد، به ویژه برای مقادیر عظیم فاضلاب ، تحلیل های اضافی زیست محیطی ضروری است، در هرصورت نقطه ی شروع توزیع غلظت سازنده های فاضلاب است.

 

مقالات پیشنهادی

ترکیبات MTBE منابع آب

ترکیبات MTBE منابع آب : ترکیبات MTBE منابع آب ، به صورت مایعی بی رنگ، قابل اشتعال و فرار با بوی تند است. از واکنش شیمیایی بین متانول و ایزوبوتیلن تولید می شود. متانول از گاز طبیعی و ایزوبوتیلن از بوتان که خود از نفت خام یا گاز طبیعی گرفته می شود مشتق می شود. بعبارتیترکیبات […]

سنجش سدیم کربنات

سنجش سدیم کربنات : سنجش سدیم کربنات به روش تیتراسیون می باشد. سدیم کربنات از ترکیب یک اسید ضعیف H2CO3و یک قلیاي قـوي NaOHبـه دست می آید. محلول هاي آن خاصیت قلیائی ضعیف دارد، به طوریکه می تـوان آنرا توسط اسـید در مجاورت یک شناساگر مناسب تیتر نمود.  محلول تیتر کننده هیدروکلریک اسید می باشد که […]

آزمایش آب صنایع غذایی

آزمایش آب صنایع غذایی آزمایش آب صنایع غذایی نقش مهم در کیفیت مواد غذایی تولید شده و همین کارکرد دستگاه های فرآیند تولید دارد. چرا که اختلال در کیفیت آب باعث اختلال در کار تولید و یا تولید محصولات نامرغوب و غیر بهداشتی می شود. آب در صنایع غذایی به صورت های مختلف مثلا شستشوی […]

موازنه ترکیبات یونی

موازنه ترکیبات یونی موازنه ترکیبات یونی لازمه  بررسی دقت اندازه گیری در تجزیه شیمیایی یک نمونه آب می باشد. این موازنه میزان دقت آزمایش های آب پساب را مشخص می کند. موازنه ترکیبات یونی  با توجه به اصل الکتروخنثایی– electron neutrality به بررسی دقیق نتایج آزمایشات کمک می کند. همواره در یک محلول خاص ، […]

طرز تهیه محیط های کشت میکروبی

طرز تهیه محیط های کشت میکروبی طرز تهیه محیط های کشت میکروبی ، معرف های که در آزمایشگاه میکروب شناسی آب و فاضلاب مورد استفاده قرار می گیرد، متفاوت است. در ایتجا به تشریح ساخت محیط کشت لاکتوز ، سوربیتول ،آزمون های تخمیر سلولی ، تست ایندول و تست متیل رد می پردازیم. بر اساس […]

آزمایش منگنز آب

آزمایش منگنز آب

آزمایش منگنز آب: هدف از آزمایش منگنز آب ، ارائه ی روشی برای اندازه گیری منگنز کل(که شامل منگنز محلول، معلق و ترکیبات آلی حاوی منگنزاست ) موجود درآب های سطحی و آشامیدنی با استفاده از روش طیف سنجی است.این روش برای اندازه گیری منگنز درگستره ی غلظتی0.01 تا 5 میلی گرم در لیترکاربرد دارد. برای آزمایش منگنز […]

آزمایشگاه کشاورزی

آزمایشگاه کشاورزی در آزمایشگاه کشاورزی شرکت آب راهبر محاسب آزمایش آب و خاک بر روی نمونه های آب و خاک انجام می شود. آزمایش خاک و آب کشاورزی به دلیل اینکه بستر اصلی برای تولیدات کشاورزی و مواد غذایی است مهم تلقی می شود. آزمایش آب و خاک اطلاعات جامعی در مورد خصوصیات فیزیکی و […]

آزمایشگاه سیار آب

آزمایشگاه سیار آب آزمایشگاه سیار آب در مکان هایی کاربرد دارد که دسترسی به آزمایشگاه مجهز میکروبی ، شیمیایی و فلزات سنگین وجود ندارد و باید حتما در محل با آزمایشگاه سیار آب آزمایش های آب محل انجام شود. در عملیات صحرایی هیدروژئوشیمیایی، اندازه گیری پارامترهای درجه حرارت، PH، هدایت الکتریکی و تعیین میزان یون […]

استاندارد آب

استاندارد میکروبی آب آشامیدنی

استاندارد میکروبی آب آشامیدنی: اهمیت استاندارد آب آشامیدنی : مطالعات در مورد استاندارد آب آشامیدنی بسیاری نشان داده است که مصرف آب آلوده می تواند سلامت انسان را به خطر اندازد.  به دلیل اینکه آزمایش عوامل کیفی آب های آشامیدنی از نظر عملی و اقتصادی مشکل است، انجـام دادن آزمون ها باید براساس ویژگی های […]

روش اندازه‌گیری گاز کربنیک در آب

روش اندازه‌گیری گاز کربنیک در آب

روش اندازه‌گیری گاز کربنیک در آب گاز کربنیک علاوه بر انحلال در آب با عوامل موجود در آب به صورت ترکیب نیز در می‌آید در صورت وجود کلسیم در آب‌های طبیعی که pH آنها نزدیک به 8 می‌باشد تعادلی بین کلسیم کربنات و کلسیم بی‌کربنات موجود در آب در اثر وجود گاز کربنیک آزاد به […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید