آزمایش تعیین غلظت مواد جامد معلق

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

آزمایش تعیین غلظت مواد جامد معلق:

مقایسه غلظت مواد جامد معلق در فاضلاب ورودی و خروجی از واحدهای ته نشینی ، فاضلاب ورودی به تصفیه خانه و فاضلاب تصفیه شده ، به ترتیب نمایانگر بازد هی حوض های ته نشینی و بازدهی تصفیه خانه از نظر کاهش مواد جامد معلق می باشد . همچنین مقایسه مواد جامد آلی در لجن ورودی به هاضم و لجن هضم شده ، نشان دهنده میزان بازدهی حوض های هاضم است.

آزمایش تعیین غلظت مواد جامد معلق
آزمایش تعیین غلظت مواد جامد معلق

آزمایش تعیین غلظت مواد جامد معلق در حو ض هوادهی:

برای راهبری دقیق تصفیه فاضلاب به روش لجن فعال ، باید از غلظت موادجامد معلق در مایع مخلوط MLSS حوض هوادهی اطلاعات درستی داشت تا اگر این غلظت ، از حد مطلوب کمتر باشد، متصدیان تصفیه خانه با اطلاع از آن بتوانند به افزایش مقدار لجن برگشتی اقدام کرده و برعکس، اگر غلظت از حد مطلوب بیشتر باشد ، مقدار لجن برگشتی را کاهش دهند.

همزمان با تعیین غلظت مواد جامد معلق در مایع مخلوط MLSS باید غلظت مواد جامد فرار MLVSS  نیز تعیین شود تا با استفاده از آن ، و اعداد به دست آمده از آزمایش ها ی تعیین اکسیژن خواهی بیوشیمیای ی 5 روز ه در هر حوض (F/M) و همچنین مقدار حجمی فاضلاب ، نسبت وزنی مواد غذایی به میکروارگانیسمها (BOD5) هوادهی تعیین شود . اگر این نسبت ، کمتر یا بیشتر از حد مطلوب باشد، باید به ترتیب ، با کاهش یا افزایش مقدار لجن برگشتی ، نسبت F/M را در حد مطلوب نگه داشت.

آزمایش تعیین غلظت مواد جامد معلق
آزمایش تعیین غلظت مواد جامد معلق

عداد و نوع آزمایش های موردنیاز در یک تصفیه خانه فاضلاب ، به فرآیند تصفیه و نوع و تعداد واحدهای تصفیه بستگی دارد. اگر تصفیه خانه فرض شده در بخش مقدمه ، دارا ی یک واحد آشغالگیر ، یک واحد دانه گیر ، دو حوض ته نشینی مقدماتی ، چهار حوض هوادهی ، چهار حوض ته نشینی ثانویه ، دو حوض تماس کلر ، دو حوض هوازی هاضم لجن ، دو حوض تغلیظ لجن و چهار بستر لجن خشک کن بوده و این واحدها ، طبق شکل بالا در مدار تصفیه قرارگرفته باشد، برای راهبری تصفیه خانه و نیز کنترل غلظت آلودگی ها در فاضلاب تصفیه شده ، آزمایش هایی موردنیاز متفاوت خواهد بود که تعداد و نوع آن ، با دلایل انجام آزمایش باید منطبق باشد.

مقالات پیشنهادی

اندازه گیری نیتریت در آب آشامیدنی

اندازه گیری نیتریت در آب آشامیدنی : نیتریت، حالت اکسایش میانی نیتروژن است، که از اکسایش آمونیاک (محصول میانی فرایند نیترات سازی) و نیز کاهش نیترات (محصول میانی فرایند نیترات زدایی) تولید می شود. غلظت نیتریت در آب های شیرین معمولاً خیلی کم و در حدود  Mg NO2 – N/L 0/001 است و به ندرت به Mg […]

کیفیت آب استخرهای شنا

کیفیت آب استخرهای شنا : کیفیت آب استخرهای شنا شامل آزمایش های شیمی ، میکروبی آب می باشد. این آزمایش ها در شرکت آبرام انجام می گردد. کیفیت آب استخرهای شنا دارای اهمیت زیادی است. افزایش استفاده از استخرهای شنا و نگهداری و پایش نامناسب آنها می تواند مخاطرات زیادی را از نظر بهداشت عمومی […]

مواد جامد آب

مواد جامد آب مواد جامد آب به مواد باقی مانده پس از تبخیر آب، و خشک کردن باقی مانده در فِر (آون) در یک دمای خاص، گفته می شود. بنابراین، تمام مواد موجود در آب (به جز گازهای محلول و مواد فرّار) در غلظت مواد جامد آب سهیم هستند. باران پس از رسیدن به سطح […]

سنجش سدیم کربنات

سنجش سدیم کربنات : سنجش سدیم کربنات به روش تیتراسیون می باشد. سدیم کربنات از ترکیب یک اسید ضعیف H2CO3و یک قلیاي قـوي NaOHبـه دست می آید. محلول هاي آن خاصیت قلیائی ضعیف دارد، به طوریکه می تـوان آنرا توسط اسـید در مجاورت یک شناساگر مناسب تیتر نمود.  محلول تیتر کننده هیدروکلریک اسید می باشد که […]

آب آشامیدنی سالم چیست

آب آشامیدنی سالم چیست : آب آشامیدنی سالم چیست ٬ ميزان آب لازم براي حفظ سلامت در شرایط اضطراري بسته به نوع آب و هوا ، وضعيت کلي سلامت جمعيت آسيب دیده و مسائل فرهنگي – اجنماعي آنها تغيير ميكند. انتظارات مردم از نظر کميت آب مورد نياز در جوامع مختلف متفاوت است. به عنوان مثال […]

نمونه برداری از آب رود خانه

نمونه برداری از آب رود خانه به منظور کسب اطلاعات ارزشمند ،در نمونه برداری آب رودخانه بایستی تجزیه روی نمونه ای انجام شود که توده آن معرف ماده ای باشد نمونه از آن انتخاب شده است. هنگامی که ماده بزرگ و ناهمگن باشد، تلاش زیادی لازم است تا به یک نمونه نماینده برسیم. عیار سنجی […]

کیفیت آب دیگ بخار

کیفیت آب دیگ بخار کیفیت آب دیگ بخار به دلیل آسیب پذیری بالای دیگ بخار تاثیر مستقیم در راهبری آن دارد. اگر کیفیت آب دیگ بخار مناسب نباشد موجب خورندگی و رسوب گذاری در آن شده و خسارت های جبران ناپذیری را به بار می آورد. آب ورودی دیگ بخار باید طوری باشد که به […]

پاتوژن ها در آب

پاتوژن ­ها در آب: پاتوژن­ ها (میکروب­ های بیماری ­زا) پس از ورود به بدن میزبان، با تهاجم و تکثیر در بافت­ های بدن، ممکن است به بیماری میزبان منجر شوند. از نظر بهداشتی، حضور پاتوژن­ ها در آب آشامیدنی موجب نگرانی انسان است. هر بیماری که پاتوژن عاملِ آن، از طریق آب آلوده وارد […]

حد مجاز پارامترهای موجود در آب

حد مجاز پارامترهای موجود در آب : حد مجاز پارامترهای موجود در آب توسط استاندارد های شماره ۱۰۵۳ و ۱۰۱۱ مریوطه تعیین گردیده است. که استاندارد ۱۰۵۳ مربوط به پارامتر های شیمیایی آب و  استاندارد ۱۰۱۱ مربوط به پارامتر های میکروبی آب می باشد. کميت و کيفيت آب، يکي از پايه هاي اصلي توسعه پايدار […]

دمای استاندارد آب آشامیدنی

دمای استاندارد آب آشامیدنی دمای استاندارد آب آشامیدنی برای مصرف در بازه 18 تا 25 درجه سانتیگراد قرار دارد. منابع آب سطحی، در نتیجه تغییرات طبیعی اقلیمی در طول زمان، دارای نوسانات دمایی هستند. نوسانات دمایی آب های سطحی، عمدتاً فصلی هستند؛ ولی ممکن است در بعضی از پیکره های آب کوچک و کم عمق، […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید