آزمایش آب پارک های آبی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

آزمایش آب پارک های آبی :

با توجه به مطالعات انجام شده، شاخصهاي در نظر گرفته شده با توجه آزمایش آب پارک های آبی : شاخصهاي ميكروبي، جلبـك، ،pH ، اكسيژن محلول و شاخصهاي توصيفي مثل بو، مزه، جامدات و مواد شناور، روغن و گياهان مزاحم ميباشند.

در مورد وضعيت جلبكها در آبهاي كشور آماري در دست نيست، بررسي ميزان pHو اكسيژن محلول نيز نشان ميدهد كه ميـزان
pHو اكسيژن محلول در اكثر آبهاي كشور در حد مطلوب براي پارک های آبی ميباشد. بقيه شاخصهاي مرتبط با تفرج جنبـه
توصيفي داشته و آمار مربوط به آنها موجود نيست.

شاخصهاي ميكروبي كه بهطور معمول در كشورهاي ديگر براي كيفيت آب تفرجي پيشنهاد شده است، شـاخصهـاي كليفـرم كـل، كليفرم مدفوعي، اشرشياكلي و انتراكوكي ميباشند كه در چند سال اخير دو مورد آخر يعني اشرشيا و انتراكوكي بـيشتـر مـورد توجـه قرار گرفته اند. از آنجا كه آزمايشهاي اندازه گيري اين دو شاخص نسبت به كليفرم كل و كليفرم مدفوعي گرانتـر بـوده و تجهيـزات آزمايشگاهي مربوط در تمامي مناطق كشور موجود نميباشد، در تهيه راهنماي تفرجي محدوده مطلوب براي هر 4شاخص ذكر شـده است و براي تعيين وضعيت كيفيت آب، انجام يكي از آزمايشها كفايت ميكند، ولي توصيه ميشود كه در صورت امكان اشرشـياكلي و انتراكوكي نيز مورد آزمايش قرار گيرند.

بديهي است كه هرچه بیشتر آزمایش آب پارک های آبی انجام گیرد، تصميمگيري در مورد وضعيت آب، صحيحتر است ولي حداقل تناوب نمونه گيري توصـيه شـده براي تعيين وضعيت آب دو هفته يكبار ميباشد.

با وجود اهميت ميزان جلبك در آب، اندازهگيري آن در همه جا ميسر نميباشد. از آنجا كه محـدوده كـم خطـر جلبـك كـمتـر از 10
كلروفيل
aميكروگرم بر ليتر ميباشد و بيش از اين ميزان، باعث تغيير رنگ آب شده و بر روي آب شناور ميگردد، مـيتـوان ميـزان
جلبك را به صورت شاخص توصيفي تعريف كرد.
در جدول زیر مقادير شاخصهاي مختلف براي مصارف تفرجي آورده شده است، بايد توجه داشت كه محدوده مشخصشده براي هر شاخص، محدوده بيخطر نميباشد، ولي احتمال ابتلا به بيماري در اين محدوده كمتر است
 :

آزمایش آب پارک های آبی

 

 

مقالات پیشنهادی

دستگاه های آنالیز آب

دستگاه های آنالیز آب: دستگاه های آنالیز آب برای آزمایشات مختلف در یک آزمایشگاه آب باهم فرق می کنند. البته بعضی از دستگاه ها نیز به طور مشترک در بین بخش ها استفاده می شود. بخش های مختلف آزمایشگاه آب شامل بخش شیمی، بخش میکروبی و بخش فلزات سنگین می باشد. دستگاه های آنالیز آب […]

کلنی باکتری ها

کلنی باکتری ها شکل و ساختمان کلنی باکتری ها ی مختلف متفاوت بوده و بر حسب نوع باکتری و شرایط محیط کشت و نوع آن تغییر می کند. کلونی عمقی اغلب باکتری ها دوکی شکل و کلونی سطح آنها دارای ویژگی هایی است که ارزش تشخیص دارد برای شناسایی باکتری ها باید مشخصات زیر را […]

آزمایشات آب آشامیدنی

آزمایشات آب آشامیدنی : آزمایشات آب آشامیدنی به سه دسته آزمایشات فیزیکی آب آشامیدنی، آزمایشات شیمیایی آب، آزمایشات میکروبی آب که آزمایشات آب میکروبی به شرح زیر می باشد : وضعیت کلی آب مورد آزمایش جهت تعیین تعداد کلی میکروارگانیسم ها در یک میلی لیتر نمونه آب موردآزمایش، براساس روش استاندارد پلیت کانت (Standard Plate Count)به […]

تنظیم ph آب استخر

تنظیم ph آب استخر : تنظیم ph آب استخر تاثير زيـادي بـر ميـزان اثرگـذاري و كـاركرد صـحيح عمليـات گنـدزدايي، احساس رضايتمندي شناگران، ميزان شفافيت آب و يا حتي طول عمر تجهيزات خواهد داشت. دلايـل اصـلي الزام كنترل ميزان pHدر محدوده7.2تا 7.8 در شكل زیر آورده شده است : در تمامي استخرهاي شنا بايد تجهيزاتي وجود داشته باشد […]

شرکت آبرام گواهینامه استاندارد ایزو 17025 را دریافت کرد

شرکت دانش بنیان آبرام گواهینامه استاندارد ایزو 17025 را دریافت کرد در طی خبری منتشر شده از سایت رسمی مرکز تایید صلاحیت ایران، شرکت دانش بنیان آب راهبر محاسب (آبرام) موفق به دریافت گواهینامه استاندارد ایزو 17025 شده است. شرکت دانش بنیان آب راهبر محاسب (آبرام) که در سال 1401 اقدام به دریافت گواهینامه استاندارد 17025 […]

آزمایش آب قنات

آزمایش آب قنات آزمایش آب قنات ، شامل چند بخش  پارامتر های شیمیایی ، فیزیکی ، میکروبی و فلزات سنگین آب می شود. امروزه توده آب زیرزمینی سالم و تمیز در اثر بی توجهی و بی مبالاتی با راه یافتن نمک های جمع شده در لایه های خاک که از آبیاری زمین های کشاورزی و دامداری ها […]

مواد جامد معلق TSS

مواد جامد معلق TSS آن قسمت از از مواد جامد آب که از صافی با اندازۀ منافذ مشخص (معمولاً کمتر از 2.0 میکرومتر) رد نمی شود و روی صافی باقی می ماند را کل مواد جامد معلق (TSS) می نامند. برای اندازه گیری غلظت TSS، ابتدا صافی خشک شده را وزن و سپس نمونه آب […]

اندازه گیری فرمالدئید

اندازه گیری فرمالدئید برای اندازه گیری فرمالدئید ابتدا باید به بررسی این ماده بپردازیم.  فرمالدئيد H2C=O يك عضو خانواده آلدئيـدها بـا ساده ترين مولكول آلي، گازي بيرنـگ، قابـل اشـتعال، محرك با بـوي تنـد اسـت. فرمالدئيد داراي جـرم مولكـولي 30.03 بوده.  به راحتي در دمـا و فشـار معمـول اتـاق پليمريزه ميگردد. كـاربرد وسـيع فرمالدئيـد در صـنايع مختلف […]

آرسنیک آب آشامیدنی

آرسنیک آب آشامیدنی میلیونها نفر از مردم سرتاسر دنیا در معرض آلودگی آرسنیک آب آشامیدنی هستند که به طور طبیعی در آبهای زیرزمینی وجود دارد و به عنوان یک ماده سرطانزا شناخته شده است. مواجهه با آرسنیک میتواند منجر به یکسری از بیماریها مانند: دیابت، بیماریهای کبدی، بیماریهای قلبی و عروقی، پوستی و سرطان شود.  […]

عناصر بالقوه سمی در آب آشامیدنی

عناصر بالقوه سمی در آب آشامیدنی

عناصر بالقوه سمی در آب آشامیدنی عناصر سمی موجود در آب آشامیدنی توسط سازمان جهانی بهداشت و اتحادیه اروپا تحت قانون در می‌آیند. غلظت‌های بالایی از آلومینیم در آب آشامیدنی مشکوک به ارتباط با زوال عقل و بیماری آلزایمر می‌باشد؛ آرسنیک با اختلالات پوستی و سرطان ریه ارتباط دارد. کادمیوم ممکن است منجر به اثرات […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید