آزمایش شناسایی فنول ها

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

آزمایش شناسایی فنول ها

آزمایش شناسایی فنول ها ، با دستگاه کروماتوگرافی گازی (gc) با دتکتور fid یا ecd قابل اندازه گیری است. آزمایش شناسایی فنول ها بستگی به ترکیبات مورد نظر هم دارد. به این معنا که ما بدانیم که کدام دسته از ترکیبات را جستجو می کنیم. همانطور که در اندازه گیری ترکیبات فنولی گفته شد ، اینکه ترکیب مورد نظر در کدام دست قرار بگیرد ، دتکتور دستگاه GC نیز متفاوت خواهد بود.

تجهیزات آزمایش شناسایی فنول ها

دستگاه کروماتوگرافی گازی با برنامه تنظیم دما مناسب برای تزریق در نمونه های روی ستون و تمامی ابزار های لازم شامل syrings ، ستون های آنالیز ،گاز ، دتکتور و رکورد های اطلاعات. سیستم اطلاعات برای اندازه گیری مساحت های زیر پیک.

  1. ستون های کروماتوگرافی  برای آزمایش شناسایی فنول ها ی مشتق نشده باید دارای ستون به طول 1.8 متر و قطر  ۲ میلی متر و پک شده با  SP-1240DA 1% به صورت supelcoport.
  2. ستون های کروماتوگرافی  برای آزمایش شناسایی فنول ها ی مشتق نشده باید دارای ستون به طول 1.8 متر و قطر 2 میلیمتر و پک شده با 5%  OV-17  به صورت  Chromosorb W-AW-DMCS (80/100) mesh . این ستون برای آنالیز نمونه های فاضلاب و مشتقات ذکر شده در مطلب ترکیبات فنولی می باشد.
  3. شناساگر fid یا ecd باید مورد استفاده قرار بگیرد. شناساگر fid برای نمونه های اصلی یا منشا مورد استفاده قرار می گیرد. مانند نمونه های زیر:
    ترکیبات اصلی فنول ها

     

    شناساگر ecd برای ترکیبات مشتق شده فنولی زیر مورد استفاده قرار می گیرد.

    مشتقات فنول ها

     

محلول های و ری ایجنت های آزمایش شناسایی فنول ها

  • آب ری ایجنت ها ، آبی که مزاحمتی در محدوده اندازه گیری روش و دستگاه ایجاد نکند.
  • محلول سدیم هیدروکسید (10 N) حل کردن ۴۰ گرم سدیم هیدروکسید در آب ری ایجنت و رقیق کردن تا حجم ۱۰۰ میلی لیتر.
  • محلول سدیم هیدروکسید (1 N) حل کردن ۴ گرم سدیم هیدروکسید در آب ری ایجنت و رقیق کردن تا حجم ۱۰۰ میلی لیتر.
  • سدیم سولفات ، خالص سازی آب در دمای ۴۰۰ درجه سانتیگراد به مدت ۴ ساعت.
  • سدیم تیوسولفات
  • سولفوریک اسید (1+1) ، اضافه کردن ۵۸ میلی لیتر H2SO4 به 50 میلی لیتر از آب ری ایجنت
  • سولفوریک اسید (1 N) ، اضافه کردن ۵۸ میلی لیتر H2SO4 به 50 میلی لیتر از آب ری ایجنت و به حجم رساندن محلول تا ۱ لیتر.
  • پتاسیم کربنات
  • Pentafluorobenzyl bromideبا حداقل خلوص ۹۷ درصد
  • 18-crown-6-ether با حداقل خلوص ۹۸ درصد
  • استون ، هگزان ، متانول ، متیلن کلراید ، پروپانول 2 ، تولئون
  • ژل سیلیس ،  100/200 mesh  آماده شده در دمای ۱۳۰ درجه در یک شب و سرد شده در دسیکاتور

 

مقالات پیشنهادی

تفاوت bod و cod

تفاوت bod و cod : تفاوت bod و cod چیست ؟  براي اندازه گيري BOD يك نمونه به ميكروارگانيسمهاي فعال احتياج داريم تا با استفاده از اكسيژن مواد آلي قابل تجزيه بيولوژيكي را مصرف كرده و به مواد و سلول جديد تبديل كنند كه در محاسبه COD اين چنين نيست. PH فاضلابهاي صنعتي يا در […]

آزمایشات کیفیت آب

آزمایشات کیفیت آب آزمایشات کیفیت آب عبارت است بررسی کیفیت آب از لحاظ  پارامتر های میکروبی آب و همچنین شاخص های شيميايي و فيزيكي آب. پارامتر های آب با توجه به كاربري هاي آشامیدنی ، کشاورزی و یا آبیاری و…  تعیین می گردد. آزمایشات کیفیت آب همواره جهت تعیین نوع آب اجرا می گردد. بر اساس […]

روش کار تیتراسیون

روش کار تیتراسیون دقت عمل در روش کار تیتراسیون بسیار با اهمیت می باشد چراکه یکی از مهمترین و متداولترین روشهای اندازه گیری کمی در آزمایشـگاه هـای شـیمی، حجـم سـنجی (تیتراسیون) است، که مـوارد کـاربرد گونـاگونی دارد. ماننـد تیتراسـیون اسـید- بـاز، اکسـایش- کـاهش (منگانومتری، یدومتری و …)، کمپلکسومتری، رسوبی، و… در تجزیه حجم سنجی، یک محلول […]

پایش کیفیت منابع آب

پایش کیفیت منابع آب با توجه به پيچيدگي فاكتورهاي پایش کیفیت منابع آب و گستردگي شاخص هايي كه براي توصيف كيفيت آب استفاده مي شود،تمامی شاخص های تعیین کننده کیفیت آب باید بررسی شود.به علاوه،با افزايش تقاضا براي مصرف آب و بهبود روش هاي اندازه گيري و تفسير نتایج آزمایش های آب و خاک تغییر […]

مضرات کلر در آب آشامیدنی

مضرات کلر در آب آشامیدنی : با توجه به مضرات کلر در آب آشامیدنی ، تامین آب آشامیدنی با کیفیت استاندارد ، با بهره گیري از فناوري هاي روز هدف اصلی  می باشد. افزایش روز افزون جمعیت و ضرورت تامین دائمی آب سالم و گوارا، پیدایش بیماریهاي نو ظهور و مقاوم شدن برخی میکروارگانیزم ها […]

فنّاور برتر دانشگاه شهید بهشتی

فنّاور برتر دانشگاه شهید بهشتی در تاریخ دهم دی ماه نود و هشت برای تقدیر از پژوهشگران برگزیدۀ دانشگاه شهید بهشتی مراسم با شکوهی با حضور دکتر نصیری رئیس دانشگاه شهید بهشتی، دکتر براتیان معاون وزیر صنعت ، معدن و تجارت و… برگزار شد. در این مراسم از 75 پژوهشگر برگزیده دانشگاه در حوزه های […]

ایمنی آزمایشگاه آب

ایمنی آزمایشگاه آب به منظور حفظ ایمنی آزمایشگاه آب هرگز در آزمایشگاه به تنهایی کار نکنید. همیشه حضور خود را در آزمایشگاه با شخص دیگری در میان بگذارید. از محیط آزمایشگاه جهت صرف غذا و مایعات نبایستی استفاده گردد. روی کلیه ظروف حاوی محلول های آزمایشگاهی برچسب بزنید، برچسب ها بایستی همراه با توضیحات و اخطارهای […]

طرز تهیه پتاسیم یدید

طرز تهیه پتاسیم یدید طرز تهیه پتاسیم یدید با روش های مختلفی قابل انجام است که یکی از روش ها این است که مقدار ۵۰ گرم پتاسیم یدید را در ۵۰۰ میلی لیتر آب حل کرده و حدود ۱۲۰ گرم جیوه یدید در آن حل شود و سپس به حجم ۱ لیتر رسانده شود. روش […]

خطرات گاز هیدروژن سولفوره

خطرات گاز هیدروژن سولفوره خطرات گاز هیدروژن سولفوره بسیار متنوع و گسترده می باشد. گاز هیدروژن سولفوره از مسموم كننده ترين گازهايي است كه صنعت با آن روبرو است و از اين رو لازم است كليه كسانى كه ممكن است به نحوى در معرض آن قرار گيرند با خطرات آن آشنا شوند. البتــه نبايد خاصيت انفجارپذيــرى […]

پاتوژن ها در آب

پاتوژن ­ها در آب: پاتوژن­ ها (میکروب­ های بیماری ­زا) پس از ورود به بدن میزبان، با تهاجم و تکثیر در بافت­ های بدن، ممکن است به بیماری میزبان منجر شوند. از نظر بهداشتی، حضور پاتوژن­ ها در آب آشامیدنی موجب نگرانی انسان است. هر بیماری که پاتوژن عاملِ آن، از طریق آب آلوده وارد […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید