آزمایشگاه آب کرج

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه

آزمایشگاه آب کرج

تمامی آزمایش های آب و خاک و فاضلاب در شعبه آزمایشگاه آب کرج شرکت آبرام (آب راهبر محاسب) قابل انجام است که این آزمایش ها به دو بخش کلی آزمایش های میکروبی و شیمیایی تقسیم بندی می شود. آزمایش های شیمیایی شامل تعیین کردن کاتیون و آنیون های مانندپارامترهای نیترات ، سولفات ، فسفات ، سدیم ، شوری ،

نیتریت ،آمونیاک ، سختی کل ، کلسیم، منیریم، کربنات ، بی کربنات ، قلیائیت کل ، سولفید ، کلراید ،چربی و روغن، فلوراید، BOD ، COD ، TSS و …  که بر اساس روش های استاندارد اندازه گیری می شوند.

 

آزمایشگاه آب کرج

آزمایش های میکروبی آب

آزمایش های میکروبی آب ، شامل توتال کلیفرم ، کلیفرم گوارشی ، باکتری های هتروتروف ، باکتری های استافیلوکوکوس و … می باشد. در بخش میکروبی آزمایشگاه آب کرج شرکت آبرام به منظور اندازه گیری دقیق و سریع ، وسایل و تجهیزات زیر موجود می باشد :

لوله کشت

در آزمایشگاه برای رشد میکروب ها در محیط های کشت از لوله استفاده می شود. محیط کشت یک ماده مغذی حاوی مواد لازم برای رشد میکروب ها است. لوله آزمایش می تواند دارای محیط های کشت مایع (برات) ، نیمه جامد (مدیوم) و یا جامد (آگار)باشد. از محیط های جامد برای کشت به دو صورت استفاده می شود: ایستاده و مورب. در لوله های کشتی که در آزمایشگاه آب کرج بعد از ریختن محیط های کشت با پنبه بسته می شود. بعضی از لوله ها درپیچ دار هستند تا از آلودگی خارج مصون بمانند.

آزمایشگاه-آب-کرج

پتری دیش یا پیت

ظرف های کوچکی از جنس شیشه یا پلاستیک هستند که از دو قسمت بشقاب مانند کوچک و بزرک تشکیل شده اند. قسمت بزرگتر حکم در را دارد و روی قسمت کوچکتر قرار می گیرد.این ظرف ها به منظور کشت میکروب ها به کار می روند و تفاوتی که با لوله های کشت دارند سطح بزرگتر آنها است که برای ایزولاسیون و خالص کردن باکتری ها از آنها استفاده می شود. درون پتری دیش ها معمولا بین 20-15ml محیط کشت می ریزند و بعد از کشت دادن آنها را به طور وارونه در انکوباتو قرار می دهند.

پی پت

لوله هایی از جنس شیشه هستند که برای انتقال مقدار معین یک مایع به یک محیط دیگر به کار می روند در میکروبیولوژی در  بیشتر موارد از پی پت های استریل (عاری از میکروب ) استفاده می شود. پی پت ها دارای حجم های متفاوتی هستند که بر حسب نیاز از آنها استفاده می شود. یک سمت پی پت استریل که نوک آن باریک است وارد مایع استریل شده و سمت دیگر با دهان مکیده می شود. پی پت با حجم 1ml  دارای درجه بندی های 0.1ml  – 0.01 بوده و هنگامی که مقدار 1ml  یا کمتر لازم باشد از آن استفاده می شود پی پت 10ml  نیز برای مقادیر بیشتر به کار می رود و دارای تقسیمات 1ml – 0.1 می باشد.

فیلدوپلاتین یا لوپ

فیلدوپلاتین دارای یک میله فلزی و یک سیم نازک از جنس گرم ،نیکل یا پلاتین است که برای انتقال یک میکرووارگانیسم از محیطی به محیطی دیگر مورد استفاده قرار می گیرد. هنگام برداشت باکتری مورد نظر باید انتهای سیم آن را که صاف یا خمیده است با قرار دادن روی شعله آبی رنگ تا حد سرخی نگه داشت تا استریل شود دمای شعله c400 و زمان نگه داشتن سیم روی آن حداکثر 20 ثانیه است زیرا با افزایش زمان سیم به مرور خراب خواهد شد.

انکوباتور

انکوباتور دستگاهی است که درجه حرارات های مناسب رشد میکروارگانیسم ها را افزایش می آورد.بیشتر میکروارگانیسم ها در دمای حدود 37 – 35 درجه قادر به رشد هستند . البته در مواردی که به دماهای بالاتر از 47 درجه احتیاج است می توان از وسیله دیگری به نام بن ماری استفاده کرد که حرارت مورد نظر را همراه با رطوبت تامین می کند.

استریلیزاسیون

مهمترین مورد در آزمایشگاه میکروبیولوژی آزمایشگاه آب کرج شرکت آبرام رعایت کردن شرایط استریل است که به چند روش امکان پذیر است . حرارت مواد شیمیایی صافی ها  و پرتوها.

 

مقالات پیشنهادی

روش اندازه‌گیری روی در آب

روش اندازه‌گیری روی در آب یکی از روش‌های اندازه‌گیری روی در آب روش نورسنجی می‌باشد که در زیر این روش به طور کامل توضیح داده می‌شود. روش نورسنجی با استفاده از معرف دی‌تیزون (5و 1 دی فینل تیوکاربازون): روش فوق جهت اندازه‌گیری کمی یون‌های روی در غلظت‌های کمتر از 20 میلی‌گرم بر لیتر مناسب می‌باشند. […]

اندازه گیری ازت آلی

اندازه گیری ازت آلی اندازه گیری ازت آلی که با روش کجلدال انجام می شود بمنظور شاخصی برای آلودگی آب ها به کار می رود چرا که مواد تقریبی پروتئینی موجود در آب را می توان با اندازه گیری ازت آلبومینوئیدی یا ازت آلی تعیین کرد. ترکیبات ازته مانند آمینو اسید ها ، پلی پیتید […]

اندازه گیری های لجن فعال

اندازه گیری های لجن فعال پارامترهاي مختلفي در سامانه اندازه گیری های لجن فعال باید كنترل شوند. تا عملكرد آن در حد مطلوب باقي بماند. برخي ميكروارگانيزم هاي موجود در حوض هوادهي را بر حسب شرايط عملياتي نشان ميدهد. بايد توجه نمود كه باكتريها مهمترين نقش را در سامانه لجن فعال ايفا ميكنند و به […]

سختی آب

سختی آب سختی آب یکی از شاخص های شیمیایی آب است که در آزمایشگاه آب شرکت آبرام قابل انجام است که یکی از شاخص های تاثیر گذار در تعیین کیفیت آب است. سختی آب علاوه بر تعیین کیفیت آب شرب در تعیین کیفیت آب های صنعتی و آب های مورد استفاده در دیگ بخار نیز […]

پارامترهای کیفیت فاضلاب

پارامترهای کیفیت فاضلاب پارامترهای کیفیت فاضلاب مرتبط یا تخلیه فاضلاب عبارتند از اکسیژن محلول (DO) ، مواد جامد معلق، باکتری ها، مواد مغذی، PH، و مواد شیمیایی سمی شامل مواد آلی فرارتر ، مواد خنثی اسیدی، بازی، فلزات، آفت کش ها، و مواد PCB. اکسیژن محلول برای آبزیان مهم است زیرا بسته به گونه های […]

باكتريهاي احياء كننده سولفات(SRB)

باكتريهاي احياء كننده سولفات(SRB) : به منظور بررسی باكتريهاي احياء كننده سولفات(SRB) ، تشكيل بيوفيلم هاي ميكروبي و به دنبال آن خوردگي در تجهيزات و شبكه ها که از جمله مسايل مهم در  انشعابات آب و فاضلاب مي باشد . موجودات مختلف مانند باكتريها, قارچها , جلبك ها و جانوران دريايي به طور مستقيم و يا غير مستقيم […]

نحوه تشخیص آب معدنی

نحوه تشخیص آب معدنی نحوه تشخیص آب معدنی از آب های معمولی بایستی توسط آنالیز های میکروبی ، شیمیایی و فلزات سنگین شامل پارامتر های جدول زیر مشخص گردد. آب های معدنی به دلیل مواد و املاح معدنی مفیدی که دارند برای سلامتی انسان مفید هستند. آب های معدنی طبیعی معمولا از چشمه ها و […]

شستشوی فیلترها

شستشوی فیلترهای استخر

شستشوی فیلترها: شستشوی فیلترها یکی از مهمترین عملیات ها است و آن وقتی است که ارتفاع آب در صافی افزایش پیدا کند یا وقتی که آب خروجی کیفیت مطلوبی نداشته باشد . شستشو شامل قطع جریان ورودی آب، باز کردن شیر خروجی جریان آب ورودی و سپس ورود آب تمیز در استخر در جهت معکوس می باشد. این عمل […]

کشت میکروارگانیسم های آب

کشت میکروارگانیسم های آب

اصول کلی این روش ها شامل تلقیح حجم معینی از نمونۀ آب به محیط های کشت جامد یا مایع است. فرض بر این است که پس از گرمخانه گذاری ، هر میکروارگانیسم تکثیر می یابد و ایجاد کلنی قابل مشاهده روی محیط کشت جامد و یا تغ ییرات ظاهری در محیط کشت مایع می کند. […]

بیماری های منتقله از آب

بیماری های منتقله از آب بیماری های منتقله از آب ،ناشی از بقاياي املاح، سموم و آفتكشها، كودهاي شيميايي و عناصر كمياب در آبهاي برگشتي و زه آبها و همچنين فلزات سـنگين و مواد آلي در پسابهاي شهري و صنعتي در صورت استفاده غيرصحيح و راهيابي به منابع آب موجب تخريـب زيـستبـوم هـاي آبـي ميگردد. نمكها […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید