آب آشامیدنی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

آب آشامیدنی:

آب آشامیدنی ،آبی است،که ویژگیهاي فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیکی و رادیواکتیو آن در حدي باشد که، مصرف آن جهت آشامیدن، عارضه سوئی در کوتاه مدت یا دراز مدت، براي سلامت انسان، ایجاد نکند.

اب اشامیدنی در دسترس ما درصد بسیار کمی از کل اب موجود در سطح زمین را تشکیل میدهد درحالی که دسترسی به آب آشامیدنی سالم برای حفظ سلامت انسان و نیز توسعه و پیشرفت جوامع بشری ضروری می‌باشد. لذا با توجه به روند افزایش آلودگی منابع آب موجود و ضرورت دسترسی به آب آشامیدنی سالم، شناخت دقیق اجزای آب و داشتن دانشی کافی در زمینه‌ی برنامه‌ریزی، طراحی و بهره‌برداری طرح‌های آب لازم به‌نظر می‌رسد. از طرفی آشنایی با استانداردها و معیارهای کیفی آب شرب چه از نظر بهداشتی و چه از نظر گوارایی از سوی کلیه افراد فعال در این بخش (متخصصان، طراحان، مهندسین، بهره‌برداران و مشاوران) نیز کاملاً ضروری می‌باشد.

ویژگی های آب اشامیدنی:

1)ویژگی های فیزیکی آب آشامیدنی(استاندارد ملی ایران 1053)

طعم و بو  آب اشامیدنی:

آب آشامیدنی باید بدون هرگونه طعم و بوی نامطلوب باشد.

ویژگی های ظاهری

آب آشامیدنی باید بدون هرگونه مواد خارجی قابل رویت با چشم غیرمسلح باشد، مانند: شن و روغن

2)ویژگی های شیمیایی اب اشامیدنی(استاندارد ملی ایران 1053)

الف) مواد شیمیایی معدنی سمی

ب) مواد شیمیایی معدنی غیر سمی

2)مواد شیمیایی معدنی غیر سمی

3)ویژگی های بیولوژیکی(استاندارد ملی ایران 1011)

اب اشامیدنی باید از باکتری های کلیفرم عاری باشد.

خطرات اب اشامیدنی ناسالم

به دلیل اینکه اب نقش اساسی در بقا زندگی انسان ایفا می‌کند، در صورت آلوده بودن توانایی زیادی برای انتقال انواع گوناگونی از بیماریها و امراض را دارد. این بیماریها به وسیله باکتریهای بیماری‌زا ، ویروسها ، پروتوزوئرها و کرمها در انسان ایجاد می‌شوند. آلودگی به این بیماریها ، زمانی اتفاقی می‌افتد که ارگانیسم بیماری زا به آب راه می‌یابد و این آب توسط فردی که به بیماری مصونیت ندارد مصرف میشود.از عمده ترین بیماری های این دسته وبا،حصبه،ژیاردیانیز ، لپتوسیپروسیس ، تولادمیا ، اسهال میکروبی و غیره هستند که یک مسیر از انتقال مدفوع تا خوراک داشته و بروز آنها بطور همزمان ، بین افرادی که از یک منبع آب استفاده کرده اند مشخص می شود.

خلاصه: دسترسی به اب اشامیدنی سالم برای حفظ سلامت انسان و نیز توسعه و پیشرفت جوامع بشری ضروری میباشد پس اب اشامیدنی باید مطابق با استانداردهای بهداشتی مقررات اولیه اب اشامیدنی باشد همچنین براساس استاندارهای ثانویه ،اب اشامیدنی باید از نظر پارامترهای زیباشناختی از جمله رنگ،بو و طعم دارای مقادیر پایین و قابل قبول باشد.

 

مقالات پیشنهادی

استاندارد آب بویلر

استاندارد آب بویلر استاندارد آب بویلر ، بستگی به پارامتر های شیمیایی و فیزیکی و فلزات سنگین موجود در نمونه آب دارد. از جمله این پارامتر ها می توان به سیلیس ، آلومینیوم ، آهن، منگنز،کلسیم،منیزیوم،آمونیاک،بی کربنات،کل املاح محلول،مس، روی، سختی کل،قلیائیت،پی اچ،اكسيژن خواهي شيميايي و مواد معلق اشاره کرد. تعیین مقدار بهینه این مواد […]

روش اندازه گیری سیلیس در آب

روش اندازه گیری سیلیس در آب روش اندازه گیری سیلیس در آب با استفاده از روش مولیبدات سیلیس با روش شماره 4500SiO2.C بر اساس کتاب استاندارد متد می باشد که در مطلب روش اندازه گیری سیلیس تمامی تجهیزات و مواد و محلول های مورد نیاز برای انجام این آزمایش تشریح شد و در اینجا دستورالعمل های […]

اندازه گیری شوری آب

اندازه گیری شوری آب در ابتدا، شوری آب به غلظت کل مواد معدنی آب گفته می شد؛ ار این رو، برای تعیین مقدار شوری، نمونه آب مورد تجزیه شیمیایی کامل قرار می گرفت و مقدارش برحسب قسمت در هزار (ppt، تقریباً g/L) و قسمت در میلیون (ppm، تقریباً mg/L) گزارش می شد. نظر به اینکه […]

کیفیت آب کشاورزی

کیفیت آب کشاورزی : کیفیت آب کشاورزی بسیار در رشد گیاه و درخت تاثیر گذار است. به همین دلیل باید با انجام آزمون های تجزیه شیمیایی ، نمونه آب آنالیز شده و نتیجه آزمایشات با مقادیر استاندارد مقایسه و از استاندارد بودن کیفیت آب اطمینان حاصل شود. آب ، مهمترین منابع آب شرب شهرها، روستاها […]

اندازه گیری هیدروکربن های آلفاتیک

اندازه گیری هیدروکربن های آلفاتیک : اندازه گیری هیدروکربن های آلفاتیک توسط دستگاه GC یا همان کرمواتوگرافی گازی قابل انجام است. هیدروکربن های آلفاتیک در واقع دسته ای از ترکیبات آلی هستند که خود به چند خانواده : آلکانها ، آکینها و سیکلوآلکانها و… تقسیم می‌شوند. منبع صنعتی آلکانها ، نفت و گاز طبیعی همراه آن است. ترکیبهای آلی پیچیده […]

باكتريهاي احياء كننده سولفات(SRB)

باكتريهاي احياء كننده سولفات(SRB) : به منظور بررسی باكتريهاي احياء كننده سولفات(SRB) ، تشكيل بيوفيلم هاي ميكروبي و به دنبال آن خوردگي در تجهيزات و شبكه ها که از جمله مسايل مهم در  انشعابات آب و فاضلاب مي باشد . موجودات مختلف مانند باكتريها, قارچها , جلبك ها و جانوران دريايي به طور مستقيم و يا غير مستقيم […]

آزمایشگاه معتمد محیط زیست تهران

آزمایشگاه معتمد محیط زیست تهران شرکت آب راهبر محاسب آزمایشگاه معتمد محیط زیست تهران می باشد که برای شرکت های مشمول طرح خود اظهاری محیط زیست خدمات زیست محیطی ارائه می دهد.با استناد به ماده 3و5 آئین نامه جلوگیري از آلودگی آب (دانلود) سازمان حفاظت محیط زیست ، تخلیه فاضلاب ها به محیط شامل چاه […]

اندازه گیری اسیدیته آب

اندازه گیری اسیدیته آب : اندازه گیری اسیدیته آب  عبارت است از ظرفيت آمي آب براي واآنش با يك باز قوي تا يك pHمعين اسيديته مربوط به خاصيت خورندگی آب می باشد. CO2معمولا ترآيب اسيدي اصلي آبهاي سطحي غير آلوده است ، نگهداري وحمل نمونه هاي جمع آوري شده از چنين منابعي بايد به دقت […]

انواع تیتراسیون

انواع تیتراسیون يكي از مهمترين و ساده ترين روش هاي سنجش غلظت محلول ها استفاده از انواع تیتراسیون می باشد و درصد خلـوص مواد شيميايي كه در اكثر آزمايشگاه هاي صنايع مختلف هـم كـاربرد وسـيعي دارد استفاده از روش هاي تيتراسيون (سنجش حجمي) مي باشد كه با انتخـاب مناسـب مواد آزمايش كننده در آن مي […]

آزمایش استرپتوکوک مدفوعی

آزمایش استرپتوکوک مدفوعی آزمایش استرپتوکوک مدفوعی که برای تعیین گونه های مرکب از استرپتوکوکوس  از قبیل s.avium , s.bovis , faecalis , s.faecium , s,gallinarum  می باشد. این باکتری های با آنتی سرم های گروه d لانسفیلد واکنش مثبت نشان می دهند. زیستگاه طبیعی این استرپتوکوک ها روده ی انسان و حیوان خونگرم است. تصور می شد […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید