آب معدنی بهتر است یا آب آشامیدنی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

آب معدنی بهتر است یا آب آشامیدنی

آب معدنی بهتر است یا آب آشامیدنی ؟ در جواب به این سوال باید به بررسی شیمیایی و میکروبی آب مورد نظر پرداخت. پارامتر های میکروبی مانند توتال کلی فرم و کلی فرم گوارشی هر دونوع آب آب آشامیدنی و معدنی باید صفر باشد. لذا تفاوت اصلی تمایز آب معدنی و آب آشامیدنی در پارامتر های شیمیایی این دو نوع آب است. پارامتر هایی که استاندارد شماره ۱۰۵۳ آب آشامیدنی برای آب آشامیدنی سازمان ملی استاندارد تعیین نموده است. استاندارد شماره ۲۴۴۱ آب معدنی طبیعی سازمان ملی استاندارد هم کیفیت آب معدنی را تعیین نموده است.

آب معدنی بهتر است یا آب آشامیدنی ؟

 

جدول قیاسی که بین پارامتر های شیمیایی آب معدنی طبیعی و آب آشامیدنی. در کل با توجه به استاندارد ها می توان گفت که آبی برای بدن مفید است که املاح کافی همچون کلسیم ،منیزویم ،سدیم  و … را داشته باشد. چراکه آب های معدنی اگر واقعا معدنی و طبیعی باشند املاح مفید تری برای بدن را دارا می باشند. البته استاندارد آب آشامیدنی هم همانطور که در جدول دیده می شوند در قیاس با آب معدنی استاندارد های تقریبا یکانی دارند. اما آب خروجی از دستگاه های تصفیه خانگی را باید به دقت بررسی کرد چراکه عموما این دستگاه ها تمامی املاح مفید آب را تصفیه میکنند. عموما دیده شده آبی که از این دستگاه های بیرون می آید دارای tds = ۱۰ ( بر حسب میلیگرم بر لیتر) می باشد. که این مقدار tds بسیار کم می باشد.

آبهاي معدنی ، از چشمه هاي طبیعی یا چشمه هایی که مصنوعا ایجاد شده اند ، جریـان دارنـد. آنها را در همان سرچشمه در ظرف مخصوصی پر میکنند و براي مصرف حمل مینمایندآب چشمه ها بطور کلی داراي نمکهایی هستند که در موقع عبـور آب از سـطح زمـین در آن حـل شده. ولی آب مقطر فاقد این نمکهاست. مقدار این نمکهـا در آبهـاي معـدنی بمراتـب زیـادتر و لااقل به یک در هزار میرسد.

 

مقالات پیشنهادی

قلیائیت آب

قلیائیت آب

قلیائیت آب : ظرفیت آب برای خنثی سازی اسید را قلیائیت می نامند. بنابراین، قلیائیت برخلاف اسیدیته، یعنی ظرفیت آب برای خنثی سازی باز، است. قلیائیت آب های طبیعی عمدتاً مربوط به نمک های اسیدهای ضعیف است، لیکن بازهای ضعیف یا قوی نیز ممکن است در آن مشارکت داشته باشند. بی کربنات ها عمده ترین […]

آزمایش تعیین غلظت مواد جامد معلق

آزمایش تعیین غلظت مواد جامد معلق

آزمایش تعیین غلظت مواد جامد معلق: مقایسه غلظت مواد جامد معلق در فاضلاب ورودی و خروجی از واحدهای ته نشینی ، فاضلاب ورودی به تصفیه خانه و فاضلاب تصفیه شده ، به ترتیب نمایانگر بازد هی حوض های ته نشینی و بازدهی تصفیه خانه از نظر کاهش مواد جامد معلق می باشد . همچنین مقایسه مواد جامد […]

روش اندازه گیری سیلیس

روش اندازه گیری سیلیس روش اندازه گیری سیلیس با روش مولبیدات سیلیس به شماره روش  4500SiO2.C  بر اساس کتاب استاندارد متد می باشد که در این روش آمونیوم مولیبدات در پی اچ برابر با 1.2 با سیلس و  فسفات موجود واکنش داده و تولید هترپلی اسید می کند. اگزالیک اسید به منظور حذف مولبیدات فسفر […]

آب آشامیدنی

آب آشامیدنی

آب آشامیدنی: آب آشامیدنی ،آبی است،که ویژگیهاي فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیکی و رادیواکتیو آن در حدي باشد که، مصرف آن جهت آشامیدن، عارضه سوئی در کوتاه مدت یا دراز مدت، براي سلامت انسان، ایجاد نکند. اب اشامیدنی در دسترس ما درصد بسیار کمی از کل اب موجود در سطح زمین را تشکیل میدهد درحالی که دسترسی […]

اندازه گیری فلزات سنگین در آب

اندازه گیری فلزات سنگین در آب

اندازه گیری فلزات سنگین در آب اسپكتر فتومتر جذب اتمي: فلزات سنگین يون فلزاتي در اين روش قابل اندازه‏ گيري است كه غلظت آن در دامنه تغييرات زير قرار دارد: حد بالائي غلظت قابل تعيين را مي‏توان با رقيق كردن نمونه افزايش داد. حد پائيني غلظت قابل تعيين بطور عمده بستگي به وسائل و تجهيزاتي دارد […]

میزان مصرف آب در محصولات کشاورزی

میزان مصرف آب در محصولات کشاورزی : میزان مصرف آب در محصولات کشاورزی  ابتداء به تعريف آب مجازي و فرهنگ مصرف آب و چگونگي تعامل كشورها با كمبود آ ب در توليد و تجارت محصولات مختلف پرداخته و سپس برخي راهكارهاي پيشنهادي براي اصلاح مديريت مصرف بهينه آب به همراه تصاويري از ميزان آب مصرفي […]

استاندارد آب آشامیدنی سالم

استاندارد آب آشامیدنی سالم  : توسعه شهرنشيني در گرو تدوین استاندارد آب آشامیدنی سالم  است چراکه پيشرفت صنايع و كشاورزي به وجود استاندارد آب آشامیدنی سالم  و بهداشتي بستگي دارد. به دليل محدود بودن منابع و ذخاير آب در اغلب نقاط كشور و رشد سريع جمعيت از يك سو و گسترش صنايع و كشاورزي از […]

خوردگی در تاسیسات

خوردگی در تاسیسات خوردگی در تاسیسات ، بيانگر كاهش قابل توجه در ارزش يك جسم جامد است كه در معرض يك برخـورد شـيميايي مسـتقيم قـرار گرفته است. رايجترين تعريفي كه براي خوردگي بيان ميشود ” حمله به مـاده ي فلـزي بـا واكنشـي اسـت كـه در محيط پيرامون آن اتفاق ميافتد. زنگزدگي اصطلاحي است كه به خوردگي آهن و […]

EC آب کشاورزی

EC آب کشاورزی EC آب کشاورزی – electrical conductivity عبارت است از هدایت الکتریکی یا رسانندگی الکتریکی یک آب کشاورزی. در واقع رسانندگی الکتریکی یک محلول معیاری است از توانایی آن در انتقال جریان الکتریکی. این پارامتر به مواردی مانند دما، غلظت ، تحرک یون ها و ظرفیت یون ها بستگی دارد. رسانندگی محلول های […]

پاتوژن ها در آب

پاتوژن ­ها در آب: پاتوژن­ ها (میکروب­ های بیماری ­زا) پس از ورود به بدن میزبان، با تهاجم و تکثیر در بافت­ های بدن، ممکن است به بیماری میزبان منجر شوند. از نظر بهداشتی، حضور پاتوژن­ ها در آب آشامیدنی موجب نگرانی انسان است. هر بیماری که پاتوژن عاملِ آن، از طریق آب آلوده وارد […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید