کیفیت آب آشامیدنی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

کیفیت آب آشامیدنی :

هر بدنه آب شيرين داراي کیفیت آب آشامیدنی خاصي است که از ويژگيهاي فيزيكي- شيميايي است كه عمدتا ناشي ازشرايط آب و هوايي، وضعيت ژئومورفولوژيكي و ژئوشيميايي حوضه آبريز و لايه هاي آبدار زيرين آن است.
بيش از 90درصد آبهاي سطحي كه به طور كامل از تاثير فعاليتهاي بشري مصون مانده اند، كيفيت مطلوب براي اغلب كاربري هاي آب را دارا هستند. درياچه هاي نمك، آبهاي هيدروترمال، درياچه هاي آتشفشاني اسيدي و غيره شرايط شيميايي به گونه اي است كه براي استفاده انسان مناسب نميباشند. با اين وجود، برخي ارگانيزمهاي زنده خود را با شرايط زندگي در اينگونه محيطهاي سخت وفق دادهاند. غلظت طبيعي نمكهاي محلول، فلورايد، آرسنيك و … در برخي از آبهاي زيرزميني نيز ممكن است فراتر از حداكثر غلظت مجاز آنها باشد.

توسعه حيات گياهي و جانوري در آبهاي سطحي توسط مجموعه اي از عوامل مختلف زيست محيطي كنترل ميشود. اين عوامل زيست محيطي در انتخاب گونه هاي مختلف و تعيين قابليتهاي فيزيولوژيكي هر يك از گونه هاي انتخاب شده موثر ميباشند. در مقايسه با ويژگي هاي شيميايي آب، كه با روشهاي تجزيه اي مناسب قابل اندازه گيري ميباشند، ويژگي هاي بيولوژيكي آب تركيبي از شاخصههاي كمي و كيفي بوده و بهسادگي قابل توصيف نيست. در نتيجه ارزيابي كيفي آب بر مبناي ويژگي بيولوژيكي (پايش بيولوژيكي)، در مقايسه با پايش شيميايي، داراي فرآيندي نسبتا پيچيده ميباشد.

پارامتر های شیمیایی کیفیت آب آشامیدنی :

  • پارامترهاي عمومي: دما، اكسيژن محلول، هدايت الكتريكي و مجموع جامدات محلول، قليائيت ، ذرات معلق و كدورت، ،pHعمق قابل مشاهده ديسك سكچي، كدورت ، رنگ و بو
  • پارامترهاي شيميايي: مواد مغذي (آمونياك، نيترات/نيتريت، نيتروژن كل، فسفر، فسفات)، كلر، اكسيژن مورد نياز
    شيميايي
    (COD) ، آهن و منگنز، فلزات كمياب و آفتكشها در صورت كاربري آب مخزن براي مصارف كشاورزي پارامترهاي سديم، منيزيم و كلسيم نيز بايد پايش شوند.                     
  • پارامترهاي آلودگي شيميايي در رسوبات: فلزات كمياب، منگنز و آهن، آلومينيم و كلسيم، آفتكشها و سموم، مواد
    آلي پايدار و فسفات.

پارامتر های میکروبی کیفیت آب آشامیدنی :

جز در مواردي كه مخزن مشكوك به آلودگي به گونه خاصي از عوامل ميكروبي باشد، پارامترهاي ميكروبي مورد سنجش براي
مخازن كشور براي پايشهاي دورهاي يا طولاني مدت بايد حداقل شامل موارد زير باشند:

  • كلكليفرمها و كليفرمهاي مدفوعي
  • پاتوژنها
    براي كاربريهاي صنعتي، برقآبي، تفرج و ماهيگيري و پرورش آبزيان نيازي به سنجش پارامترهاي ميكروبي نميباشد.
کیفیت آب آشامیدنی

 

مقالات پیشنهادی

دمای استاندارد آب جکوزی

دمای استاندارد آب جکوزی دمای استاندارد آب جکوزی آب گرم باید بین ۳۶ تا ۴۰ درجه سانتیگراد باشد. به طور کلی کیفیت آب جکوزی در دمای و بهره برداری آب استخر تاثیر گذار است. در بهره برداري و استفاده از استخرهاي شنا حفظ سلامتي شناگران حائز اهميت است چرا كه اضافه شدن موادي نظير چربي، عرق […]

کیفیت آب استخر

کیفیت آب استخر:  آب استخر شنا ،  کیفیت آب استخر و مواد شیمیایی مورد استفاده در تصفیه آب استخر، مواد حاصل از واکنش این مواد، بخصوص گندزداها با مواد آلی و معدنی مو جود در آب خام و مواد آزاد شده از شناگرها مانند باقیمانده مواد پاک کننده، مواد آرایشی، ترشحات بدن شناگران (عرق، ادرار و …) از جمله مواردی […]

استانداردهای طراحی آزمایشگاه شیمی

استانداردهای طراحی آزمایشگاه شیمی همانطور که در مطلب قبلی ، استانداردهای طراحی آزمایشگاه شیمی آب تشریح گردید، نکات کلی مربوط به این مسئله بیان گردید که در اینجا و در ادامه به تکمیل مطالب قبلی خواهیم پرداخت. دستگاه های ترازو باید باید بر روی میز توزین جداگانه و استاندارد قرار بگیرند. هر آزمایشگاه باید حتی المقدور دارای 3 […]

آمونیاک در آب آشامیدنی

آمونیاک در آب آشامیدنی : آمونیاک در آب آشامیدنی که يكي از آلاينده هاي رايج در پسابهاي شهري، كشاورزي و صنعتي به شمار مي آيد. وجود آمونیاک در آب آشامیدنی مشكلات فراواني را ايجاد ميكند و به همين دليل حذف آمونياك از پساب امري ضروري به نظر ميرسد. افزايش ميزان اكسيژن مورد نياز آب هاي […]

بهداشت آب آشامیدنی

بهداشت آب آشامیدنی : بهداشت آب آشامیدنی موضوعي بسيار مهم در بهداشت عمومي و مديريت سلامت مخصوصا در زمان مسافرت و ایام نوروز می باشد. قبل از پرداختن به راه كارهاي عملي استحصال، انتقال، بهسازي و توزيع آن لازم است اين عنصر حياتي موثر بر سلامت و مرتبط با توسعه پايدار، شناخته شود. در شرایط […]

اندازه گیری هیدروکربن های آلفاتیک

اندازه گیری هیدروکربن های آلفاتیک : اندازه گیری هیدروکربن های آلفاتیک توسط دستگاه GC یا همان کرمواتوگرافی گازی قابل انجام است. هیدروکربن های آلفاتیک در واقع دسته ای از ترکیبات آلی هستند که خود به چند خانواده : آلکانها ، آکینها و سیکلوآلکانها و… تقسیم می‌شوند. منبع صنعتی آلکانها ، نفت و گاز طبیعی همراه آن است. ترکیبهای آلی پیچیده […]

تعیین سختی آب

سختی آب : در ابتدا سختی آب توسط اندازه گيري كه در مورد ظرفيت آب در ترسيب صابون انجام شد شناخته شد به عبارتي سختي آب همان ظرفيت آب در ترسيب صابون است. صابون بوسيله فلزهاي دو ظرفيتي به بالا به ويژه توسط Ca2+  Mg2+, رسوب مي کند اما بايد توجه داشت كه فلزهاي چند ظرفيتي […]

دستگاه جذب اتمی بخار سرد

دستگاه جذب اتمی بخار سرد

دستگاه جذب اتمی بخار سرد برای اندازه گیری غلظت فلز جیوه در نمونه های آب و خاک و گیاه از دستگاه جذب اتمی بخار سرد (cold vapor atomic absorption spectroscopy) استفاده می شود. برای اندازه گیری فلز جیوه نیاز است که از ظروف شیشه ای  در آنالیز های جیوه استفاده شود. از ظروف شیشه ای […]

سنجش سدیم کربنات

سنجش سدیم کربنات : سنجش سدیم کربنات به روش تیتراسیون می باشد. سدیم کربنات از ترکیب یک اسید ضعیف H2CO3و یک قلیاي قـوي NaOHبـه دست می آید. محلول هاي آن خاصیت قلیائی ضعیف دارد، به طوریکه می تـوان آنرا توسط اسـید در مجاورت یک شناساگر مناسب تیتر نمود.  محلول تیتر کننده هیدروکلریک اسید می باشد که […]

pH آب دیگ بخار

pH آب دیگ بخار آزمایش pH آب دیگ بخار یکی از پارامترهای مهم آب دیگ بخار است. زیرا pH عامل خورندگی و رسوبگذاری است. pH=7 دارای خاصیت حنثی است اگر  pH کمتر از 7 باشد خاصیت اسیدی داشته و خورنده است. اگر میزان پی اچ آب بویلر بیشتر از 7 باشد بازی یا قلیایی محسوب […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید