آزمایشات آب آشامیدنی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

آزمایشات آب آشامیدنی :

آزمایشات آب آشامیدنی به سه دسته آزمایشات فیزیکی آب آشامیدنی، آزمایشات شیمیایی آب، آزمایشات میکروبی آب که آزمایشات آب میکروبی به شرح زیر می باشد :

وضعیت کلی آب مورد آزمایش جهت تعیین تعداد کلی میکروارگانیسم ها در یک میلی لیتر نمونه آب موردآزمایش، براساس روش استاندارد پلیت کانت (Standard Plate Count)به طریق زیر عمل میشود.
ابتدا با استفاده از پی پت استریل یک میلی لیتر از نمونه آب را به لوله دارای 9میلی لیتر محلول سیلین اضافه نموده و کاملا آمیخته نمائید. بعد از آنکه نمونه آب و محلول سیلین آمیخته شدند یک میلی لیتر از آنرا به محیط کشت ترپتیون سویا آگار
) (T.S.Aاستریل شده و نگهداری گردیده در حرارت 85ºCافزوده و بخوبی مخلوط نمائید و بعد از آن مخلوط فوق را در داخل پتری دیش استریل، خالی نمائید. میتوان به همین طریق  نمونه آب را با کمک محلول سیلین تا چند درجه رقیق نموده و در پتری دیش های جداگانه کشت داد. پلیت های کشت داده شده از نمونه ای مختلف آب را برای مدت 14الی 28ساعت در اینکوباتور 33 ºCقرار دهید.

 

بررسی وجود کلی فرم ها در آزمایشات آب آشامیدنی :

جهت بررسی وجود کلی فرم ها در آب و تائید دقیق و حتمی آنها می بایست از حداقل سه مرحله آزمایش و محیط کشت های مناسب آنها استفاده نمود. این مراحل بقرار زیر می باشند:

  • آزمایش مرحله احتمالی (Presumptive Test)
  • آزمایش مرحله تائیدی (Confirmtive Test)
  • آزمایش مرحله تکمیلی (Completed Test)                                                                                                                     در اولین مرحله آزمایش جهت پیگیری وجود کلی فرم ها از محیط کشت فنل ردلاکتوزبراث استفاده میشود.جهت انجام آزمایش 3لوله دارای محیط  (P.R.L.B)یک میلی لیتر از نمونه آب افزوده شده و برای مدت 84ساعت در اینکوباتور 33ºCقرار داده میشود. 

ابتدا محیط های کشت (T.S.A)مورد بررسی قرار می گیرند. پرگنه (کلنی)های رشد یافته در آنها را توسط دستگاه کلنی کانترشمارش نموده و سپس با در نظر گرفتن درجه رقت، تعداد کل میکروارگانیسم ها در یک میلی لیتر نمونه آب محاسبه میگردد.
– سپس سعی میشود از پرگنه های مختلف موجود در محیط لازم تهیه نموده و با استفاده از رنگ آمیزی گرم، آنها را رنگ آمیزی نموده و سپس مورد مشاهده میکروسکوپی قرار دهند.
– در مورد کلی فرم ها، محیط کشت
) (P.R.L.B)را بررسی نمائید. وجود گا از طریق لوله دورهام موجود در محیط بررسی میشود. همچنین چنانچه محیط اسیدی شود رنگ محیط زرد و در صورت قلیائی بودن رنگ آن قرمز می گردد. لوله هائی که رنگ محیط زرد و در لوله دورهام گاز تجمع یافته باشند، احتمال وجود کلی فرم ها را تقویت نموده و می بایست جهت تائید آنها، از محیط فوق به میزان 0/1تا 0/5میلی لیتر در محیط کشت E.M.Bکشت داده و در اینکوباتور 33 ºCقرار داد.

در محیط کشت ائوزین متیلن بلو آگار خصوصیات پرگنه کلی فرم ها به صورتی است که میتوان تا حدودی زیادی وجود آنها را از دیگر باکتریها مشخص نمود.

 

آزمایشات آب آشامیدنی

 

مقالات پیشنهادی

انواع بوی بد فاضلاب

بوی بد فاضلاب انواع بوی بد فاضلاب موجود در تاسیسات فاضلاب ، در غلظت های پایین معمولا استرس فیزیولوژیکی ناشی از بو اهمیت دارد تا آسیبی که به بدن انسان می رساند. در جدول زیر چند نمونه از بوهایی که در تاسیسات فاضلاب تولید می شود ارائه می شود که تعداد آنها بیشتر از ۱۶ نوع […]

میزان استاندارد کلر در آب استخر

میزان استاندارد کلر در آب استخر : میزان استاندارد کلر در آب استخر چگونه باید باشد؟ ماده اي كه به گونه اي متداول براي گندزدايي به كار ميرود كلرين  (Cl2) است. كارآيي گاز كلر براي كلرزني به علت اثرات ذرات اين فرآورده است كه پس از افزودن مقدار معيني از آن به آب ميكرو ارگانيسم هاي مضر […]

دستشویی وحمام پیش ساخته

دستشویی وحمام پیش ساخته : دستشویی وحمام پیش ساخته ،از جمله تجهيزات بهداشتي اوليه اي هستند که در مناطقی که فاقد آنها هستند(بخصوص در بلایایي که سرویس هاي بهداشتي و شبكه هاي فاضلاب آسيب جدي دیده اند)، مورد استفاده قرار می گيرند. مهمترین نكات مورد توجه در تهيه سرویس هاي بهداشتي پيش ساخته شامل استحكام، […]

آزمایشگاه معتمد محیط زیست

آزمایشگاه معتمد محیط زیست آزمایشگاه معتمد محیط زیست به شرکت های خصوصی یا سازمان های دولتی گفته می شود که گواهینامه آزمایشگاه معتمد محیط زیست را دریافت می کنند. شرکت آب راهبر محاسب ، آزمایشگاه معتمد سازمان حفاظت محیط زیست کشور می باشد. این شرکت مجهز به آزمایشگاه میکروبی و آزمایشگاه شیمی می باشد. در […]

کیفیت آب سد

کیفیت آب سد کیفیت آب سد بسیار تحت تاثیر پدیده لایه بندی می باشد، مهمترین مشخصه آب در مخازن پدیده لایه بندي عمودي آب میباشد که باعث ایجاد کیفیت متفاوت آب در عمقهای مختلف میگردد. این پدیده در هر ایستگاه پایش در هر مرحله از نمونه برداري و اندازه گیري باید به وسیله اندازه گیري نیمرخ […]

آزمایشگاه سیار آب

آزمایشگاه سیار آب آزمایشگاه سیار آب در مکان هایی کاربرد دارد که دسترسی به آزمایشگاه مجهز میکروبی ، شیمیایی و فلزات سنگین وجود ندارد و باید حتما در محل با آزمایشگاه سیار آب آزمایش های آب محل انجام شود. در عملیات صحرایی هیدروژئوشیمیایی، اندازه گیری پارامترهای درجه حرارت، PH، هدایت الکتریکی و تعیین میزان یون […]

آب آشامیدنی

خصوصیات آب اشامیدنی

خصوصیات شیمیایی آب اشامیدنی تامین آب آشامیدنی سالم و بهداشتي از نظر میكروبي، فیزيكي و شیمیايي بعنوان يكي از چالش هاي انسان در جوامع و به ويژه جوامع در حال توسعه مي باشد. توزيع آب غیر منطبق با استانداردها در كوتاه مدت و در بلند مدت اثرات جبران ناپذيري بر سلامت مصرف كنندگان می گذارد. (1)آب از […]

اندازه گیری باقیمانده سموم

اندازه گیری باقیمانده سموم اندازه گیری باقیمانده سموم بر اساس استاندارد سازمان محیط زیست آمریکا (EPA) توسط دستگاه کروماتوگرافی گازی که دارای ستون های مویینه با شناساگر های فسفر- نیتروژن (NPD) یا دارای شناساگر  FPD قابل اندازه گیری است. اندازه گیری باقیمانده سموم ترکیبات فسفره شامل اندازه گیری ترکیبات آنالیت بر اساس جدول زیر می شود. […]

مسیرهای انتقال پاتوژن ها و انگل های مرتبط با آب

مسیرهای انتقال پاتوژن ها و انگل های مرتبط با آب انتقال، شامل جابجایی عامل عفونی از یک مخزن به یک میزبان، مهمترین عامل در زنجیره عفونت می باشد. پاتوژن ها می توانند از طریق مسیرهای متعددی از مخزن به میزبان مستعد منتقل شوند. مسیرهای انتقال پاتوژن های مرتبط با آب در شکل 1 خلاصه شده […]

آزمایش فسفات آب در آزمایشگاه آبرام

روش اندازه‌گیری فسفات در آب

روش اندازه‌گیری فسفات در آب فسفات بر حسب PO43- بیان می‌گردد. این ترکیب در محیط اسیدی قوی با آمونیوم مولبیدات کمپلکس زرد رنگ به فرمول H7P(Mo2O7) ایجاد می‌کند که شدت رنگ ایجاد شده بستگی به میزان فسفات دارد. در زیر به مزاحمت‌ها و نحوه حذف آن‌ها، مواد و محلول‌های مورد استفاده مورد نیاز و روش […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید