آزمایش سمیت فاضلاب

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

آزمایش سمیت فاضلاب

آزمایش سمیت فاضلاب بر روی نمونه های جمع آوری شده از شبکه فاضلاب ، نمونه های ورودی به تصفیه خانه و یا پساب خروجی تصفیه خانه انجام می شود. این آزمایش ها با استفاده از گونه ای از سخت پوستان به نام DAPHINA یا با استفاده از ماهی قزل آلا انجام می شود. نمونه برداری برای اجرای آزمایش سمیت فاضلاب بسیار با اهمیت است. زیرا نمونه برداشت شده باید گویای واقعیت باشد و به عبارت دیگر باید نماینگر باشد.

برای آزمایش های سمیت حاد ، یک نمونه لحظه ای قبل و بعد از نقطه ورود به فاضلاب صنعتی با سایر انواع فاضلاب ها به داخل شبکه برداشت می شود. برای آزمایش سمیت مزمن از روش نمونه برداری مرکب ۸ ساعته استفاده می شود که باید از جریان فاضلاب صنعتی قبل از ورود به شبکه نمونه برای آزمایش سمیت فاضلاب برداشت گردد. برای نمونه برداری مرکب می توان هر یک ساعت یک لیتر نمونه را به داخل ظرف شیشه ای منتقل کرد. پس از ۸ ساعت از مجموعه گرد آوری شده یک لیتری را به آزمایشگاه منتقل کرد.

منظور محل قبل و بعد از نقطه ورود فاضلاب صنعتی یا سایر فاضلاب های نقطه ای است که در فاصله قطر ۳۰ از محل ورود فاضلاب قرار داشته باشد. D قطر لوله ای است به عنوان مثال اگر نمونه برداری از یک لوله با قطر ۶۰۰ میلی متر انجام شود خواهیم داشت :

۳۰×۰.۶= ۱۸ متر

۱۸ متر حداقل فاصله ای است که از محل نقطه ورود فاضلاب صنعتی با سایر فاضلاب ها می باشد. بنابراین نمونه برداری باید ار آدم رو پایین دست و بالا دست محل ورود فاضلاب که حداقل ۱۸ متر یا بیشتر قرار دارد انجام شود.

آزمایش سمیت فاضلاب با با استفاده از daphnia انجام می شود. daphnia از شاخه آرتروپودا ، کلاس سخت پوستان و روده آنت می باشد.

گونه daphnia برای آزمایش سمیت فاضلاب

این سخت پوست کوچک ساکن آب های شیرین است. جنس ماده دافنیا می تواند تا ۴ ماه در دمای ۲۰ درجه سانتیگراد زندگی کند.  غذای آنها را باکتری ها، جلبک ها، مخمر ها، به همراه عصاره خاک و مواد آلی تشکیل می دهند. دو گونه اصلی دافنیا پولکس و مگنا می باشد. طول دافنیا پولکس حداکثر 3.5 میلیمتر و  طول مگنیا مگنا حداکثر ۶ میلیمتر است. برخی از زیست شناسان دافنیا پولکس را به علت اینکه دارای پراکندگی بیشتری است و کشت آن ساده است برای آزمایش سمیت فاضلاب ترجیح می دهند.

 

 

 

مقالات پیشنهادی

آزمون خاک کشاورزی

آزمون خاک کشاورزی آزمون خاک کشاورزی شامل بررسی کیفی خاک از لحاظ مواد محلول تشکیل دهنده و مواد مغذی موجود در خاک بمنظور آنالیز خاک کشاورزی و تقویت خاک برای رشد گیاه. تفسیر نتایج آزمون خاک کشاورزی بسته به نوع کاربری مورد بهره برداری برای خاک منطقه مورد مطالعه متفاوت است. ظرفیت تبادل کاتوینی ( Cation exchange […]

آزمایش تعیین سختی آب شهر

آزمایش تعیین سختی آب شهر : آزمایش تعیین سختی آب شهر شامل تعیین غلظت يون های كلسيم و منيزيم در آب می باشد که در مورد آب شهر و آب چاه و یا هر نمونه مجهول كه نیاز به آنالیز سختی آن می باشد. به طور کلی آزمایش تعیین سختی آب شهر در دو مرحله […]

آفت کش های ارگانو کلره

آفت کش های ارگانو کلره آفت کش های ارگانو کلره دسته ای از مواد سمی هستند که توسط دستگاه کروماتوگرافی گازی با شناساگر ECD یا ELCD قابل اندازه گیری می باشد. آفت کش های ارگانو کلره از ترکیبات متفاوتی تشکیل شده اند که می توان آن را از نمونه های جامدات و مایعات با کروماتوگرافی استخراج […]

آنالیز آب آشامیدنی

آنالیز آب آشامیدنی : منظور از آنالیز آب آشامیدنی ، بررسی پارامتر های کیفیت آب شامل TDS،PH،سختی آب، کلسیم، منیزیم، سدیم، پتاسیم، نیترات، سولفات، کلراید، فلوراید، آهن، منگنز و … می باشد. لذا به منظور آنالیز آب آشامیدنی ابتدا باید نمونه برداری صحیحی داشت سپس آنالیز  بسته به نوع متغيرها و روشهاي آناليزي كه قرار […]

روش کار با دستگاه کدورت سنج

روش کار با دستگاه کدورت سنج : برای تعیین روش کار با دستگاه کدورت سنج باید مفهوم کدورت را روشن تر  ساخت. در واقع ذرات خاک رس، شن ، ذرات مواد معدنی، ذرات مواد آلی و پلانکتونها وساير ارگانهای ذره بينی که به صورت معلق در آب وجود دارند و مانع عبور نور از آب […]

آنالیز پارامتر های بیولوژیکی کیفیت آب

آنالیز پارامتر های بیولوژیکی کیفیت آب تغييرات كيفيت آب مخزن باعث ايجاد تغييراتي در وضعيت آنالیز پارامتر های بیولوژیکی کیفیت آب و موجودات زنده مخزن آب خواهد شد. بر اين اساس بررسي وضعيت و تغييرات بيولوژي مخزن آب منجر به ايجاد اطلاعاتي در مورد وضعيت كيفيت آب ميگردد. پاسخ جوامع زيستي به تغييرات كيفيت آب […]

رنگ آب آشامیدنی

رنگ آب آشامیدنی : رنگ آب آشامیدنی ، در آبهاي سطحي و زير زميني در نتيجه حضور مواد آلي طبيعي، بويژه مواد هيوميك موجودات آبزي ايجاد مي شود. مواد هيوميك شامل اسيدهاي هيوميك و فلوويك مي باشند که هر دو سبب رنگ زرد در آب مي شوند، اسيدهاي هيوميك سبب رنگ زرد بيشتري مي شوند .حضور […]

نسبت غذا به میکرو ارگانیسم

نسبت غذا به میکرو ارگانیسم نسبت غذا به میکرو ارگانیسم یا نرخ رشد بیومس و نرخ تنفس (یاهمان نرخ حذف BOD ) همانگونه که در شکل زیر نشان داده شده است، با افزایش  BOD نیز افزایش می یابند. یعنی نرخ حذف BODدر تانک بیولوژیکی با بیومس لجن متناسب است. بیومس بالاتر، نرخ بالاتر حذف BOD را نیز به همراه خواهد […]

اندازه گیری شوری آب

اندازه گیری شوری آب در ابتدا، شوری آب به غلظت کل مواد معدنی آب گفته می شد؛ ار این رو، برای تعیین مقدار شوری، نمونه آب مورد تجزیه شیمیایی کامل قرار می گرفت و مقدارش برحسب قسمت در هزار (ppt، تقریباً g/L) و قسمت در میلیون (ppm، تقریباً mg/L) گزارش می شد. نظر به اینکه […]

آزمایش سولفیت

روش اندازه‌گیری سولفیت در آب

روش اندازه‌گیری سولفیت در آب اندازه‌گیری سولفیت در آب به روش‌های مختلفی انجام می‌شود که ما در اینجا دو روش تیتراسیون با محلول ید را توضیح می‌دهیم. این آزمایش در آزمایشگاه آب شرکت دانش بنیان آبرام انجام می‌شود. در آزمایشگاه آب شرکت دانش بنیان آبرام کلیه آزمایش‌های میکروبی، شیمیایی، فیزیکی، فلزات سنگین مربوط به نمونه‌های […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید