آزمایش سمیت فاضلاب

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

آزمایش سمیت فاضلاب

آزمایش سمیت فاضلاب بر روی نمونه های جمع آوری شده از شبکه فاضلاب ، نمونه های ورودی به تصفیه خانه و یا پساب خروجی تصفیه خانه انجام می شود. این آزمایش ها با استفاده از گونه ای از سخت پوستان به نام DAPHINA یا با استفاده از ماهی قزل آلا انجام می شود. نمونه برداری برای اجرای آزمایش سمیت فاضلاب بسیار با اهمیت است. زیرا نمونه برداشت شده باید گویای واقعیت باشد و به عبارت دیگر باید نماینگر باشد.

برای آزمایش های سمیت حاد ، یک نمونه لحظه ای قبل و بعد از نقطه ورود به فاضلاب صنعتی با سایر انواع فاضلاب ها به داخل شبکه برداشت می شود. برای آزمایش سمیت مزمن از روش نمونه برداری مرکب ۸ ساعته استفاده می شود که باید از جریان فاضلاب صنعتی قبل از ورود به شبکه نمونه برای آزمایش سمیت فاضلاب برداشت گردد. برای نمونه برداری مرکب می توان هر یک ساعت یک لیتر نمونه را به داخل ظرف شیشه ای منتقل کرد. پس از ۸ ساعت از مجموعه گرد آوری شده یک لیتری را به آزمایشگاه منتقل کرد.

منظور محل قبل و بعد از نقطه ورود فاضلاب صنعتی یا سایر فاضلاب های نقطه ای است که در فاصله قطر ۳۰ از محل ورود فاضلاب قرار داشته باشد. D قطر لوله ای است به عنوان مثال اگر نمونه برداری از یک لوله با قطر ۶۰۰ میلی متر انجام شود خواهیم داشت :

۳۰×۰.۶= ۱۸ متر

۱۸ متر حداقل فاصله ای است که از محل نقطه ورود فاضلاب صنعتی با سایر فاضلاب ها می باشد. بنابراین نمونه برداری باید ار آدم رو پایین دست و بالا دست محل ورود فاضلاب که حداقل ۱۸ متر یا بیشتر قرار دارد انجام شود.

آزمایش سمیت فاضلاب با با استفاده از daphnia انجام می شود. daphnia از شاخه آرتروپودا ، کلاس سخت پوستان و روده آنت می باشد.

گونه daphnia برای آزمایش سمیت فاضلاب

این سخت پوست کوچک ساکن آب های شیرین است. جنس ماده دافنیا می تواند تا ۴ ماه در دمای ۲۰ درجه سانتیگراد زندگی کند.  غذای آنها را باکتری ها، جلبک ها، مخمر ها، به همراه عصاره خاک و مواد آلی تشکیل می دهند. دو گونه اصلی دافنیا پولکس و مگنا می باشد. طول دافنیا پولکس حداکثر 3.5 میلیمتر و  طول مگنیا مگنا حداکثر ۶ میلیمتر است. برخی از زیست شناسان دافنیا پولکس را به علت اینکه دارای پراکندگی بیشتری است و کشت آن ساده است برای آزمایش سمیت فاضلاب ترجیح می دهند.

 

 

 

مقالات پیشنهادی

میزان استاندارد کلر در آب آشامیدنی

میزان استاندارد کلر در آب آشامیدنی میزان استاندارد کلر در آب آشامیدنی آلوده نشده کمتر از 10 mg/l است. طبق استاندارد 1053  غلظت کلرید در آب های شیرین کمتر از 200 میلیگرم بر لیتر می باشد. حضور کلر در آب عموما به صورت یون -Cl  می باشد. کلرید ها از طریق نهشت جوی ، گرد […]

مس و کروم آب آشامیدنی

مس و کروم آب آشامیدنی : امروزه، آلودگي مس و کروم آب آشامیدنی به دليل سخت تجزيه پذيري و مقاومت آنها تبديل به يكي از جديترين بحرانهاي زيست محيطي گرديده است. هدف از اين مطلب، بررسي كارايي حذف ساده و رقابتي +Cr6و+ Cu2با استفاده از منعقدكننده نـوين پليمريكي است. فلزات سنگين عناصر داراي وزنهاي اتمي […]

چک لیست استخر

چک لیست استخر : چک لیست استخر به منظور بهره برداري از استخر می باشد که براي اولين بار تنها پس از صدور مجوز قـانوني توسـط مرجـع صـادر كننـده مجـوز امكان پذير بوده و براي هر زمان ديگركه قرار است مورد استفاده شناگران قرار گيرد بايد مـوارد ذيـل تحـت نظارت مديريت استخر مورد تاييد و بازرسي […]

آزمایشگاه بهداشت آب

آزمایشگاه بهداشت آب : در آزمایشگاه بهداشت آب به منظور تعیین استانداردهاي آب آشامیدني ، مجموعه مقررات و قوانیني است که از طرف سازمانهاي دولتي مسئول براي حفظ بهداشت و سلامت مصرف کننده تدوين ميگردد.گرچه ممکن است در بعضي موارد نتوان براحتي به اين استانداردهاي کیفي دست يافت لیکن هدف سازمان تولید کننده آب آشامیدني از […]

آنالیز مشخصات فاضلاب

آنالیز مشخصات فاضلاب در طراحي فرآيند لجن فعال ، آنالیز مشخصات فاضلاب درای اهمیت است. آنالیز پساب در طراحی پارامتر های حجم حوض هـوادهي ،حجـم توليـد لجـن ،حجـماكسيژن مورد نياز و غلظت پارامترهاي مهم پساب خروجي تاثیر گذار است. براي طراحي مناسب فرآيند لجـن فعال، آنالیز مشخصات فاضلاب شايد حياتي ترين مرحله فرآيند باشد. توصيف ويژگـي […]

آزمایش سختی آب

آزمایش سختی آب آزمایش سختی آب اینکه که در آن صابون کف نمی کند و اگر گرم شود روی سطوح در تماس با آب، جِرم گذاری می کند و از طعم مطبوعی نیز برخوردار نیست. سختی یکی از پارامترهای مهم کیفیت آب است که بر کاربری آب در مصارف شهری و صنعتی تأثیر می گذارد. کاتیون […]

حذف کل کربن آلی آب

حذف کل کربن آلی آب : بمنظور بررسي ميزان بهبود راندمان حذف کل کربن آلی آب در فرآيند انعقاد بهبود يافته با پودر كربن فعال،در مقايسه با فرآيندهاي جذب سـطحي و انعقاد و لخته سـازي است. از جمله مواد زيان آوري كه در آبهاي سطحي يافت ميشوند، تركيبات آلي مولد تري هالومتانها ميباشند.ورود تركيبات آلي به آبهاي […]

آب معدنی بهتر است یا آب آشامیدنی

آب معدنی بهتر است یا آب آشامیدنی آب معدنی بهتر است یا آب آشامیدنی ؟ در جواب به این سوال باید به بررسی شیمیایی و میکروبی آب مورد نظر پرداخت. پارامتر های میکروبی مانند توتال کلی فرم و کلی فرم گوارشی هر دونوع آب آب آشامیدنی و معدنی باید صفر باشد. لذا تفاوت اصلی تمایز […]

جلبک

کنترل جلبک استخر

کنترل جلبک استخر  ها با رشد و تکثیر در استخر باعث ایجاد لایه های لزج و لغزنده جلبکی در دیواره ها و کف استخر می گردند. رشد جلبک ها در استخر، کاهش شفافیت آب، افزایش مصرف کلر، تولید بوهای نامطبوع و آب را در پی خواهد داشت . رشد جلبک ها بر pH افزایش سریع در دیواره ها و […]

مرحله تاییدی

مرحله تاییدی آزمایش مکیروبی آب مرحله تاييدي آزمایش میکروبی آب ، یک مرحله جهت تایید رشد باکتری ها در محیط کشت لاکتوز می باشد که این تاییدیه بایستی در محیط کشت BGB اجرا گردد. روش كار مرحله تاییدی آزمایش میکروبی آب مطابق با روش MPN جهت آنالیز آب می باشد که لوله هایی که در […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید