آب مصرفی دام و طیور

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 4 دقیقه

آب مصرفی دام و طیور :

آب مصرفی دام و طیور ، باید از لحاظ کیفیت میکروبی و فیزیکی و شیمیایی بهینه باشد که برای سلامتی حیوان هیچگونه عوارضی را در تولیدات حیوانی نداشته باشد. چرا که آب يك عنصر حياتي است با ويژگي‌هاي قابل توجه و كم نظير، يكي از مهم ترين عناصر شيميايي مي‌باشد كه قسمت اعظم موجودات زنده و محيط زيست راتشكيل مي‌دهد. اين ماده 70% گياهان را تشكيل مي‌دهد. آب فراوان‌ترين و بهترين حلال در طبيعت است. آب يك مايع زيست شناختي است كه واكنش‌هاي فيزيك وشيميايي سوخت و ساز در پيكره موجودات زنده را مقدور و تسهيل مي‌نمايد ومحيطي است براي نقل و انتقال مواد در بدن موجودات زنده كه علاوه بر نقش موثرآن در متابوليسم، دفع مواد زائد حاصل از فعاليت‌هاي زيست شناختي موجود زنده را موجب مي‌شود. آب ناشي از تعريق در گرما باعث خنك كردن بدن مي‌گردد. آب و انيدريد كربنيك توسط انرژي خورشيدي در پيكره گياهان سبز تبديل به كربوهيدرات يا انرژي شيميايي مي‌شود.

آب مصرفی دام و طیور باید عاری از هرگونه ناخالصی های معلق نظير ذرات معلق زنده و غيرزنده كه در آب به صورت معلق يافت مي‌شوند. اين نوع ناخالصي را مي‌توان در سه گروه، تقسيم بندي و مطالعه نمود :

  •  ذرات معلق زنده بيماري‌زا مانند عوامل بيماري‌زاي موجد وبا، حصبه، شبه حصبه، انواع اسهال‌ها، تخم انگل‌ها مانند آسكاريس و عامل كيست هيداتيد و ويروس‌ها، منشاء اصلي اين دسته از ناخالصي‌ها فاضلاب شهري و حضور حيوانات اهلي يا وحشي در مجاورت منابع آب مي‌باشد.
  •  ذرات معلق زنده غيربيماري‌زا مانند باكتري‌هاي ساپروفيت، اغلب جلبك‌ها و تك سلولي‌هايي كه در طبيعت به وفور پيدا مي‌شوند.
  • ذرات معلق غيرزنده مانند رس، ليمون كه ناشي از فرسايش سطح زمين و سطوح آبخيز مي‌باشد.

همچنین اینکه آب مصرفی دام و طیور باید عاری از املاح معدني، تركيبات آلي و گازهاي محلول مي‌باشند كه مي‌توان آن‌ها را به صورت زير گروه بندي نمود:

  • املاح محلول معدني كه اغلب به صورت املاح كلسيم، منيزيم، سديم، آهن، منگنز و000 مي‌باشد كه برخي از آن‌ها مصرف آب را محدود مي‌نمايند كه در جاي خود بحث خواهد شد.
  • گازهاي محلول مانند اكسيژن، انيدريد كربنيك، هيدروژن سولفوره، ازت وغيره مي‌باشند و اين نوع ناخالصي نيز كيفيت شيميايي آب را تحت تاثير قرار داده و ممكن است باعث نامطلوب بودن آن شود.

مصرف آب در گاو :

در تشریح آب مصرفی دام و طیور در اینجا مصرف آب در گاو ها را بررسی میکنیم که آب مورد نیاز روزانه گاوهاي گوشتی، نه تنها وابسته به نژاد آنها است، بلکه به سایز بدنی، درجه حرارت محیط در روز، شرایط بدنی ، نوع جیره و مقدار رطوبت آن، میزان نمک موجود در خوراك ، نسبت افزایش وزن روزانه و دماي آب مصرفی ، وابسته است.بطور کلی ،چون گاوهاي درشت جثه تر و سنگین تر ، خوراك بیشتري مصرف می کنند لذا آب بیشتري نسبت به گاوهاي ریز جثه تر می خورند. همچنین گاوهاي گوشتی ، بخصوص گاوهاي جوان در حال رشد همواره بیشتر از گاوهاي بالغ تر به آب نیاز دارند .گاوهاي که از علوفه سبز و پرآب (داراي حدود 80الی % 75رطوبت) استفاده میکنند ، نسبت به گاوهاي دیگري که خوراك هاي خشک (داراي % 10 -12رطوبت) مصرف می نمایند ، به آب کمتري نیازمندند .
مصرف آب همچنین به میزان دسترسی دام به آب و درجه حرارت آن بستگی دارد .گاوهایی که در تمام اوقات شبانه روز به آب دسترسی دارند در مقایسه با آنهایی که روزانه یک یا دو بار فرصت دستیابی به آب دارند آب بیشتري می نوشند و شیر بیشتري نیز تولید می کنند. گاو هاي پر تولید در مقایسه با گاوهاي کم تولید با افزایش دفعات نوشیدن آب ، افزایش بیشتري در تولید شیر نشان می دهند. ولرم بودن آب در روزهاي سرد ، در مقایسه با آبی که کمی بالاتر از صفر درجه است ، باعث می شود که گاوها آب بیشتري مصرف کنند. گاوها، به علت این که مقدار مناسبی آب را می توانند در شکمبه خود ذخیره کنند، تا 2 -3روز بی آبی را هم می توانند تحمل کنند. این در صورتی است که دماي هوا آنچنان گرم نشود که براي گاو تنش زا باشد. بی تردید، این مقدار مقاومت به کم آبی، در هواي گرم کاهش می یابد.

مصرف آب در طیور :


در آب مصرفی دام و طیور که تشریح می گردد مشخض است که طیور تقریبا به مقدار زیادي آب نیاز دارند. مقدار آبی که بوسیله مرغ مصرف میشود تابع عوامل متعددي میباشد که به موارد ذیل اشاره میشود :

  • مقدار خوراك مصرف شده ،
  • حرارت ورطوبت محیط ،
  • فعالیت مرغ ،
  • ماهیت خوراك مصرف شده ، مخصوصا آب ، نمک و پروتئین موجود در خوراك

تحت شرایط معمولی از نظرحرارت و رطوبت ، مرغ تقریبا دو برابر خوراك مصرفی خود آب مصرف میکند . در شرایطی که هوا گرم باشد این مقدار ممکن است بدو برابرافزایش یابد . بطورمتوسط مقدارآب مصرف شده بوسیله مرغ معادل دو یا سه برابر مقدار خوراك مصرف شده است .
توصیه میشود در طول دوره پرورش ، آب مصرفی دام و طیور  شیرین فراوان ، تمیز و خنک دردسترس مرغ باشد . اگر مرغها نتوانند تمام آب مورد احتیاج خود را بدست آورند ، آنها بهمان نسبت خوراك کمتري مصرف میکنند لذا تامین آب بمقدارکافی براي ادامه مصرف خوراك بطور طبیعی لازم میباشد ، نوسانات سرعت رشد غالبا میتواند نشانه اي از نوسانات خوراك مصرف شده بوده و بنوبه خود ، این نوسانات میتواند نشانه اي از عدم تامین مقدار آب مورد نیاز طیور باشد . پرریزیهاي جزئی در مرغهاي تخمگذار غالبا ممکن است نشانه آن باشد که مرغ ها در بعضی اوقات نتوانسته اند مقدار آب کافی مورد احتیاج خود را براي مدت چند روز و یا کمتر بدست آورند .

آب مصرفی دام و طیور

 

مقالات پیشنهادی

آنالیز مشخصات فاضلاب

آنالیز مشخصات فاضلاب در طراحي فرآيند لجن فعال ، آنالیز مشخصات فاضلاب درای اهمیت است. آنالیز پساب در طراحی پارامتر های حجم حوض هـوادهي ،حجـم توليـد لجـن ،حجـماكسيژن مورد نياز و غلظت پارامترهاي مهم پساب خروجي تاثیر گذار است. براي طراحي مناسب فرآيند لجـن فعال، آنالیز مشخصات فاضلاب شايد حياتي ترين مرحله فرآيند باشد. توصيف ويژگـي […]

انواع روش های استخراج

انواع روش های استخراج انواع روش های استخراج ، بر پایه انتقال يك تركيب از يك فاز شيميايي به فاز ديگر می باشد. اساس اين روش ها بر مبناي اختلاف حلاليت يك جزء در دو حلال غير قابل امتزاج مي باشد. دو فاز مورد استفاده مي تواند به صورت مايع-مايع، مايع-جامد، گاز-جامد و … باشد.استخراج مايع-مايع متداولترين […]

باکتری های موجود در آب

باکتری های موجود در آب : گروه كليفرم که شامل گونه هايي از باکتری های موجود در آب که متعلق به خانواده آنتروباكتريا سه ها هستند. تعريـف قديمي از اين گروه بر اساس باكتري شناسي علمي نبوده، بلكه مبتني بر روش تخمير لاكتوز مي باشد. بنابر اين در رابطه با روش تخمير، اين گروه تحت عنوان […]

روش‌های اندازه‌گیری کلر باقی‌مانده در آب

روش‌های اندازه‌گیری کلر باقی‌مانده در آب

روش‌های اندازه‌گیری کلر باقی‌مانده در آب کلرزنی منابع آبی و پساب‌ها با هدف تخریب و یا غیر فعال کردن میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا انجام می‌شود. هدف دیگر، ارتقاء همه‌جانبه کیفیت آب مصرفی به دلیل واکنش کلرین (Cl2) با آمونیاک، آهن، منگنز، سولفید و برخی گونه‌های آلی است. به همین دلیل یادگیری و اجرای روش‌های اندازه‌گیری کلر باقی‌مانده […]

آمونیاک محلول در آب

آمونیاک محلول در آب : آمونیاک محلول در آب يكي از آلاينده هاي رايج در پسابهاي شهري، كشاورزي و صنعتي به شمار مي آيد. آمونیاک محلول در آب مشكلات فراواني را ايجاد ميكند و به همين دليل حذف آمونياك از پساب امري ضروري به نظر ميرسد. افزايش ميزان اكسيژن مورد نياز آب هاي دريافت كننده […]

محصول دانش بنیان شرکت دانش بنیان آبرام - پکیج تصفیه فاضلاب بیمارستانی MBBR

مصاحبه مدیر عامل شرکت دانش بنیان آبرام با آبادیران

مصاحبه مدیر عامل شرکت دانش بنیان آبرام با آبادیران مدیر عامل شرکت دانش بنیان آبرام (آب راهبر محاسب) در روز 21 فروردین ماه 1403 با برنامه ملی آبادیران مصاحبه کرد. این برنامه با هدف پیشرفت و آبادانی کشور به دنبال توسعه پایدار در مناطق کم‎تر برخوردار با خدمات زیست‌محیطی دانش بنیان ایرانی و … می‌باشد. […]

استانداردهای بهداشت آب

استانداردهای بهداشت آب :   با توجه به استانداردهای بهداشت آب   و بر اساس استاندارد هاي ملي به شماره 4208نمونه برداري از آب آشاميدني جهت انجام آزمايشات باكتريولوژي آب انجام و نتايج آزمايش در پرونده آب شهر نگهداري گردد. در صورت مشاهده موارد آلوده ضمن بررسي علت آلودگي نتايج آزمايشها بر اساس محل نمونه […]

طرز تهیه محیط های کشت میکروبی

طرز تهیه محیط های کشت میکروبی طرز تهیه محیط های کشت میکروبی ، معرف های که در آزمایشگاه میکروب شناسی آب و فاضلاب مورد استفاده قرار می گیرد، متفاوت است. در ایتجا به تشریح ساخت محیط کشت لاکتوز ، سوربیتول ،آزمون های تخمیر سلولی ، تست ایندول و تست متیل رد می پردازیم. بر اساس […]

اندازه گیری mtbe

اندازه گیری mtbe : برای شناسایی و اندازه گیری mtbe مشخص است که این ترکیبات از مواد شیمیایی اضافه شونده به بنزین است. و کاربرد آن در افزایش عدد اکتان سوخت به منظور بهره وری بیشتر از بنزین می باشد. mtbe از طرف سازمان حفاظت محیط زیست امریکا به عنوان یک ماده مضر با احتمال سرطان زایی بالا […]

آنالیز آب

آنالیز آب آنالیز آب، شامل آنالیز شیمیایی، فیزیکی، میکروبی و فلزات سنگین است که در آزمایشگاه های آب انجام می شود. هر کدام از آنالیزها پارامترهای مختلفی دارند و بر حسب کاربری آب این پارامترها متفاوت است. این آنالیزها برای آب های مختلفی از جمله آب آشامیدنی، آب استخر، آب صنعتی و … قابل انجام […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید