آزمایش اسیدیته آب

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

آزمایش اسیدیته آب

آزمایش اسیدیته آب ، طرفیت کمی آب برای واکنش با یک بازی قوی برای رسیدن به یک پی اچ (PH) خاص را نشان می دهد. رابطه بین پی اچ و اسیدیته یک محلول شبیه به رابطه بین دما و محتوای گرمایی آن است. همانطور که برای کاهش دما آب باید محتوای گرمایی آن کاسته شود ، به طور مشابه برای افزایش پی اچ آب نیز باید اسیدیته آن کاهش یابد.

آزمایش اسیدیته آب یکی از شاخص های تعیین کیفیت آب است.

منابع اسیدیته آب

کربن دی اکسید ، باران های اسیدی ، اسید های معدنی و اسید های آلی از منابع اسیدیته در آب هستند.  باران های اسیدی می توانند یکی از منابع اسیدیته در آب های طبیعی باشند. پی اچ باران های اسیدی ، کمتر از 5 است و ممکن است به 2 تا 4نیر برسد. کاهش پی اچ باران ها اسیدی ناشی از حضور اسید های معدنی قوی مانند سولفوریک اسید ، اسید نیتریک و هیدروکلریک اسید است. منشا اسید های معدنی قوی در آب باران ، اکسید های نافلزی (SO2  و NOX) و هیدرید هالوژن ها (HCL و  HF) است. در جو ، معمولا یک غلظت زمینه ی طبیعی  از نیتروژن اکسید ها و سولفوریگ  وجود دارد.

گرد آب دریایی منشا یون کلراید در جو است که به تشکیل هیدروکلریک اسید در آب باران منجر می شود. پی اچ آب باران غیر اسیدی حدود 5.6 است. که ناشی از انحلال کربن دی اکسید جو و تشکیل کربنیک اسید در آب باران است. در بعضی مناطق غلظت زمینه طبیعی  اسید های قوی در جو به اندازه ای است که بتواند پی اچ آب باران را به کمتر از 5.6 برساند.  از سوختن سوخت های فسیلی  نیز غلظت ترکیبات نیتروژن دار و گوگرد در جو افزایش می یابد و به کاهش پی اچ آب کمک می کند.

در اکثر باران های با پی اچ کم ، سولفوریک اسید ، اسید غالب است.

اندازه گیری اسیدیته آب

اسیدیته آب را از طریق تیتراسیون ، با یک باز استاندارد تا رسیدن به نقطه نهایی پی اچ ، اندازه گیری می کنند. معمولا دو نقطه نهایی پی اچ یکی 3.7 و دیگری 8.3  برای اندازه گیری اسیدیته به کار می رود. مقدار اسیدیته تا نقطه نهایی پی اچ برابر با 3.7 معمولا مربوط به اسیدهای قوی است و این بخش از اسیدیته را اسیدیته معدنی می نامند. اسیدیته تا نقطه پی اچ برابر با 8.3 معرف اسیدیته کل و شامل اسیدیته معدنی به اضافه اسیدیته مربوط به اسید های  ضعیف است.

در هنگام تیتراسیون ، نقطه نهایی پی اچ ، یا یک پی اچ سنج یا یک نشانگر رنگی ، یکی متیل اورانژ در تعیین اسیدیته معدنی و دیگری فنل فتالئین در تعیین اسیدیته کل  متدول است. از این رو بعضی منابع اسدیته معدنی را اسیدیته متیل اورانژ و اسیدیته کل را اسیدیته فنل فتالئین می نامد.

 

 

مقالات پیشنهادی

آزمایش درصد حجمی لجن ته نشین شده

آزمایش درصد حجمی لجن ته نشین شده: آزمایش درصد حجمی لجن ته نشین شده ، به منظور اطلاع یافتن از قابلیت ته نشینی لجن فعال و محاسبه شاخص حجم لجن SVI انجام  می شود. شاخص حجم لجن عبارتست از حجم (حسب میلی لیتر ) لجن فعال حاو ی یک گرم مواد جامد خشک معلق پس […]

روش اندازه گیری تری هالومتانها

روش اندازه گیری تری هالومتانها روش اندازه گیری تری هالومتانها با دستگاه کروماتوگرافی گازی با شناساگر جرمی  قابل اندازه گیری است. آنالیت ترهالومتان هایی که در روش کروماتوگرافی گازی مورد استفاده قرار می گیرد. عبارتند از :  Chloroform Bromodichloromethane Chlorodibromomethane Bromoform Trihalomethanes که در آب آشامیدنی ، منایع آب خام یا در یکی از مراحل تصفیه […]

آزمایش های تصفیه فاضلاب

آزمایش های تصفیه فاضلاب : آزمایش های تصفیه فاضلاب در سال هاي اخير، به علت رعايت ضوابط تخليه فاضلاب ها به انواع منابع پذيرنده در جهت حفظ شرايط زيست محيطي، ايجاب مي كند كه فاضلاب تصفيه شده در تصفيه خانه ها مشخصات كيفي قابل قبولي داشته باشد تامين شرايط بهداشتي، جلوگيري از آلودگي منابع آب و […]

محیط کشت باکتری

محیط کشت باکتری محیط کشت باکتری ، دارای موادی هستند که برای رشد و تکثیر میروارگانیزم های موجود در آب و فاضلاب لازم است که این محیط ها به دسته های زیر تقسیم می شوند. محیط کشت های طبیعی :از منابع حیوانی یا گیاهی تهیه می شوند، مثل محیط کشت دارای سیب زمینی ، محیط […]

پر کردن اولیه استخر شنا

پر کردن اولیه استخر شنا

پر کردن اولیه استخر شنا: اگر استخری به منظور تعمیرات خالی شده یا اولین باری است که پر کردن اولیه استخر شنا در آن فصل آن را پر کنند ویا به نظر می رسد آب مورد استفاده برای پر کردن آن کیفیت نامناسب دارد و د ر اغلب موارد رسد آب به قرمز تیره گرائیده و مقدار […]

اندازه گیری فرمالدئید

اندازه گیری فرمالدئید برای اندازه گیری فرمالدئید ابتدا باید به بررسی این ماده بپردازیم.  فرمالدئيد H2C=O يك عضو خانواده آلدئيـدها بـا ساده ترين مولكول آلي، گازي بيرنـگ، قابـل اشـتعال، محرك با بـوي تنـد اسـت. فرمالدئيد داراي جـرم مولكـولي 30.03 بوده.  به راحتي در دمـا و فشـار معمـول اتـاق پليمريزه ميگردد. كـاربرد وسـيع فرمالدئيـد در صـنايع مختلف […]

باکتری های بیماری زا آب

باکتری های بیماری زا آب باکتری های بیماری زا آب به آن دسته از باکتری های بیماری زا گفته می شود که که در هرمرحله ای در چرخه حیات ممکن است وجود داشته باشند و ایجاد بیماری برای انسان بنمایند. هدف اصلی از تصفیه آب و فاضلاب این است که تعداد قابل ملاحظه ای از باکتری های […]

استانداردهای بهداشت آب

استانداردهای بهداشت آب :   با توجه به استانداردهای بهداشت آب   و بر اساس استاندارد هاي ملي به شماره 4208نمونه برداري از آب آشاميدني جهت انجام آزمايشات باكتريولوژي آب انجام و نتايج آزمايش در پرونده آب شهر نگهداري گردد. در صورت مشاهده موارد آلوده ضمن بررسي علت آلودگي نتايج آزمايشها بر اساس محل نمونه […]

ژیاردیا لامبلیا آب

ژیاردیا لامبلیا آب ژیاردیا لامبلیا آب تک یاخته تاژک داری است که در مدفوع انسان و حیوان و بیشتر به شکل کیست می باشد و ژیاردیا لامبلیا اول بار در دهه 1960 در ارتباط با شیوع بیماری های زایش از آب در ایالات متحده آمریکا شناخته شد.  ژیاردیا لامبلیا باعث بیماری ژیاردیازیس می شود. اگر […]

پارامترهای کیفی آب

پارامترهای کیفی آب

پارامترهای کیفی آب محدوده استاندارد  پارامترهای کیفی آب به عنوان يکي از عوامل بهبود و رشد اقتصادي جوامع به شمار ميآيد، لذا مديريت بهينه منابع آب به ويژه آب شيرين، به عنوان يکي از مهمترين برنامه هاي کشورها محسوب ميشود. کيفيت آبهاي سطحي در مناطق مختلف بدليل تنوع سازندها و ساختارهاي زمينشناسي و عوامل هيدروژئولوژيکي تغيرات […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید