آزمایشگاه آب و خاک کرج

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه

 آزمایشگاه آب و خاک کرج

آزمایشگاه آب و خاک کرج شرکت آبرام در حکیمیه ، پردیس شهید عباسپور دانشگاه شهید بهشتی واقع شده است. این آزمایشگاه مجهز به تجهیزات پیشرفته جهت اندازه گیری مواد مغذی مورد نیاز گیاه در خاک می باشد. این پارامتر ها شامل نیتروژن کل خاک ، فسفر کل خاک ، پتاسیم خاک ، اسیدیته و هدایت الکتریکی ، مواد آلی خاک ، درصد مواد خنثی شونده خاک ، آهن ، مس و بور نمونه های خاک می باشد. روش نمونه برداری خاک مطابق فیلم زیر می باشد

به دلایل متعددی از جمله کمبود مواد آلی، ماهیت خاک های زراعی کشور (که عمدتاً آهکی می باشند) بیکربناته بودن منابع آب آبیاری، استمرار در مصرف نامتعادل کودها و عدم رواج مصرف کودهای ریزمغذی، محصولات کشاورزي تولیدي مقدار ناچیزي از عناصر ریزمغذي را دارا بوده که موجب شده افراد جامعه ما عمدتاً به نحوی از کمبود عناصر غذایی به ویژه ریزمغذی ها در مضیقه
باشند. 

اندازه گیری نیتروژن خاک

اندازه گیری نیتروژن در نمونه های خاک به روش کجلدال انجام می شود. نیتروژن (N) گلوگاه رشد بوده، زیرا بیشترین درصد اندام گیاهی را تشکیل می دهد و در صورت عدم مصرف بهینه کودهای نیتروژنی، کشاورز با بیشترین کاهش تولید مواجه میشود. در میان غلات، ذرت و برنج به دلیل عملکرد بالاتر، بعد از نیتروژن، نسبت به پتاسیم و روي پرتوقع تر مي باشند. پویایي و تحرک بالاي نیتروژن در خاک باعث شده که زمان مصرف آن براي موفقیت در تولید دانه و پروتئین از اهمیت ویژه اي برخوردار باشد. بهترین زمان مصرف آنها نزدیک به زمان حداکثر نیاز مطابق با مراحل رشد محصولات زراعی به شرح ذیل ميباشد:

  • یک چهارم قبل از کاشت
  • یک چهارم در مرحله پنجه دهي
  • یک چهارم در مرحله تشکیل ساقه 
  • یک چهارم در مرحله گلدهي
آزمایشگاه آب و خاک کرج

پتاسیم خاک

مقدار پتاسیم (K) در آزمایشگاه آب و خاک کرج مربوط به شرکت آبرام اندازه گیری می شود مصرفي بسته به نوع گیاه، عملکرد و خصوصیات فیزیکی و شیمیایي خاک زیرکاشت متفاوت است. اگر مقدار پتاسیم قابل استفاده خاک با روش استات آمونیوم یک نرمال، بیش از 300میليگرم درکیلوگرم خاک باشد، نیاز به مصرف سولفات پتاسیم قبل از کاشت نخواهد بود، ولي به هر حال مصرف 50کیلوگرم در هکتار کلرور پتاسیم همراه با سرک بهاره اوره، توصیه ميشود. سولفات پتاسیم قبل از کاشت مصرف و با شخم زیر خاک قرار داده شود. در صورتي که پتاسیم موجود در خاک براي رفع نیاز گیاه کافي نباشد و کود پتاسیمي نیز قبل از کاشت مصرف نشده باشد، مصرف سرک کلرورپتاسیم در دو الي سه نوبت همزمان با مصرف سرک کودهاي نیتروژنی در مراحل اولیه رشد محصولات زراعی توصیه ميشود. براي محصولات زراعی، مصرف سولفات پتاسیم یا کلرور پتاسیم از نظر نوع کود تفاوت چنداني نداشته و حتي در خاکهاي شور نیز بدون خطر، قابل مصرف ميباشند. با این وجود در صورت امکان، مصرف سولفات پتاسیم در خاکهاي شور (با شوري بیش از 6دسي زیمنس بر متر) ارجحیت دارد. در شرایط شور، اختصاص پتاسیم بیشتر، سبب افزایش تحمل به شوری میشود. از طرفی پتاسیم مقاومت به تنش خشکی غلات را افزایش میدهد. در صورتي که میزان رس خاک بیشتر از 30 درصد باشد، میزان 50کیلوگرم سولفات پتاسیم به مقادیر بالا اضافه شود. 

 فسفر خاک

حد بحراني فسفر (P) در آزمایشگاه آب و خاک کرج اندازه گیری می شود. براي غلات 12و براي ذرت 15میليگرم در کیلوگرم خاک با روش اولسون مي باشد. اگر فسفر قابل استفاده خاک کمتر از 5میليگرم در کیلوگرم باشد، مقدار سوپر فسفاتترپیل مصرفي ،100اگر 10میليگرم در کیلوگرم باشد، 50کیلوگرم در هکتار و در صورتيکه مقدار فسفر خاک بیش 12میليگرم در کیلوگرم باشد، نیازی به مصرف کودهاي فسفاتی نخواهد بود.

 

 

 

مقالات پیشنهادی

توتال کلی فرم

توتال کلی فرم توتال کلی فرم یکی از پارامتر های ميكروبي آب آشاميدني است. در واقع گروهی از باکتریهای خانواده انتروباکتریاسه که هوازی یا بی هوازی اختیاری بوده. قادرند در 37-32درجه سانتی گراد به مدت 44ساعت لاکتوز را تخمیر و تولید اسید و گاز نمایند. جنس های اشرشیا – سیتروباکتر- انتروباکتر – کلبسیلا از این دسته […]

دستگاه تست آب آشامیدنی

دستگاه تست آب آشامیدنی به طور کلی دستگاه تست آب آشامیدنی فقط شامل یک عدد دستگاه خاص برای آنالیز کامل میکروبی و شیمیایی و فیزیکی وجود ندارد. چراکه بررسی کیفیت آب لازم به بررسی آب از لحاظ شیمیایی ، میکروبی و فلزات سنگین آب آشامیدنی بر اساس استاندارد شماره ۱۰۵۳ و ۱۰۱۱ سازمان ملی استاندارد […]

نیترات آب

 نیترات آب

 نیترات چیست؟ نیترات آب یک آنیون معدنی است که از اکسیداسیون معدنی نیتروژن بوجود می آید و نقش مهمی در چرخه ی نیتروژن و بویژه در سنتز پروتئین در گیاهان دارد. منشا اصلی نیترات آب: نیترات در اغلب آبهای آشامیدنی وجود دارد و علت آن فعالیت های بشری مانند استفاده بیش از حد از کودها […]

TDS آب دیگ بخار

TDS آب دیگ بخار TDS آب دیگ بخار یکی از پارامترهای بسیار مهم در آب دیگ بخار است که باید مرتب آزمایش شود. آزمایش و اندازه گیری مقدار TDS به این خاطر انجام می شود که بتواند میزان غلظت آب دیگ مشخص شود. با مشخص شدن میزان TDS آب دیگ و غلظت آن می توان […]

حجم اسید برای آماده سازی نمونه

حجم اسید برای آماده سازی نمونه حجم اسید برای آماده سازی نمونه آب و خاک متفاوت است چرا که پارامتر های متفاوتی مانند نوع آنالیت و فلزی مورد اندازه گیری در آن تاثیر دارد. نمونه های که دارای غلطت نقره بیشتر از ۱۰۰۰ (ppb) باید رقیق شوند تا برای اندازه گیری با شعله دستگاه جذب […]

آزمایش تصفیه آب خانگی

آزمایش تصفیه آب خانگی یکی از راه های پی بردن به کیفیت آب تصفیه شده (البته مطمئن ترین راه) آزمایش تصفیه آب خانگی است. آزمایش تصفیه آب خانگی به این منظور انجام می شود که مشخص شود دستگاه تصفیه آب درست کار می کند یا خیر. برای انجام این آزمایش باید نمونه آب را به […]

آزمون سختی آب

آزمون سختی آب

آزمون سختی آب : آزمون سختی آب كه بوسيله كميسيون فني روشهاي آزمون آب آشاميدني تهيه و تدوين شده و در كميته نهائي مادر صنايع فوق مورد تائيد قرار گرفته و در سي و سومين جلسه كميته ملي صنايع شيميائي مورخ 61/3/23 تصويب گرديد . پس از تائيد شوراي عالي استاندارد و باستناد ماده يك ( قانون […]

میزان آب مصرفی در مرغداری

میزان آب مصرفی در مرغداری میزان آب مصرفی در مرغداری یک مسئله مهم و حیاتی در بازدهی آنهاست که متاسفانه کمتر به توجه می شود. آب از جمله مواد غذایی بسیار مهم مورد نیاز بدن طیور است که به مقدار زیادی مورد نیاز است. به دلیل تشکیل شدن بیش از 60 درصد بدن طیور از […]

مواد رادیواکتیو در آب

مواد رادیواکتیو در آب مواد رادیواکتیو در آب به طور کلی به صورت سه دسته ذرات آلفا ، ذرات بتا و اشع گاما در منایع آبی وجود دارند که اندازه گیری مواد رادیواکتیو در آب در آزمایشگاه های مجهز باید به صورت دوره ای انجام شود. منایع آلوده کننده رادیو اکتیویته آب  به صورت طبیعی در […]

نگهداری آب استخر شنا

نگهداری آب استخر شنا : نگهداری آب استخر شنا ، شامل تعیین دما ،رطوبت ، سرعت جریان هوا و … می باشد.تمامی این آزمایش ها در  آزمایشگاه آب آبرام ، انجام می شود. دما مناسب نگهداری آب استخر شنا : درجه حرارت هواي استخرهاي سرپوشيده بايد يك تا دو درجه بالاتر از دماي آب باشد اما نبايد […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 75
  • در انتظار بررسی: 3
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید