آب آشامیدنی سالم چیست

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

آب آشامیدنی سالم چیست :

آب آشامیدنی سالم چیست ٬ ميزان آب لازم براي حفظ سلامت در شرایط اضطراري بسته به نوع آب و هوا ، وضعيت کلي سلامت جمعيت آسيب دیده و مسائل فرهنگي – اجنماعي آنها تغيير ميكند. انتظارات مردم از نظر کميت آب مورد نياز در جوامع مختلف متفاوت است. به عنوان مثال یک جامعه فقير روستایي نسبت به ساکنين یک اجتماع شهري ثروتمند، انتظارات کمتري درارتباط با ميزان آب مورد نياز براي زندگي دارند. در نتيجه افراد جامعه فقيرتر احتمالاً مصرف آب کمتري دارند.
هدف از تامين آب این است که همه مردم دسترسي ایمن و منصفانه به ميزان کافي آب براي آشاميدن، طبخ غذا و بهداشت فردي و عمومي داشته باشند و نيز مكانهاي همگاني آب باید به اندازه کافي نزدیک خانواده ها باشند تا افراد بتوانند از حداقل نيازهاي آبي استفاده کنند.

آب آشامیدنی سالم چیست
آب آشامیدنی سالم چیست
  • متوسط آب براي آشاميدن ، پخت و پز و بهداشت فردي در هر خانوار حداقل 15ليتر به ازاي هر نفر در روز l/p/d است.
  • حداکثر فاصله محل سكونت هر خانوار تا نزدیک ترین محل تأمين آب 500متر است.
  • زمان انتظار در صف براي برداشت آب بایدکمتر از 30دقيقه باشد. افزایش این زمان به بيش از30 دقيقه منجر به کاهش مصرف آب به ازاي هر نفر ، افزایش مصرف آب هاي سطحي محافظت نشده و کاهش زمان لازم براي انجام سایر امور زندگي مي شود.
  • عواملي که در انتخاب منبع آب باید در نظر داشت عبارتند از:دسترسي، نزدیكي و قابليت نگهداري آب ، وجودآب کافي، نياز به تصفيه، امكان تصفيه از نظر محدودیت هاي قانوني،سياسي و اجتماعي.
  • معمولاً منابع آب زیرزميني یا آبرساني هاي با جریان ثقلي از یک چشمه ارجحيت دارند. زیرا به پمپاژ نياز نداشته و به تصفيه کمي نياز دارند.
  • براي همه منابع آب در زمان وجود خطر اپيدمي بيماري هاي اسهالي، تصفيه و گندزدایي آب ضروري است.
  • در مورد بروز اپيدمي بيماري هاي اسهالي مطمئن شوید که ميزان کلر باقيمانده بيش از 1ميلي گرم در ليتر است.
  • به ازاي هر 100ميلي ليتر آب در محل دریافت و مصرف، تعداد کلي فرم مدفوعي باید صفر باشد.
  • هر خانوار باید حداقل 2ظرف تميز 10تا 20ليتري براي برداشت آب داشته باشند.
  • ممكن است براي کودکان، افراد ناتوان، مسن و مبتلایان به ، HIVظروف ذخيره آب کوچک یا ظروفي با طراحي ویژه نياز باشد.
  • ظرفيت ظروف نگهداري آب بستگي به تعداد افراد هر خانوار و ثبات دسترسي به منبع آب دارد. مثلا بطور تقریبي 4ليتر به ازاء هر فرد براي شرایطي که آبرساني بطور روزانه و ثابت مي باشد، مناسب است.

 

مقالات پیشنهادی

شوری آب کشاورزی

شوری آب کشاورزی : شوری آب کشاورزی كه در واقع نمايانگر املاح محلول در آن ميباشد از عوامل مهم تأثير گذار بر كيفيت آب مـيباشـد بطوريكه اگر مقدار آن از حد مشخصي بالاتر باشد آن آب از نظر استفاده شرب و يا كشاورزي نامناسب خواهـد بود. مقدار شوري آبها با جريان كمي آن آب مرتبط […]

عوامل بیماری های منتقله از آب

عوامل بیماری های منتقله از آب سه گروه از عوامل بیماری های منتقله از آب شامل باکترى ها، ویروس ها و تکیاخته ها مىباشد که در جدول زیر خواص و مشخصات آنها نشان داده شده است.  باکتري ها باكترى ها ارگانيسم هاى تك سلولى هستند كه به طور متداول اندازه آنها در محدوده ١٠ تا […]

چه موقع باید آب استخر را تعطیل کرد

چه موقع باید استخر را تعطیل کرد  زمانی که استخر به مواد مدفوعی و یا استفراغ آلوده می شود. زمانی که آب استخر بسیار کدر و حالت ابری دارد و کف استخر از کناره ها قابل رویت نباشد. عدم تعادل شیمیائی آب. اگر ویژگی شیمیائی آب استخر غیرمتعادل گردد به نحوی که نتوان با تغییرات وتنظیمات جزئی […]

ترکیبات فنولی

ترکیبات فنولی ترکیبات فنولی در بسیاری از فاضلاب های کارخانه های صنعتی و منابع آب سطحی آب که در مناطق صنعتی قرار دارند یا تغذیه می شوند، یافت می شود. این ترکیبات ، مزه شوری کمی در آب های در حال حرکت یافت می شوند و همچنین ممکن است تاثیر بسیار عمیق و مخربی بر […]

تصفيه آب آشاميدني

تصفيه آب آشاميدني

تصفيه آب آشاميدني : تداوم در رشد تصاعدي جمعيت سبب افزايش تقاضا تصفيه آب آشاميدني براي منابع محـدود آب آشـاميدني كـره ي زمـين گرديـده است. بنابراين حفاظت از تمامي منابع آب به يكي از حياتي ترين مسئله هاي زيست محيطـي در قـرن 21تبـديل شـده است. با ادامه توسعه ي صنعت و مهاجرت به شهرها به علت افزايش […]

اندازه گیری بور در آب

اندازه گیری بور در آب اندازه گیری بور در آب با دستگاه جذب اتمی با منبع یونش شعله (Flame)قابل اندازه گیری است. بور (Boron) شبه فلزی می باشد که در وجود آن در آب و گیاهان باعث ایجاد سمیت می شود. بور بیشتر در صنایع شیشه و سرامیک ، حشره کش ها و در ترکیبات […]

آرسنیک آب آشامیدنی

آرسنیک آب آشامیدنی میلیونها نفر از مردم سرتاسر دنیا در معرض آلودگی آرسنیک آب آشامیدنی هستند که به طور طبیعی در آبهای زیرزمینی وجود دارد و به عنوان یک ماده سرطانزا شناخته شده است. مواجهه با آرسنیک میتواند منجر به یکسری از بیماریها مانند: دیابت، بیماریهای کبدی، بیماریهای قلبی و عروقی، پوستی و سرطان شود.  […]

نيتريفيكاسيون و دنيتريفيكاسيون

نيتريفيكاسيون و دنيتريفيكاسيون نيتريفيكاسيون و دنيتريفيكاسيون ، فرآيند زيستي سنتي مورد استفاده در تصفيه ي پساب به منظور دستيابي به حذف نيتروژن شامل مراحل جداگانه ي هوازي و بي هوازي هستند كه به طور كلي در بيوراكتورهاي جداگانه يا به وسيله ي فواصل مختلف هوادهي انجام مي شدند. نيتريفيكاسيون زيستي تبديل يا اكسيداسيون يون هاي آمونيوم به […]

آزمایش آلودگی آب تهران

آزمایش آلودگی آب تهران : آزمایش آلودگی آب تهران ، ازدیاد جمعیت و گسترش شهرنشینی، صنعتی شـدن و کــاربرد نامناســب و اســتفاده بــی رویــه از زمــین ، مســایل زیست محیطی متعددی را ایجاد نموده است که آلودگی منـابع آب یکی از پیامدهای مهم آن به شمار میآید. مناطق مسـکونی تهران آب تراکم بالا و درمحل های […]

شناسايي كليفرم

جستجو و شناسايي كليفرم ها به روش وجود

جستجو و شناسايي كليفرم ها به روش وجود شناسايي كليفرم ها نشانگر يكي از بهترين راه ها براي ارزيابي كارائي روشهاي تصفية آب است . باكتر هاي كليفرم به دليل سرعت و سهولت جدا سازي و شناسايي ، شاخص ميكروبي مناسبي  براي تعيين كيفيت آب آشاميدني هستند اين باكتريها نبايد در آب آشاميدني تصفيه شده […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 1
  • در انتظار بررسی: 1
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید