آزمایشگاه بهداشت آب

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه

آزمایشگاه بهداشت آب :

در آزمایشگاه بهداشت آب به منظور تعیین استانداردهاي آب آشامیدني ، مجموعه مقررات و قوانیني است که از طرف سازمانهاي دولتي مسئول براي حفظ بهداشت و سلامت مصرف کننده تدوين ميگردد.گرچه ممکن است در بعضي موارد نتوان براحتي به اين استانداردهاي کیفي دست يافت لیکن هدف سازمان تولید کننده آب آشامیدني از اين نظر بايد معلوم و روشن باشد. بطور  متداول در آزمایشگاه بهداشت آب ، منابع آب آشامیدني در سه دسته تقسیم ميشوند:

  • آبهاي سطحي
  • آبهاي زيرزمیني
  • آب دريا

در انتخاب منبع تامین آب آشامیدني اولويت در آن است که هزينه هاي تهیه، انتقال و تصفیه حداقل ممکن بوده و از نظر اجرايي توان و
امکانات در منطقه موجود باشد. در اين رابطه تغییرات کمي و کیفي منبع در درازمدت يعني در طول عمر مفید طرح بايد مورد توجه قرار گیرد.

بديهي است آب در مصارف مختلف بايد از خصوصیات خاصي برخوردار باشد، آب آشامیدني، آبي است که عوامل فیزيکي، شیمیايي، بیولوژيکي و راديو نوکلئوتیدي آن در حدي باشد که مصرف آن جهت آشامیدن عارضه سوئي، در کوتاه مدت يا درازمدت در انسان ايجاد نکند.

راي تصفیه آب دريا و تبديل آب شور به آب قابل شرب با توجه به جداسازي نمکها و عناصر موجود در آن بايستي آب خروجي بعد از انجام فرايند تصفیه بر روي آن از نظر خصوصیات فیزيکي، شیمیايي و میکروبي منطبق بر استانداردهاي موجود در اين زمینه باشد.

روش شناسي آزمایشگاه بهداشت آب :

عواملي از آبهاي آشامیدني که ميتواند مورد قضاوت از نظر قابلیت شرب قرار گیردعبارتند از:

ويژگیهاي فیزيکي، شیمیايي و باکتريولوژيک آب آشامیدني پیشرفت روشهاي شناسايي، اندازه گیري و حذف آلاينده ها از يک طرف و شناسايي اثرهاي جامع تر آنها بر سلامت انسان و به کار گیري روش مديريت و ارزيابي ريسک در تدوين استانداردها، سبب شده است که استانداردهاي آب آشامیدني در دنیا بطور مداوم بازنگري گردد. مقادير جديدي براي مواد معدني، آلي و غیره تعريف و يا پارامترهاي جديدي
معرفي شوند.

استاندارد(1053آب آشامیدنيويژگيهاي فیزيکي و شیمیايي) در اين خصوص تدوين گرديده است.

استاندارد (آب آشامیدني- ويژگیهاي میکروبیولوژي) به شماره 1011هدف از اين استاندارد تعیین ويژگيهاي میکروبیولوژي آب آشامیدني
ميباشد و دامنه کاربرد آن درباره آب آشامیدني (به استثناي آب آشامیدني بسته بندي شده و آب معدني طبیعي) ميباشد.

بر اساس اين استاندارد اشرشیاکلي به عنوان میکروارگانیسم نشانگر براي آلودگي مدفوعي انتخاب شده است در آبهاي مصرفياجتماعات کوچک مثل شناورهاي سطحي و زير سطحي در صورت استفاده از فرايندهاي تصفیه و تبديل آب شور به شیرين بايستي آب آشامیدني در اين واحدها از نظر میکروبي فاقد کلیفرمهاي گرماپاي و از نظر شیمیايي املاح آب در حد مواد کاني موجود در آب آشامیدني متنا سب با استانداردهاي فوق الذکر باشد. و در صورت استفاده از هرگونه منبع ديگر همچون آب بسته بندي يا آبهاي بطري شده، ارزيابي آن براساس استانداردهاي آب معدني و آب بطري شده بوده و در هر صورت بايستي از تعريف آب آشامیدني سالم تبعیت نمايد.

نظارت بر کیفیت آب آشامیدني مبتني بر استانداردهاي فیزيکوشیمیايي و باکتريولوژيک ميتواند به عنوان ارزيابي آزمایشگاه بهداشت آبعمومي هوشیارانه و مداوم و بررسي ايمني و مقبولیت آب آشامیدني تعريف گردد. مديريت منبع آب يک جنبه تکمیلي از مديريت
پیشگیرانه کیفیت آب آشامیدني ميباشد.

آزمایشگاه بهداشت آب

 

 

 

 

مقالات پیشنهادی

اندوتوکسین چیست

اندوتوکسین چیست اندوتوکسین‌ها از اوايل دهه 1900ميلادي به خاطر اثرات گرمازايي خود (تب القايي) شناخته شده‌اند. به طور كلي، اندوتوكسين‌ها بخش‌هايي از ديواره سلولي باكتري‌هاي گرم منفي هستند. اهميت آنها به علت تاثير بر سيستم ايمني مي‌باشد. اندوتوكسينها اغلب به خاطر ساختار خود كه شامل يك بخش ليپيدي (چربي، بخش تحريك كننده سيستم ايمني، داراي كمترين […]

آزمایشگاه آب رشت

آزمایشگاه آب گیلان آزمایشگاه آب رشت شرکت آبرام، آزمایش آب برای منابع مختلف از جمله آب آشامیدنی، چاه، کشاورزی، صنعتی و … را انجام می دهد. آزمایشگاه مرکزی این شرکت در پردیس فنی و مهندسی شهید عباسپور دانشگاه شهید بهشتی تهران واقع شده است. این آزمایشگاه، آزمایشگاه معتمد محیط زیست بوده و دارای پروانه فنی […]

جامدات قابل ته نشینی

جامدات قابل ته نشینی برای شناسایی مشکلات جامدات قابل ته نشینی و فرار  جامدات  علاوه بر آزمایشات میکروسکوپی نمونه های تانک هوادهی در خط لجن فعال چندین مورد زیر نیز ممکن است علت این مشکلات باشند. نمونه های فاضلابی که شایع است برای شناختن وضعیت نامطلوب استفاده از سیستم مورد بهره برداری قرار گیرد. شیرابه […]

آمونیاک

آمونیاك چیست

آمونیاک چیست آمونیاک چیست ؟ آمونیاک یکی از مهمترین ترکیبات هیدروژن دار نیتروژن یا به عبارتی مواد نیتروژن دار است. آمونیاك یکی از مواد خام پایه براي صنایع و به ویژه کشاورزي است. آمونیاك 8 میلیون تن مربوط به تولید جهانی این ماده در سال 2002 حدود 143 میلیون تن بود که از از این میزان […]

نیتروژن کل در آب

نیتروژن کل از نظر شیمی تجزیه، نیتروژن کل، جمع نیتروژن آلی، نیتروژن نیترات، نیتروژن نیتریت و کل نیتروژن آمونیاکی است و نیتروژن مولکولی را شامل نمی شود. غلظت نیتروژن کل در فاضلاب های خام بهداشتی از 20 تا 7 mg N/K متغیر است که حدود 40 درصد آن را نیتروژن آلی و 60 درصد را […]

شوری آب و خاک

شوری آب و خاک کشاورزی با مدیریت شوری آب و خاک و كاربرد آنها براي آبياري محصولات گياهي (اعم از خوراكي و غير خوراكي) سر و كار دارد. اما مديريت اين آبها در حين مصرف و شرايط محيط مصرف (مثلا شرايط خاك) ممكن است، گروه بندي و انتظارات ناشي از آن را دگرگون كند. به […]

كربن آلي

کل کربن آلی (TOC) در آب

کل کربن آلی (TOC) در آب: کل کربن آلی (TOC) در آب به صورت تجزیه دستگاهی انجام می گیرد و معمولا برای نمونه های کم محتوای آلی به کار می رود. کل کربن آلی (TOC) در آب پارامتری کپه ای است برای تعیین غلظت کربن مقید در ترکیبات آلی آب است. در آزمایش toc ابتدا […]

آزمایش شناسایی فنول ها

آزمایش شناسایی فنول ها آزمایش شناسایی فنول ها ، با دستگاه کروماتوگرافی گازی (gc) با دتکتور fid یا ecd قابل اندازه گیری است. آزمایش شناسایی فنول ها بستگی به ترکیبات مورد نظر هم دارد. به این معنا که ما بدانیم که کدام دسته از ترکیبات را جستجو می کنیم. همانطور که در اندازه گیری ترکیبات فنولی […]

مرحله احتمالی در تشخیص کلی فرم های آب

مرحله احتمالی در تشخیص کلی فرم های آب

مرحله احتمالی در مرحله تشخيص احتمالي روش تخمير چند لوله اي از آبگوشت لوريل تريپتوز به عنوان محيط كشت استفاده مي شود . در صورتي كه محيط كشت بعد از سترون شدن در يخچال نگهداري شده باشد، قبل از استفاده بايد به مدت يك شب درانكوباتور oC35 قرار گيرد . پس از اين مدت، مرحله احتمالی در […]

دی اکسید کلر

دی اکسید کلر

دی اکسید کلر در کشور های اروپایی از دی اکسید کلر در بسیاری از سیستم­ های بزرگ دی ­اکسید کلر (2CLO) به عنوان ماده گندزدای اولیه استفاده می ­شود. اما در ایالات متحده کاربرد آن به عنوان مادۀ گندزدا محدودیت­هایی دارد؛ و در مرحلۀ اول به عنوان وسیله ­ای برای کنترل بو و طعم، اکسیداسیون […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید