چگالی آب

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

چگالی آب

چگالی آب از جمله خواص آب می باشد که برای کسانیکه در زمینه مکانیک سیالات و شیمی آب و کیفیت آب فعالیت دارند مقدار و نوع و درجه آن دارای اهمیت است. چگالی یا جرم مخصوص ، وزن مخصوص ،چگالی نسبی از جمله موارد مهم مربوط در آب است. جرم واحد حجم هر ماده ای چگالی یا جرم مخصوص نامیده می شود و معمولا  با نماد یونانی P نشان داده می شود. واحد چگالی گرم بر سانتیمتر یا کیلوگرم بر متر مکعب است، به طوریکه :

1g/cm3 = 1000 kg/m3

اندازه گیری چگالی آب

وزن مخصوص

وزن واحد حجم هر ماده ، وزن مخصوص نامیده می شود. معمولا با نماد گاما نشان داده می شود.واحد وزن مخصوص نیوتون بر مترمکعب است به طوریکه :

1N = 1 kg.m/s3

وزن مخصوص و چگالی هر ماده طبق رابطه زیر با یکدیگر مرتبط هستن :

Y=pg

که در رابطه بالا g  شتاب گرانشی است. مقدار متوسط g روس سطح زمین برابر است با 9.807 متر بر مجذور ثانیه که در محاسبات چگالی آب لحاظ می شود.

چگالی نسبی :

نسبت وزن هر ماده به وزن آب ، 4 درجه سانتیگراد هم حجم آن ، چگالی نسبی نامیده می شود و معمولا با SG نشان داده می شود.SG بدون بعد است.

درجه حرارت و فشار بر خواص سیالات تاثیر می گذارد. به عنوان مثال ، چگالی آب 100 درجه سانتیگراد حدود 4 درصد از چگالی آب 4 درصد از چگالی آب 4 درجه سانتیگراد کمتر است. تاثیر درجه حرارت و فشار بر خواص گاز ها بیشتر از مایعات است.  در آبرسانی شهری برای آب ، مقدار استاندارد چگالی 1 گرم بر سانتیمترمکعب ، 1000 کیلوگرم بر متر مکعب ، وزن مخصوص 9810 نیوتون بر مترمکعب و SG مساوی یک در نظر گرفته می شود. آب ، حداکثر چگالی را در دمای 4 درجه سانتیگراد دارد.

لزجی نیز خاصیتی است که در سیالات ، که در مقابل تنش برشی مقاومت می کند. به عبارت دیگر اگر لزجی وجود نداشته باشد، سیال هیچ تنش برشی تحمل نمی کند.

 

مقالات پیشنهادی

روش اندازه گیری آهن کل

روش اندازه گیری آهن کل نورسنجی با استفاده از معرف ارتوفنانترولین 1 در این روش یون های دو ظرفیتی با ارتوفنانترولین واکنش می دهند و تلید ترکیبی به رنگ صورتی می نمایند که شدت رنگ ایجاد شده بستگی به غلظت آهن دو ظرفیتی در نمونه مورد آزمایش دارد. چنانچه در نمونه یون های سه ظرفیتی […]

اندازه گیری مواد آلی آب

اندازه گیری مواد آلی آب اندازه گیری مواد آلی آب بمنظور اندازه گیری مواد و سموم شیمیایی در آب مانند حشره کش ها ، آفت کش ها و نظایر آنها در منابع آب آشامیدنی یکی از شاخص های مهم در تعیین آلایندگی آب می باشد. این سموم شامل آلدرین ، آندرین، هپتا کلر، هپتاکلرپوکسید ، […]

حذف کل کربن آلی آب

حذف کل کربن آلی آب : بمنظور بررسي ميزان بهبود راندمان حذف کل کربن آلی آب در فرآيند انعقاد بهبود يافته با پودر كربن فعال،در مقايسه با فرآيندهاي جذب سـطحي و انعقاد و لخته سـازي است. از جمله مواد زيان آوري كه در آبهاي سطحي يافت ميشوند، تركيبات آلي مولد تري هالومتانها ميباشند.ورود تركيبات آلي به آبهاي […]

تست آب بویلر

تست آب بویلر جلوگیری از خوردگی دیگ بخار و بویلر و دستگاه­های جانبی آن یکی از دلایل پر اهمیت کنترل آب دیگ بخار و تست آب بویلر است. دلیل اصلی خوردگی دیگ­های بخار و بویلر ها به عوامل زیر بستگی دارد. مقدار نامناسب اکسیژن pH نامناسب. وجود یون های نامناسب وجود گازهای محلول میزان بالای […]

آزمایش آب معدنی برای گرفتن مجوز

آزمایش آب معدنی برای گرفتن مجوز آزمایش آب معدنی برای گرفتن مجوز بسته بندی آب معدنی اولین گام در این زمینه می باشد. شرکت آب راهبر محاسب یک شرکت آزمایشگاهی می باشد که کلیه پارامترهای مربوط به آب معدنی را آنالیز می کند. در واقع سازمان ملی استاندارد یک سری پارامترها را برای تعیین کیفیت […]

آمونیاک

آمونیاك چیست

آمونیاک چیست آمونیاک چیست ؟ آمونیاک یکی از مهمترین ترکیبات هیدروژن دار نیتروژن یا به عبارتی مواد نیتروژن دار است. آمونیاك یکی از مواد خام پایه براي صنایع و به ویژه کشاورزي است. آمونیاك 8 میلیون تن مربوط به تولید جهانی این ماده در سال 2002 حدود 143 میلیون تن بود که از از این میزان […]

اکسیژن خواهی بیوشیمیایی (BOD)

اکسیژن­ خواهی بیوشیمیایی (BOD): اکسیژن­ خواهی بیو­شیمیایی (BOD)، شاخصی برای تعیین زیست­ تخریب پذیر محتوای آلی است. مبانی آزمایش BOD: در آزمایش BOD، سه نوع فرآیند رخ می­دهد: (1) فرآیند اکسایش که در آن بخشی از بار آلی اکسیده شده و فرآورده­ های نهایی، همچون CO2، H2O  و انرژی تولید می­شود؛ (2) فرآیند سنتز که […]

تیتراسیون اسید قوی با باز قوی

تیتراسیون اسید قوی با باز قوی در تیتراسیون اسید قوی با باز قوی که منحنی تیتراسیون اسید و باز قوی آن به شکل زیر می باشد ، نمك حاصل هيدروليز نخواهد شد و  pH خاتمه عمل 7 خواهد بود. براي مثال، مي توان واكنش بين  HCl  و  NaOH را در نظر گرفت. روابط به کار رفته […]

آلودگی میکروبی آب آشامیدنی

آلودگی میکروبی آب آشامیدنی : درباره آلودگی میکروبی آب آشامیدنی میدانیم که آب يكي از مهمترين منابع سياره ماست. اخيراً منابع آب شيرين با نرخ هشدار دهنده اي در حال اتمام هستند. بيش از يك ميليارد نفر دسترسي به آب سالم ندارند و بيش از دو ميليارد نفر در مناطق با داراي مشكل آب زندگي ميكنند. […]

کلروفیل a در آب

کلروفیل a در آب کلروفیل a در آب – کلروفیل به منزله یکی دیگر از پارامترهای زیستی مهم در بحث کیفیت آب، با ساختار شیمیایی پیچیده­‌ای در محیط آبی حضور دارد و با واحدهای μg/L و mg/m3 گزارش ‌می‌شود. منبع طبیعی کلروفیل در محیط آبی رنگ‌دانه‌های طبیعیِ جلبک‌ها، سیانوباکتری‌ها و گیاهان است. این پارامتر همچنین فاقد […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 1
  • در انتظار بررسی: 1
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید