آب چاه زمين های كشاورزي

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 4 دقیقه

آب چاه زمين های كشاورزي :

آب چاه زمين های كشاورزي دارای اهمیت زیادی است. بكارگيري كودهاي شيميايي ازته در عمليات كشاورزي يكي از منابع مهم ورود نيترات به آبهاي زيرزميني مي باشد. در كشور ما به ويژه در مناطق ساحلي كه سطح آب زيرزميني بالاست، در مناطق فعال از نظركشاورزي، خطر آلودگي آبهاي زيرزميني و سطحي به نيترات وجود دارد.

 

آب چاه زمين های كشاورزي
آب چاه زمين های كشاورزي

از ديرباز آب هاي زيرزميني بعنوان يكي از منابع حياتي تأمين آب مصرفي و رفع نيازمندي هاي جوامع بشري مورد توجه بوده است. در واقع اين منبع ذخيره آب موجب برپايي تمدن هايي در عرصه دشتها و اراضي دور از رودخانه هاي آب شيرين گشته است و امروزه نيز نقش موثري در رشد اقتصادي جوامع مختلف دارد.
در سالهاي اخير با افزايش جمعيت در كشور و عدم توجه به چگونگي بهره برداري علمي از آبهاي زيرزميني، اين منبع حياتي همانند ساير منابع دستخوش تغييرات شگرفي شده و روز به روز به حجم استخراج منابع آبهاي زيرزميني از آبخوان ها افزوده شده است. در كشور ما با افزايش جمعيت، استفاده از آب چاه زمين های كشاورزي بيش از پيش گسترش يافته است بطوريكه تأمين آب كشاورزي، مصارف شرب و آب مورد نياز صنايع عمدتا از طريق منابع آبهاي زيرزميني صورت مي گيرد.
آب در طبيعت بصورت خالص يافت نمي گردد، بلكه همواره مقاديري املاح ، مواد معلق و گازهاي محلول را همراه خود دارد، بنابراين منابع آب در مناطق مختلف، ويژگي هاي مختلف به خود ميگيرد.

يكي از موضوعات بسيار مهم در هيدرولوژي كاربردي كيفيت آب است. زيرا عمده فعاليتهاي آب شناسي در جهت تامين آب براي مصارف كشاورزي و يا شرب و صنعت ميباشد كه هركدام به لحاظ كيفي ميبايست داراي ويژگيهاي كيفي و معيارهاي مشخصي باشند و اگر تأمين چنان آبي مقدور نباشد اين فعاليت ها بلااثر ميباشد. امروزه بررسيهاي كيفي آب دامنه گستردهتري پيدا كرده و مسائل مربوط به آلودگي آبهاي سطحي و زيرزميني را نيز شامل ميگردد.
موضوع آلودگي نه تنها در كشورهاي صنعتي بلكه در كشورهاي كشاورزي و در حال توسعه نيز مطرح ميباشد. به عنوان مثال در اكثر شهرهاي ايران كه آب شرب از منابع زيرزميني تامين ميشود بايد به مساله آلوده بودن اين منابع به نيترات و ساير عناصر سمي كه ممكن است توسط چاههاي فاضلاب يا كودها و سمومي كه در كشاورزي مصرف شده و همراه با آب نفوذي به لايه هاي آبدار ميرسد توجه شود. بنابراين در مطالعات هيدرولوژي همراه با مطالعه كمي مقدار آب معيارهاي كيفي آن نيز بررسي ميشوند.

هدف از كنترل كيفيت آب، آگاهي از وضعيت و روند تغييرات ويژگي هاي فيزيكي، شيميايي و ميكروبي منابع آب، در محل استفاده مي باشد. فرايند كنترل كيفي به تأييد امكان ادامه تامين آب از يك محدوده يا منبعي مشخص مي انجامد لذا انجام آزمايشات شيميايي و تعيين پارامترهاي اصلي، براي هر منبع تأمين آب شرب، يكي از فعاليت هاي اساسي و ضروري كنترل كيفي در تمامي آزمایشگاههای آب و فاضلاب مي باشد. پس از انجام آناليز براي هر منبع تامين آب يك سري داده ها و نتايج بدست مي آيد كه در بيشترموارد اين داده ها به صورت خام رها مي شود و رسيدن به شناخت صحيح و جامع به وسيله اين داده ها مشكل و در عين حال مستلزم صرف وقت زيادي مي باشد. از طرفي با توجه به اينكه هزينه زيادي در بخش آزمايشگاهي هر شركت آب و فاضلاب صرف مي شود، همچنين اهميت آناليز كيفي استفاده مطلوب از اين داده ها ضروري است،براي بررسي وضعيت منبع تامين آب، همچنين بررسي وضعيت منابع در سطح دهستان، بخش، شهرستان، استان و در هر منطقه مشخص با انجام تحليل آماري بر روي نتايج مي توان به اطلاعات جامع و شناخت صحيح دست يافت كه اين شناخت سبب بهبود بهره وري و هدفمند شدن سرمايه گذاري و نوآوري مي شود.همچنين به منظور كنترل آلودگي آبهاي زيرزميني تعيين پارامترهاي شيمياي نمونه هاي آب لازم است.

پارامتر هاي شيميايي آب چاه زمين های كشاورزي :

پارامتر هاي شيميايي منابع آب روستايي شهر تنكابن از ديدگاه بهداشتي مشكل آفرين نيست ليكن به دليل پايين تر بودن كيفيت آب استحصالي برخي از منابع زيرزميني در صورت نياز به مصرف نمودن، ميتوان آن را با ساير آب ها نظير آب هاي سطحي موجود تا حد فراهم نمودن گستره مطلوب استانداردها، اختلاط و سپس مورد استفاده قرار داد. هر چند غلظت نيتريت و نيترات در همه موارد كمتر از استاندارد آب شرب ايران ميباشد. اما با توجه به تعريف آلودگي آب از نظر نيترات چاه ها در طبقه يآلودهو كمي آلودهقرار گرفته اند. علاوه بر اين، تفاوت غلظت نيترات در چاه هاي منطقه ، هم چنين نزديك شدن مقدار نيترات برخي چاه ها به 20ميلي گرم در ليتر (كه نشانه ي تأثير فعاليت هاي انسان است)، نيز مهم بوده و شايسته ي توجه جدي است.

مقالات پیشنهادی

روش نمونه برداری از پساب

روش نمونه برداری از پساب روش نمونه برداری از پساب تصفیه شده بستگی به پارامتر هایی که باید آزمایش شود، دارد. در روش های نمونه برداری ، ظروف نمونه گیری ، حجم آب مورد نیاز ، روش نگه داری  و حداکثر زمان نگهداری دارای اهمیت است. به طور کلی پارامتر های میکروبی ، باید در […]

روش سوپرکلریناسیون چاه آب

روش سوپرکلریناسیون چاه آب در روش سوپرکلریناسیون چاه آب باید ابتدا مقدار پركلرين محاسبه شده را در 100 ليتر آب بطور كامل حل نموده و به طريق زير در مدت دو ساعت به چاه تزريق شود.(قبل از ادامه مطالعه مطلب ، مطلب سوپرکلریناسیون چاه آب را مطالعه کنید.)   پمپ تزريق روي 50 ليتر در ساعت تنظيم […]

آزمایشگاه بهداشت آب

آزمایشگاه بهداشت آب : در آزمایشگاه بهداشت آب به منظور تعیین استانداردهاي آب آشامیدني ، مجموعه مقررات و قوانیني است که از طرف سازمانهاي دولتي مسئول براي حفظ بهداشت و سلامت مصرف کننده تدوين ميگردد.گرچه ممکن است در بعضي موارد نتوان براحتي به اين استانداردهاي کیفي دست يافت لیکن هدف سازمان تولید کننده آب آشامیدني از […]

اکسیژن محلول در آب

اکسیژن محلول در آب

اکسیژن محلول در آب اکسیژن محلول در آب به طور طبیعی وجود دارد که منجر به گوارا و خوش طعم شدن آن می شود به همین دلیل میزان آن در آب های سطحی دارای اهمیت است. تمام موجودات زنده برای انجام متابولیسم و تهیه انرژی جهت رشد و تولید مثل نیاز به اکسیژن به اشکال […]

هيدروژن سولفيد

هيدروژن سولفيد هيدروژن سولفيد H2S ،از خطرناكترين گازهايـى اسـت كـه برخـى از صنايع خصوصا صنايع نفت و گاز و پتروشيمى و تصفیه فاضلاب با آن مواجه است. هيدروژن سولفيد گازى است بى رنگ با بوى تند تخم مرغ گنديده كه حتى در غلظتهاى بسيار كم در هوا نيز به مشام مى رسد. از هوا سنگين تر است، بنابراين […]

تصفیه اضطراري آب آشامیدني

تصفیه اضطراري آب آشامیدني  آب آشامیدني  بطور معمول در حين شرایط اضطراري و بعد از آن تصفيه مي شوند تا آب مصرفي، سالم و از نظر مصرف کنندگان قابل قبول باشد. انجام عمليات تصفيه در محل مصرف نسبت به سيستم هاي مرکزي سریعتر و ارزانتر است. اما ممكن است مدیریت آن دشوارتر باشد. در شرایط […]

نيتروژن كل كجلدال

نيتروژن كل كجلدال : نيتروژن كل كجلدال عبارت از اندازه گيري نيتروژن آلي و نيتـروژن آمونيـاكي در نمونه آب، خاک یا فاضلاب اسـت. رشـد بيولـوژيكي ميكروارگانيسم ها به نيتروژن آمونياكي نياز دارد كه به وسيله ميكروارگانيسم ها با تركيب سلول مبدل مي شـود. نيتـروژن آلي شامل مواد طبيعي مثل پروتئينها و پپتيدها، اسيدهاي نوكلوئيك و […]

حذف تری هالومتان ها

حذف تری هالومتان ها حذف تری هالومتان ها در تصفیه خانه های آب تازه تاسیس و در طول اصلاح تصفیه خانه های تعمیر شده باید همواره مورد بررسی و حذف قرار بگیرند. (به علت مقدار بالای تری هالومتان ها) نرخ تشکیل تری هالومتان ها به عوامل زیر بستگی دارد : مواد اولیه آلی : در صورتی […]

روش هضم اسیدی

روش هضم اسیدی : روش هضم اسیدی بستگی به اسیدی دارد که مورد استفاده قرار می گیرد. اسید نیتریک بیشتر نمونه ها را هضم می کند. نیترات یکی از ماتریکسهاي قابل قبول براي روش فلیم ، اتمیک ابزوربشن الکتروترمال و براي ICP-MS است . روش هضم اسیدی برخی نمونه ها ، افزودن پرکلریک ، هیدروکلریک ، هیدروفلوریک […]

گاز های متداول در آب

گاز های متداول در آب یک دسته از ناخالصی های موجود در آب، گازهای متداول در آب هستند. گازهایی از قبیل O2,  CO2, CO, N2, CH4, HS و …. (گازهای متداول در آب) می توانند به علت های مختلف در آب وجود داشته باشند. همچنین با توجه به گاز های حل شده در آب می […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید