آزمایش سیانور آب

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه

آزمایش سیانور آب :

بمنظور آزمایش سیانور آب در محيط های آبی ، سيانور ميتواند به صورت اسيد سيانيدريک يا هيدروژن سيانيد(HCN)غير قابل ديسوسيه شدن و يا بصورت يون سيانيد آزاد(CN) ويا کمپلکس ها ی آنيونی سيانور با انواع کاتيونها ی فلزی وجودداشته باشد . هيدروژن سيانيد اسيد خيلی ضعيفی است وبنابر اين در آبهای با pHخنثی HCNفرم غالب تری نسبت بهCNآزاد می باشد.
نمکهای ساده سيانور (Na CN)و ( K CN)درآب کاملا ديسوسيه می شوند ، در صورتيکه بعضی کاتيونهای فلزی با کمپلکسهای آنيونی سيانور ترکيب ميشوند. سميت CNآمتر از HCN است.
انتخاب روش بستگی به غلظت سيانور دارد برای غلظتهای بالاتر از يک ميليگرم در ليتر روش تيتراسيون ، روش های کالريمتريک برای غلظتهای پايين بين ١-۵ميکروگرم در ليترو برای غلظتهای ٠/٠۵ -١٠ميليگرم درليتر ميتوان از روش الکترود استفاده کرد برای حذف تداخلات نظيرسولفيدها ، اسيدهای چرب ، عوامل اکسيد کننده ، نيتريتها ، نيتراتها وساير تداخلات ، تصفيه اوليه نمونه يا تقطير لازم می باشد.

اساس تقطير آزمایش سیانور آب :

سيانور هيدروژن از نمونه اسيدی شده بوسيله عمل تقطير متصاعد شده وبا عبور از يک محلول NaOHجمع آوری و بوسيله يکی از روشهای فوق اندازه گيری می شود .

روش تيتريمتری :


سيانور با محلول استاندارد نيترات نقره تشکيل کمپلکس ⎯) Ag(CNميدهد ، به محض اينکه تمام ⎯ CNکمپلکس شد افزايش يک مقدار کم يون نقره در محيط با معرف پارا – دی متيل آمينو بنزال رودانين که فورا از رنگ زرد به رنگ صورتی پرتقالی بر می گردد تشخيص داده می شود.

تجهيزات مورد نياز:


اسپكتروفتومتر ، ترازوي حساس الكتريكي ، وسايل شيشه اي مورد نياز

 

معرفها آزمایش سیانور آب:

  • محلول اتديکاتور : ٢٠ميليگرم پارا دی متيل آمينو بنزال رودانين در ١٠٠ميلی ليتر استون.
  • نيترات نقره استاندارد : ٣/٢٧نيترات نقره را در يک ليتر آب مقطر حل وبا کلرورسديم استاندارد اشاره شده در روش ارژانتومتری بامعرف آرومات پتاسيم استاندارد می کنيم. 500ميلي ليتر محلول نيترات نقره برطبق تيتر بدست آمده رقيق مي آنيم بطوريکه  ١mil=1mgCN
  •   هيدروکسيد سديم : ١/۶گرم هيدروکسيد سديم را در يک ليتر آب مقطر حل می کنيم.

 

روش آزمایش سیانور آب :

از محلول جاذب حجمي از نمونه که بين ١-١٠ميلی ليتر نيترات نقره برایتيتراسيون لازم داشته باشد يا يک حجم رقيق شده با محلول هيدروکسيد سديم تا ١٠٠ميلی ليتر را برداشته ، برای غلظتهای پايين سيانور CN ≤ ۵ميليگرم در ليتر نبايد رقيق کرد ،وسپس ٠/۵ ميلی ليترمحلول معرف می افزاييم وبا نيترات نقره تيتر می کنيم تا اولين تغيير رنگ اززرد قناری به صورتی پرتقالی ظاهرشود يک بلانک هم شامل ١٠٠ميلی ليتر هيدروکسيد سديم رقيق( يا حجمی که برای نمونه استفاده شده است ) که معمولا کمتر از يک قطره يا حتی کمتر مورد نياز
باشد،تهيه وهمانند همان روش نمونه عمل می نماييم.

آزمایش سیانور آب

روش کالريمتری


برای غلظتهای پايين آزمایش سیانور آب از روش کالريمتری به شرح ذيل استفاده می شود.


معرفها

  • کلر آمين ١ : Tگرم پودر سفيد قابل در آب را در ١٠٠ميلی ليتر آب مقطر حل کنيد اين محلول هفتگی تهيه ودر يخچال نگهداری شود .
  • محلول استوک سيانور : ١/۶گرم NaOHو ٢/۵١گرم K CNرا در يک ليتر آ ب مقطر حل کرده(توجه : – KCNفوق العاده سمی از تماس وتنفس آن اجتناب شود)وبا نيترات نقره توضيح داده شده در بخش فوق با استفاده از ٢۵ميلی ليتر K C استاندارد کنيد تيتر هفتگی کنترل شود زيرا محلول به ارامی شدت خود را از دست می دهد.  1mil=1mgCN 
  • محلول استاندارد سيانور : ١٠ميلی ليتر محلول استوک را با هيدروآسيد سديم رقيق به يک ليتر می رسانيم _ 1mil=10µgCNسپس ١٠ميلي ليتر از اين محلول را در يك بالن ژوژه ١٠٠ميلي ليتر ريخته وباسود رقيق به حجم مي رسانيم ( 1mil =1µgCNروزانه
    تهيه شود ودر يك بطري در ب دار نگهداري مي آنيم) .
  • معرف پيريدين بار بي توريك اسيد : ١۵گرم بار بي توريك اسيد را در يك بالن ژ وژه ٢۵٠ ميلي ليتري ريخته به آن آمي آب اضافه نموده وسپس ٧۵ميلي ليتر پيريدين افزوده وبه ان ١۵ميلي ليتر اسيد آلريدريك غليظ اضافه وتا حرارت اتاق خنك آرده وبه حجم رسانده
    ومخلوط کنيد تا اسيد باربي توريك حل شود. اين محلول به مدت ۶ماه در بطري قهوه اي رنگ در داخل يخچال پايدار است . ) چنانكه اين محلول رسوب داد بايد آنرا دور ريخت.
  • استات بافر : ۴١٠گرم استات سديم ٣آبه را در ۵٠٠ميلي ليتر آب مقطر حل وبه آن تا ۴/۵= pHاسيد استيك گلاسيال بيافزاييد.
  • هيدروآسيد سديم رقيق : ١/۶گرم NaOHرا در آمي آب حل وسپس به حجم يك ليتربرسانيد.

 

 

 

 

 

مقالات پیشنهادی

طعم و بو آب

طعم و بو آب آب در خالص ترین حالت، بدون طعم و بو است. لیکن با انحلال مواد آلی و معدنی در آن، بو و طعم پیدا می کند. علت بو و طعم آب، طبیعی یا انسان زاد است و عمدتاً از ذرات خاک، واپاشی گیاهان، برخی موجودات (دروایان، باکتری ها و قارچ ها)، برخی […]

سوپرکلریناسیون چاه آب

سوپرکلریناسیون چاه آب بازسازي ، نگهداري و گندزدايي به موقع چاه هاي آب شرب و سوپرکلریناسیون چاه آب و تلاش در جهت افزايش بازدهي چاه ها از تدابيري است كه در بالا بردن عمر مفيد و استفاده ار توان بالقوه چاه موثر است.رشد باكتري هاي آهن خوار و ته نشيني لجن همراه رسوبات و اكسيد آهن بعضي […]

آزمایشگاه های آنالیز آب

آزمایشگاه های آنالیز آب هدف از ایجاد آزمایشگاه های آنالیز آب بررسی کیفیت انواع نمونه های آب و فاضلاب می باشد. این آزمایشگاه ها برای انجام آزمایشات مربوط به کیفیت آب باید دارای نیروهای متخصص و مجرب باشند. به علاوه داشتن تجهیرات و دستگاه های مربوط به آزمایشات از ضروریات می باشد. داشتن یکسری از […]

عناصر کم مقدار و خُردمغذی ها (فلزات سنگین) در آب آشامیدنی

عناصر کم مقدار و خُردمغذی ها (فلزات سنگین) ( Trace elements and micronutrients (heavy metals)) در آب آشامیدنی معمولاً در آب های طبیعی، بسیاری از عناصر با مقدار کم (عناصر کم مقدار و خُردمغذی ها(فلزات سنگین) )یافت می شود که از هوازدگی و انحلال سنگ ها و خاک ها، فاضلاب های شهری و صنعتی، زه […]

آزمایشگاه خاک کشاورزی

آزمایشگاه خاک کشاورزی در آزمایشگاه خاک کشاورزی بمنظور تعیین مواد محلول و کیفیت خاک کشاورزی، آزمون های فیزیکی ، شیمیایی و فلزات سنگین بر روی نمونه های خاک انجام می شود. کیفیت خاک عامل مهمی در رشد و نمو گیاه است. پارامتر های متغیر و متفاوتی بر روی کیفیت خاک تاثیر دارد که این پارامتر […]

بحران آب

بحران آب : بحران آب مساله ای جهان شمول است که مشکلات عمده ای ایجاد کرده است به نقل از روزنامه دنیای اقتصاد ابعاد مالی و اقتصادی این مهم بررسی میگردد… استادیار اقتصاد مالی انستیتو فناوری استیونس گفت: باوجود اینکه ایران یکی از بالاترین نسبت‌های «مصرف بالفعل» به «آب شیرین تجدیدشونده» را در دنیا دارد […]

آزمایشگاه معتمد محیط زیست کرمانشاه

آزمایشگاه معتمد محیط زیست کرمانشاه آزمایشگاه معتمد محیط زیست کرمانشاه یکی از واحدهای آزمایشگاهی شرکت آب راهبر محاسب می باشد. آزمایشگاه مرکزی این شرکت در دانشگاه شهید بهشتی- پردیس فنی مهندسی شهید عباسپور واقع شده است. آزمایشگاه معتمد محیط زیست کرمانشاه طرح خوداظهاری برای کلیه واحدهای صنعتی، تولیدی، کارخانجات و … را انجام می دهد. […]

دمای استاندارد آب آشامیدنی

دمای استاندارد آب آشامیدنی دمای استاندارد آب آشامیدنی برای مصرف در بازه 18 تا 25 درجه سانتیگراد قرار دارد. منابع آب سطحی، در نتیجه تغییرات طبیعی اقلیمی در طول زمان، دارای نوسانات دمایی هستند. نوسانات دمایی آب های سطحی، عمدتاً فصلی هستند؛ ولی ممکن است در بعضی از پیکره های آب کوچک و کم عمق، […]

آزمایش شناسایی فنول ها

آزمایش شناسایی فنول ها آزمایش شناسایی فنول ها ، با دستگاه کروماتوگرافی گازی (gc) با دتکتور fid یا ecd قابل اندازه گیری است. آزمایش شناسایی فنول ها بستگی به ترکیبات مورد نظر هم دارد. به این معنا که ما بدانیم که کدام دسته از ترکیبات را جستجو می کنیم. همانطور که در اندازه گیری ترکیبات فنولی […]

روش اندازه گیری آلومینیوم

روش اندازه گیری آلومینیوم اندازه گیری آلومینیوم با دو روش به صورت زیر در آزمایشگاه انجام می شود: نورسنجی 1: در این روش اندازه گیری از معرف مورین استفاده می شود. این جسم یا آلومینیوم ایجاد کمپلکس زیتونی رنگ می نماید که شدت رنگ آن بستگی به میزان آلومینیوم دارد. کمترین مقدار اندازه گیری در […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید