آزمایشات آب آشامیدنی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

آزمایشات آب آشامیدنی :

آزمایشات آب آشامیدنی به سه دسته آزمایشات فیزیکی آب آشامیدنی، آزمایشات شیمیایی آب، آزمایشات میکروبی آب که آزمایشات آب میکروبی به شرح زیر می باشد :

وضعیت کلی آب مورد آزمایش جهت تعیین تعداد کلی میکروارگانیسم ها در یک میلی لیتر نمونه آب موردآزمایش، براساس روش استاندارد پلیت کانت (Standard Plate Count)به طریق زیر عمل میشود.
ابتدا با استفاده از پی پت استریل یک میلی لیتر از نمونه آب را به لوله دارای 9میلی لیتر محلول سیلین اضافه نموده و کاملا آمیخته نمائید. بعد از آنکه نمونه آب و محلول سیلین آمیخته شدند یک میلی لیتر از آنرا به محیط کشت ترپتیون سویا آگار
) (T.S.Aاستریل شده و نگهداری گردیده در حرارت 85ºCافزوده و بخوبی مخلوط نمائید و بعد از آن مخلوط فوق را در داخل پتری دیش استریل، خالی نمائید. میتوان به همین طریق  نمونه آب را با کمک محلول سیلین تا چند درجه رقیق نموده و در پتری دیش های جداگانه کشت داد. پلیت های کشت داده شده از نمونه ای مختلف آب را برای مدت 14الی 28ساعت در اینکوباتور 33 ºCقرار دهید.

 

بررسی وجود کلی فرم ها در آزمایشات آب آشامیدنی :

جهت بررسی وجود کلی فرم ها در آب و تائید دقیق و حتمی آنها می بایست از حداقل سه مرحله آزمایش و محیط کشت های مناسب آنها استفاده نمود. این مراحل بقرار زیر می باشند:

  • آزمایش مرحله احتمالی (Presumptive Test)
  • آزمایش مرحله تائیدی (Confirmtive Test)
  • آزمایش مرحله تکمیلی (Completed Test)                                                                                                                     در اولین مرحله آزمایش جهت پیگیری وجود کلی فرم ها از محیط کشت فنل ردلاکتوزبراث استفاده میشود.جهت انجام آزمایش 3لوله دارای محیط  (P.R.L.B)یک میلی لیتر از نمونه آب افزوده شده و برای مدت 84ساعت در اینکوباتور 33ºCقرار داده میشود. 

ابتدا محیط های کشت (T.S.A)مورد بررسی قرار می گیرند. پرگنه (کلنی)های رشد یافته در آنها را توسط دستگاه کلنی کانترشمارش نموده و سپس با در نظر گرفتن درجه رقت، تعداد کل میکروارگانیسم ها در یک میلی لیتر نمونه آب محاسبه میگردد.
– سپس سعی میشود از پرگنه های مختلف موجود در محیط لازم تهیه نموده و با استفاده از رنگ آمیزی گرم، آنها را رنگ آمیزی نموده و سپس مورد مشاهده میکروسکوپی قرار دهند.
– در مورد کلی فرم ها، محیط کشت
) (P.R.L.B)را بررسی نمائید. وجود گا از طریق لوله دورهام موجود در محیط بررسی میشود. همچنین چنانچه محیط اسیدی شود رنگ محیط زرد و در صورت قلیائی بودن رنگ آن قرمز می گردد. لوله هائی که رنگ محیط زرد و در لوله دورهام گاز تجمع یافته باشند، احتمال وجود کلی فرم ها را تقویت نموده و می بایست جهت تائید آنها، از محیط فوق به میزان 0/1تا 0/5میلی لیتر در محیط کشت E.M.Bکشت داده و در اینکوباتور 33 ºCقرار داد.

در محیط کشت ائوزین متیلن بلو آگار خصوصیات پرگنه کلی فرم ها به صورتی است که میتوان تا حدودی زیادی وجود آنها را از دیگر باکتریها مشخص نمود.

 

آزمایشات آب آشامیدنی

 

مقالات پیشنهادی

ازن زنی آب

ازن زنی آب برخی از موارد کاربرد هاي گاز ازن را می توان گندزدایی یا به اصطلاح ازن زنی آب نامید. از کابرد های ازن میتوان تصفیه هوا،  گندزدایی پساب، صنایع غذایی، گندزدایی آب استخرهای شنا باشفافيت بسيار بالا، گندزدایی آب استخرهای پرورش ماهی،رنگ بری وبو زدایی از آب و پساب های صنعتی، گندزدایی برج […]

جیوه در آب های نفتی

جیوه در آب های نفتی : جیوه در آب های نفتی ، مخصوصا  آبهای منطقه عسلويه در خليج فارس به دليل موقعيت استثنائی خود كه محل احداث تعداد زيادی پالايشگاه گاز و كارخانه پتروشيمی است، به وفور یافت می شود. ای آب ها به طور مستقيم و غير مستقيم در معرض ورود آلاينده های مختلف […]

آب برج خنک کننده

آب برج خنک کننده برای آزمایش آب برج خنک کننده مثل سایر تجهیزات صنعتی یکسری پارامترهای میکروبی، فیزیکی-شیمیایی و فلزات سنگین وجود دارد. در مورد پارامترهای میکروبی باید گفت که برج های خنک کننده باید عاری از هر گونه میکروب باشند. زیرا وجود میکروبها در آب سیستم های خنک کننده بیش از هر چیزی تشکیل […]

آمونیاک آب

آمونیاک آب

آمونیاک آب: آمونیاک آب که از  مهم ترین ترکیب هیدروژنه ازت(نیتروژن) موجود در آب بوده و در طبیعت از تجزیه موادآلی ازت دارحاصل می گردد.این ماده گازی است بی رنگ با مزه فوق العاده تند و زننده که اشک آور و خفه کننده نیز میباشد.گازآمونیاک از هوا سبک تر بوده به سهولت به مایع تبدیل […]

دتکتورهای کروماتوگرافی گازی

دتکتورهای کروماتوگرافی گازی دتکتورهای کروماتوگرافی گازی یا آشکار ساز ها بخشی از دستگاه GC می باشند که به FID ، TCD،ECD، TIDو تقسیم بندی می شوند. در اینجا به نکاتی در مورد آشکارساز ها می پردازیم. قبل از مطالعه این مطلب سیر مطالب مرتبط به کروماتوگرافی گازی و دتکتور ها را مطالعه بفرمایید. زمان پاسخ یک دتکتور زمان […]

تصفیه آب چاه

تصفیه آب چاه امروزه تصفیه آب چاه اهمیت خود را بیشتر از قبل نشان داده است و رشد روزافزون جمعيت و به تبع آن افزايش تقاضا در بخش آب كشور موجب شد كه نيازهاي آبي جامعه ما كه قـبلا از طريق چشمه ها، رودخانه ها و قنوات تامين ميگرديد. به سمت حفر چاه سوق داده شـود. تصفیه […]

آب معدنی بهتر است یا آب آشامیدنی

آب معدنی بهتر است یا آب آشامیدنی آب معدنی بهتر است یا آب آشامیدنی ؟ در جواب به این سوال باید به بررسی شیمیایی و میکروبی آب مورد نظر پرداخت. پارامتر های میکروبی مانند توتال کلی فرم و کلی فرم گوارشی هر دونوع آب آب آشامیدنی و معدنی باید صفر باشد. لذا تفاوت اصلی تمایز […]

اندازه گیری کربنات و بی کربنات

اندازه گیری کربنات و بی کربنات : اندازه گیری کربنات و بی کربنات با روش تیتراسیون می باشد که برای محاسبه قليائيت نیاز به تعیین غلظت های کربنات و بی کربنات بر حسب کربنات کلسیم است. قليائيت آب بر اثر وجود يكي از تركيبات كربنات ، بي كربنات و هيدروكسيد ها حاصل ميگردد. معرف فنل فتـالئين […]

روش نورسنجی با استفاده از معرف دی فنیل کاربازید

روش اندازه‌گیری کرم در آب

روش اندازه‌گیری کرم (Chromium) در آب کرم (Chromium) یک نوع فلز واسطه می‌باشد که با روش‌های مختلف در آب آزمایش می‌شود. این فلز و همین طور بقیه فلزات سنگین موجود در آب و پساب، خاک و … در آزمایشگاه شرکت دانش بنیان آبرام آزمایش می‌شود. از روش‌های اندازه‌گیری کرم در آب، روش نورسنجی با استفاده […]

کلروفیل a در آب

کلروفیل a در آب کلروفیل a در آب – کلروفیل به منزله یکی دیگر از پارامترهای زیستی مهم در بحث کیفیت آب، با ساختار شیمیایی پیچیده­‌ای در محیط آبی حضور دارد و با واحدهای μg/L و mg/m3 گزارش ‌می‌شود. منبع طبیعی کلروفیل در محیط آبی رنگ‌دانه‌های طبیعیِ جلبک‌ها، سیانوباکتری‌ها و گیاهان است. این پارامتر همچنین فاقد […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید